"התפריט היומי של איש מבוגר צריך להכיל כ-300-400 גרם פחמימות, כדי לספק כ-60%-55% של הצריכה בקלוריות (לפי העבודה)" (ד"ר יעקב אילני, מזונות האדם, ייצורם וערכם התזונתי, הוצ' סיגלית 1980 ).
מי צריך 300-400 גרם פחמימות ליום כדי לספק 55%–60% של הצריכה בקלוריות כשמנוע הדיזל של הטרקטור שורף 100% קלוריות, אינו מתעייף, ויום עבודתו של הטרקטוריסט נמתח בין ארוחה לארוחה???
"עודף הפחמימות הופך בדרך כלל לשומן, המתאסף מתחת לעור ומעל לאברים הפנימיים שבגוף (המביא להשמנה)" (שם).
פירמידה הפוכה
פירמידת המזון עתירת הפחמימות היא בפיגור של כ-200 שנה אחר התפתחות המהפכה התעשייתית המתאפיינת בתהליך מואץ של מעבר משיטת ייצור ידנית לשיטת ייצור ממוכנת ותעשייתית.
חוקרים שהתחקו אחר אורח חייהם של אסקימואים גילו, שבמשך כל חודשי החורף המתמשך לא צרכו האסקימואים פחמימות מכל וכל, והדגה לבדה סיפקה להם את הגלוקוז. במשך אלפי שנים שינתה האבולוציה את האורגניזם שלהם והתאימה את צריכת מזונותיהם לסביבתם הטבעית.
אצלנו התהליך האבולוציוני היה מהיר יותר ולכן טרם הסתגלנו לוויתור על הלחם שאותו הוצאנו מן האדמה זה מקרוב בזיעת אפינו. עכשיו כבר לא מזיעים על מנת לצרוך לחם. הושט היד וגע בו.
מכיוון שאנחנו בראשית התהליך האבולוציוני של צריכת פחמימות שהולכת ופוחתת, 60 גרם פחמימות חובה מינקות ועד בגרות, ו-1 גרם פחמימות לכל קילוגרם משקל-גוף תיקני בבגרות.
אסקימואים מאושרים נטולי פחמימות
אכול פחמימות במינון זעיר-זהיר, כמו תרופה רעילה-מועילה
מנגנוני הבקרה של הגוף מספקים טווח בטחון רחב עד להפרת האיזון בעודפי פחמימות שהופכים לעודפי שומן. עליית רמת הסוכר בדם היא פועל יוצא מעליית כמות הפחמימות בצלחת.
סוכר תעשייתי הוא מסוג החומרים שהגוף אינו זקוק להם ואינו יכול להשתמש בהם לצרכיו, ובכל זאת האדם המערבי צורך סוכר בכמות שנתית השקולה כנגד משקל גופו.
אנשים מתבכיינים על מר גורלם ועל מר משקלם, אבל כשסופרים פחמימות קל לדעת מתי חוצים את הקווים.