הקשר בין הרגלי-תזונה ובין מחלות


הקשר הישיר בין הרגלי-תזונה לא נכונים לבין
מחלות שונות כבר הוכח במקרים אין ספור ויצר
תשתית לתעשיית-דיאטה מצד אחד – ולתעשיית-מצבות מצד שני.

במקצוע הפרה-רפואי שבו עסקתי התחככתי
ברופאים ובעובדי-מעבדה והשתתפתי בימי-עיון
ובהשתלמויות להרחבת האופקים בתחום הרפואה
המונעת.

באחת ההרצאות חמד המרצה לצון וסיפר למשתתפים,
כי בארצות-הברית הומצאה תרופת-פלא. לצורך
הפצתה נותר רק למצוא לה מחלה.

מסתבר שההלצה ביטאה מציאות. המהפכה
התעשייתית במאה העשרים השביחה את הקמח
והוזילה את הסוכר לרווחת החברה והיתה תמצית
חזונם של קברניטיה. לא רק העשירים יהנו מלחם
לבן ומתופינים.

במקביל לתגלית זו "הומצא" מספר לא מבוטל של
מחלות כגון: בולימיה, אנורקסיה, לחץ-דם, התקפי-לב,
סניליות, היפוגליקמיה וסוכרת שלקו בה גם יוצאי-תימן
ויוצאי-אתיופיה, שלא הכירו אותה בגלות, כפי שלא
הכירו את מפלצת הסוכר וגרורותיה.

אוכל נתפס בחברה המערבית כהנאה, ולא כצורך קיומי,
והתוצאה קשה.

רוב הנפטרים שלוויתי בדרכם האחרונה חפרו את
קבריהם במו-פיהם כתוצאה מאכילה מופרזת.
מזלג הפך בידיהם לקלשון-קבורה.

אכל אותה בגדול!!!

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

7 תגובות בנושא הקשר בין הרגלי-תזונה ובין מחלות

  1. מאת יורם רז‏:

    אני מסכים איתך ב 100 אחוז בתור אחד שעובד בתחום
    מספיק שהיו הופכים את הלחם האחיד ללחם מקמח מלא הינו פותרים חלק גדול מהבעיות הרפואיות

    אבל כנראה שתעשית התרופות שולטת בנו ואנו כמו כבשים ההולכים לשחיטה לאחר שהוצאנו את מיטב כספנו על תרופות ורופאים.

    אם לא תשמרו על עצמכם אף אחד לא ישמור עליכם

    יורם רז

  2. מאת ב.ה סגל‏:

    שבוע טוב יורם, תודה על התייחסותך. לצערי אנחנו מהבודדים שמוקיעים את יחסי הציבור שיש לפחמימות והרחבתי את הדיבור על כך בבלוג . אשמח לתגובות נוספות על הסיפורים הנוספים שבבלוג שכולם מצביעים על קצובת פחמימות מתאימה לגופו של האדם באופן פרטני . ביקרתי באתר שלך והוא ראוי לשבח. למדתי ממנו הרבה. שבוע נפלא ברוך הלוי-סגל

  3. מאת מור‏:

    כאילו ההשמנה היא יתרה אבל אתם יודעים מה אסור ליהיות ממש כאלו ממש רזה צריך קצת לפתח בטן(כן,"אבל לא הרבה")

  4. מאת ב.ה סגל‏:

    שלום מור,

    תודה על הביקור באתר ובבלוג.

    הצדק איתך. אסור להיות ממש רזה. צריך לאכול פחמימות במידתיות
    ולחיות טוב בניבצרות ממנת-יתר של הסם הפחמימתי שמפתח מגה-תאבון
    והתוצאה היא כמו שנאמר בשיר השירים: "בטנך כערימת חיטים".
    אני מפנה את תשומת לבך לרשימת המתכונים שבראש הבלוג
    שתעשה לך את העבודה.

    לשרותך ולרשותך בכיף,
    חג אורים שמח,
    ברוך הלוי-סגל

  5. מאת מצבות‏:

    מאמר מעניין, תודה

  6. מאת ב.ה סגל‏:

    תודה על הביקור בבלוג
    ותודה על התשבחות.

    בברכה,
    ברוך הלוי-סגל

  7. מאת מרווה‏:

    מאמר מעניין. יחד עם זאת אני חייבת לומר שאני די מבולבלת מרוב שיטות וגישות לתזונה בריאה: צמחונות, טבעונות, גישת הפליאו ועוד ועוד גישות המעוגנות כביכול במחקרים כאלה ואחרים ויש שמבוססות על ניסיון חיים . כולם מדברים על הנזק בחלבונים מן החי והעדפת מזון טבעוני, צמחוני וכו'. כל אחד מוכיח ששיטתו היא המוצלחת ביותר לשמירה על הבריאות . אם כך מה באמת צריך לאכול וממה להימנע? מה לגבי תזונה במחלות אוטואימוניות?
    ולבסוף שאלה אישית: אם משקלי 76 ק"ג. מהי כמות הפחממות הרצויה בשבילי ? אני מעוניינת להוריד ממשקלי 6 ק"ג איזה תפריט אתה מציע לי? ( אגב אני בת 64 ).
    תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *