בלוג השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות

אכול פחמימות במינון זהיר-זעיר כמו תרופה רעילה-מועילה. כל מה שצריך לדעת על תזונה נכונה ומאוזנת ואיכות חיים.

ההשמנה היא תהליך דלקתי

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

 

קרה לך שהתנפחה לך היד או הרגל, חשת למרפאה הקרובה והאבחנה הרפואית הייתה תהליך דלקתי המחייב טיפול מיידי.

 

אבל כשכל הגוף מתנפח האבחנה היא השמנת-יתר והרופא מפנה אותך לדיאטנית.

 

רק לאחרונה גילו חוקרים שהשמנת יתר היא תהליך דלקתי שמחייב חשיבה חדשה לקיצור התהליך הדלקתי, האחראי כמעט לכל  מחלה או בעיה רפואית, החל מסרטן ומחלות לב וכלה בשבץ מוחי ואלצהיימר. אם לא נלמד כיצד לשלוט בדלקת, היא עלולה להרוג אותנו.

 

לכל דלקת יש סימנים חיצוניים ופנימיים המשמשים תמרורי אזהרה: כאב, חום, חולשה, נפיחות, אולם הבדיקות שיאשרו את האבחנה הסופית הן בדיקות דם.

 

מדד הדלקתיות בגוף נמדד בבדיקת CRP , חלבון הנמצא בפלזמת הדם, המיוצר ע"י תאי הכבד ומנבא מחלות עתידיות. בדיקה זו נמצאת בשימוש מזה שנים רבות לגילוי דלקות, אבל לא הייתה בשימוש לאיבחון תהליך דלקתי המתרחש בגופם של אנשים שמנים.

 

ארצות הברית היא מודל חיקוי עבורנו לטוב ולרע. עקב חשיבות הבדיקה, מתקיימים כיום דיונים במערכת הבריאות בארה"ב על הכנסת בדיקה זו כבדיקה רוטינית בנוסף לבדיקת כולסטרול. אנשים שהתגלו בדמם רמות גבוהות של CRP היו בסיכון גבוה לחלות בדלקת פרקים, סוכרת ומחלות לב.

 

רמות גבוהות של CRP ניתן לגלות אצל אנשים שמנים, אנשים עם בעיות לב, סוכרתיים, אנשים עם דלקות פרקים.

 

מה הם הגורמים עיקריים להעלאת מדד הדלקתיות בגוף? השמנת יתר (בעיקר באזור הכרס), כתוצאה מתזונה עתירת פחמימות: מתוקים, מאפים, אורז, תפוחי אדמה, פסטות ושאר מזונות אנרגטיים הממלאים את רוב מדפי המרכולים.

 

מקור המושג דלקת במילה דליקה (בעירה, שריפה) , הסיבה לכך היא החום הנוצר במקום הדלקת ולעתים אף בכל הגוף.

 

הדעת נותנת שלא מכבים דליקה גופנית במזון אנרגטי עתיר פחמימות אלא במזון דל פחמימות ודל אנרגיה (להזכירכם שדלק צמחי מייצרים מתירס. ודלק נועד לתדלק ולא לכבות דליקות ודלקות).

 

מי שמקונן על מר גורלו ומר משקלו מומלץ שיתייעץ עם הרופא המשפחתי כיצד לקצר את התהליך הדלקתי ולהפסיקו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

להגיב


Dreamhost review