50-60 גרם פחמימות ליום לתיפקוד מערכות גוף האדם – מימצאי מחקר בינלאומי ארוך טווח בקמ"ג בלי לחם, בלי אורז ובלי תפוחי אדמה.
350-400 גרם פחמימות ליום לתיפקוד מערכות גוף האדם גירסת הדיאטה הקלאסית., עם לחם, דגני בוקר, פסטה ואורז.
מה למדת בגן היום ילד מתוק שלי?
"עודף כולסטרול, לחץ דם גבוה, בעיות בכבד – אלו לא הבעיות הרפואיות של סבא, אלא של הנכד שלו בגן חובה. מחקר חדש מצא כי שליש מילדי הגן סובלים מעודף משקל" ("ידיעות אחרונות" 26.8.10).
השיטה הפינית
"כבר בשנת הלימודים הקרובה תצא לפועל תוכנית מיוחדת – 'תפור עלי' – לשינוי הרגלי תזונה ולניהול אורח חיים בריא…..השאיפה היא להפוך את כל בתי-הספר למקדמי בריאות, כמו שקורה בפינלנד…." (שם).
"במסגרת התוכנית החדשה: בשיעורי תנ"ך ילמדו מה אכלו אבותינו, בשיעור אנגלית ילמדו להכין תפריט בריא באנגלית, ובשיעור מתמטיקה ילמדו חישוב קלוריות…." (שם).
אין חולק על מה שאכלו אבותינו על פי הכתוב בספר התנ"ך:
"על שולחנם של אבותינו עלו לחם שעורים, נזיד עדשים, פול, קישואים, בצלים ושומים, פרי הגפן, תאנים ורימונים, זיתים ותמרים, תפוחים ואגוזים, אבטיחים. מוצרים מן החי, כגון: בשר, דגים ועופות אכלו אבותינו על פי רוב בחגים. עם ישראל סיגל עצמו לדרישת חוקי הטבע ונמנע מלהכניס לפיו כל דבר בלתי רצוי, והנביאים גינו את הגרגרנות ודיברו על לב העם לנהוג ריסון באכילה. משחר נעוריהם חונכו ילדי העברים להסתפקות במועט ובן סורר ומורה, זולל וסובא ואינו שומע בקול אביו ואימו היה צפוי לסקילה….. מידות גדולות לבשו המואבים, שכניו העויינים של עם ישראל, שלא היו בררנים במינהגי האכילה ועגלון מלכם היה 'איש בריא מאד' (שופטים ג' י"ז). גם צבאו צעד על קיבתו הגרגרנית: 'ויכו את מואב בעת ההיא כעשרת אלפים איש, כל שמן וכל איש חיל' (שופטים ג' כ'ט)". (המבוא לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות").
בשיעור אנגלית ילמדו את עקרונות פירמידת המזון האמריקאית-ישראלית: – START WITH PLENTY OF BREADS, CEREALS, RICE AND PASTA.
בשיעור מתמטיקה ילמדו חישוב קלוריות:
מפתח שוודי
המפתח לפתרון בעיית ההשמנה נמצא בשוודיה. המועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, הממונה על יישום ביטוח הבריאות הממלכתי, אימצה רשמית את הדיאטה דלת הפחמימות החל מינואר 2008 ולשוודים הייתה אורה ושמחה. הלוואי עלינו.
אחד מאתלטי-העל של שוודיה, אלוף העולם בטריאתלון, יונס קולסינג, עבר לתזונה דלת פחמימות וניפץ את כל המיתוסים המתעתעים.
יונס קולסינג
מאז תקופת התנ"ך ועד היום כנראה לא השתנו הרגלי האכילה.! אשריך ברוך הלוי שאתה מאיר את עיננו בדברי חוכמת אכילה נכונה!! מאוד אהבתי .בברכה עליזה כהן
תודה לך עליזה,
אכן לא השתנו הרגלי האכילה מאז תקופת התנ"ך.
אבל השתנו הרגלי הפעילות וההמצאות החדשות
הפכו הרגלי תנועה להרגלי-ישיבה.
כולנו מיטיבי-שבת (ש סגולה) וכבר עשינו קילומטרז' ארוך
במסעות בני ישראל במדבר 40 שנה, ועכשיו, כשהגענו אל
המנוחה ואל הנחלה חייבים לאכול פחמימות במינון המתאים
למיטיבי-שבת בכורסת הטלויזיה, במושב המרופד של המכונית,
ובשאר פעילויות הכרוכות בישיבה.
"וישב יהודה וישראל לבטח, איש תחת גפנו ותחת תאנתו,
מדן ועד באר-שבע כל ימי שלמה." (מלכ' א' פרק ה' פסוק ה').
כיוון שהגיעו אל המנוחה ואל הנחלה יעץ להם שלמה
לצמצם את מינון הפחמימות עתירות האנרגיה, וכה אמר:
"אכול דבש הרבות לא טוב" (משלי כ"ה, כ"ז).
חג שמח ושנה טובה ומאושרת.
ב ר ו ך