"אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, לפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת איכות-חיים לנכות-חיים", כך כתבתי בספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות".
חיזוקים לדברי מצאתי באתר של ד"ר חיים סדובסקי, מחבר רב-המכר "לחיות עד מאה ועשרים – שאלה של החלטה".
"אין טעם לחפש דרכים להארכת תוחלת החיים. מה שחשוב הוא להימנע מקיצור החיים…אל תחפשו להאריך את תוחלת החים עם תרופות פלא. אפשר לחיות חיים בריאים עד מאה ועשרים. הכל תלוי במה שבני אדם מכניסים לפיהם או לא מכניסים… האם תוחלת החיים עלתה או ירדה? תוחלת החיים לא עלתה, כי אם ירדה.מה שעלה הוא הגיל היחסי של מרבית המתים…. עודף אלכוהול ומידה עצומה של לחם ומיני מזונות המבוססים על קמח בתזונתם של הרוסים מגבילה את תוחלת החיים שלהם ל-60 שנה…."
מסתבר שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה סופרת את גילם של המתים לצורך קביעת תוחלת החיים של האוכלוסייה, לשמחת לבם של יצרני התרופות, הזוקפים לזכותם את הארכת חייהם של החולים הכרוניים, שמקור מחלותיהם בתזונה לקויה, כך סבור ד"ר סדובסקי. כאמור, תוחלת החיים של האוכלוסייה הרוסית היא 60 שנה בגלל עודף אלכוהול, שדינו כדין סוכר מעובד, ומידה עצומה של לחם ומיני מזונות המבוססים על קמח.
"יותר משחיים אנו בזכות התרופות, חיים יצרני התרופות בזכותנו", זה המוטו המופיע בראש הפרק הקרוי "הקשר בין הרגלי-תזונה ובין מחלות" בספרי "השמן והרזה", ובו יסופר על המיתאם הברור בין תעשיית-הדיאטות ובין תעשיית המצבות. אנשים חופרים את קבריהם במו פיהם כתוצאה מאכילה מופרזת. מזלג הופך בידיהם לקלשון קבורה.
מי יאכילנו לחם רב ?
START WITH PLENTY OF BREADS
זו הכתובית המקורית המתנוססת מתחת לפירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי ויש לה המשך: CEREALS, RISE AND PASTA . צונאמי של פחמימות בבסיס הפירמידה: לחם בלי הגבלה, דגנים, אורז ופסטה ממליץ משרד החקלאות האמריקאי לאכול כמקור אנרגטי לפעילות גופנית יומיומית, רצוי שלוש פעמים ביום.
פירמידת המזון הישראלית מבוססת על עקרונות הפירמידה של משרד החקלאות האמריקאי ובישראל עדיין אין הגדרה מבוססת של גודל המנה למזונות השונים. תפוס כפי יכולתך בהמלצת המימסד,
אין כל שוני בין אוכלוסיית ישראל ובין הרוסים המכלים את עצמם באלכוהול ובמידה עצומה של לחם ומיני מזונות המבוססים על קמח, ממש כמו שכותב ד"ר סדובסקי לעיל, ותוחלת החיים הופכת לנתון סטטיסטי חסר תועלת.
פירמידת המזון הישראלית החדשה אינה שונה במהותה מפירמידה זו, לבד משינויים קוסמטיים.