פירמידת המזון נולדה בחטא

מיליון סוכרתיים בישראל , זהו תג המחיר של הדיאטה דלת השומן ועתירת-הפחמימות .

קשה מאוד להסביר את מה שמובן מאליו כשמקהלת-הרקע  הקולנית של שוללי הדיאטה דלת הפחמימות מציגה את ההשלכות העתידיות של הדיאטה המזיקה הזאת לפי הבנתם.

רואי השחורות ממתינים כבר שלושים שנה להתממשות חרדותיהם ודבר אינו קורה. אין נתונים סטטיסטים  המצביעים על  נזקים אפידמיים  בקרב עושי הדיאטה דלת הפחמימות בתקופה ממושכת זו.

פירמידת המזון הישראלית , המבוססת על עקרונות פירמידת המזון של משרד החקלאות  האמריקאי נאמנה למקור באשר לצריכת פחמימות נדיבה בבסיסה ועל פי המשתמע  מן ההסבר המלומד על אופן השימוש בפירמידה "בישראל עדיין אין הגדרה המבוססת על גודל המנה למזונות השונים", כלומר תפוס כפי יכולתך, וכל המרבה לאכול פחמימות הרי זה משובח. איך מפנים את ההתנחלות, גם לזה יש פתרון בהוראות השימוש של הפירמידה הישראלית.

בזיעת אפיך תאכל לחם ואורז ופסטה, קוסקוס ודגנים מלאים ותפוחי-אדמה ותזיע בפעילות גופנית יומיומית, בעליה במדרגות במקום במעלית, ותחנה את רכבך הרחק  ותלך הליכה בלתי פוסקת , לפחות 10,000 צעדים ליום.

אבל כשאין הגדרה המבוססת על גודל המנה צריך לחצות את יבשת אמריקה על מנת להיפטר מארסנל פצצות-המיצרר הפחמימתיות שהתנחלו מעל ומתחת לחגורה.

"הדבר היה ככה" מאת מאיר שלו, הוצ' עם עובד

"אני נוקט כאן כלל בדוק, ששורשיו בעולם המדעי דווקא, ולא המשפטי או הספרותי. החוקרים אומרים שאם יש לתופעה אחת כמה הסברים מספקים, יש לאמץ את ההסבר הפשוט ביותר".

מקצוע הדיאטנות הוא מקצוע נחוץ  ומשרד הבריאות צריך להקל על העוסקים במקצוע זה בבחינות לקבלת רשיון לשרת את הציבור. כל מה שצריך  על מנת לעבור את  הבחינה הוא לשנן את ממצאי המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג בראשותה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות, וזו תמצית מימצאי המחקר:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט.  הרמה המינימלית שאנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום".

חמישים ושתיים מילים. קל לזכור לקראת הבחינה ונא לזכור שהדיאטה דלת הפחמימות אינה יתומה. וויליאם בנטינג הוא אבי הדיאטה דלת הפחמימות והוא הוציא לאור ספר דק למי שרוצה להיות דק/ה. ספר חובה לכל דיאטנית ודיאטן Letter on Corpulence

השוודים עשו פניית-פרסה תזונתית ואימצו את הדיאטה דלת הפחמימות שעשתה להם  רק טוב.

גם אנחנו יכולים. !!!Yes, We Can

 

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *