"…לאחרונה, למשל, עלה המאבק לשינוי פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי על סדר היום הציבורי בארצות הברית, לאחר שחוקרים טענו כי לא קיים בסיס מדעי מוצק להמלצה הגורפת של צריכת הפחמימות הגבוהה וכי לא כל שומן הוא רע. נראה שקיימים לחצים כלכליים של גורמים הקשורים בתעשיית המזון המבוסס על פחמימות, שימנעו שינוי רדיקלי של הפירמידה החדשה, המתוכננת להתפרסם השנה".
(ד"ר איריס שי – "הארץ" 7.11.2007).
ובישראל אין עדיין הגדרה מבוססת של גודל המנה…
ומי שלא מכמת – מתקמט!