יום אחד סקרתי את האוכלוסיה המתרחצת בחוף ת"א וגיליתי שאני חולק עם רוב המתרחצים בעיה משותפת: האוכל שירד במורד הגרון נשאר לנוח בגוף ולא ממהר להתפנות.
בדיקה מעמיקה בספרות המקצועית העלתה מימצאים שונים ומשונים באשר לדיאטה דלת שומן לעומת דיאטה דלת פחמימות, אולם לא מצאתי נתונים סטטיסטיים המעידים על פגיעה כלייתית כתוצאה מדיאטה דלת פחמימות. לפיכך שמתי נפשי בכפי ואימצתי קצובת פחמימות מדודה המבוססת על 1 גרם פחמימות ל-1 ק"ג משקל גוף תקני ותוך ארבעה חודשים נשלו ממני 20 ק"ג. גם הדיאטנים והתזונאים לא הציגו נתונים סטטיסטיים באשר לפגיעה כלייתית כתוצאה מדיאטה דלת פחמימות. הם הודו בהישגיה המרשימים של דיאטה זו בטווח הקצר, אבל הפגיעה בכליות צפויה להתרחש בטווח הארוך, כך ניבאו, כך למדו.
"ההגבלות שבדיאטה דלת פחמימות סותרות את כל מה שאנו יודעים על שיפור הבריאות ומניעת מחלות באמצעות אכילה נכונה" (ארגון הדיאטנים האמריקאי).
בחג השבועות הבא עלינו לטובה ולברכה ימלאו לי שבעים ושמונה שנה ולקצובת הפחמימות המדודה, פרי פיתוחי, ימלאו עשרים שנה, ועם הצלחה לא מתווכחים. עשרים שנה עודפי הפחמימות הפכו לצרה של אחרים. אני לא בסרט הזה. כל בוקר אני נשקל על מנת לוודא שמשקל גופי לא השתנה מיום האתמול ויש לי סיבה טובה לחייך מול הראי, שמחזיר לי חיוך רחב ועושה לי את היום.
מהי דיאטה?
דיאטה היא ויתור על ארוחות שחיתות, ויתור על ריגושים וסיפוקים רגעיים, על מנת לשמר לטווח הארוך את מערכות הגוף ולגונן עליהן מפני פגיעה כלייתית, סוכרת, לחץ-דם, שומנים בדם ושאר תחלואים שמקורם בצלחת.
על מנת לחדש את רישיון הנהיגה המזדקן שלי מחובתי להציג בפני רשות הרישוי אחת לשנתיים אישורים רפואיים בדבר בריאותי התקינה. המחלה היחידה שהתגלתה אצלי היא מחלת האהבה לרעייתי המתוקה, שתבשיליה החכמים מעניקים לי שעות של מיצמוצי נחת, שומרים על כליותי שלא יפגעו ועל לבי שימשיך להיות רצוף אהבה ולא רצוף מעקפים.
STARMED מרכז הרופאים המומחים מדבר בשבחה של דיאטה דלת פחמימות ומציין שיש לדיאטה זו השפעה טובה על שינוי פרופיל השומנים בדם תוך ירידה במשקל. אף מילה על סכנה לפגיעה בכליות.
קצובת פחמימות מדודה, 1 גרם פחמימות לק"ג משקל גוף תקני, מינימום 60 גרם פחמימות, מבטיחה נפש בריאה בגוף בריא ואני לא לבדי בדעה זו.
גם אני חי כמה שנים עם מעט פהמימות. יש ימים שאינני אוכל פחמימות כללץ מבחינה מדעית לא צריך לאכול פחמימה אחת כדי להתקיים בריא. הגוף יכול להפוך חלבונים לגלוקוז בעת הצורך. האסקימוסים לא תצאו פחמיה אחת במשך החורף הארוך שלהם והתקיימו כך (חלק מהם עד גיל 90) במשך אלפי שנים. בעיותיהם החלו לפני כמאה שנה עם הגיע התזונה המערבית – לחם וסוכר. אז החלו מחלות הלב הסרטן וכו'
שלום מיקי,
אני שמח שאתה שותף לדעתי ולהתנהלותי עם האוכל.
אני מכיר את המחקר על האסקימוסים שחיים מזה אלפי שנים ללא פחמימות במשך החורף הממושך והדגה מספקת להם את הגלוקוזה, אבל במשך אלפי שנים האבולוציה שינתה את האורגניזם שלהם והתאימה את צריכת מזונותיהם לסביבתם הטבעית.
אצלנו התהליך האבולוציוני היה מהיר יותר ולכן טרם הסתגלנו לוותר על הלחם שאותו הוצאנו מן האדמה זה מקרוב בזיעת אפינו, ועכשיו כבר לא מזיעים על מנת לצרוך לחם. הושט היד וגע בו.
מכיוון שאנו בראשית התהליך האבולוציוני, 60 גרם פחמימות חובה מינקות ועד בגרות,
ו-1 גרם פחמימות לק"ג משקל גוף תקני בבגרות.
כאמור, הקו האדום הוא 60 גרם פחמימות. מעל הקו האדום – השמנה, מתחת לקו האדום – אנורקסיה.
שבת שלום,
ברוך הלוי-סגל