על אווזים ואנשים

פיטום אווזים:

הרכב אפרוח בן יומו באחוזים:

  מים      חלבון      שומן       אפר
  74      12.4     11.9      1.7

מקובל לייצר כבדים שמנים של אווזים על ידי פיטום אווזים
באונס להכנת ממרח כבד. בשיטה זו גדל משקל הכבד פי ששה
בזמן שמשקל גופם עולה רק בשני שלישים ממשקלו המקורי.
תכולת השומן מגיעה בכבדים לשיעור של 50%.

אוהבי החיות טענו, כי תהליך הפיטום אינו הומני, בגלל הדרך
שבה מוחדרות כמויות המזון העצומות לגרונותיהם של האווזים
במטרה להגדיל את הכבד כדי להכין ממנו ממרח כבד.


פיטום בני-אדם:

הרכב ממוצע בני-אדם באחוזים:

    מים       חלבון       שומן        אפר
  59         18         18         4.3

לקורנפלקס, שהוא בונזו לבני-אדם, יש יחסי ציבור כמזון בריאות,
והוא אינו אלא תאונה כימית שבה מעורבים משהו שהיה בגילגול
הקודם גרגר תירס, סוכר ומספר לא מבוטל של צבעי מאכל, מוצר
שעטוף בטעמים ובשמות שהוכחו כמחוללי ריגוש בקרב פעוטות
וילדים.

ליצרני המזון יש אג'נדה והם ידחפו אותה לצרכנים ישר לתוך הגרון,
אפילו יחנקו המסכנים.


איך לשמור על הכבד

השרה ציפי לבני אינה אוהבת מנת-יתר של פחמימות
אפילו כשמדובר בפיטום אווזים, וביוזמתה נאסר על
פיטום אווזים בחקיקה.

ומה עם פיטום בני-אדם? כל מה שצריך, זה לעגן בחקיקה
את מינון הפחמימות היומי ובא לציון גואל.

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

14 תגובות בנושא על אווזים ואנשים

  1. מאת ליאל‏:

    היי ברוך. רציתי לומר שהכתיבה שלך מקסימה,ואני מאוד מעריכה ומעריצה את הכברת דרך הארוכה שעברת. קראתי מעט על הניסיון והתהליך שלך,ומאוד התרשמתי. ישר כח! אתה אדם מקסים. נ.ב אני מפורום הרזיה והשמנה בנענע.

  2. מאת ב.ה סגל‏:

    שלום ליאל,
    בהמשך לדו-שיח בפורום השמנה/הרזייה בפורום נענע, אני מקוה
    שמכאן ואילך ייצא הקורנפלקס מהתפריט שלך.

    ושוב תודה על התשבחות

    ב ר ו ך

  3. מאת ליאל‏:

    היי ברוך.
    תודה,אבל מה אפשר לאכול במקום קורנפלקס?
    גרנולה? זה לא סוג של פחממה גם כן?

  4. מאת ב.ה סגל‏:

    שלום ליאל,
    אני לא מתכוון להרעיב אותך לכן הענקתי לך 20 מתכונים מעוטי פחמימות ונטולי פחמימות
    מנכסי מטבחה של רעייתי הבשלנית המקצועית. לחצי על מפת האתר ותגיעי אליהם. אם
    הם אינם לפי טעמך בקשי ותקבלי מתכונים לטעמך. המפתח לשמירה על המשקל הנכון
    לתמיד הוא הקו האדום של 60 גרם פחמימות ליום שזה מינון של תינוק בן יומו עד שהוא
    עובר את המשקל של 60 ק"ג ואז הוא צורך גרם לק"ג. מי שאמור לשקול 70 ק"ג – קצובת
    הפחמימות היומית שלו 70 גרם וכך הלאה. בהנחה שאת לא אמורה לשקול יותר מ-60 ק"ג
    הסתפקי ב-60 גרם פחמימות. פחות מזה, זה מירשם בדוק לאנורקסיה. יותר מזה, זה משקל
    יתר. 100 גרם גרנולה = 53 גרם פחמימות, לפיכך הצעתי לך חלופות שמחזיקות אותי יפה
    מאד יותר מ-15 שנה ועם הצלחה קשה להתווכח.
    שבת שלום
    ברוך הלוי-סגל

  5. מאת ליאל‏:

    תודה רבה לך ברוך,אתה נפלא.
    מה דעתך על "דיאטת הלחם" ? לא שאני חושבת לנסות אותה,רק לשמוע את דעתך.
    כיוון שאלו דיאטות מנוגדות מאוד 🙂

  6. מאת ב.ה סגל‏:

    שבוע טוב ליאל, מדוע אני שולל את דיאטה הלחם של אולגה רז? בעמוד 15 בספר הנ"ל קראתי בזעזוע את הפיסקה הבאה: "מי שמחשב את משקלו הרצוי על פי הטבלה צריך להקפיד על העמודה המתאימה למבנה גופו, ולא לשכוח להוסיף 5-3% למשקל הרצוי על כל חמש שנים מעל גיל 40". הואיל ותעודת הזיהוי שלי תפסה תאוצה והיא כבר בת 74 , הייתי אמור לפי ההנחייה הנ"ל לשוב למשקלי ההיפופוטמי ולמחוק את כל השגי. בעמוד 70 מציע הספר בשלב ראשון כמות יומית של 8-12 פרוסות לחם קל לאשה, ולגבר 12-16 פרוסות. בעמוד 15 מציע הספר פעילות ספורטיבית על מנת לשרוף את כל הצונאמי הפחמימתי. אני מפנה אותך לסיפור בבלוג שלי, הנקרא "נרקומנים של פחמימות", שמתוכנו תביני מדוע אני שולל את דיאטת הלחם. ב ב ר כ ה , ברוך

  7. מאת רחל‏:

    דרך אגב אני חושבת שזה אחלה רעיון לרדת במשקל לפי הדרך שלך ואני מאוד נהנתי ו התרשמתי ממה ראיתי

  8. מאת ב.ה סגל‏:

    שלום רחל,
    תודה על השבחים. אשמח לעמוד איתך בקשר ולהעניק לך כמה טיפים בנושא הפחתת משקל
    ושמירה על יציבותו לתמיד. יותר מ-15 שנה אני שומר על משקל תיקני אחרי שהפחתת 20 ק"ג.
    נסי ואם תרזי אין זו אגדה.

  9. מאת רותי‏:

    מנסיוני, אכן צמצום בכמות הפחממות מניב תוצאות נהדרות. אלא, שנשאר הקושי של התגברות על הרעב. מה עושים עם זה?
    האם השיטה אמורה לפעול כמו גמילה מסמים? נגמלים מהפחממות והרעב – גם הוא נרגע?
    אני יודעת שבקבוצות התמיכה של O.A מתחילים את הדיאטה בלי פחממות בכלל ובהמשך נפרדים מן הסוכר והקמח הלבן.
    את השלב הראשון עברתי בהצלחה ואפילו ירדתי די מהר – די הרבה. אך לשלב הבא לא הגעתי כי נשברתי לפני כן.
    אשמח לתגובתך.

  10. מאת ב.ה סגל‏:

    שלום רותי,
    ברוכה הבאה לאתר ולבלוג שלי. באת ממקום טוב OA שרואים בפחמימה אם כל חטאת
    באשר להשמנה. שיטתי ייחודית ורשמתי עליה פטנט בארה"ב ובארץ. הייחודיות של
    השיטה מבוססת על מידתיות בצריכת פחמימות ולתכלית זאת אני מציע לא רק המלצות
    והנחיות, אלא גם כלים פונקציונליים שניתן לאפסן בהם מבחר מאכלים מתוך 55 מתכונים
    מעוטי פחמימות ונטולי פחמימות המופיעים בבלוג. חפשי את "השיטה" בבלוג ותתחילי
    להבין.
    קשר ישיר איתי בדוא"ל או בטלפון יבהיר לך את מה שלא תביני ויקצר את הדרך
    להבנת השיטה.

    בברכה,
    ברוך הלוי-סגל

  11. מאת ב.ה סגל‏:

    שלום רותי,
    שלחתי לך דוא"ל וממתין לתגובתך.

    בברכה,
    ברוך הלוי-סגל

  12. מאת מאיר‏:

    שלום ברוך
    איך משיגים את ספרך המרתק?
    תודה

  13. קישור למכירת צמד-הספרים
    בהנחה של 50% – 170 ש"ח במקום 350 ש"ח, עד גמר המלאי
    http://www.netbook.co.il/AdvancedSearch.aspx?advanced=1&a=%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9A%20%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%A1%D7%92%D7%9C

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *