חרדת נטישה מסוכר וקמח מעלה משקל

גוף האדם משמש זירה למאבקי-נפש. התאווה לעתירי-הפחמימות היא מחלוקת בין הרפלקסים ובין ההגיון. האדם מצליח לגבור על איתני הטבע חוץ מאשר על טבעו שלו.

עיני האדם לא תשבענה מהררי הפינוקים הפחמימתיים שמציעים המרכולים, כולם עטויים באריזות יפות וכתוביות מגניבות עם מסר של בריאות ונחילי-אדם עוטים על  השפע המתעתע, מסרבים לדחות סיפוקים.

הררי אדם מתפרעים על הצלחת ועושים שלום עם הסוף שלהם, אינם שמים לב לתגובות ההלם של הגוף עקב השינוי הקיצוני בחילוף החומרים שלו.

כשנחשפתי לספרו של וויליאם בנטינג, אבי הדיאטה דלת הפחמימות, הימרתי על כל עשרים הקילוגרמים העודפים על פי שיטתו. ביום הולדתי ה-58 חתמתי הסכם עם האגו שלי ומאז לא הפרתי אותו ויצאתי למירדף אחר ניצול שארית חיי עד תומם. עכשיו אני בליגת העל בזכות הויתור על ארוחות שחיתות, ויתור על ריגושים וסיפוקים רגעיים מתערובות של קמח וסוכר.

ההרים גבוהים יותר בדרך חזרה

הציבור הרחב והשמן אוהב מאכלים עתירי פחמימות ההופכים במהירות לגלוקוז בזרם הדם. פיצה, סופגניה, אוזן המן, לחם ודברי מאפה שונים הם מזונות המתקבלים בברכה על ידי ציבור זה שאינו אוהב שיבלבלו אותו עם עובדות המשתקפות בראי ועל המשקל.

על פי הדו"ח האחרון של ארגון הבריאות העולמי ישראל היא המדינה השמינית בעולם בהשמנת-יתר, 61.4% מכלל אוכלוסיית ישראל סובלים מהשמנת-יתר ועל פי חדשות מלב"י מ-25.7.10 עולים ממדי ההשמנה מדי שנה בשיעור של 2% .

אם אתה רוצה לדבר על משהו, אתה חייב גם להיות שם. את הברכה הראשונה לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" קיבלתי משכני הקרדיולוג שראה במו עיניו כיצד נשלו ממני 20 ק"ג שדבקו בי במשך 35 שנה.

אני תולעת ספרים ותאב דעת. ככל שנברתי בספרות הקרדיולוגית לא מצאתי ולו פעם אחת את השימוש במונח "מיתוס". לעומת זה אין ספר דיאטה שאינו רואה מחובתו להציג את תמצית משנתם של מתחריו כמיתוס.

לפיכך אני רואה בכל קרדיולוג הגון בוחן כליות ולב וחזקה עליו שיש בידיו אסמכתאות מדעיות הממליצות על הימנעות מוחלטת מסוכר וקמח ככלל ראשון במיגור מגיפת ההשמנה (gdolot.com) .

ארבעה עשורים למדו הנרקומנים של הפחמימות לזהות את השומן כרכיב עויין ואת הפחמימות כידידותיות,  וקשה עליהם הפרידה מן המזונות עתירי הפחמימות הקורצים מהררי המאפים המתוקים  המציפים את שוק המזון.

כל הארץ נראית כמו קונדיטוריה קולוסאלית המשמשת עיר מקלט לנרקומנים של פחמימות המפתחים מנגנון להשמדה עצמית  ומתבכיינים על מר גורלם ומר משקלם.

על אף הצלחתה נתקלת הדיאטה דלת הפחמימות ונטולת הסוכר והקמח בקשיי קליטה, וישנם גורמים המתריעים על מסוכנותה לטווח הארוך. תבדקו בגוגל.

על אף ההתרעות על הסכנות הטמונות בדיאטה דלת פחמימות שמתי נפשי בכפי והריני דבק בדיאטה זו מזה 21 שנה בקירוב, שבע ושבע-רצון על המשקל ומול הראי שמחזיר לי חיוך כל בוקר ועושה לי את היום. מומלץ בחום!!!

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *