"לאחרונה עלה המאבק לשינוי פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי
על סדר היום הציבורי בארצות-הברית, לאחר שחוקרים טענו כי לא קיים בסיס
מדעי מוצק להמלצה הגורפת של צריכת הפחמימות הגבוהה וכי לא כל שומן
הוא רע. נראה שקיימים לחצים כלכליים של גורמים הקשורים בתעשיית המזון
המבוסס על פחמימות, שימנעו שינוי רדיקלי של הפירמידה החדשה, המתוכננת
להתפרסם השנה". (ד"ר איריס שי – "הארץ" 7.11.2007).
מתוך "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות":
ובאשר לפרק "העיקר להתמיד" שבכתבה הנ"ל,
אכן אני מתמיד בשיטתי המבוססת על קצובת-פחמימות-מדודה,
מגיל 58 ברצף מזה 18 שנה. ועם הצלחה לא מתווכחים!