זו התשובה שקיבלתי ממרכז הרופאים המומחים – "סטרמד".
ממליצים על ביצה אחת ליום כמקדם בטיחות, עד שיסתיימו
הויכוחים האקדמים על מותר ואסור בצריכת מזון מן החי.
בביה"ס לבריאות הציבור של אוניברסיטאת הארוורד מצאתי
את המאמר הבא, אשר ממליץ על ביצה ליום (ולא יותר מ2-3 ביצים
בשבוע לסוכרתיים ולסובלים מבעיות לב) ומתאר את
התרומה התזנותית של הביצה כמו פרוטאין, ויטמינים וכו,
אשר תורמים להורדת הסיכוי לבעיות לב.
מומלץ לגוון את התפריט היומי ולקושש את קצובת
הפחמימות מכל מבחר 46 המתכונים המצויים בבלוג.
יש גם מתכונים נטולי ביצים שטעמם ערב לחיך.
לא להחמיץ !!!
לברוך שלום,
לנושא "כמה ביצים מותר……", אחי ואני השתתפנו במחקר אשר מטרתו היתה לברר את השפעת אכילת ביצים על רמות הכולוסטרול.
המחקר נערך לפני כ- 8-10 שנים לערך ע"י הדיאתנית הידוע אולגה רז בבית החולים איכילוב.
המשתתפים היו כולם גברים בגיל העמידה אשר רמת הכולוסטרול שלהם היתה גבולית במונחים של מועד המחקר.
המחקר היה ב- 4 שלבים רצופים בני 3 שבועות כל אחד. במשך כל 4 השלבים אכלנו דיאטת דלת כולוסטרול. שלב ראשון היה ללא ביצים כלל. שלב שני ביצה ביום, שלב שלישי 2 ביצים ביום ושלב שלישי 3 ביצים ביום.
בתום כל שלב נבדקו רמות הכולוסטרול והתוצאות היו חד משמעיות, בשום שלב לא היתה עליה ברמות הכולוסטרול. היו מספר מקרים בהם ירדה רמת הכולוסטרול מעט והיחס בין ה- LDL ל- HDL אף השתפר מעט גם אחרי שלושת השבועות בהם אכלנו 3 ביצים.
תוצאות המחקר אישררו תוצאות מחקר דומה שנערך בפינלנד לפני המחקר הנ"ל.
יש להסתייג ולומר כי הממצאים נכונים לגבי גברים בריאים אשר רמת הכולוסטרול שלהם גבולית ומטה.
לא ידוע לי על מחקרים לגבי נשים ולגבי אוכלוסיה עם רמות כלוסטרול גבוהות.
תודה לך עודד
על ביקורך באתר ובבלוג ותודה
על המידע הנוסף שתומך
בהמלצותי בנדון.
אשמח לביקוריך התכופים.
בברכה,
ברוך הלוי-סגל
שלום ברוך,
רציתי לדעת מדוע אינך מתייחס כלל למזון אורגני. ביצים רגילות ("ביצים מהסופר") מלאות בכימיקלים, הורמונים ושאר מזיקים בהם מאכילים את התרנגולות, וכל זאת בנוסף להתעללות הנוראה שהן עוברות כל חייהן.
אין לך לב ?
שלום רינה,
חן חן על ביקורך באתר ובבלוג שלי.
אני מבין ומעריך מאד את רגישותך לנושאים שאליהם את מתייחסת ואשמח אם תתרמי
לי מידיעותיך.
באשר להבנתי בגידול בעלי-חיים, גידלתי צאן ובקר ותרנגולי-הודו שניזונו ממכון התערובת שלי
והמספוא שייצרתי כלל את כל אבות המזון, המינרלים, הויטמינים ויסודות הקורט החיוניים לגידול
בעלי-חיים ומעולם לא התעמרתי בהם ו��ענקתי להם את כל הנוחות המירבית.
14 שנה שימשתי כמבקר מזון במשרד הבריאות ותפקידי היה לדאוג לכך שבצלחת של האדם
בישראל יימצא מזון שעומד בתקן הישראלי, הן לגבי מזון מיובא והן לגבי מזון המיוצר בארץ. מזון
שלא עמד בתקן לא הגיע לצלחת כי הוא נפסל בבדיקה מעבדתית.
הספר שכתבתי והשיטה שפיתחתי מבוססים על האנלוגיה בין מזונו של האדם ובין מזונם
של בעלי-החיים, הצורכים אותם רכיבי מזון .
מה לך איפוא כי תליני?
אשמח להמשך הקשר איתך. מכל מלמדי השכלתי.
בברכה,
ברוך הלוי-סגל