האם הדיאטה הקלאסית על סף הכחדה?

ארבעה עשורים של עבודה מובטחים לדיאטנים אם המוסדות להשכלה גבוהה יבצעו פניית-פרסה בתוכנית הלימודים המבוססת על הרבה מאוד ספורט לאיזון הרומן עם האוכל. 1 ק"מ לכל סופגניה. אבל במדינה הנלחמת על קיומה 62 שנה, מעולם לא עמדה מגיפת ההשמנה על סדר-העדיפות הלאומי.

ומכיוון ששיטתי אינה עולה בקנה-אחד עם הדיאטה הקלאסית אני רואה בכל קרדיולוג הגון בוחן כליות ולב, תואר שהחזיקו בו כל יועצי התזונה המוסמכים במשך ארבעה עשורים.

בלא סוכר ובלא קמח, כך ד"ר אילן קיציס, קרדיולוג בכיר באיגוד הקרדיולוגי בישראל וזו אכן פניית-פרסה תזונתית ופריצת דרך למיגור מגיפת ההשמנה. בקבוצה הטיפולית לשינוי דפוסי אכילה www.gdolot.com אין עוגות, שוקולד, וופלים, גלידות, מיצים וסירופים ממותקים, לחמים, בורקסים, פיצות, פסטות, סנדוויצי'ם, בייגלך, מלוואח, דגנים (קורנפלקס מכל סוג), פתיתים, איטריות, בורגול, קצפת מתוקה, ריבות, חטיפים, סוכריות, פירות מיובשים, מעדני חלב ממותקים למיניהם, קומפוטים, ליקרים, במבה, ביסלי ועוד ועוד פצצות-מיצרר פחמימתיות שמפמפמת הדיאטה הקלאסית לציבור הרחב והשמן.

פירמידת המזון האמריקאית-ישראלית אינה רלוונטית בלא סוכר ובלא קמח. "פירמידת המזון תוכננה למען תעשיית המזון", כך ד"ר מריון נסל, יו"ר המחלקה ללימודי תזונה ומזון באוניברסיטת ניו-יורק.

מתירנות קולינרית

"אל תמנעו מעצמכם ומילדיכם מזונות אהובים, גם אם הם לא בריאים.  החליטו כי יום אחד בשבוע מותר לכל המשפחה לחטוא במאכל אהוב – בורקס, פיצה, פלאפל או כל מזון אחר. אם תמנעו מעצמכם לחלוטין מזונות אלה, תפתחו אליהם כמיהה שתכשיל אתכם בשמירה על תזונה נכונה לאורך זמן." ("זמנים בריאים", "ידיעות אחרונות" 4.4.2010 ).

בהמשך הכתבה הנ"ל מצאנו המלצות על צריכה מועדפת של לחם מלא, פסטה מלאה, קוסקוס מלא, אורז, כוסמת, פיצה, חטיף אנרגיה, ריבה, פירות יבשים, תפוחי-אדמה – כמעט כל תכולת בסיס פירמידה-המזון האמריקאית-ישראלית  עתירת הפחמימות.

החטא ועונשו

כל בר-דעת ייטיב להבין שלמתירנות הקולינרית יש מחיר כבד.  עודף משקל מטיל עומס רב על המיפרקים ומעלה באופן משמעותי את הסיכוי לחלות במחלות כגון: יתר לחץ-דם, סוכרת, מחלות-לב וכלי-דם, סוגי סרטן מסויימים, כאבים בחלקי גוף שונים, לרבות כאבי-גב וכאבי-כתפיים. נבואת ישעיהו כ"ב י"ג "אכול ושתה כי מחר נמות" אינה איום סרק.

"קרוב אליך הדבר מאד. בפיך ולבבך לעשותו" (דברים ל' י"ד)

הכל כלול בספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", ספר קצר באורך מלא המכיל 82 מתכונים בעלי ארומה שמיימית וטיפים להפחתת משקל בשיעור של 5 ק"ג בחודש. להשיג בטלפון 057-5811409 .\

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *