צלחת פטרי

צלחת פטרי  היא כלי מעבדתי לגידול חיידקים ותרביות רקמה לצורך אבחון רפואי ומחקר מיקרוביולוגי. הצלחת של הישראלי הממוצע אינה אלא צלחת פטרי עם קרקע מזון עתיר פחמימות. הצלחת האנושית היא כלי להעברת המשאבים האנרגטיים לאיחסון ברקמות השומן. תאי השומן מתרבים בגוף האדם בטור גיאומטרי, ממש כמו החיידקים המזוהים בצלחת פטרי ומשקפים את מחולל המחלה.

"ההמלצות התזונתיות, לפחות בארצות המערב, הן לעודד העלאה משמעותית בצריכת הפחמימות השונות"  ("תזונה נבונה", הוצ' בן-ארצי את זמיר בע"מ).

"אין המלצות בינלאומיות לפחמימות. אך התזונאים מסכימים ש-50%60% מהקלוריות צריכים לבוא ממרכיב מזון זה. צריכה גבוהה או נמוכה מאוד של פחמימות עלולה ליצור בעיות בחילוף החומרים" (שם).

"בישראל עדיין אין הגדרה המבוססת על גודל המנה למזונות השונים" (הוראות השימוש בפירמידה הישראלית-אמריקאית עתירת הפחמימות).

אין לך דבר יותר משמח מאוכל עתיר-פחמימות המומלץ על ידי המימסד, והוא מתקבל בברכה על ידי הציבור הרחב והשמן, קל וחומר כשאין הגדרה המבוססת על גודל המנה. אבל כל מי שהתעניינותו אינה מרחיקה כדי סנטימטר מחוטמו, דאגותיו הן קצרות מועד: להיום, מקסימום למחר. אבל מי שמחפש לדעת יותר, אינו יכול שלא להבחין במאירת השמנים, שהציבו לפניהם שעון-חול שנועד לחתוך באכזריות את ימיהם ולקצץ את שעותיהם למנות קטנות של חיים ומנות גדולות של אוכל, כדברי הנביא ישעיהו, שניבא מוות ידוע מראש: "אכול ושתה כי מחר נמות" (ישעיה כב יג).

תפוס כפי יכולתך!!!

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *