"עזבו בשקט את השומנים
אם כל כך הרבה אנשים עושים דיאטה, למה ההשמנה רק גוברת?
ומה האמת החמקמקה בנוגע לפחמימה, אולי ההתלהבות ממנה קצת גורפת?
מחקר בינלאומי משווה את יעילותן ובטיחותן של דיאטה דלת שומן, דלת פחמימות וים תיכונית."
.
למשרד החקלאות האמריקאי המופקד על שיווקו של אסם התבואה
של ארה"ב נמצא שוק חדש. יצרני הדלק משלמים מחירים גבוהים
יותר מיצרני המזון עבור הדגנים וכפועל יוצא מתייקרים המאפים.
.
זה הזמן המתאים לנטוש את פירמידת המזון האמריקאית עתירת
הפחמימות לטובת פירמידת-המזון כחול-לבן שאותה הצעתי לשר
הבריאות ולצוות עובדיו וקיבלתי את ברכתו על היוזמה שנתמכה בחוות
דעתו של פרופ' יונתן הלוי, המקושר לפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון:
"אכן נראה לי שהמדריך מציג איזון נכון בין דיאטת אטקינס הקיצונית והפופלרית
לבין הדיאטות השמות דגש על קלוריות בלבד ובכוונתי להשתמש במידע הכלול בו."
מכתבו המקורי של פרופ' יונתן הלוי
.
.
באיחור של 30 שנה ומעלה יוצאת לדרך יוזמה חדשה בכיוון זה
שמגמתה לצמצם את ממדי מגיפת ההשמנה שפשתה בקרבנו כחלק
בלתי נפרד מהעולם המערבי המודרני:
.
.
.מתוך הספר "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", עמוד 21 –
פצצת אנרגיה מונחית וחכמה המשרתת את יצרני המזון
עוגת פירות
150 גרם מרצפן
180 גרם סוכר
180 גרם קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם תמרים חתוכים
150 מ"ל מיץ תפוזים
קליפת תפוז מגוררת
4 ביצים מס' 1
60 גרם קליפות הדרים מסוכרות
רבע כפית מלח
150 גרם חמאה
.
זה העשור השני שלא בא אל פי מאפה מתוק והמוצר הנ"ל כבר אינו מעורר בי ריגושים.
אחוזי השומן בעוגת הפירות קופצים בכפולות של 10% ולא באשמת החמאה, שהפחמימות כפו עליה
להיות נצרכת ע"י הציבור הרחב והשמן. אף גרגרן לא יקרב אל פיו 150 גרם חמאה, אלא אם כן
תהיה ארוזה בעיסה עתירת פחמימות.
הנאשמת העיקרית היא הפחמימה , והחמאה זכאית. מהיות השומן בעל ערך קלורי גבוה פי 2.4 מהפחמימה
הוא אוייב רק מן הטעם האריתמטי. הפחמימות הן אויבות מן הטעם הקולינרי והן לבדן אחראיות לסכנה
הבריאותית הנובעת מהפגזת תאי הגוף באינסולין וירידה דרסטית ברמות הסוכר בדם.
.
משקל המזון, נפחו ואריזתו הם סוד משמעת האכילה.
להזכירכם שכל מנת הפחמימות הנדיבה המוצעת בבסיס הפרמידה האמריקאית-ישראלית היא בקודקוד הפרמידה שלנו: