דעת מומחים על דיאטה דלת פחמימות

קישור לדף נחיתה

http://lp.vp4.me/ngfx

פרופ' חיים גמליאל:
"סוף סוף הוכחות חד-משמעיות, הפחמימות ולא השומן הרווי הן האסון של המאה"
חדשות רפואה מונעת, חת"ם , מכוני מחקר, רפואה ותזונה מונעת.
ד"ר דייויד פרלמוטר, נוירולוג: בספרו "מוח לבן" חושף פרלמוטר ממצאים שנותרו קבורים בספרות הרפואית במשך תקופה ארוכה מדי. "פחמימות עלולות להרוס את המוח. כל סוגי הפחמימות. עם הפחמימות בא האלצהיימר. יש להגביל את צריכת הפחמימות ל-60-80 גרם ליום ולהעדיף שומנים כמו שמן זית ואבוקדו".
פרופ' קארל גוגנהיים, אנציקלופדיה לבריאות המשפחה, מהדורה שלישית, הוצאת כרטא 1976 הדגמה של דיאטה דלת פחמימות המבוססת על 60 גרם פחמימות.
ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניואינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.
בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדותצריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" . (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).
מאת: ד"ר דינה ראלט, מדענית בחקר התא
דיאטה דלה בפחמימות היתה פופולרית במשך כמה עשורים. באותו זמן, תזונאים ואנשי תקשורת השמיצו אותה באופן שיטתי בגלל הגישה המקלה כלפי שומן, וטענו שדיאטות כאלה אינן מוכחות ולמעשה מזיקות. מעל עשרים מחקרים שנערכו מאז שנת 2002 בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת-פחמימות על הבריאות. כמעט כל המחקרים מסכימים ש:
1. דיאטה דלת-פחמימות מביאה לירידה משמעותית בלחץ הדם(82, 83).
2. דיאטה דלת-פחמימות שבה מותר לאכול כמה שרוצים מביאה לירידה משמעותית יותר במשקל, לעומת דיאטה דלת-שומנים שבה מגבילים את מספר הקלוריות (84, 85).
3. דיאטה דלת-פחמימות מעלה את רמת ה”כולסטרול הטוב” (HDL) ומפחיתה את רמת הטריגליצרידים, יותר מאשר דיאטה דלת-שומנים (86, 87, 88).
4. דיאטה דלת-פחמימות משנה את חלקיקי ה”כולסטרול הרע” (LDL) מקטנים וצפופים לגדולים יותר ובלתי מזיקים (89, 90).
5. דיאטה דלת-פחמימות משפיעה באופן חיובי בהקשר של סוכרת סוג 2, בכך שהיא מורידה את רמת הסוכר בדם ובכך גם את הצורך בתרופות (91, 92, 93).
6. דיאטה דלת-פחמימות היא קלה יותר לישום מאשר דיאטה דלת-שומנים, משום שאין צורך להגביל את כמות הקלוריות ולהיות רעבים כל יום כל היום (94).
אנשים בריאים ופעילים אינם צריכים לעשות דיאטה דלת-פחמימות, אולם מומלץ בהחלט לנקוט בגישה זו למי שסובל מהשמנת יתר, בעיות בחילוף החומרים וסכרת סוג 2 – אלו כמה מהבעיות הבריאותיות הנפוצות ביותר בעולם.
למרות העובדות הברורות, ממשיכים כמה “מומחים”, שאמורים לראות את טובת הציבור לנגד עיניהם, להשמיץ את הדיאטה דלת-הפחמימות ולהמשיך להמליץ על דיאטה דלה בשומנים, שמזיקה להרבה יותר אנשים מאשר היא עוזרת.
השורה התחתונה: דיאטה דלת-פחמימות היא הדרך הקלה, הבריאה והאפקטיבית לרדת במשקל ולשפר את חילוף החומרים. לאור המחקרים הרבים שפורסמו, אפשר לומר שזו עובדה מדעית.

http://www.netbook.co.il/AdvancedSearch.aspx?advanced=1&a=%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9A%20%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%A1%D7%92%D7%9C

 

 

 

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה דיאטה דלת פחמימות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *