ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות , העומדת בראש המחקר
הבינלאומי שמטרתו להשוות לאורך זמן את יעילותן ובטיחותן של הדיאטה דלת השומן,
הדיאטה דלת הפחמימות והדיאטה הים תיכונית טוענת, שאחד מסודות ההצלחה של דיאטה
דלת פחמימות וודאי טמון בפשטות: "בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה
דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה. כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין
בו פחמימות הוא לכאורה מותר. כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל
היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא
בין 50 גרם ל-60 גרם פחמימות ביום".
פרופ' קרל גוגנהיים, שעמד בראש המחלקה לתזונה של ביה"ס לרפואה באוניברסיטה
העברית בירושלים משנת 1949 עד 1974 קבע באנציקלופדיה לבריאות המשפחה ,
הוצאת כרטא 1976 : "פחמימות דרושות לניצול תקין של שומן וחלבון
לא פחות מ-60 גרם ליום.
על פי הדיאטה הקלאסית : "התפריט היומי של איש מבוגר צריך להכיל
כ-300-400 גרם פחמימות" ("מזונות האדם ", ד"ר יעקב אילני, הוצאת סיגלית 1980)
"בורסת הדיאטות אינה מכונת-אמת. היא דומה ללוח חלק שאפשר לכתוב עליו
מה שרוצים והציבור הוא הצינור החלול שדרכו עוברות המילים הרבות
שנכתבות ונמחקות וחוזר חלילה".
(מתוך ההקדמה לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", ספר דק למי
שרוצה להיות דק).
פינגבאק: בלוג השמן והרזה » ארכיון » אפשר לבלבל רק בני-אדם, אך לא את בני-המעיים
ברוך קיבלתי את כל המאמרים ששלחתה לי ועל כך הרבה תודות .מה שלא היצלחתי לקרא זה את הקטעים מהעיתון ביגלל הכתב הקטן .בכול זאת תודה על האימלים .שבת שלום וחג שמח ורזה.
שבוע טוב לילי,
מומלץ שתשובי ותקראי את דבריה של ד"ר איריס שי לגבי פשטנותה של
הדיאטה דלת הפחמימות בהשוואה לעמוד 56 בספרי "השמן והרזה" המצוי
ברשותך.
מה שקובעת ד"ר איריס שי .על פי מימצאי המחקר הבינלאומי שהיא עומדת בראשו
אני מיישם 18 שנה בקירוב, שבע ושבע-רצון.
את קטעי העיתונות ניתן להגדיל ולקרוא בבירור.
לרשותך ולשרותך בכיף.
חג פסח כשר ושמח,
,ב ר ו ך
שתי התיחסויות.
א. מה המודד לכמות מזון ראויה לחתולים. אני מניח שאפשר שזה יחס גובה/מול משקל.
ומה עם חתולה מניקה?
ב. במפץ הגדול נוצרו רק מימן והליום.
כדי לעבור מהליום לפחמן היה צורך בתהליכים שקרו-אח"כ- רק בסופר נובות .
ויסודות עוד יותר כבדים -כמו ברזל -נדרשו להם שרשרות של סופרנובות.וטמפרטורות שמתקרבות למיליארדים של מעלות.
אני מניח שאנו כבני אדם -נימצאים בקודקוד ומענין כמה גלגולי סופר-נובות היו עד שנוצרו החומרים מהם אנו מורכבים.
אני יודע שכמו כל חומר ,הרוב אצלנו הוא חלל ריק. מבחינה שאינה נבחנת בפיסיקה גרעינית-אנו עשויים כ-שבעים אחוז מים.
מה זה משנה -אם כך- מה ההרכב של היתרה,פחמימות או לא-פחמימות.
העיקר זה לדאוג לאיזון נוזלים וזה מביא אותנו לנושא הקזת דם כאמצעי רפואי.
מה אינו בסדר בתיאוריה ששטחתי?
דוד@
שלום ידידי ועמיתי דוד,
עיין בגב ספרי "השמן והרזה" המצוי בספרייתך, שם תמצא כתוב לאמור:
"גידלתי צאן ובקר, גידלתי בעלי-כנף וגידלתי כרס". חתולים לא גידלתי
כידוע לך מהכרות אישית, לפיכך עליך להפנות את השאלה הראשונה לווטרינר.
אסטרונומיה ואסטרופיסיקה הם תחומי התעניינותך וככל שיהיו מעניינים הם
רחוקים שנות-אור מתחום עיסוקי.
הספר שכתבתי מהווה אנלוגיה בין מזונו של האדם ובין מזונם של בעלי-חיים
שגידלתי במשקי. מבחינת אבות המזון, המינרלים, הויטמינים ויסודות הקורט,
אין הבדל בין הצלחת ובין האבוס ומותר האדם מן הבהמה אין.
נאמנה עלי הטבלה של פרופ' אהרן בונדי, שעניינה השוואה בין הרכב כבשים
ובין הרכב בני-אדם באחוזים.
ממוצע בני-אדם 59% מים, 18% חלבון, 18% שומן, 43% עצם.
החלבון הוא החומר היסודי בפרוטופלסמה שבתא החי והצומח ומשום כך הוא
המרכיב החשוב ביותר בכל החומרים הביולוגיים. הפחמימה היא חומר אנרגטי
שהופך לשומן כשהוא בעודף. הפחמימה היא גם נשאית של שומן. החמאה לא
תחליק במורד הגרון אם לא תהיה מרוחה על הלחם.
גוף האדם פועל כמכונה משוכללת מאד שמודעת לצרכים שלה,ואם לא ישבשו
את מערכותיו ולא יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות יצרוך את מזונותיו באופן
מאוזן. הקזת דם כנראה בטלה מן העולם ונותרה בידי השאמאנים באפריקה.
השיטה היתה נהוגה בתקופת האמוראים.
שמור על הבריאות ועל רעייתך חיה.
בברכה,
ברוך הלוי-סגל