חמין של שבת

תשמעו סיפור מהחיים. הופיע בביתי צמד-חמד מהמיגזר החרדי. היא בנויה לתלפיות והוא מכריס ונושא עליו 17 קילוגרמים מיותרים. הקשיב הצמד רב-קשב לכל הסבריי והבטחותיי, רכשו את הציוד והספר ועמדו איתי בקשר רצוף במשך כל תקופת ההרזייה.

חלפו הימים והוחלפו הבגדים למידות יותר קטנות, ושמחה האישה שבעלה התאים עצמו לממדיה, כמו שנאמר: "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד" (בראשית ב' כ"ד), מותנה בשיטוח הכרס שמפרידה בין איש ואישתו.

ראו כי טוב והפקידו בידי את אבי האיש, אדם עב-כס וגדל-ממדים, זה מקרוב שוחרר מבית-החולים לאחר התקף-לב.

ישבתי עם האיש והסברתי לו בפרטי פרטים את השיטה, שאת תוצאותיה ראה במו עיניו ולא הסתיר את התפעלותו מהמראה החדש של בנו יקירו. ואולם תנאי אחד הציב בפני. לא מוותר על חמין של שבת, ולא הועילו לי הסבריי לרבות הצגתה של תמונה זו, שמציגה מנת חמין עתירת-פחמימות בתחפושת דלת קלוריות ומפירה את עונג השבת של שומר המצוות החרדי.

איך מתיישב משחק טניס זוגות במשך שעה ו-45 דקות עם שמירת השבת, שנאמר: "אם תשיב משבת רגליך, עשות חפצך  ביום  קודשי, וקראת לשבת עונג" (ישעיהו נ"ח י"ג).

חמין של שבת נטול פחמימות שעולה על שולחני מדי שבת ופוטר אותי מסיגופים אתלטיים הוא כדלהלן:

החומרים (ל-6מנות)

חצי ק"ג  בשר חתוך לקוביות גדולות

6 שוקיים של עוף

7 ראשי קולרבי קלופים ושלמים

6 ביצים חיות

700 גרם קוביות דלעת

2 בצלים  שלמים

5 שיני שום קלופים שלמים

עצמות לחמין

מלח ופילפל לפי הטעם

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן בסיר גדול עד שמזהיב. מניחים במרכז את הבשר והשוקיים,  מסדרים מעליהם את הקולרבי ואת הדלעת והשום,  מוסיפים מים עד כיסוי הקולרבי,  מתבלים במלח ופילפל, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, מכניסים את הביצים,  מעבירים לתנור בחום בינוני-נמוך, או לפלטה של שבת.

לפני ההגשה מומלץ להוסיף 2 כפות סויה "קיקומן".

hamin1.jpg

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, מתכונים נטולי פחמימות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *