מחקרים נרתמו להוכיח שאין הבדל בתוצאות בין הדיאטה דלת השומן ובין הדיאטה דלת הפחמימות, דבר שעומד בסתירה לחוקי הטבע ולתוצאות בשטח.
דיאטה דלת שומן היא עתירת פחמימות שהופכות לשומן, ודיאטה דלת פחמימות היא דלת שומן , כי שמן לא שותים מהבקבוק וחמאה לא נוגסים מתוך עטיפתה. פחמימות במידתיות מאלצות את רוב השמן להמתין בבקבוק ואת רוב החמאה להמתין במקרר. גם הבשר יאכל במידתיות בדרך הטבע ובלא אריזה פחמימתית "יהיה לכם לזרא" (במדבר יא כ).
"מבחינה כימית גרידא המונחים פחמימה וסוכר זהים. כשלועסים פיסת לחם במשך זמן רב היא הופכת בהדרגה למתוקה. העמילן הרב המצוי בלחם מתמוסס ומתפרק בנוכחות האנזים עמילאז הנמצא ברוק ליחידות דו-סוכר קטנות יותר, שלהן טעם מתוק" (ויקיפדיה).
"בארצות הברית וברוב מדינות המערב, כמחצית מכמות הקלוריות שאדם צורך באות משומנים, וסוכרים שהגוף הופך לשומנים. זו אחת הסיבות המרכזיות להשמנת יתר" (ויקיפדיה).
מהי דיאטה קיצונית?
דיאטה קיצונית היא זו המפירה את האיזון בין אבות המזון ומשנה את הרכבו של גוף האדם. 350-400 גרם פחמימות ליום, גירסת הדיאטה דלת השומן היא הפרה בוטה של הרכבו של גוף האדם : 59% מים, 18% חלבון, 18% שומן, 4.3% אפר (פרופ' אהרן בונדי "הזנת בעלי-חיים"). הדיאטה דלת השומן יוצרת מאסה של שומן כשהפחמימות הופכות לשומן התופס את מקומו של החלבון, וגם העצם מתמעטת.
קצובת פחמימות מדודה היא שיטת ההתנהלות שלי בצלחת 20 שנים רצופות על פי העקרון של 1 גרם חלבון ו-1 גרם פחמימות ל-1 ק"ג משקל גוף. חיזוקים לשיטתי מצאתי בכתביו של פרופ' קרל גוגנהיים, לרבות תפריט לדוגמה המבוסס על 60 גרם פחמימות ליום. לפני שהוצאתי לאור את ספרי "השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות" מסרתי את כתב היד לאקדמאים מן השורה הראשונה,לרבות הדרג המיניסטריאלי וקיבלתי את ברכת הדרך במכתבי הערכה ועידוד ליוזמה .
להחליף דיסקט
הדיאטה דלת השומן היא הדיאטה הקונבנציונלית שעליה ממליצים מוסדות התזונה הרשמיים ופירמידת המזון עתירת הפחמימות מתבססת עליה, אולם טבלת הביצועים שלה שואפת לאפס מזה ארבעה עשורים. בריאות הציבור החלה מידרדרת כשנקבעו כללים בעלי כוונות טובות אבל תוצאות גרועות. על פי מבחן התוצאה חייבים מוסדות התזונה הרשמיים למחול על כבודם ולבצע פניית-פרסה תזונתית ולהיות קשובים לחוקי הטבע. הטבע יציית לרצוננו אם נדע לציית לרצונו.