בלוג השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות

אכול פחמימות במינון זהיר-זעיר כמו תרופה רעילה-מועילה. כל מה שצריך לדעת על תזונה נכונה ומאוזנת ואיכות חיים.

על אווזים ואנשים

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
פיטום אווזים:

הרכב אפרוח בן יומו באחוזים:

  מים      חלבון      שומן       אפר
  74      12.4     11.9      1.7

מקובל לייצר כבדים שמנים של אווזים על ידי פיטום אווזים
באונס להכנת ממרח כבד. בשיטה זו גדל משקל הכבד פי ששה
בזמן שמשקל גופם עולה רק בשני שלישים ממשקלו המקורי.
תכולת השומן מגיעה בכבדים לשיעור של 50%.

אוהבי החיות טענו, כי תהליך הפיטום אינו הומני, בגלל הדרך
שבה מוחדרות כמויות המזון העצומות לגרונותיהם של האווזים
במטרה להגדיל את הכבד כדי להכין ממנו ממרח כבד.


פיטום בני-אדם:

הרכב ממוצע בני-אדם באחוזים:

    מים       חלבון       שומן        אפר
  59         18         18         4.3

לקורנפלקס, שהוא בונזו לבני-אדם, יש יחסי ציבור כמזון בריאות,
והוא אינו אלא תאונה כימית שבה מעורבים משהו שהיה בגילגול
הקודם גרגר תירס, סוכר ומספר לא מבוטל של צבעי מאכל, מוצר
שעטוף בטעמים ובשמות שהוכחו כמחוללי ריגוש בקרב פעוטות
וילדים.

ליצרני המזון יש אג'נדה והם ידחפו אותה לצרכנים ישר לתוך הגרון,
אפילו יחנקו המסכנים.


איך לשמור על הכבד

השרה ציפי לבני אינה אוהבת מנת-יתר של פחמימות
אפילו כשמדובר בפיטום אווזים, וביוזמתה נאסר על
פיטום אווזים בחקיקה.

ומה עם פיטום בני-אדם? כל מה שצריך, זה לעגן בחקיקה
את מינון הפחמימות היומי ובא לציון גואל.

14 תגובות לפוסט 'על אווזים ואנשים'

לקרוא את התגובות ב-RSS או לשלוח טראקבאק לפוסט 'על אווזים ואנשים'.

  1. מאת ליאל

    18 מאי, 2006 בשעה 13:05

    היי ברוך. רציתי לומר שהכתיבה שלך מקסימה,ואני מאוד מעריכה ומעריצה את הכברת דרך הארוכה שעברת. קראתי מעט על הניסיון והתהליך שלך,ומאוד התרשמתי. ישר כח! אתה אדם מקסים. נ.ב אני מפורום הרזיה והשמנה בנענע.

  2. מאת ב.ה סגל

    19 מאי, 2006 בשעה 03:49

    שלום ליאל,
    בהמשך לדו-שיח בפורום השמנה/הרזייה בפורום נענע, אני מקוה
    שמכאן ואילך ייצא הקורנפלקס מהתפריט שלך.

    ושוב תודה על התשבחות

    ב ר ו ך

  3. מאת ליאל

    19 מאי, 2006 בשעה 05:17

    היי ברוך.
    תודה,אבל מה אפשר לאכול במקום קורנפלקס?
    גרנולה? זה לא סוג של פחממה גם כן?

  4. מאת ב.ה סגל

    19 מאי, 2006 בשעה 06:24

    שלום ליאל,
    אני לא מתכוון להרעיב אותך לכן הענקתי לך 20 מתכונים מעוטי פחמימות ונטולי פחמימות
    מנכסי מטבחה של רעייתי הבשלנית המקצועית. לחצי על מפת האתר ותגיעי אליהם. אם
    הם אינם לפי טעמך בקשי ותקבלי מתכונים לטעמך. המפתח לשמירה על המשקל הנכון
    לתמיד הוא הקו האדום של 60 גרם פחמימות ליום שזה מינון של תינוק בן יומו עד שהוא
    עובר את המשקל של 60 ק"ג ואז הוא צורך גרם לק"ג. מי שאמור לשקול 70 ק"ג – קצובת
    הפחמימות היומית שלו 70 גרם וכך הלאה. בהנחה שאת לא אמורה לשקול יותר מ-60 ק"ג
    הסתפקי ב-60 גרם פחמימות. פחות מזה, זה מירשם בדוק לאנורקסיה. יותר מזה, זה משקל
    יתר. 100 גרם גרנולה = 53 גרם פחמימות, לפיכך הצעתי לך חלופות שמחזיקות אותי יפה
    מאד יותר מ-15 שנה ועם הצלחה קשה להתווכח.
    שבת שלום
    ברוך הלוי-סגל

  5. מאת ליאל

    19 מאי, 2006 בשעה 06:48

    תודה רבה לך ברוך,אתה נפלא.
    מה דעתך על "דיאטת הלחם" ? לא שאני חושבת לנסות אותה,רק לשמוע את דעתך.
    כיוון שאלו דיאטות מנוגדות מאוד :-)

  6. מאת ב.ה סגל

    21 מאי, 2006 בשעה 12:37

    שבוע טוב ליאל, מדוע אני שולל את דיאטה הלחם של אולגה רז? בעמוד 15 בספר הנ"ל קראתי בזעזוע את הפיסקה הבאה: "מי שמחשב את משקלו הרצוי על פי הטבלה צריך להקפיד על העמודה המתאימה למבנה גופו, ולא לשכוח להוסיף 5-3% למשקל הרצוי על כל חמש שנים מעל גיל 40". הואיל ותעודת הזיהוי שלי תפסה תאוצה והיא כבר בת 74 , הייתי אמור לפי ההנחייה הנ"ל לשוב למשקלי ההיפופוטמי ולמחוק את כל השגי. בעמוד 70 מציע הספר בשלב ראשון כמות יומית של 8-12 פרוסות לחם קל לאשה, ולגבר 12-16 פרוסות. בעמוד 15 מציע הספר פעילות ספורטיבית על מנת לשרוף את כל הצונאמי הפחמימתי. אני מפנה אותך לסיפור בבלוג שלי, הנקרא "נרקומנים של פחמימות", שמתוכנו תביני מדוע אני שולל את דיאטת הלחם. ב ב ר כ ה , ברוך

  7. מאת רחל

    2 אוגוסט, 2006 בשעה 12:24

    דרך אגב אני חושבת שזה אחלה רעיון לרדת במשקל לפי הדרך שלך ואני מאוד נהנתי ו התרשמתי ממה ראיתי

  8. מאת ב.ה סגל

    3 אוגוסט, 2006 בשעה 09:00

    שלום רחל,
    תודה על השבחים. אשמח לעמוד איתך בקשר ולהעניק לך כמה טיפים בנושא הפחתת משקל
    ושמירה על יציבותו לתמיד. יותר מ-15 שנה אני שומר על משקל תיקני אחרי שהפחתת 20 ק"ג.
    נסי ואם תרזי אין זו אגדה.

  9. מאת רותי

    15 אוגוסט, 2007 בשעה 16:54

    מנסיוני, אכן צמצום בכמות הפחממות מניב תוצאות נהדרות. אלא, שנשאר הקושי של התגברות על הרעב. מה עושים עם זה?
    האם השיטה אמורה לפעול כמו גמילה מסמים? נגמלים מהפחממות והרעב – גם הוא נרגע?
    אני יודעת שבקבוצות התמיכה של O.A מתחילים את הדיאטה בלי פחממות בכלל ובהמשך נפרדים מן הסוכר והקמח הלבן.
    את השלב הראשון עברתי בהצלחה ואפילו ירדתי די מהר – די הרבה. אך לשלב הבא לא הגעתי כי נשברתי לפני כן.
    אשמח לתגובתך.

  10. מאת ב.ה סגל

    16 אוגוסט, 2007 בשעה 02:45

    שלום רותי,
    ברוכה הבאה לאתר ולבלוג שלי. באת ממקום טוב OA שרואים בפחמימה אם כל חטאת
    באשר להשמנה. שיטתי ייחודית ורשמתי עליה פטנט בארה"ב ובארץ. הייחודיות של
    השיטה מבוססת על מידתיות בצריכת פחמימות ולתכלית זאת אני מציע לא רק המלצות
    והנחיות, אלא גם כלים פונקציונליים שניתן לאפסן בהם מבחר מאכלים מתוך 55 מתכונים
    מעוטי פחמימות ונטולי פחמימות המופיעים בבלוג. חפשי את "השיטה" בבלוג ותתחילי
    להבין.
    קשר ישיר איתי בדוא"ל או בטלפון יבהיר לך את מה שלא תביני ויקצר את הדרך
    להבנת השיטה.

    בברכה,
    ברוך הלוי-סגל

  11. מאת ב.ה סגל

    19 אוגוסט, 2007 בשעה 08:45

    שלום רותי,
    שלחתי לך דוא"ל וממתין לתגובתך.

    בברכה,
    ברוך הלוי-סגל

  12. מאת מאיר

    11 פברואר, 2014 בשעה 02:21

    שלום ברוך
    איך משיגים את ספרך המרתק?
    תודה


  13. 11 פברואר, 2014 בשעה 10:37

    שלום מאיר,
    ברוך הבא לבלוג שלי.
    אשלח לך פרטים מפורטים
    במייל ששלחת לי.
    בברכה,
    ברוך


  14. 12 יולי, 2015 בשעה 23:11

    קישור למכירת צמד-הספרים
    בהנחה של 50% – 170 ש"ח במקום 350 ש"ח, עד גמר המלאי
    http://www.netbook.co.il/AdvancedSearch.aspx?advanced=1&a=%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9A%20%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%A1%D7%92%D7%9C

להגיב


Dreamhost review