אותה אימץ משרד הבריאות הישראלי, העניקה
מקום של כבוד בבסיסה לשיבולת השועל לצד
מזונות מקבוצת הפחמימות, כמו חיטה, שעורה,
אורז, כוסמת ודוחן והיא מתאימה לכל הגילאים,
מגיל שישה חודשים ניתן לשלב דייסת שיבולת
שועל בתפריטו של הפעוט“.
אם לא תאכל – לא תגדל
זו תמצית הכתבה שהתנוססה ב“ידיעות אחרונות“
ביום 14.3.2007 תחת הכותרת ים השיבולים.
הכתבה מתבססת על מחקרים מדעיים שמאחוריהם
מתייצבות התזונאיות של ”מטרנה“, ”יוניליוור“,
”בייגל בייגל“, ”דגנית“, ”תלמה“, ”גרנולה ירושלים“
וחטיפי ”רגע קל“ הממותקים בממתיקים הטבעיים,
סוכר, סירופ גלוקוזה, סירופ שעורה ותמצית לתת,
כל זה מוכרז כמזון בריאות בברכת משרד החקלאות
האמריקאי ובהסכמת משרד הבריאות הישראלי.
אשריך, כב‘ שר החקלאות מר שלום שמחון,
שההמלצות המשמינות לא יצאו ממשרדך.
בצק ממולא בצק הוא הדבק שמחזיק את תעשיית-
המזון על תילה והתוצאה קשה.
מי שאמור להוציא עבור הציבור הרחב והשמן
את הערמונים מהאש, או ליתר דיוק את הפחמימות
העודפות מהפה, היא כנסת ישראל וממשלת ישראל.
בריאות הציבור אמורה להפיל את המחיצות הפוליטיות
לטובת כלל הציבור. ניתן בהחלט להגדיר את מינון
הפחמימות במונחים מדוייקים יותר ומהכרותי האישית
את הצוות המעולה של משרד החקלאות הישראלי
הוא יעשה את העבודה טוב יותר ממשרד החקלאות
האמריקאי ובא לציון גואל.