למשתמשים בצידנית עוקפת קלוריות
הצידנית
הצידנית היא חלופה לצלחת שראתה הכול. היא סגורה הרמטית ומכילה
מזון מדיד במשקלו, בנפחו ובערכו.
גוף שארוז במידות גדולות התמלא מתוך אריזה גדולה. הצידנית שקיבולה
5 ליטר היא חלופה למקרר שקיבולו 500 ליטר.
התנתקות מהצידנית בתקופת ההרזיה היא התחברות למקרר, למזווה ולכל
אתר ואתר שממנו ניתן לקושש מזון.
צריכים להתייחס לגוף כאל מכונה שצריכה לעבוד טוב, בעיקר במה שמתחולל
בין הכניסה ליציאה. האדם בנוי לשלוט על צרכיו במה שנכנס כמו במה שיוצא.
מנת-יתר של פחמימות – אסון בריאותי. צמצום צריכת הפחמימות – אסון
תעשייתי. בצק ממולא בצק הוא הדבק שמחזיק את תעשיית המזון בעזרתך.
הפחמימה היא מזון אנרגטי שהאדם המודרני נזקק לו במינון מוגבל, כי הוא
יצור בעל שתי רגליים וארבעה גלגלים ואת האנרגיה הוא מקבל בתחנת הדלק.
תכולת הפחמימות במרכולים היא איום על הכיס ועל הכרס. הפחמימה היא
מולקולה הסופחת מים והיא אחראית לכרס התופחת וזו לא סברת כרס.
הפחמימות פותחות מגה-תאבון: סוכר דורש סוכר, אורז דורש אורז,
תפוחי-אדמה דורשים תפוחי-אדמה, פירות דורשים פירות, תירס דורש תירס,
מתוק דורש מתוק, לחם דורש לחם.
שלא כמו מתוק שדורש מתוק בפקודת האינסולין שבהיצף, בשר אינו דורש
בשר ודג אינו דורש דג, והוא הדין במוצרי חלב שאינם מתוקים. המבורגר
וצ'יזבורגר נטרפים אך ורק בגלל הלחמניות והצ'יפס המציפים את הגוף
באינסולין התובעני.
גוף האדם פועל כמכונה משוכללת מאוד שמודעת לצרכים שלה ואם לא
ישבשו את מערכותיו ולא יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות יצרוך
את מזונותיו באופן מאוזן. בלא לחם תישאר מרבית החמאה במקרר ושמן
הזית הטעים ישאר ברובו בבקבוק אם לא יתנו לו פיתה.
מתוך עיון בעיתונות ובספרות המקצועית במשך שנים רבות, כבר הספקתי
לאגור כמות נכבדה של ממצאים מרשיעים בנושא התזונה: פחמימות וספורט
הם צמד הקלישאות היציבות ביותר שעליהן נשען מדע התזונה מזה 35 שנה.
הן תורמות ליציבותם הכלכלית של מכוני הספורט ושל תעשיית המזון בעזרתן
של דיאטניות החצר של מפעלי המזון. צמד הקלישאות מסייע למנות הישגים
ולתרץ כישלונות, ובינתיים הציבור הולך ומשמין וכבר נימנו בישראל למעלה
מ-400,000 חולי סוכרת, רובם כתוצאה מהשמנת יתר. מישהו חייב לעצור
את הטבח הזה!
כתבה נרחבת הופיעה ב"ידיעות אחרונות" ב-13.7.05 תחת הכותרת
"הדיאטנית בעלת שני הכובעים" וזה דברה של ד"ר דורית ניצן-קלוסקי,
"לא פעם אני מוצאת דיאטניות שעובדות בתעשיית המזון
המסתמכות על בסיס מחקרי דל מאד כאשר הן מתפקדות יותר כשגרירות של התעשיה,
במקום כשגרירות של התזונה הנכונה והבריאות בתוך התעשיה".
נסיבות לידתו של הספר
את ספרי "השמן והרזה" כתבתי מפני שדמותו של הרזה שבתוכי
בעטה בכרסי והתעקשה להיוולד.בהביטי בראי הרגשתי נכה.
כמה כואב לדעת, שמתחת לערימות השומן הכעורות טמון גוף יפה.
אולי משום כך נמלטתי תמיד ממראות וממצלמות.
היתה בי תקוה סמויה שאצליח לראות את הגוף היפה שמסתתר
לו שנים רבות כל כך עמוק בפנים. השמנה היא מצב צבירה של טעויות.
גם אני צברתי טעויות וחבל שרק בגיל 58
כאשר השלתי את נתחי-הבשר המיותרים והתייצבתי מול הראי לא ידעתי את
נפשי משמחה. החוויה היתה כמו פגישה מחודשת עם מכר ותיק.
השמנה, כמו נפיחות, דלקת או חום, היא איתות לכוחות הגוף והנפש להתגייס
לסילוקם של הפולשים. עודפי מזון גם הם נמנים עם הפולשים.
כאמור, אם משקלך בהתאם לטבלת-השקילה התקנית הוא 70 ק"ג,
70 גרם תהיה קצובת הפחמימות היומית שלך. גרם לק"ג משקל תקני.
צידנית עוקפת קלוריות, שבתוכה יאוחסנו כל בוקר 70 גרם פחמימות
לפי הוראות הספר, יפחיתו את משקלך ויציבו אותו בדיוק על 70 ק"ג.
זה בדוק ומדוייק להפליא. בעזרתה של רעייתי נאוה,
שהיא בשלנית מקצועית, נציע לך מנה יומית שלא תכיל יותר מ-70 גרם פחמימות,
אם משקלך התקני אמור להיות 70 ק"ג, לדוגמה.
מתפריטיה של נאוה תלקק את האצבעות וגם תוכל לדגמן בחליפת בגיר.
צידנית עוקפת קלוריות תגמול אותך מצריכת מאות גרמים של פחמימות
ממכרות ומשמינות ותפצה אותך במזונות
לא בדיוק הבנתי מה המגמה. האם יש צורך ברכישת ציידנית וספר עלמנת להבין מה המגמה? האתר אינו מסביר בצורה מספקת מה מהות הדיאטה, או צורת האכילה הרצוייה עלמנת להשתמש בשיטה. כמו כן, אין דוגמאות או כתבות או תגובות של אנשים שרזו בדרך זו. או לפחות אני, לא הצלחתי לקרוא . כ"כ לא הבנתי איפה ההצלחה הגדולה. אודה על הסבר ברור יותר, שכן אני משוועת להצליח סוף סוף לרדת ולשמור על משקל תקין.