ניהול כושל של בנק הקלוריות

מן העתונות 

איך לחשב כמה קלוריות אתם שורפים.
("ידיעות אחרונות" , 26.9.2005)

במו עינינו הבלתי מאמינות קראנו בתדהמה את הכתבה שהופיעה  ב"ידיעות אחרונות"
ב-26.9.2004 תחת הכותרת הנ"ל במדור "עצות ורעיונות לחיים בריאים יותר", וככה נכתב:
אתם מחשבים את הקלוריות שאתם צורכים ומייחלים לרדת במשקל.  אבל האם יש לכם
מושג ירוק כמה קלוריות אתם שורפים ביום? הנוסחה הבאה תעזור לכם להתמצא במבוך
הקלוריות:

  1. כתבו את המשקל שלכם בקילוגרמים. למשל, 65.5 ק"ג.

  2. הכפילו את המספר הזה ב-0.9 אם אתם נשים,וב-1 אם
    אתם גברים. המספר שתקבלו הוא שיעור שריפת הקלוריות
    הממוצעת שלכם בשעה.בדוגמה הנ"ל האשה שורפת 58.95
    קלוריות, והגבר 65.5.
     
  3. הכפילו את המספר הזה ב-24 ותקבלו את ה-BMR
    (קצב חילוף החומרים הבסיסי המוערך שלכם, שהוא מספר
    הקלוריות שהגוף שלכם שורף רק מעצם העובדה שאתם חיים –
    כדי שהלב יפעם, הריאות יתרחבו, הכבד יתפקד וכו'). בדוגמה
    שלנו האשה שורפת 1,415 קלוריות, והגבר 1,572.
     
  4. כעת הכניסו לנוסחה את רמת הפעילות שלכם:
  • אם באופן כללי אתם מנהלים אורח חיים נייח, הוסיפו
    10%-20% מהמספר הזה לשריפת הקלוריות היומית שלכם.
    למשל, 212+1,415 (15% של 1,415) = 1,627 קלוריות.
  • אם אתם עוסקים בפעילות קלה (למשל עובדים בישיבה),
    אבל צועדים 30 דקות ביום – הוסיפו 50% מה-BMR שלכם.
  •  אם יש לכם עבודה שכרוכה בפעילות גופנית מתונה
    (למשל, מורה שעומדת כל היום על הרגליים) ואתם מבצעים
    מדי יום פעילות גופנית מאומצת במשך 30 דקות לפחות
    (נגיד שיעור ספינינג), הוסיפו 70% .
  • אם יש לכם עבודה פעילה מאד (כגון דוור), ואתם גם
    מבצעים פעילות גופנית מאומצת במשך כשעה, הוסיפו 80% .

 

מן הספר 

ניהול חכם של בנק הפחמימות
("השמן והרזה", עמוד 22)

 ניהול חכם של בנק  הקלוריות הוא המוטו של קהיליית התזונאים, ולטעמם
הוא המפתח להפחתה במשקל, ואף על פי כן 60 אחוזים מהאוכלוסיה
הבוגרת בישראל סובלים מעודף משקל, המוכרז רשמית כמגיפת המילניום.

לאחר בחינה מדוקדקת של שיטות ההרזיה הנפוצות ויתרתי מכל וכל על
ספירת הקלוריות ובחרתי בשיטת הניהול החכם של בנק הפחמימות.

יועצי התזונה מקובעים על מדדים בינלאומיים כגון: מדד גליקמי, מדד קלורי,
מדד שומן ומדד חלבון. לפחמימות,  שהן פצצת-אנרגיה, לא נקבע מדד
והן מומלצות בכל דיאטה, המזהירה מפני שומן ומגבילה חלבון מחשש
לחוסר איזון.

אבל גוף האדם פועל כמכונה משוכללת מאד שמודעת לצרכים שלה ואם
לא ישבשו את מערכותיו ולא יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות יצרוך
את מזונותיו באופן מאוזן. בלא לחם תישאר החמאה במקרר ושמן הזית
הטעים ישאר בבקבוק אם לא יתנו לו פיתה.

שלא כמו מתוק שדורש מתוק בפקודת האינסולין שבהיצף, בשר אינו
דורש בשר ודג אינו דורש דג, והוא הדין במוצרי חלב שאינם מתוקים.
המבורגר וצ'יזבורגר נטרפים אך ורק בגלל הלחמניות והצ'יפס המציפים
את הגוף באינסולין התובעני.

ללמדך שלא על הלחם לבדו יחיה האדם והמבחר גדול כפי שיתבהר
לך מעיון בספר.

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

One Response to ניהול כושל של בנק הקלוריות

  1. פינגבאק: ספירת פחמימות דו-ספרתית | בלוג השמן והרזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *