קלוריה היא כמות אנרגיית החום הנדרשת כדי להעלות טמפרטורה של גרם מים במעלה אחת צלסיוס. מונח של פיסיקאים שגלש לתחום המזון ומשמש שיטת בקרה לצרכים הקולינריים של גוף האדם. על פי מבחן התוצאה, זה העשור הרביעי שמגיפת ההשמנה תופסת תאוצה והבקרה הקלורית הוכחה כשיטה שגויה ומתעתעת שצריך לבטלה ולהמירה בספירת פחמימות.
בניגוד לקלוריה, פחמימה היא אוכל. מבחינה כימית גרידא פחמימה וסוכר הם מונחים זהים. ומכיוון שכל מאפה שנכנס לפיותינו הופך לסוכר באמצעות האנזימים המופרשים ברוק, יש פחמימות מלוחות ומתוקות, אפויות וקפואות, ויש פחמימות חריפות וחמוצות ומתובלות בתבלינים שונים, וכולן מעלות את רמת הסוכר בדם כשהן בעודף, והדרך לסוכרת קצרה.
אבל לקלוריה אין טעם של אוכל ויש לפטור את הציבור הרחב והשמן מספירת-קלוריות בלתי אפשרית ולהחזירה לפיסיקאים המצויידים במיכשור הולם לספירת קלוריות, מולקולות ואטומים.
כשלושים וחמישה אלף ספרי דיאטה יצאו לאור במשך כשלושים וחמש שנה, רובם דוגלים בספירת קלוריות, ותרומתם למיגור מגיפת ההשמנה אינה מצדיקה כריתת יערות.
ספר דק כתבתי למי שרוצה להיות דק/ה. הספר ונספחיו מחזיקים 72 מתכונים טעימים ובריאים, מכילים את כל אבות המזון, המינרלים, הויטמינים ויסודות הקורט וצמודים לסרגל מדידה תזונתי המבוסס על קצובת פחמימות מדודה בכפוף למשקל התיקני עפ"י טבלת השקילה.
רשימת המתכונים בראש הבלוג.
הספר ניתן לרכישה בטלפון 057-5811409
פינגבאק: צפיפות קלורית נמוכה | בלוג השמן והרזה