עדיין מתוסכלים מן הנוסחה הבלתי מפוענחת של חישוב הקלוריות שאנו שורפים ("ידיעות אחרונות" 26.9.2005 ) התבשרנו ב"ידיעות אחרונות" מ-30.11.08 על מושג חדש: צפיפות קלורית נמוכה שתעניק לנו תחושת שובע עם מזונות עתירי פחמימות כגון: תפוחי-אדמה, פסטה ואורז, שהם על פי הכתבה בעלי צפיפות קלורית נמוכה. להבנת הנקרא מפרטת הכתבה כדלהלן:
מהי צפיפות קלורית
צפיפות קלורית היא כמות האנרגיה של מזון במשקל נתון. הצפיפות הקלורית נמדדת ביחידות של קלוריות לגרם, וכדי לחשב אותה יש לחלק את כמות הקלוריות במשקל המזון שאוכלים (או לחלק את כמות הקלוריות ל-100 גרם ב-100 ). לדוגמה: ביוגורט 3% יש 63 קלוריות ל-100 גרם, כלומר הצפיפות הקלורית שלו היא 0.63 (63/100).
מזונות עם צפיפות קלוריות נמוכה מ-1 הם למשל רוב הפירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן.
מזונות עם צפיפות קלורית של 1-2 הם למשל קטניות, ביצים, נתחים רזים של בשר בקר טרי או עוף, דגים ללא עור ושומן, תפוח אדמה, פסטה ואורז. מזונות עם צפיפות של 2 ומעלה הם צ'יפס, גלידה, רטבים לסלט, עוגיות ושמנים למיניהם.
הכתבה מתבססת על מחקרה של ד"ר ברברה רולס מאוניברסיטת פנסילבניה, שחוקרת שנים רבות את מדע השובע, ולדבריה הסוד לדיאטה מוצלחת הוא לגרום לגוף להאמין שהוא מקבל יותר מזון על ידי תוספת מים. לא למים ששותים בנפרד, אלא למים שמהווים חלק מהמזון המוצק ומסייעים ליצירת תחושת שובע.
פתרון ללא עמימות שהפציע מן הקריה למחקר גרעיני
קצובת פחמימות מדודה, בהתאם לממצאי המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג בראשותה של ד"ר איריס שי וזכה לפרסום בעיתון המדעי היוקרתי "ניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".
תמצית המחקר: שינוי התפיסה המסורתית כי המרכיב העיקרי המרכזי בצלחת הוא לחם, תפוחי-אדמה ואורז.
וזה דברה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות:
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום".
למאמר קודם בנושא – "עקיפת קלוריות כנגד אכיפת קלוריות".
קחו מה שתרצו.