"23 מיליון סופגניות נמכרות לקראת חנוכה. ישראלי אוכל בממוצע 4 סופגניות במהלך חנוכה" ("ידיעות אחרונות" 22.11.11 ).
מחיר החטאים – 1 ק"מ ריצה על כל סופגניה
אכלת לביבה ושבעת ובירכת שקיבלת פטור מריצה 1 ק"מ על כל לביבה
לביבות חנוכה
המיצרכים
כרובית אחת
2 ביצים
מלח ופילפל
אבקת שום
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מפרקים את הכרובית לפרחים,
מבשלים במים עם קצת מלח עד לריכוך,
מסננים ומצננים.
מועכים את הכרובית בקערה,
מוסיפים את הביצים,
מתבלים במלח, פילפל ואבקת שום לפי הטעם,
מחממים שמן במחבת,
נוטלים בכף גדושה מן התערובת
ומטגנים בשמן שחומם כל לביבה משני צדדיה
ולקינוח pie
פשטידת פטריות (חלבית)
המיצרכים:
1 גביע גבינת קוטג' 5% (250 גרם)
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות אבקת פטריות
2 ביצים טרופות
1 בצל גדול קצוץ דק
קופסת שימורי פטריות חתוכות (350 גרם)
מעט מלח ופילפל שחור.
אופן ההכנה:
מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד שיתרכך.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד כ-8 דקות.
מערבבים בתוך קערה את כל הגבינות.
מוסיפים את הביצים, את אבקת הפטריות , את הפטריות והבצל,
בוחשים היטב, מתבלים עם מעט מלח ופילפל שחור,
מעבירים לתבנית עגולה מס' 26 או מרובעת 22X 22
ואופים בחום בינוני כ-40-50 דקות.
ללמדכם שאפשר לחגוג את חג החנוכה ללא סיגופים אתלטיים מבלי לעלות במשקל .