ארבעים אלף תשובות לשאלה אחת: מה לשים בצלחת?

מה לשים בצלחת ?

לכאורה שאלה טריוויאלית. אבל תשובות אין ספור. מקהלת-רקע של ארבעים אלף יועצי-תזונה שנימנו בעולם המערבי ישגעו אותך מרוב עצות שתחילתן סותרת את סופן, וכיוון שגופך מהווה זירה למאבקי נפש בין תאוות הנישנוש לבין שגעון הבריאות, אתה תבחר לבטח את עתירי-הפחמימות באריזות יפות וכתוביות מגניבות, בצבעים עליזים ובטעמים משובבי-נפש עם מסר של בריאות.

שווה ציטוט

אתר מלב"י מרכז רפואי לטיפול בהשמנת יתר 9.12.2008 : מדוע חשוב לעשות דיאטה דלת פחמימוות לפני ניתוח הרזיה?

"מועמדים לניתוח הרזיה יתבקשו על ידי הרופא לעשות דיאטה דלת פחמימות שבועיים לפני הניתוח.  מחקרים בנושא הוכיחו כי באמצעות הדיאטה ניתן להפחית 3-4 ק"ג מהמשקל, להשיג צמצום בנפח הכבד ולהקל על ביצוע הניתוח באופן לפרוסקופי דרך חורים קטנים מבלי לפתוח את הבטן".

אתר מוטק'ה 5.1.2010:  ד"ר אסנת רזיאל, כירורגית מומחית בניתוחי הרזיה, המנהלת הרפואית של מלב"י:השמנת-יתר בגיל מבוגר סכנה בריאותית: "איכות החיים בגיל הזהב שווה זהב, אך עלולה לחמוק בקלות, וכדאי לנסות ולצמצם את הופעתן של מחלות שכיחות הקשורות בהשמנה, בעיקר בשל השפעתן הקשה על תיפקודי הגוף בגילים מבוגרים".

"השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות": "אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, ולפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת איכות חיים לנכות חיים… הזיקנה הממארת היא בראש ובראשונה כשל תזונתי. זקנים מתים מפני שמערכות הגוף נחלשות ונשחקות לבלתי יכולת לייצר חלקי חילוף.   אבל ניתן לנצח את תיקתוק השעון הביולוגי אם נשמרים מפני בגידת הגוף. בסך הכל מדובר בתעלול של הטבע, שמעניק נעורים ורעננות בשפע וממהר להשתלט על מתנותיו עוד בטרם הספקנו להתרגל. אבל ניתן לרסן אותו באמצעות הזנה מאוזנת ושמירה קפדנית על משקל השמור לצעירים.  ובחרת בחיים.   אל תסתפק בהישרדות"

תרומתו של המשורר חיים גורי לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות"

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 תגובות בנושא ארבעים אלף תשובות לשאלה אחת: מה לשים בצלחת?

  1. מאת תזונה נכונה‏:

    שווה קריאה!

  2. מאת ב.ה סגל‏:

    תודה רבה לגולש/ת
    בברכה,
    ברוך הלוי-סגל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *