סדר בשולחן ליל הסדר
365 יום בשנה, מזה 22 שנה אני צורך 60 גרם פחמימות ליום, על מנת לשמר את משקלי הניצב על 60 ק"ג, כולל שבתות וחגים.
תפריטי בליל הסדר
מצה אחת = 15 גרם פחמימות
דגים ממלאים, 4 קציצות = 10 גרם פחמימות
דגים ממולאים (גפילטע פיש)
50 גרםפחמימות בכל התבשיל
(2.5 גרםפחמימות בכל קציצה)
המיצרכים לקציצות
1 ק"גקרפיון טחון דק
2 בצלים חתוכים לרבעים
חצי כוס קמח מצה
1 ביצה קשה + ביצה חיה
מלה, פילפל שחור טחון טרי
המיצרכים לציר
1 גזר קלוף ופרוס
2 בצלים פרוסים
3 עלי דפנה
3 גרגירי פילפל אנגלי
מלח ופילפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, מערבבים לתערובת אחידה
עם הביצים, קמח המצה והתבלינים. מקררים כחצי שעה. בינתיים
מכינים את הציר. שמים את כל חומרי הציר בסיר רחב, מוסיפים
מים עד כדי כיסוי החומרים בתוספת כ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה
ומבשלים יחד כחצי שעה.
צרים מתערובת הדגים 20 קציצות מוארכות ושטוחות. מחליקים
בעדינות את קציצות הדגים אל הסיר עם הציר.
מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה
נמוכה כשעה וחצי בלהבה ממש נמוכה, ברתיחה קלה ועדינה.
מכבים את האש ומקררים מעט.
5 קציצות בשר ברוטב עגבניות = 5 גרם פחמימות
קציצות בשר ברוטב עגבניות
20 גרם פחמימות בכל התבשיל
המיצרכים
500 גרםבשר בקר טחון
חצי כפית מלח
רבע כפית פילפל שחור טחון
2 כפות קמח מצה
ביצה
החומרים לרוטב
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות בשלות גדולות חתוכות לקוביות
כף גדושה רסק עגבניות
רבע כוס זיתים ירוקים ללא גלעינים
2 כוסות מרק עוף או מים
להגשה – פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומקררים כשעה במקרר.
מחממים בסיר מתאים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את הרסק ומבשלים עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את המים או את מרק העוף ואת הזיתים ומביאים לרתיחה.
צרים 20 קציצות עגולות ומניחים ברוטב המבעבע.
מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.
מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.
מרק אפונה ונענע = 10 גרם פחמימות במנה אחת
מרק אפונה ונענע – 6 מנות
10 גרם פחמימות למנה
המיצרכים ל-6 מנות
3 כפות שמן זית
בצל קטן
חצי כרישה
2 גבעולי סלרי
2 שיני שום
500 גרם אפונה ירוקה קפואה
שתיים וחצי כוסות מים
3 כפות עלי נענע
מלח ופילפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, הכרישה, השום והסלרי. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הירקות הקצוצים, מערבבים ומאדים חמש דקות. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מוסיפים אפונה קפואה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הנענע, טוחנים את המרק בבלנדר ומעבירים דרך מסננת לצלחות ההגשה. מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם.
תפוח עץ שקול 100 גרם = 10 גרם פחמימות
60 גרם שקדים טבעיים = 10 גרם פחמימות
סך הכל עד כאן 60 גרם פחמימות
מתכונים נטולי פחמימות, או בעלי תכולת פחמימות זניחה שאוכלים חופשי-חופשי
כבד קצוץ
החומרים
400 גרם כבד עוף
3 בצלים
2 ביצים קשות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל חתוך לעיגולים עד שיזהיב
חותכים את הכבדים לפרוסות ומטגנים אותם
מוציאים מהמחבת, מרסקים או טוחנים במטחנת-בשר את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות, מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם
סלמון אפוי בשמן זית
המיצרכים
נתח פילה סלמון עם העור, במשקל כ-1.5 ק"ג
3 כפות שמן זית
2 גבעולי רוזמרין
1 כפית מלח גס
פילפל גרוס גס
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-200 מעלות, חותכים את נתח הסלמון ל-6 חתיכות, יוצקים את השמן לתבנית,
מניחים את גבעולי הרוזמרין ומפזרים את המלח. מניחים את הפרוסות עם העור כלפי מעלה ואופים 20דקות. בוזקים פילפל גרוס ומגישים.
כרעי עוף בתנור
החומרים
8 כרעיים טריות
שליש כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, טימין, רוזמרין)
מלח, פילפל שחור גרוס
1 ק"ג קולורבי פרוס לפלחים
חצי כוס מיץ לימון או 2 כפות קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
3 כפות חרדל (לא חובה)
אופן ההכנה
מניחים את הכרעיים בתבנית-התנור בשכבה אחת, העור כלפי מעלה.
מערבבים את שאר החומרים בקערית, מורחים יפה את הכרעיים בתערובת.
מוסיפים את הקולורבי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 45 דקות,
עד שהעור שחום ופריך לחלוטין. בזמן הצליה רצוי לקחת כף גדולה,
ולקחת מעט מהנוזלים שבתבנית ולצקת על העור של העוף ועל הקולורבי,
לחזור על הפעולה פעמים-שלוש
עוף לאניני טעם
החומרים
1 עוף שלם
50 גרם מרגרינה מומסת
1 לימון
אורגנו
מלח
פילפל שחור
אופן ההכנה
ממיסים את המרגרינה ומורחים את העוף מכל צדדיו. חותכים את קצוות הלימון משני צדדיו ומסמנים בו X עמוק באמצעות סכין. מחדירים את הלימון השלם לתוך העוף. בוזקים אורגנו, פילפל שחור או פפריקה אדומה ומעט מלח. מניחים את העוף בתבנית אפיה ומסביבו מסדרים קישואים קטנים וצעירים..
אופים כשעה ורבע עד שעה וחצי בחום בינוני-גבוה, כאשר באמצע האפיה הופכים את העוף לצידו השני.
הלימון מפריש את כל המיץ לתבנית והעוף שוחה ברוטב חמצמץ עדין.
ארבע כוסות יין – מרטיב את השפתיים. לא שותה.
שבע ושבע-רצון. לא זקוק לעוגה נגד תוגה.
חסל סדר פסח כהלכתו, ככל משפטו וחוקתו.
חג שמח ופסח כשר
ברוך ידידי היקר .
ממש קשה להאמין שאדם שיודע לבשל יודע גם להקפיד על שמירת הפרופורציות למען בריאותנו וגיזרתינו הרזה והנאה
שלמה ידידי כאח לי, הבשלנית שלי זו רעייתי היקרה נאוה, שאני איתה בירח-הדבש שמסרב להסתיים קרוב ל-53 שנה.
והיא אחראית לשלל התפריטים המשמרים את גיזרתי כמו שהטבע ומי שמעליו התכוון. 60 ק"ג משקלי היום בן 83 בקירוב
כמו בגיל 18 בדיוק נמרץ, וזה כנגד 60 גרם פחמימות ליום. חג פסח כשר ושמח לך וליקיריך. מאחל לך בריאות איתנה.
אמן ואמן !
עד מאה ועשרים – אתה והגברת שלצידך .
שתזכו לבריאות טובה ולהנאה מן החיים בכל גרם וגרם של גופכם .
חג שמח וכשר לך ולכל אוהביך
תודה לך שלמה היקר
על הברכות הלבביות
ואיחוליי לך וליקיריך
שיהיה לכם יום יום חג הללויה
והעיקר הבריאות.
פסח כשר ושמח
מאחל מכל הלב
ב ר ו ך
בס'ד, שלום לך ברוך המבורך , אני בתחילת דרכי באכילה דלת פחממות , מזה שבוע בלבד, וכבר ירדתי 1.400 והסכרת הבוקר הפתיעה אותי 116 MG% , אני שמחה , זה טוב ובריא לי , ללא כל ספק , נחושה להמשיך ולשמוע לדבריך , עד לקבלת הכתר תודה על הכל , לך ולאשה שאיתך חג שמח
שרה היקרה,
אני שמח בשמחתך ואהיה מאושר
כאשר תנצחי את הסוכרת
ותפחיתי את משקלך עד
למקום שהתכוון הטבע ומי שמעליו.
איתך לאורך כל המסע.
שבוע טוב ומבורך
ברוך