משמינים מספירת קלוריות

המדד הקלורי הוא גניבת-הדעת והסתרת מידע על הערכים הגבוהים של הפחמימות.  הדיאטה הקלאסית מפמפמת כמויות ענק של פחמימות לתוך הגוף הקטן של בן-אנוש עד שנגמר לו האינסולין, כי הפחמימה היא מסחטת-אינסולין, הלבלב מסיים את תפקידו והגוף מסיים את תיפקודו הסדיר.

בבסיס פירמידת המזון מצויה כמות של מאות גרמים פחמימות שמיקומן בקודקוד של הפירמידה המומלצת  ע"י ד"ר איריס שי. הרמה המינימלית שאנחנו צריכים לתיפקודי הגוף היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום, ולא 300-400 גרם פחמימות המקובעות בבסיס פירמידת-המזון הישראלית-אמריקאית. תומכים בדעתה שותפיה למחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, חוקרים מהקמ"ג, חוקרים מאוניברסיטת הארוורד בארה"ב, מאוניברסיטת אונטריו בקנדה ומאוניברסיטת לייפציג בגרמניה.

העולם המדעי נחשף למימצאי המחקר בקמ"ג, רק כוהנות הדיאטה הקלאסית בישראל לא שמעו על המחקר, או שאינן מכירות בו והחגיגות עתירות הפחמימות נמשכות בגיבוי שלהן, ובעידודן חוגג הציבור הרחב והשמן, המביע שמחה שהטריפטופן והסרוטונין בחרו להתיישב דווקא במזונות הטעימים, זוללים וסובאים כאילו אין מחר.  דא עקא שמחוללי המחלות בחרו להתיישב דווקא בבני-אנוש כבדי-גוף ועבי-בשר. ההשמנה היא מחלה ויזואלית ולא ניתן להסתיר אותה, אבל אפשר לתקן את הנזק  בצריכת פחמימות מדודה על פי שיטתה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת  תזונה ומחלות כרוניות באוניברסיטת בן-גוריון, העומדת בראש המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ובדק איזו דיאטה יעילה יותר:  הדיאטה דלת השומן, הדיאטה הים-תיכונית והדיאטה דלת הפחמימות.

הדיאטה המנצחת יצאה דלת הפחמימות, ומאה ותשעה עובדי הקמ"ג שנפל בחלקם לעשותה יצאו קורנים מבריאות ומאושר.

ובינתיים פירסם ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מודעת אבל על מותה של הדיאטה הים-תיכונית. שני שלישים מהאוכלוסיה הבוגרת ביוון סובלים מעודף משקל ומצבם הוא החמור ביותר באירופה "באופן משמעותי", כך לפי נתוני האו"ם ("הארץ" 20.9.2008 ).

חבל שרק אחרי ארבעה עשורים הכירו החוקרים בעובדה, שהחמאה לא תחליק במורד הגרון אם לא תהיה ארוזה בלחם, בפיתה, בבאגט, בלחמניה או בכל מאפה פחמימתי אחר. גם רוב השמן ישאר בבקבוק אם לא ינגבו אותו בפיתה או בכל מאפה אחר עתיר-פחמימות. אפשר ורצוי להכריז על מותה של הדיאטה דלת השומן ולקבור אותה קבורת-חמור אחרי הגדר ויפה שעה אחת קודם.

חוכמת המינון בספרים ובאוכל

בשונה מכל שפה אחרת נוצרה העברית על גבי אבן ומילותיה לא נכתבו בנהרי-נחלי דיו על גבי פפירוס או על נייר, לפיכך היא שפה קומפקטית וניתן לבטא באמצעותה כל רעיון באופן תמציתי וברור. בריאת העולם נכתבה בפרק אחד בספר בראשית במספר מצומצם של מילים.

לפיכך החלטתי לנצל את אוצר המילים העבריות העומד לרשותי ולהימנע מהניסוחים המפותלים השכיחים בספרי התזונה שתוכנם מובן רק לכותביהם. ספרים עבי-כרס שמאיימים על הקוראים בממדיהם. ספרים שאינם מכניסי-קוראים ומחטיאים את מטרתם להדביר את מגיפת ההשמנה.

בטיוטת ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" בררתי כל מילה והוצאתי את התבן מן הבר במטרה ליצור ספר דק למי שרוצה להיות דק. היו מילים שהסכימו לגור בספר רק לאחר מאבק ממושך. ספר קצר באורך מלא הגשתי לביקורת אקדמאים מן השורה הראשונה בתחום מדע התזונה, לרבות הדרג המיניסטריאלי וקיבלתי את ברכת הדרך להוצאתו לאור.

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות, שאלות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *