השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות על שום מה?
על שום שלא ניתן לספור קלוריות אלא אם כן אתה מצוייד בקלורימטר ובאוטוקלאב , מכשירים המצויים במעבדה ולא סמוך לשולחן האוכל.
כיוון שכך, אין לך ברירה אלא לסמוך על התזונאים והמדענים שבדקו ומצאו וספרו אחד לאחד את כל הקלוריות שיש ב-100 גרם עוגת גבינה והגיעו ל-310 קלוריות בלבד. ותאכלו 1200 קלוריות בלבד, במצוות התזונאים על מנת לשמור על דיאטה שפויה.
יום הולדתי חל בחג השבועות ועוגת גבינה היא מלכת החג ואני עבדכם טרפתי עוגות גבינה בזו אחר זו, הכול במסגרת קצובת 310 קלוריות ל-100 גרם. ואף על פי כן שמנתי מאוד, והמכנסיים כבר לא הכילו אותי. עשרים קילוגרמים שהתנחלו עלי דרשו חקירה ודרישה.
בורות לעולם אינה מביאה ברכה. ככל שלמדתי יותר על תופעת ההשמנה ובורותי הלכה וקטנה, כך הלכה והתגבשה דעתי על הקשר האמיץ בין ההימנעות מקביעת מדד-פחמימות בינלאומי ובין תעשיית-המזון עתירת הפחמימות, המכתיבה לנו את צרכינו הקולינריים.
על פי פרופ' קרל גוגנהיים, עוגת גבינה במשקל 100 גרם מכילה 26.9 גרם פחמימות שקולים ומדודים, טעימים להפליא ומשמינים להחריד. ניסיתי לחשב כמה מאות גרמים של עוגת גבינה מותרים במסגרת 1200 קלוריות ויצא מספר מפחיד. כנראה שגם הדיאטנית חגית לוסטיגמן יודעת מה שאני יודע, לכן זו המלצתה להיפטר מעוגת הגבינה בחג השבועות: "איך תורידו?
היא מציעה, "משחק משיכת חבל במשך שעה יספיקו לפרוסת עוגה אחת" ("ידיעות אחרונות" 18/05/07).
אבל אני לא השתגעתי לבצע תרגיל משיכת חבל במשך שעה על כל פרוסת עוגת גבינה ביום הולדתי, ולכן במקום למשוך את החבל משכתי את ידי מכל מאפה מתוק מגיל 58 עד עצם היום הזה ויצאתי נשכר.
להחזיר את הקלוריה לפיסיקאים
קלוריה היא כמות אנרגיית החום הנדרשת כדי להעלות טמפרטורה של גרם מים במעלה אחת צלסיוס. מונח של פיסיקאים שגלש לתחום המזון ומשמש שיטת בקרה מבלבלת לצרכים הקולינריים של גוף האדם. אולם על פי מבחן התוצאה, זה העשור הרביעי שמגיפת ההשמנה תפסה תאוצה והבקרה הקלורית הוכחה כשיטה שגויה שצריך לבטלה ולהמירה בספירת פחמימות.
לפי ויקיפדיה אבות המזון הם חמש קבוצות של רכיבי תזונה הנחוצים לתפקודו התקין של גוף האדם ואלה הם: פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. קלוריה היא כביכול אחד מאבות המזון על פי התנסחותם של התזונאים. "אל תאכל יותר מ-1200 קלוריות", זה ביטוי שגור בספרי הדיאטה.
בניגוד לקלוריה, פחמימה היא אוכל. מבחינה כימית גרידא,פחמימה וסוכר הם מונחים זהים, ומכיוון שכל מאפה שנכנס לפיותינו הופך לסוכר באמצעות האנזימים המופרשים ברוק, יש פחמימות מתוקות ומלוחות, אפויות וקפואות, ויש פחמימות חריפות וחמוצות ומתובלנות בתבלינים שונים, וכולן מעלות את רמת הסוכר בדם כשהן בעודף והדרך לסוכרת קצרה.
אבל לקלוריה אין טעם של אוכל ויש לפטור את הציבור הרחב והשמן מספירת קלוריות בלתי אפשרית ולהחזירה לפיסיקאים המצויידים במיכשור הולם לספירת קלוריות, מולקולות ואטומים.
כארבעים אלף ספרי תזונה יצאו לאור במשך ארבעה עשורים, רובם דוגלים בספירת קלוריות, ועל פי מבחן התוצאה, הדפסתם אינה מצדיקה כריתת יערות.
צמד-ספרים דק כתבתי למי שרוצה להיות דק/ה. הצמד מחזיק 100 מתכונים טעימים ובריאים, מכילים את כל אבות המזון, המינרלים, הויטמינים ויסודות הקורט, וצמודים לסרגל מדידה תזונתי המבוסס על קצובת פחמימות מדודה בכפוף למשקל התיקני של הגוף.
לקרוא לאט, בלגימות קטנות, כמו יין טוב, ואם תרזו אין זו אגדה.
http://www.netbook.co.il/AdvancedSearch.aspx?advanced=1&a=%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9A%20%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%A1%D7%92%D7%9C
קישור לדף נחיתה