ארבעה עשורים ממוסדת הדיאטה הקונבציונלית דלת השומן ועתירת הפחמימות שהולידה מיתוסים רבים והפכה את הציבור הרחב והשמן לעיסה רוטטת . מגיפת ההשמנה מקיפה את מרבית אוכלוסיית ישראל ומספר חולי הסוכרת והטרום סוכרתיים מגיע למיליון.
במרכול שמול ביתי גיליתי לפני 25 שנה ש-95% מהמדפים עמוסים במזונות עתירי-פחמימות ועל פי פרסומי משרד הבריאות 95% מהדיאטות נכשלות לאורך זמן. בורות לעולם אינה מביאה ברכה ולפיכך הבנתי שיש קורלציה בין ההיצע של עתירי הפחמימות ובין הדיאטות הכושלות באותם האחוזים.
ככל שלמדתי יותר על תופעת ההשמנה ובורותי הלכה וקטנה, כך הלכה והתגבשה דעתי על הקשר האמיץ בין ההימנעות מקביעת מדד-פחמימות בינלאומי ובין תעשיית-המזון עתירת הפחמימות, המכתיבה לנו את צרכינו הקולינריים.
בשנת 2003 נחשפתי לספרון הדקיק של וויליאם בנטינג שנכתב בשנת 1862, נגר אנגלי שהוכתר על ידי האקדמיה בתואר "אבי הדיאטה דלת הפחמימות" תואר שאינו נופל מן התואר של אבי הרפואה המודרנית, הרופא היווני הקדום היפוקרטס, שהרופאים נשבעים לקיים את משנתו.
לפיכך נסמכתי על וויליאם בנטינג, אותו נגר זכור לטוב, וגייסתי את משנתו הסדורה במטרה להראות לקוראים את האור הגנוז באכילה הנכונה, לנתץ שיקוצים של ארוחות שחיתות ולהתיז קצת מים קרים על תזזית-הפחמימות הלוהטת.
ספר דק כתבתי למי שרוצה להיות דק/ה ולספר צירפתי ספרון נוסף המכיל 100 מתכונים נטולי קמח, סוכר ועמילן. בדומה לווילאם בנטינג נשרו ממני 20 קילוגרמים של נתחי בשר עודפים ומשקלי בעת הזאת, בגיל הנוגע ב-83 זהה למשקלי בגיל 18 . ככה 25 שנה.60 ק"ג כל בוקר. אני אוכל מזון דל פחמימות לפיכך אני דל שומן.
מי שרכש את ספריי וזכה לליווי הצמוד שלי זכה למראה צעיר ולבריאות איתנה, שבע ושבע-רצון מול הראי ועל המשקל.
מה רבה שמחתי שהייתה עדנה לדיאטת בנטינג על פי ספרו של פרופ' טים נוקס (ראה פרסום בגיליון 176 מיום 15/5/15ירחון "מנטה").
קישור למכירת צמד-הספרים ב-50% הנחה עד גמר המלאי. 170 ש"ח כולל ליווי במקום 350 ש"ח המחיר המקורי.
http://www.netbook.co.il/AdvancedSearch.aspx?advanced=1&a=%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9A%20%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%A1%D7%92%D7%9C