וויליאם בנטינג (1797-1878) הוכתר ע"י האקדמיה בתואר המכובד
אבי הדיאטה דלת הפחמימות בזכות שיטת בנטינג הקרויה על שמו
ומונצחת במילון האנגלי במונח BANTINGISM.
וויליאם בנטינג היה במקצועו נגר וקברן, וסחב עליו 20 ק"ג עודפים
שהסבו לו סבל רב וכמעט מוטטו אותו. כל עצותיהם של רופאיו לא
הועילו עד שצמצם באופן משמעותי את צריכת הפחמימות והשיל
מעליו את המשקל העודף וחזר לתפקד באיכות חיים ובאריכות ימים
מעבר למקובל במאה ה-19 .
את משנתו בדבר צריכת פחמימות מופחתת כתב וערך בספר שזכה
לתפוצה רחבה והאקדמיה אימצה אותו כספר מדעי, על אף מחאותיהם
של אקדמאים שמרנים שראו בהכתרתו של הנגר-קברן זלזול בכבודה
של האקדמיה.
וויליאם בנטינג הועלה על נס בסימפוזיון שהתקיים באוניברסיטת
אוקספורד בספטמבר 2002 וזיכה בפרס יוקרתי את ד"ר ברי גרובס
על הרצאתו בנושא "היסטוריית התזונה". תמצית ההרצאה היתה
קריאתו של ד"ר גרובס למיגורה של מגיפת ההשמנה העכשווית:
"למען בריאותנו, זה הזמן שנשוב לדיאטת בנטינג"
For the sake of our health, it is time we started "Banting" again.
פינגבאק: תלמדו מהנגר | בלוג השמן והרזה