מתכונים מקבוצת מעוטי הפחמימות
פשטידת כרובית (פרווה)
20 גרם פחמימות בתבנית,
רבע תבנית = 5 גרם פחמימות
המצרכים
1 כרובית בינונית 2 כפות אבקת מרק פטריות או מרק בצל
2 כוסות מים 2 כפות קמח מצה
2 ביצים מלח ופילפל לפי הטעם
2 כפות קליונז מרגרינה לשימון התבנית
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
מבשלים את הכרובית במים ובמלח כ-10 דקות עד שתתרכך.
מסירים מהאש ומסננים היטב, מעבירים לקערה ומועכים.
מוסיפים את הביצים, הקליונז, אבקת המרק והקמח, מתבלים במלח ופילפל ובוחשים היטב. משמנים את התבנית ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.
סלט כרובית וטונה (חלבי)
20 גרם פחמימות בכל הסלט
המיצרכים
1 כרובית מופרדת לפרחים
2 קופסאות טונה בשמן זית, מסוננות
1 בצל אדום קצוץ דק
לרוטב
חצי כוס טחינה גולמית
2 גביעי יוגורט
3 כפות מיץ לימון
2 שיני שום מעוכות
מלח, פילפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מבשלים את הכרובית בהרבה מי מלח 6-7 דקות,
עד שהיא רכה דיה, אך לא רכה מדי.
מסננים ומקררים מעט.
מערבבים בקערה את הכרובית, הטונה והבצל.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
יוצקים את הרוטב לקערת הכרובית-טונה,
מערבבים ומשהים כשעה, לספיגת טעמים.
מתכונים מקבוצת נטולי הפחמימות או בעלי תכולת פחמימות זניחה
פשטיידת כרובית וברוקולי
המיצרכים
חצי שקית סנפרוסט לקט פשטידה-ברוקולי-כרובית ובצל.
1 בצל קצוץ
1 קופסת פטריות חתוכות
1 גביע גבינה לבנה 5%
2 ביצים
100 גרם גבינה צפתית מפוררת
כף אבקת פטריות
מלח ופילפל
אופן ההכנה
מבשלים את חצי שקית הסנפרוסט בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד להתרככות ומסננים.
מטגנים במחבת משומנת את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הפטריות, מקטינים את האש ומערבבים תוך כדי טיגון במשך 5 דקות.
מערבבים בקערה את הסנפרוסט ביחד עם הבצל והפטריות, מוסיפים את הביצים, את הגבינה הלבנה והצפתית, את אבקת מרק הפטריות, מוסיפים מלח ופילפל שחור,מערבבים היטב,מכניסים לתבנית מס' 26 משומנת ואופים על אש בינונית כ-50 דקות.
פשטידת כרובית
המצרכים
1 כרובית שטופה ומופרדת לפרחים
1 כוס מים
1 גביע גבינה לבנה למריחה בטעם שום 5% שומן
100 גרם גבינה צפתית 5% שומן מגוררת גס
2 ביצים
רבע כפית מלח
רבע כפית פילפל שחור
1 כף אורגנו מיובש
תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
מרגרינה לשימון התבנית
אופן ההכנה
מאדים את הכרובית במים ומעט מלח, בסיר מכוסה, עד שתתרכך מעט.
מסננים, סוחטים ומועכים. מחזירים את הכרובית המעוכה לסיר.
מוסיפים לכרובית את הגבינות, את הביצים והתבלינים ובוחשים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות בחום בינוני.
כרובית צלויה בשום ושמן זית
המיצרכים
1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים
4 שיני שום קלופות ופרוסות לעיגולים דקים
1 גבעול רוזמרין שלם
מלח ופילפל
שמן זית לכיסוי פרחי הכרובית (1/3 – 2/3 כוס)
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד וצולים בכלי חסין חום כשעה, עד שהכרובית רכה.
לארוחה חלבית אפשר לפזר מלמעלה גבינה מגוררת ולהכניס מתחת לגריל לדקות האחרונות של הצליה.
כשר לפסח