בורסת הדיאטות אינה מכונת-אמת. היא דומה ללוח חלק שאפשר לכתוב עליו מה שרוצים והציבור הוא הצינור החלול שדרכו עוברות המילים הרבות שנכתבות ונמחקות וחוזר חלילה, כך נפתח ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות".
"יש צדק בסיסי בהתנפצות של בלוף. בסופו של דבר, אחרי שיתפזר האבק מעל גל ההריסות של הקוניוקטורות הכלכליות, נראה שמי שימשיך לעבוד הם בעלי המקצוע ואנשי התעשייה המסורתית, שאינם עוסקים במניפולציות או בבריאת עולמות וירטואליים. אנו זקוקים לאיזון בין אנשי המילים לאנשי המעשים"(סטף ורטהיימר על התמוטטות המערכת הפיננסית, "ידיעות אחרונות" 6.10.2008).
אל תתאמצו למצוא את ההבדלים. שתי הבורסות נשענות על מילים נבובות
ועל כלים וירטואליים.
בשני המקרים נחבטו קשות החולמים על מציאות אחרת כאשר נפלו ממיטת החלומות על ריצפת היום-יום.
להזכירכם, שכל שיטות ההרזיה ללא יוצא מן הכלל מציעות מילים. שיטתי מציעה שילוב של מילים וכלים. ספר דק למי שרוצה להיות דק/ה מדריך כיצד להשתמש בכלים שמחזיקים את התפריט היומי, זו תמצית הפטנט שרשמתי בארץ ובארצות הברית
בקשר לבורסה.
יום כיפור הגיע ,הבוקר , גם לת"א .לבורסה.
אחרי, שהסמוכים לה , צמו מפעילות כמה ימים[ כי הייתה סגורה],הם עושים היום דיאטה חריפה.יהיה לה ביטוי גם בדיאטה של מזון. בהכרח.
ושמעתי אחד ,שאמר כך.
מזל שאין לי כסף.
לו היה לי כסף, הייתי משקיע בבורסה ומפסיד אותו.
הייתי נישאר בלי כסף.
ואני מצטט , מהזיכרון,את אבן עזרא.
"אדם חושש מאיבוד דמיו.
אינו ירא מאיבוד ימיו.
דמיו אינם עוזרים,
ימיו אינם חוזרים".
אבל, דיאטה עוזרת[זאת תוספת מאוחרת].
שנהיה בריאים
דוד@
שלום דוד,
שמת לב שכתבתי "נפילת הבורסות" בלשון רבים ודברי כוונו להקש בין המאפיינים של שתי הבורסות. בורסת הדיאטות אינה מכונת-אמת והוא הדין לגבי בורסת ניירות-הערך.
בעמוד 29 בספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" התייחסתי לנושא הכלכלי בזיקה לבורסת-הדיאטות וכך התבטאתי: "25 $ מחיר 1 ק"ג עליה במשקל, 75 $ מחיר 1 ק"ג ירידה במשקל. ביחד 100 $ לטובת קהיליית יועצי התזונה, המגלגלת מיליארדי דולרים בשיטת האקורדיון. פעם רזה ופעם שמן וחוזר חלילה".
קצובת המזון היומית הממוצעת לבן אנוש בגיר היא 1 טונה לשנה, כמשקלם של
שני עגלי מרבק בני שנה. אבל האדם אינו רואה באוכל צורך קיומי אלא סוג של בילוי לחדוות הנפש, והוא מסוגל לאכול 5.5 ק"ג ליום ובמכפלה של 365 ימות השנה יסתכם משקל המזון ב-2 טונות, כמשקלם של 4 עגלי מרבק בני-שנה.
כפי שהזכרת בתגובתך, לנפילת בורסת ני"ע יהיו השלכות על צריכת המזון וכל אחד מאיתנו יסתפק בכמות מזון השווה למשקלם של שני עגלי מרבק בני שנה וכך יחסוך ליום סגריר עלות של 1 טונה מזון (2 עגלי-מרבק).
גוף האדם פועל כמכונה משוכללת מאוד, שמודעת לצרכים שלה ואם לא ישבשו את מערכותיו ולא יסממנו אותו במנת-יתר של פחמימות יצרוך את מזונותיו באופן מאוזן.
בלא לחם תישאר מרבית החמאה במקרר, ושמן הזית הטעים ישאר בבקבוק אם לא יתנו לו פיתה. בלא לחמניות וצ'יפס גם רוב ההמבורגר ישאר במקרר.
חבל שאריק שרון לא אימץ את העקרון הזה. הלך אחרי המיית בטנו והתוצאה ידועה.
חיזוקים לטיעוני מצאתי ב"ידיעות אחרונות" מ-12.10.2008 תחת הכותרת:
"עשרה לוקשים שמוכרים לנו". בכתבה מזהיר אותננו ד"ר עופר כספי מפני אוקיינוס מוצרי הבריאות שמציעים לנו בתי טבע ואתרי האינטרנט כפתרונות לכל מכאובינו
ללא תופעות לוואי. תופעת הלוואי המרכזית היא החור שבכיס, טוען ד"ר עופר כספי
ומוסיף וטוען, שלעיתים יכולות להצטרף תופעות נוספות, במיוחד בשימוש לתקופות ארוכות.
ללמדך שבשתי הבורסות מוכרים לוקשים: עתירי פחמימות ועתירי אשליות.
מועדים לשמחה,
ב ר ו ך