מ ה פ ך !

"עזבו בשקט את השומנים
אם כל כך הרבה אנשים עושים דיאטה, למה ההשמנה רק גוברת?
ומה האמת החמקמקה בנוגע לפחמימה, אולי ההתלהבות ממנה קצת גורפת?
מחקר בינלאומי משווה את יעילותן ובטיחותן של דיאטה דלת שומן, דלת פחמימות וים תיכונית."

(הארץ – מאת דקלה קפקא)

.

למשרד החקלאות האמריקאי המופקד על שיווקו של אסם התבואה
של ארה"ב נמצא שוק חדש. יצרני הדלק משלמים מחירים גבוהים
יותר מיצרני המזון עבור הדגנים וכפועל יוצא מתייקרים המאפים.
.
זה הזמן המתאים לנטוש את פירמידת המזון האמריקאית עתירת
הפחמימות לטובת פירמידת-המזון כחול-לבן שאותה הצעתי לשר
הבריאות ולצוות עובדיו וקיבלתי את ברכתו על היוזמה שנתמכה בחוות

דעתו של פרופ' יונתן הלוי, המקושר לפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון:

"אכן נראה לי שהמדריך מציג איזון נכון בין דיאטת אטקינס הקיצונית והפופלרית

לבין הדיאטות השמות דגש על קלוריות בלבד ובכוונתי להשתמש במידע הכלול בו."

מכתבו המקורי של פרופ' יונתן הלוי

.

.

באיחור של 30 שנה ומעלה יוצאת לדרך יוזמה חדשה בכיוון זה
שמגמתה לצמצם את ממדי מגיפת ההשמנה שפשתה בקרבנו כחלק
בלתי נפרד מהעולם המערבי המודרני:

.

דיאטה דלת פחמימות כנגד דיאטה דלת שומן כנגד דיאטה ים תיכונית הדיאטה שבוצעה בקמ

.
.
מתוך הספר "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", עמוד 21 –

פצצת אנרגיה מונחית וחכמה המשרתת את יצרני המזון

עוגת פירות

150 גרם מרצפן

180 גרם סוכר

180 גרם קמח רגיל

1 כפית אבקת אפיה

100 גרם תמרים חתוכים

150 מ"ל מיץ תפוזים

קליפת תפוז מגוררת

4 ביצים מס' 1

60 גרם קליפות הדרים מסוכרות

רבע כפית מלח

150 גרם חמאה

.

זה העשור השני שלא בא אל פי מאפה מתוק והמוצר הנ"ל כבר אינו מעורר בי ריגושים.

אחוזי השומן בעוגת הפירות קופצים בכפולות של 10% ולא באשמת החמאה, שהפחמימות כפו עליה

להיות נצרכת ע"י הציבור הרחב והשמן. אף גרגרן לא יקרב אל פיו 150 גרם חמאה, אלא אם כן

תהיה ארוזה בעיסה עתירת פחמימות.

הנאשמת העיקרית היא הפחמימה , והחמאה זכאית. מהיות השומן בעל ערך קלורי גבוה פי 2.4 מהפחמימה

הוא אוייב רק מן הטעם האריתמטי. הפחמימות הן אויבות מן הטעם הקולינרי והן לבדן אחראיות לסכנה

הבריאותית הנובעת מהפגזת תאי הגוף באינסולין וירידה דרסטית ברמות הסוכר בדם.

 

 

.

משקל המזון, נפחו ואריזתו הם סוד משמעת האכילה.

להזכירכם שכל מנת הפחמימות הנדיבה המוצעת בבסיס הפרמידה האמריקאית-ישראלית היא בקודקוד הפרמידה שלנו:

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *