מס שומן

בעקבות הונגריה ודנמרק, שווייץ ואוסטריה, המטילות מס על מוצרים המכילים אחוזים גבוהים של שומן , גם בישראל מקדמת הכנסת הליכי חקיקה שבמרכזם הטלת מיסים על מוצרי מזון משמינים. משרד הבריאות כבר הודיע כי הוא תומך עקרונית בהצעה, ואחרי החגים תובא ההצעה לקריאה טרומית בכנסת.

לכאורה תהליך מבורך, דא עקא שמוצרי מזון משמינים טעונים הגדרה ומסתמנת מגמה של  אימוץ הגדרת האירופאים . מזון משמין הוא שומן ולפיכך יוטל מס שומן שיכניס לקופותיהן המידלדלות של מדינות אירופה מיליארדי יורו. לצד הגדלת ההכנסות מקווים יוזמי החוק שהוא יוביל להפחתת צריכת השומן הרווי ב-10% ובמיוחד את צריכת החמאה הפופולארית כל כך במדינות אלה. נשאלת השאלה, האם התנהלות זו תצמצם את ממדי מגיפת ההשמנה, או שמא תעצים אותה .

פצצת אנרגיה מונחית וחכמה המשרתת את יצרני המזון

הקטע הבא מצוטט מספרי "השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות" .

עוגת פירות

150 גרם מרצפן

180 גרם סוכר

180 גרם קמח רגיל

1 כפית אבקת אפיה

100 גרם תמרים חתוכים

150 מ"ל מיץ תפוזים

קליפת תפוז מגוררת

4 ביצים מס' 1

60 גרם קליפות-הדרים מסוכרות

רבע כפית מלח

150 גרם חמאה

השומן הוא בעיה אריתמטית והפחמימה היא בעיה קולינרית

   זה העשור השני שלא בא אל פי מאפה מתוק והמוצר הנ"ל כבר אינו מעורר בי ריגושים.

אחוזי השומן בעוגת הפירות קופצים בכפולות של 10% ולא באשמת החמאה, שהפחמימות כפו עליה להיות נצרכת על ידי הציבור הרחב והשמן. אף גרגרן לא יקרב אל פיו 150 גרם חמאה, אלא אם כן תהיה ארוזה בעיסה עתירת פחמימות.

הנאשמת העיקרית היא הפחמימה, והחמאה זכאית. מהיות השומן בעל ערך קלורי גבוה     פי 2.4 מהפחמימה הוא אויב רק מן הטעם האריתמטי.  הפחמימות הן אויבות מן הטעם   הקולינרי והן לבדן אחראיות לסכנה הבריאותית הנובעת מהפגזת תאי הגוף באינסולין וירידה דרסטית ברמות הסוכר בדם.

פוליטיקה צרופה בצלחת

הפוליטיקה, שהיא מתחום מדעי המדינה, כופה עלינו לשים בצלחת את מה שמתאים לה.  בפוליטיקה קיימים אינטרסים רבים שמנוגדים זה לזה, ותהליך קבלת ההחלטות מושפע מתהליכים אלו,  וכך השתלטה הווטרינריה על הצלחת שלנו, למרות שהווטרינריה נועדה לעסוק באיבחון, בטיפול, בהזנה ובריפוי הולכי על ארבע ובעלי-כנף.

האדם הוא הבעל-חי היחיד המבשל את ארוחותיו, ובעיות פיננסיות מבדלות אותו משאר בעלי-החיים שהווטרינריה מופקדת על רווחתם, הזנתם ובריאותם.

משנת 1992 נכפתה עלינו פירמידת-המזון מבית-היוצר של משרד החקלאות האמריקאי המופקד על אסם התבואה הגדול ביותר בעולם והוא מאביס אותנו במרכולתו ואין פוצה פה ושואל בתמיהה: מה, אני עז?

ומאימתי עוסקת הווטרינריה באתלטיקה, כמתחייב בפירמידת-המזון עתירת הפחמימות  שמשרד הבריאות בישראל אימץ אותה?

שווה ציטוט: "פירמידת-המזון תוכננה למען תעשיית המזון. יצרני המזון יודעים בדיוק מה לעשות איתה" (ד"ר מריון נסל, יו"ר המחלקה ללימודי תזונה ומזון באוניברסיטת ניו-יורק).

60 אחוז מאוכלוסיית ישראל מכלה את עצמה בצריכת פחמימות מופרזת.
למעלה ממיליון חולי סוכרת שהתרגלנו לא לספור מבשרים נתונים
מצמררים על תהליך ההתאבדות המתמשך, לקיים את הפסוק "אכול ושתה
כי מחר נמות" (ישעיה כ"ב י"ג).

בספרות המקצועית יש שטח מת בכל הקשור במינון פחמימות תיקני
והגיע הזמן למלא את החסר ולהכיר בעובדה, שהפחמימה היא שחקן מרכזי במגיפת ההשמנה.

מדע התזונה לא יוכל להתקדם אם ימשיך להתעלם מן העובדות הניצבות מול פרצופו

 

 

 

 

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *