הכתבה שמתחת לכותרת מבשרת, שמגיפת ההשמנה לא פסחה על יוון,
מולדת הדיאטה הים-תיכונית. שני שלישים של האוכלוסייה הבוגרת
ביוון סובלים מעודף משקל ומצבם הוא החמור ביותר באירופה, כך לפי
נתוני האו"ם.
על פי עקרונות התזונה הים-תיכונית, נאכל פעם בחודש בשר אדום,
פעם בשבוע מתוקים, ביצים, תפוחי-אדמה, זיתים, קטניות, אגוזים,
עוף ודג.
בתחתית הפירמידה הים-תיכונית נאכל מדי יום: שמן זית, פירות, ירקות,
דגנים מלאים, פסטה, לחם ואורז.
בשנות התשעים הבחינו החוקרים שלאוכלוסייה הכפרית הים-תיכונית
תוחלת חיים ארוכה ושיעורים נמוכים של מחלות קשות. "אכלנו את
מה שגידלנו", סיפרה תושבת כפר הררי, אולם היא הוסיפה, שככל
שהנשים יצאו לעבודה והחנויות הופיעו, תרבות המזון השתנתה.
"נכנסנו לעידן הנוחות", אמרה.
בעידן הנוחות, למיטב הבנתי, כבר לא צריכים לתדלק את הגוף במזון
אנרגטי עתיר פחמימות כמפורט לעיל, אבל "בלוטות הטעם עדיין
רגילות לתזונה המסורתית", כך בכתבה, למרות שלא צריך להתאמץ
בגידול המזון. הושט היד וגע במזונות שעל מדפי המרכולים.
מתה הדיאטה הקלאסית והלכה לעולמה הדיאטה הים-תיכונית.
נותרה הדיאטה דלת הפחמימות שמיטיבה איתי קרוב לשני עשורים,
ועובדי הקריה למחקר גרעיני בדימונה קורנים מבריאות לאחר שנתיים
של צריכת דיאטה דלת פחמימות במסגרת מחקר בינלאומי כפי שפורסם
ב"ידיעות אחרונות" ב-17.10.2007.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1024733.html