תחושת האופוריה אחרי הנצחון המוחץ במלחמת ששת הימים הניבה החלטה של שר הבטחון משה דיין
להכין את צה"ל למלחמה הבאה במתכונת של "צבא קטן וממזרי", כלשונו, שלא יהיה כבד ומסורבל, ויבצע את משימותיו בניידות קלילה.
אבל הנצחון המוחץ הזניק את הכלכלה הישראלית ואוכלוסיית ישראל שמנה לבלתי הכר. 42 שנה של תרבות אכילה דורסנית, חסרת מעצורים ועתירת פחמימות.
וקציני צה"ל הם אכלנים אקטיבים וספורטאים פסיבים, כפי שמשתמע מנאומו של אל"מ יוסי היימן, מפקד בה"ד 1 בסיום קורס קצינים ("הארץ" Online "קצין רזה לדוגמה"):
"בדיוק כמו שאישה לא מטופחת תתקשה למכור קוסמטיקה, כך צה"ל יתקשה להעניק תחושת בטחון לאזרחי המדינה אם הקצינים שלו יהיו במשקל שאינו מאוזן. מובן שלא כולם חייבים לתפוס מקום ראשון בכושר גופני, אבל צריך להיות בכושר שמאפשר לתפקד ביעילות. לשמור על משקל סביר זה גם עניין תרבותי".
את הרעיון של "צבא קטן וממזרי" יישם חיזבאלה בצפון וחמאס בדרום ואנחנו בצרות.
כשמדובר בהפחתת משקל אזי פחות הוא בדרך כלל יותר.
רבותי, ההיסטוריה חוזרת
הקרב נגד מואב מתואר בספר שופטים כלוחמה של המשועבדים הרזים נגד העם המואבי השמן.
תחילה מותת אהוד בן גרא את עגלון מלך מואב שתואר כ"איש בריא מאד", אחר כך הכניע את
צבאו: "ויכו את מואב בעת ההיא כעשרת אלפים איש כל שמן וכל איש חיל ולא נמלט איש.
ותיכנע מואב ביום ההוא תחת יד ישראל ותשקוט הארץ שמונים שנה" (שופטים ג כ"ט ל').
אלה הם פני הדברים כאשר פני הצבא כהיקף המותניים של מפקדיו.
הפתרון
קצובת פחמימות מדודה, בהתאם למימצאי המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג בראשותה של
ד"ר איריס שי וזכה לפרסום בעתון המדעי היוקרתי "ניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".
תמצית המחקר: שינוי התפיסה המסורתית כי המרכיב המרכזי בצלחת הוא לחם, תפוחי-אדמה ואורז.
בספרי "השמן והרזה" ונספחיו מצויים 67 מתכונים טעימים ובריאים, שנותנים מענה לצריכת
מזונו של האדם לשובע ולשביעות-רצון על המשקל ומול הראי.
אני חושב שיותר מפחמימות .מסוכן לנו העשןשל הסיגריות שניספג בבגדים בכלי מיטה ובשערות, קוראים לזה האפקט השלישי . לא עישון פסיבי.והוא מזיק בבייחוד לילדים.
וזה מעביר אותי למנהרות הרצועה.
אולי צריך לעשן אותן?ככה עשו הרומאים בעת המרד של בר-כוכבא.
והיו תוצאות לא רעות מבחינת הרומאים.
גם במצדה לא מתו הלוחמים בשל חוסר מזון.
אפשר אולי לדאוג יותר לאספקת סיגריות לתושבי עזה וגם להרבה מזון פחמימני?ואז אולי יאלצו לחפור מינהרות יותר רחבות?
דוד@
שלום דוד,
ברוך בואך לבלוג
ותבורך על רעיונותיך המקוריים
בענין שיטת ההדברה של
המזיקים.
בברכה
ב ר ו ך
לברוך שלום
מעניין איך בעצם ניתן להפוך את המטבח הצבאי לבריא יותר?!
פחות פחממה ושומן. תמיד נראה לי שזו הדרך הקלה במטבח מוסדי.
כשהייתי חיילת, נו בימי בר כוכבא…, עברתי בין בסיסים. ואני זוכרת טבח אחד ויחיד לטובה, שהשקיע בדברים אחרים כמו סלטים ומאכלי ירקות נהדרים. הוא אהב מה שעשה והיה מוכשר.. נראה לי שקשה לעשות מהפכה בריאותית במטבח צבאי.
בידידות שרי
שלום שרי,
ברוכה הבאה לבלוג וחן חן על התייחסותך לנושא המצריך התערבות מהקודקוד,
ובצבא אין בעיה של פקודה מגבוה, שלא כמו באזרחות.
500 טון חומוס לשנה מספקת חברת "סלטי צבר" לצבא הגנה לישראל
לפי פרסום ב"ידיעות אחרונות" ב-14.10.2007. וחומוס כידוע מנגבים
בפיתה. הוסיפי לזה את המרכיב המרכזי שבמסטינג שהוא לחם, תפוחי-אדמה ואורז
ואולי תסכימי איתי שמן הראוי להפוך את פירמידת המזון ולהציב בשפיץ שלה
את פצצות-המיצרר הפחמימתיות.
עייני בפתרון שהצעתי לעיל והוא ניתן לביצוע בכל בסיסי צה"ל בפקודה, כמו בקמ"ג.
בהוקרה,
ב ר ו ך