תלמדו מהנגר

 

hippocrates.jpg williambanting.jpg

בהמשך למאמר הקודם.

וויליאם בנטינג היה נגר אנגלי שחי במאה ה-19 , לא תואר ולא הדר לו,
איש שמן וחולה, עשה בית-ספר לעוסקים במדעי התזונה ואילץ את האקדמיה
להעניק לו את התואר המכובד אבי הדיאטה דלת הפחמימות,
תואר שאינו נופל בחשיבותו מן התואר של הרופא היווני שחי 400 שנה
לפני הספירה והאקדמיה רואה בו עד עצם היום הזה אבי הרפואה המודרנית.
הרופא הקדום היפוקרטס חיבר את שבועת הרופאים התקפה עד היום.
כל רופא בישראל ובעולם נשבע עם תום לימודיו לפעול ביושר ובכל יכולתו
למען החולה ולהיות נאמן תמיד למקצועו, ללא שיקולים זרים.

130 שנה אחרי מותו הייתה עדנה לשיטת ההרזיה של וויליאם בנטינג
על פי מימצאי המחקר שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשות ד"ר איריס שי,
ראש צוות המחקר הבינלאומי, מהמחלקה לאפידמיולוגיה והמרכז הבינלאומי
לבריאות ותזונה באוניברסיטת בן-גוריון. ממצאי המחקר התפרסמו בתאריך
17 ביולי 2008, בעיתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".
על פי פרסום מטעם דובר אוניברסיטת בן-גוריון בתאריך 30.11.2008
"חשיבות המחקר הישראלי, שנעשה בשיתוף פעולה בינלאומי, היא בהיקפו, אורכו,
באחוזי ההתמדה הגבוהים ובהיקף הבדיקות שנערכו בקרב המשתתפים.
מימצאים אלו עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית
כי פחמימות כגון לחם, תפוחי אדמה ואורז צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת".

הדיאטה דלת הפחמימות  אינה יתומה מאב. יש לה אבא ויש לה ביסוס מדעי ומן הראוי
שתעוגן בחקיקה שבועת הדיאטניות והדיאטנים לאבי הדיאטה דלת הפחמימות וויליאם בנטינג
לפעול ביושר ובכל יכולתם למען הנזקקים לשרותיהם ולהיות נאמנים תמיד למקצועם,
ללא שיקולים זרים, והיינו אור לגויים במיגור מגיפת ההשמנה העולמית.

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

4 תגובות בנושא תלמדו מהנגר

  1. מאת שרי‏:

    לברוך היקר שלום
    מעניין לדעת שעל נושא הפחממות והכמות הנחוצה מהן בתזונת האדם נתנו את הדעת לפני כל כך הרבה שנים…
    אני חוששת שכיום, למרות העליה במודעות לנושאי התזונה הבריאה, בגלל שלל הפיתויים (שלא היו רבים כל כך בעבר), קשה יהיה לרבים מאיתנו לוותר עליהם ולהפחית..
    יקנו "ג'נק פוד אורגני", אבל לא יותרו על התחושה החמימה בבטן שנותנת הפחממה.

    אני לא פריקית של פחממות ולא מתקשה לותר על רובן, אבל אני מבינה את המתקשים..
    בידידות שרי

  2. מאת ב.ה סגל‏:

    שרי היקרה,
    אם המחיר לא היה כל כך יקר הייתי גם אני ממשיך לחגוג כפי שנהגתי עד גיל 58
    כשנגסתי את החיים בשיניים והתעלסתי ארוכות עם תבשיליה עתירי הפחמימות
    של רעייתי. בגיל 58 סגרתי את הברז של האינסולין לפני שהלבלב יפסיק לתפקד
    והחלפתי את התפריט היומי בשפע המתכונים המצויים בבלוג שמתוכם קוששתי
    את קצובת הפחמימות היומית. 60 גרם! לא 350-400 כפי שממליצה הדיאטה הקלאסית.
    בסיכום, החיים מתוקים יותר משוקולד ומי שלא עומד בפיתוי נחשף לגורמי סיכון
    רבים מלבד הצד האסטטי שאינו צריך הוכחה מול הראי.

    בהוקרה,
    ב ר ו ך

  3. מאת טל‏:

    השאלה שלי, איך אדע איזו כמות לאכול ביום ?
    אני מנסה להפחית אבל לא רוצה לא לאכול בכלל פחמימות. הכי קשה לי לוותר על לחם.
    אני בת 40
    1.60 ושוקלת 75 ק"ג.
    רוצה כבר המון זמן לרדת ל- 65 ק"ג.
    אשמח לשמוע ממך.

  4. מאת ב.ה סגל‏:

    שלום טל,
    ברוכה הבאה לאתר ולבלוג שלי.
    הכלל הוא 1 גרם פחמימות לק"ג משקל גוף.תיקני.
    2 פרוסות לחם קל = 15 גרם פחמימות.
    עייני ברשימת המתכונים בתוכן העניינים למעלה,
    קרוב ל-70 מתכונים יהוו חלופות לכל מה שהצלחת שלך
    ראתה ותרמה לך 10 ק"ג מיותרים.
    חודשיים בשיטתי ואת יורדת למשקלך התיקני.
    אשמח לעמוד איתך בקשר טלפוני או במייל
    ואסביר לך בפרטי פרטים כיצד להיות
    שבעה ושבעת-רצון מול הראי ועל המשקל.

    בברכה,
    ברוך הלוי-סגל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *