מלחמתי בחיידק הטורף

מלחמתי בחיידק טורף

בתאריך 28.1.2013 שוחררתי  מביה"ח לאחר אשפוז במשך שבועיים  בגין תפיחה בצד שמאל של צווארי. התפיחה הלכה וגדלה והסבה לי כאבים המלווים בחום גבוה. לפי קצב התפשטות התפיחה הועלה חדש לגידול סרטני, למרות שבאולטאסאונד אותרה דלקת חריפה ביותר, מימצא המעיד על נוכחות בקטריאלית.

לשלילת האפשרות של גידול סרטני נבדקתי במכון CT ולא אובחן תהליך זיהומי, לפיכך הומלץ על בירור היסטופתולוגי, דהיינו ביצוע ביופסיה לגילוי סרטן.

בינתיים הוחל במתן אנטיביוטיקה במינון גבוה והחיידק הנבזה שעשה את דרכו לכיוון הלב החל לסגת ולהתפוגג. בתוך שבועיים של  טיפול אנטיביוטי באינפוזיה נעלמה התפיחה ושוחררתי מביה"ח, לא לפני שבוצעה בצווארי ביופסיה ע"י דיקור. קדם לדיקור ויכוח לוהט בין הרופאים מאחר שהיה ברור לכל שמדובר בחיידק ולא בסרטן. רצו לשלול אפשרות של גידול סרטני ואני לא התנגדתי לדיקור הכואב.

בתאריך 6.2.2013 אתייצב בביה"ח לקבלת תוצאות הביובסיה.

אני מהמר על כך שלא יתגלה סרטן בבדיקה זו, וכל כך למה? כי יש לי ביטוח נגד סרטן. 22 שנה לא טעמתי סוכר והדיאטה דלת הפחמימות שלי אינה מסוגלת לספק את צרכיו של התא הסרטני הצורך סוכר פי 3-5 מתא רגיל. את הגילוי הזה חשף ד"ר אוטו ורבורג בשנת 1933 וזכה בפרס נובל על הגילוי. אם צדק ד"ר ורבורג אדע עם קבלת תוצאות הביופסיה. מקווה שלא אתבדה.

פחמימות במינון גבוה פוגעות במוח  "ידיעות אחרונות " 4.11.2012

מחקר שנערך במאיו קליניק ופורסם בכתב העת Journal of Alzheimer's Disease : "פחמימות משפיעות על חילוף החומרים של הגלוקוזה והאינסולין" אומרת האפידמיולוגית ד'ר רוזבר רוברטס, שעמדה בראש המחקר. "הסוכר מזין את המוח – כך שצריכה מתונה שלו היא חיונית, אולם רמות גבוהות של סוכר עלולות למנוע מהמוח להשתמש בסוכר בדומה למה שקורה בסוכרת מסוג 2 "

מימצאי בדיקת CT שבוצע במוחי

"בוצעה טומוגרפיה ממוחשבת של המוח  במכשיר, 64  פרוסות, בחתכים דקים של 3 מ"מ.  לא נצפו ממצאים מוקדיים ברקמת המוח. חללי האוויר בגולגולת מאווררים היטב".

אשריי וטוב לי שאינני סובל מרפיון קוגניטיבי ואינני לוקה בדימנציה. היה שווה לוותר על הסוכר ולאמץ את הדיאטה דלת הפחמימות.

ויטמין C-500

נוגד חמצון הנדרש לבניית קולגן ולהתפתחות ולשיקום רקמות. מסייע לתיפקוד בלוטות האדרנל לכן חיוני במצבי סטרס. מסייע להגנה על הגוף מפני זיהומים, מחזק את המערכת החיסונית וחשוב במיוחד למניעה ולטיפול תומך בשפעת ובהצטננויות. נחוץ לספיגה של חומצה פולית וברזל לכן חשוב במצבי אנמיה. על אף שמשתתף במאות תהליכים בגוף אין הוא מיוצר או נאגר בתוכו לכן הכרחי כהשלמת מזון.

22 שנה אני צורך מדי יום כמוסת ויטמין C 500 מ"ג להגנה על הגוף מפני זיהומים. אנחנו חיים בתוך אקווריום של חיידקים וצריכים להרוג אותם כשהם קטנים. 90 מ"ג המומלצים לאדם מבוגר אינם מספיקים במצבי סטרס, לעומת זה 500 מ"ג שאני צורך יום יום מגינים עלי מזה 22 שנה ללא צורך בחיסון נגד המחלות החורפיות.  תופעת לוואי של צריכה ממושכת של ויטמין C היא הצטברות סידן במיפרקים, שכן המעטפת של הכמוסה מכילה סידן וכשאני חש כאבים במרפק, אני מפסיק ליטול ויטמין C במשך יום-יומיים והתופעה חולפת.

כשבועיים או יותר לפני מיתקפת החיידק הטורף, החלטתי לעשות הפסקה ארוכה יותר ולזה הוא ציפה הנבזה. חשבתי לתומי שאחרי 22 שנה של צריכה יום-יומית חייבים לעשות הפסקה ממושכת יותר, ועל הטעות הזאת כמעט שילמתי בחיי.

עכשיו אני מקפיד ליטול יום-יום כמוסת ויטמין C 500 מ"ג כהגנה מפני זיהומים ווירליים ובקטריאליים האורבים לנו בעיקר במקומות הסגורים והממוזגים.

בקרב הקהילה המדעית קיימים חילוקי דעות באשר למינון ויטמין C ,  בדומה לויכוח בקרב המדענים באשר למינון פחמימות. מי שחפץ חיים עדיף שיתרום את גופו למדע ולא את גופתו.

 

 

 

 

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *