ת ש ל י ך

תשליך

לפני 23 שנה קיימתי את מצוות "תשליך" בראש השנה, והשלכתי את כל החטאים הקולינריים שהיו במקרר ובמזווה בגלל מחירם המופקע.

מחירון מדגמי של 10 "חטאים קטנים"    

בורקס אחד——————–שעה ורבע משחק טניס

סנדוויץ' תוניסאי בבאגט———-שעה וחצי החלקה על הקרח

סופגנית אחת —————–שעה ורבע על אופני-כושר

וופל אחד———————40 דקות של כדור-בסיס או ג'וגינג

מנה אחת של רביולי בטטה—— שעה ו-45 דקות משחק טניס

פחזנית עם ציפוי שוקולד——— שעתיים של פילטיס לפחזנית אחת

עוגת שמרים עם פרג———– שעה וחצי של ריקודים מכל הסגנונות לפרוסה אחת

עוגת פירות יבשים————- שעה וחצי של עבודת גינון לפרוסה אחת

עוגת גבינה —————– משחק משיכת-חבל במשך שעה לפרוסה אחת

שיק פירות תות-בננה———- חצי שעה של גלישת גלים בים גבה- גלי לכוס אחת

בתקופה ההיפופוטמית שלי חיסלתי בלי קושי 10 מנות כאלה ביום אחד וזה לא הכל.

אבל מכיוון שלא הייתי מסוגל לשלם את המחיר המופקע המפורט לעיל, הצטברו החטאים

הקטנים לממדי עבירה שיש עימה קלון. גיזרתי הדקיקה תפחה לבלי הכר. המכנסיים לא

נסגרו והישבן והבטן קיבלו ממדים אינפלציוניים.

את הנזקים תיקנתי בהגליית פצצות-המיצרר הפחמימתיות מתפריטי והמרתי אותן במבחר מתכונים  נטולי פחמימות ומעוטי פחמימות, שגמלו אותי מהסם הפחמימתי והחזירו אותי למשקל עלומיי.

http://babin.co.il/sr_project/archives/163 מתכונים נטולי פחמימות

http://babin.co.il/sr_project/archives/235 מתכונים מעוטי פחמימות

תכניסו לכם טוב טוב לראש: עודפי פחמימות הם עודפי קילוגרמים. אל תחפשו סיבות אחרות

להשמנה כי לא תמצאו.

הארוחה המפסקת

בערב יום הכיפורים של אותה שנה נפרדתי לנצח נצחים מהתפריט של אשתקד שכלל 600 גרם פחמימות וירדתי ל-60 גרם פחמימות אותן קוששתי מרשימת מעוטי הפחמימות והשלמתי את הארוחה מרשימת נטולי הפחמימות. רשימה זו כוללת 64 מתכונים שלא תמצאו בה     סוכר, קמח ועמילן שהם האחראים הישירים למגיפת ההשמנה.

"בעלי המאה"  "ידיעות אחרונות" 10.12.2008

"המדע יודע היום בוודאות, שאם אוכלים פחות – חיים יותר. אין דבר כזה למות מזיקנה. מתים ממחלה".

 פרופ' מנחם רובינשטיין, חוקר במחלקה לגנטיקה מולקולרית במכון וייצמן,

 

גמר חתימה טובה

 

 

 

 

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

שנה טובה ומבורכת לכל מכריי ומוקיריי

 

 

 

 

 

 

 

שנה טובה ומבורכת לכל מכרי ומוקירי,                                        ערב רוה"ש תשע"ד

שנה טובה ומתוקה לך נאוה רעייתי ואהבת-חיי.

חג שמח לך ביום פריחתך השבעים ושבעה

בערוגת נישואינו המלבלבת כמעט 53 שנה.

 

בואי ואספר לך סיפור אהבה ששכב בירכתי מגירותי

והתייראתי להוציאו לאור מפני החשש שהוא טרם הבשיל,

ונתתי לזמן לחרוץ משפט ובמעמד חגיגי זה הטי אוזן

ואגלה לך את צפונות ליבי.

 

בבוקר אחד הפצעת מן הלבנון היישר לכפרי והכית אותי בסנוורים

ומאז נדדה שנתי שנה וחצי. כשושנה בין החוחים דימיתיך רעייתי

ובסערת רגשותיי נסמכתי על עמוד ופרצתי בבכי.

חשתי עצמי כיצור חלש המבקש נדבות של אהבה.

 

את כל מה שליבי ידע הייתי משקיע בך כפולחן למחמדיך.

ראיתיך מתקשה לשאת את חמדתך הלחוצה בחצאית ובחולצת קיץ

ועיניי ראו וכלו. קנוא קינאתי בגבר שיגאל את החמדה הגנוזה הזאת

ולא שיערתי בדמיוני הפרוע שאני הוא  הגואל ואת הגואלת אותי מיסוריי.

 

שנה וחצי התייסרתי וחשתי איום ממשי מול נחיל מחזריך.

מבטי האהבה שנעצתי בך ברעבתנות לא דיברו אליך  .

לא החזרת לי אהבה מפני שליבך היה תפוס,

ככה אמרו לי כמה נשים שביקשתי את עזרתן.

 

אולי לא ראו כל סיכוי מול סגור-ליבך

ואולי רצו להועיד אותך לבניהם,

ואני ברוב יגוני ישבתי לכתוב לך מכתב אהבה.

לא מכתב אחד. מכתבים רבים שמילאו את מגירותיי.

 

את כולם שרפתי. מסר כתוב יכול ללבות את האהבה

או לכבות אותה. המוליכות של המילה הכתובה

מהירה כזרם החשמל שמסוגל לעורר או לפגוע ולחשמל.

לא רציתי להסתכן ולהמר על היקר לי מכל.

 

יד ענוגה היתה לך כשאזרתי אומץ וביקשתי את ידך.

איתי מלבנון כלה, איתי מלבנון תבואי, ואת נענית ובאת

אל בחיר ליבך למגינת ליבם של כל מחזריך ואימותיהם.

אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו.

 

                         מים רבים לא יכבו את אהבתי אותך יקירתי,

                                          אישך ואהובך

                                             ב ר ו ך  

 

 

 

פורסם בקטגוריה סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

ההשמנה היא תהליך דלקתי

 

קרה לך שהתנפחה לך היד או הרגל, חשת למרפאה הקרובה והאבחנה הרפואית הייתה תהליך דלקתי המחייב טיפול מיידי.

 

אבל כשכל הגוף מתנפח האבחנה היא השמנת-יתר והרופא מפנה אותך לדיאטנית.

 

רק לאחרונה גילו חוקרים שהשמנת יתר היא תהליך דלקתי שמחייב חשיבה חדשה לקיצור התהליך הדלקתי, האחראי כמעט לכל  מחלה או בעיה רפואית, החל מסרטן ומחלות לב וכלה בשבץ מוחי ואלצהיימר. אם לא נלמד כיצד לשלוט בדלקת, היא עלולה להרוג אותנו.

 

לכל דלקת יש סימנים חיצוניים ופנימיים המשמשים תמרורי אזהרה: כאב, חום, חולשה, נפיחות, אולם הבדיקות שיאשרו את האבחנה הסופית הן בדיקות דם.

 

מדד הדלקתיות בגוף נמדד בבדיקת CRP , חלבון הנמצא בפלזמת הדם, המיוצר ע"י תאי הכבד ומנבא מחלות עתידיות. בדיקה זו נמצאת בשימוש מזה שנים רבות לגילוי דלקות, אבל לא הייתה בשימוש לאיבחון תהליך דלקתי המתרחש בגופם של אנשים שמנים.

 

ארצות הברית היא מודל חיקוי עבורנו לטוב ולרע. עקב חשיבות הבדיקה, מתקיימים כיום דיונים במערכת הבריאות בארה"ב על הכנסת בדיקה זו כבדיקה רוטינית בנוסף לבדיקת כולסטרול. אנשים שהתגלו בדמם רמות גבוהות של CRP היו בסיכון גבוה לחלות בדלקת פרקים, סוכרת ומחלות לב.

 

רמות גבוהות של CRP ניתן לגלות אצל אנשים שמנים, אנשים עם בעיות לב, סוכרתיים, אנשים עם דלקות פרקים.

 

מה הם הגורמים עיקריים להעלאת מדד הדלקתיות בגוף? השמנת יתר (בעיקר באזור הכרס), כתוצאה מתזונה עתירת פחמימות: מתוקים, מאפים, אורז, תפוחי אדמה, פסטות ושאר מזונות אנרגטיים הממלאים את רוב מדפי המרכולים.

 

מקור המושג דלקת במילה דליקה (בעירה, שריפה) , הסיבה לכך היא החום הנוצר במקום הדלקת ולעתים אף בכל הגוף.

 

הדעת נותנת שלא מכבים דליקה גופנית במזון אנרגטי עתיר פחמימות אלא במזון דל פחמימות ודל אנרגיה (להזכירכם שדלק צמחי מייצרים מתירס. ודלק נועד לתדלק ולא לכבות דליקות ודלקות).

 

מי שמקונן על מר גורלו ומר משקלו מומלץ שיתייעץ עם הרופא המשפחתי כיצד לקצר את התהליך הדלקתי ולהפסיקו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פורסם בקטגוריה דיאטה דלת פחמימות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

ט"ו באב – חג האהבה

לנאוה רעייתי היקרה

שצעדה איתי,

 שמעדה איתי,

  שקמה והלכה איתי

    חמישים ושתיים שנים

     של אהבה שמסרבת לדעוך.

 

 אלף כבאים לא יצליחו לכבות

  את אש-אהבתי שניצתה בי

   למן הרגע הראשון שראיתיך

     ונתנה בי אותות ראשונים

      של מחלת-האהבה,

       שהציתה בי דמיון

        ועוררה בי ריגוש, חיוך,

         דימעה ואי-סדירות

          של פעילות הלב.

 

חמישים ושתיים שנה

 אני עדיין שרוי באהבתי אותך

   ושום דבר אינו עוקר אותי

    מן המבוכים ההזויים של האהבה

     שתמשיך לשכון במעוננו כאש-תמיד.

                אוהב אותך בטירוף

                   אישך ברוך

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פורסם בקטגוריה סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , | כתיבת תגובה

אין כניסה למכנסיים

ל-62% מתושבי ישראל אין כניסה למכנסיים וכולם מתקשים לקום מהכיסא. רובם בעלי הרגלי ישיבה והספורט עבורם היא משימה בלתי אפשרית.

"פחמימות זה ההרואין שלי" מצהיר ארקדי דוכין וטוען שכבר אינו יכול לקום מהפסנתר בהופעות שלו בגלל המעמסה הפיסית, והוא בסך הכל בן 50 שנה. ( "ידיעות אחרונות" 24.5.2013).

בעוונותיי הרבים אף אני הייתי נרקומן של פחמימות עד גיל 58 וכשהתעביתי מאוד וגיזרתי הדקיקה תפחה לבלי הכר והמכנסיים לא נסגרו ראיתי בתופעה כשל תזונתי.

חפירה עמוקה בספרות המקצועית חשפה בפני את תהפוכות מדע התזונה המבוסס על אוסף של מיתוסים המנופצים חדשים לבקרים . המדעים המדוייקים יסרבו לכל מידע שאינו ניתן לתרגום למספרים מדוייקים ולפיכך אני רואה במדע התזונה מדע בדיוני הכולל משפטים ארוכים שתחילתם סותרת את סופם.

נרקומנים של פחמימות

כמו אקסטזי, גם הפחמימה היא חומר אורגני המרומם את מצב הרוח של צרכניו ובמינון גבוה הוא מזיק לבריאותם. מידת נזקו של הסם תלויה בכמות הנצרכת.

בספר תזונה רב-מכר מצאתי כתוב כדלהלן: "הסרוטונין הוא שיקוי המיוצר במעבדת המוח. אכילת פחמימות מורכבות מעלה את רמת הסרוטונין בצורה מתונה וממושכת, לפיכך מומלץ לאכול פחמימות כל שלוש-ארבע שעות על מנת ליהנות מתחושת שובע ורוגע".

בספר תזונה אחר מצאתי כתוב, שסרוטונין שהוא כימיקל השולט בלמידה, בשינה ובמצב-הרוח עלול לגרום לדיכאון או לאי-שפיות כשהוא נצרך בעודף, וזה כבר בהחלט דומה לאקסטזי.

פחמימות במינון גבוה פוגעות במוח "ידיעות אחרונות " 4.11.2012

מחקר שנערך במאיו קליניק ופורסם בכתב העת Journal of Alzheimer's Disease : "פחמימות משפיעות על חילוף החומרים של הגלוקוזה והאינסולין" אומרת האפידמיולוגית ד'ר רוזבר רוברטס, שעמדה בראש המחקר. "הסוכר מזין את המוח – כך שצריכה מתונה שלו היא חיונית, אולם רמות גבוהות של סוכר עלולות למנוע מהמוח להשתמש בסוכר בדומה למה שקורה בסוכרת מסוג 2 "

יכולת הספיגה הפחמימתית של הציבור הישראלי

על פי דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אספקת הפחמימות בישראל עמדה בשנת2011 על 520 גרם לנפש ביום.

"הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" (ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג)

וויליאם בנטינג אבי הדיאטה דלת הפחמימות

הנגר האנגלי וויליאם בנטינג שחי במאה ה-19 הבין שהמהפכה התעשייתית פותרת את האדם מעבודת כפיים והמכונות הן שמונעות על ידי חומרים אנרגטיים ולפיכך יש לצמצם למינימום את המזון האנרגטי שהאדם צורך.

וויליאם בנטינג חזה על בשרו את נפלאות הטכנולוגיה של המהפכה התעשייתית ומשקלו עלה לממדים שגרמו לו סבל רב ובעצת רופאיו החל לעסוק בפעילות גופנית מפרכת, אך ממדי ההשמנה לא קטנו והסבל לא התפוגג, עד שצמצם את מנת הפחמימות בתפריטו ונשם לרווחה.

ספר דק למי שרוצה להיות דק כתב וויליאם בנטינג. Letter on Corpulence והוכתר ע"י האקדמיה בתואר המכובד אבי הדיאטה דלת הפחמימות בזכות שיטת בנטינג הקרויה על שמו ומונצחת במילון האנגלי בפועל Bantingism

דיאטת בנטינג אושרה על ידי האקדמיה לכל אדם עם משקל עודף בעל הרגלי ישיבה. The Banting diet is confirmed for any obese person of sedentary habits

על פי מישנתו של בנטינג יש להתחשב בהרגלי הפעילות כשמדברים על הרגלי אכילה וצריך שיהיו חופפים. תכליתן של נפלאות הטכנולוגיה לפטור את בני האדם מכל מאמץ גופני, ומאז מותו של בנטינג לפני 135 שנים חלה התפתחות מואצת בטכנולוגיה והמצאות מפנקות נולדות חדשות לבקרים ומשחררות את האדם מפעילות גופנית מינימלית. המכונות עושות את מלאכתנו והספורט שייך לעולם הבידור ואין לו קשר להרזייה.

בעידן הטכנולוגי המתקדם לא ניתן להפוך אומה שלמה לאגודת ספורט. זו אוטופיה נוסח האח הגדול בספרו של ג'ורג' אורוול "1984".

השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות

מושפע מתוצאות משנתו של וויליאם בנטינג כתבתי אף אני ספר דק למי שרוצה להיות דק, לאחר שהגעתי למסקנה, שההשמנה אינה נובעת מירידה בפעילות גופנית, אלא מעליה בצריכת פחמימות.

מינון פחמימות יומי בשיעור של 1 גרם פחמימות ו-1 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף לפי טבלת השקילה,למדתי מפרופ' קרל גוגנהיים ומפרופ' אהרן בונדי, וזה בניגוד לרוב ספרי התזונה, הממליצים על צריכת פחמימות פי 2 עד פי 5 ויותר ביחס למדד הנ"ל.

תפריט מאוזן על פי הספרות המקצועית הנפוצה מבוסס על הכנסה מול הוצאה. 350-400 גרם פחמימות הכנסה יומית ומסע אלונקות להוצאה, במקום 60 גרם פחמימות ליום למי שאמור לשקול 60 ק"ג לפי טבלת השקילה.

במשך השנה אדם צורך מזון פי 15 ממשקלו התיקני. אולם אם יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות, יצרוך מזון פי 30 ממשקלו ואף יותר, והראי יוכיח.

כרטיס כניסה למכנסיים

אכול/אכלי כאוות נפשך http://babin.co.il/sr_project/archives/163

את קצובת הפחמימות היומית קח/י מכאן http://babin.co.il/sr_project/archives/235

אין לך דבר משמח יותר מאשר להתעורר בגיל 80 ולגלות שהטבע העלים ממך את תאריך התפוגה. ביום הולדתי ה-80 הוספתי לספרי "השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות" ספר משלים ובו 100 מתכונים בצרוף תפריט יומי המקובע על קצובת פחמימות מדודה בכפוף למימצאי המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג בראשותה של ד"ר איריס שי.

http://babin.co.il/sr_project/archives/858

ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.

בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).

סוף דבר: אך ורק בדיאטה דלת פחמימות ניגמלתי מהתמכרות לפחמימות וניצלתי מידי עצמי.

אם תרזו אין זו אגדה.

www.fatgetslim.com

bhsegal@017.net.il

057-5811409

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

חג שבועות שמח

 

 

 

 

 

 חג השבועות, הוא חג הביכורים, הוא חג מתן תורה

חג השבועות הוא יום-הולדתי השמונים ואחד. שמונים ואחת שנה לפי תעודת-הלידה, הרבה פחות לפי סימני השחיקה. רעייתי האהובה נאוה היא בשלהי העשור השמיני ואני בראשית העשור התשיעי . שנינו יחד החלטנו שלהזדקן זה הרגל גרוע ואפשר להימנע ממנו.
חג השבועות הוא על פי המסורת יום הולדתו של דוד מלך ישראל. אשריי וטוב לי שאימי יולדתי כיוונה את לידתי ליום הולדתו של דוד מלך ישראל, נינה של רות המואביה, שהסתפחה לעם ישראל בזכות ענוונותה שהועמדה במבחן מראשית בואה אל שדהו של בועז.

נימוסי השולחן של רות המואביה

רות המואביה עמדה במבחנים קשים על מנת להסתפח לעם ישראל. היא היתה רעבה בבואה ללקט בשדהו של בועז, אבל לא היתה רעבתנית: "ותאכל ותשבע ותותר" (רות ב יד), תכונה שלא ניתן לייחסה לעם המואבי הגרגרן שאכל מכל הבא לפה כלחוך השור ולא הותיר פירור אחד בתום ארוחתו.
ההתבדלות מחוקי העמים השפיעה על מבנה המשפחה היהודית העתיקה, וגם על המטבח והמלתחה. מידות גדולות לבשו המואבים, שלא היו בררנים בהרגלי אכילה ופני האומה המואבית היו כהיקף המותניים של מנהיגיה. עגלון מלך מואב היה "איש בריא מאד" (שופטים ג יז) ומידגם מייצג של האומה המואבית השמנה משתקף בספר שופטים ג כ"ט: "ויכו את מואב בעת ההיא כעשרת אלפים איש, כל שמן וכל איש חיל".
רות דבקה בחמותה כי לא ראתה בבני עמה איש שיגיע לרום ערכה ויתאים עצמו למידותיה הנאצלות ובועז הגשים את חלומה.

ההשקעה הגנטית של רות ובועז (רות ד יג,כא,כב)

"ויקח בועז את רות ותהי לו לאשה…. ובועז הוליד את עובד, ועובד הוליד את ישי, וישי הוליד את דוד".
ודוד אדמוני עם יפה-עיניים, יודע נגן ונעים זמירות ישראל, ולו יאתה המלוכה.

אחרי החגים FAST AND FEAST

השנה העברית מזגזגת בין רעב ואכילת-יתר, אם לשפוט לפי מועדי-ישראל המסורתיים.
גם מירוק החטאים בקיום קפדני של תרי"ג מצוות לא מוציא אדם מישראל ידי חובתו אם לא קיים במלואם מצוות אלה:
בראש השנה – משתה כדת וכדין על מנת שנהיה לראש ולא לזנב.
בצום גדליה – לא אוכלים ולא שותים.
ביום כיפור – מענים את הנפש בצום.
בסוכות – ושמחת בחגיך והיית אך שמח בארוחה כיד המלך כל שבעת ימי החג.
בשמחת-תורה – עם ישראל זולל וסובא בין הקפה להקפה.
חודש מרחשוון כשמו כן הוא. חודש מר ללא חג ומועד, ללא צום וללא משתה. אוכלים כרגיל, הרבה. חתונות, מסיבות בר-מצווה ושאר שמחות הכרוכות באכילה.
בחנוכה – שמונה ימים אוכלים בגיל ובשמחה סופגניות ולביבות לרוב.
בעשרה בטבת – צום.
בט"ו בשבט – אוכלים לשובע פירות יבשים שנתברכה בהם ארצנו.
בתענית אסתר – צום.
בפורים – אוכלים אוזני-המן ומתבשמים ביין עד דלא ידע איש את רעהו.
בפסח, הוא חג החרות, שבעה ימים, כולו מצה, וכל המרבה הרי זה משובח.
בחג השבועות – השולחן ערוך בעוגות גבינה ובלינצ'ס כמיטב המסורת.
בשבעה עשר בתמוז – צום.
בתשעה באב – צום.
חודש אלול – כולו סליחות על כל חטאינו לקראת השנה הבאה עלינו לטובה ולברכה ונזכור דברי חכמים באותו הקשר: "ריבוי האכילה והשתייה מזיקים כמו הרעב והצמא" (דון יצחק אברבנאל), שכן מצווה הבאה בעבירה מחטיאה את המטרה (מסכת סוכה כ"ט ע"ב).
ואם פורתא לא דקתי יצא נשכר מי שהפסיד מספר לא מבוטל של סעודות מצווה שנשמטו, ולהקורא ינעם.

חג שבועות שמח לכל חברותיי וחבריי

פורסם בקטגוריה דיאטה דלת פחמימות, מן המקרא | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

לעצור את מגיפת ההשמנה לפי המודל השוודי

In God We Trust

 

זהו הכיתוב על הדולר האמריקאי והוא מבטא איזון בין שתי האמונות של העם האמריקאי, האמונה באל והאמונה בדולר.

התוצרת העולמית של תירס היא כ-600 מיליון טון בשנה. מחצית התוצרת מקורה בארה"ב. מוצרי הלוואי של התירס: פופקורן, קורנפלקס, שימורים, גלוקוזה, עמילן, ממתקים, שמן ושאר מוצרים עתירי-פחמימות.

התירס האמריקאי נמכר למי שידו משגת, והדולרים המקודשים מצויים בעולם המערבי שאוכלוסייתו נפוחת-שובע בעת שאוכלוסיית העולם השלישי נפוחת-רעב ואין ידה משגת לשלם את מחיר התירס. סוף דבר בעולם המערבי מתים מאכילת יתר ובעולם השלישי מתים מרעב.

"הלובי הבריאותי נגד המזון המהיר" "ידיעות אחרונות" ב-16.3.2003,

"בנובמבר 2003 מפרסם ה-F.D.A (שרות המזון והתרופות האמריקאי) יחד עם משרד הבריאות האמריקאי דו"ח מדאיג על בעיית ההשמנה של הילדים האמריקאים. הוא מודיע שעל שולחנו מונחות הצעות לאיסור ואף להטיל קנסות על פרסום מזון הידוע כבלתי בריא לילדים".

ובאותה כתבה באה תשובת המימסד בחקיקה יצוקה בבטון:

"בשבוע שעבר קיבל הקונגרס האמריקאי ברוב קולות חוק שימנע תביעות של צרכנים נגד רשתות המזון המהיר בטענה שהשמינו מכיוון שנהגו לאכול במסעדות שלהן. החוק מטיל את האחריות להשמנה על הצרכנים עצמם. תביעה אחת שהוגשה בניו-יורק נגד מקדונלד'ס על-ידי שני ילדים שמנים כבר נדחתה, והחוק חרץ את גורלן של תביעות נוספות שהוגשו או עמדו להיות מוגשות".

תעשיית משקאות קלים מול תעשיית מצבות

זה מקרוב ספג מייקל בלומברג, ראש עיריית ניו-יורק,מכה קשה, כאשר בית המשפט בניו-יורק ביטל חוק שהיה אמור לאסור מכירת משקאות ממותקים בבקבוקים גדולים וכוסות ענק ברחבי ניו-יורק. בלומברג טען בפני בית המשפט כי החוק נועד להציל חיים. כ-5,000 איש מתים מדי שנה בניו-יורק סיטי כתוצאה מבעיות הקשורות בעודף משקל. בית המשפט פסק לטובת יצרני המשקאות הקלים שטענו כי החוק יפלה בעלי עסקים קטנים ויזיק להם כלכלית. ("ידיעות אחרונות" 12.3.2013).

האם הפחמימות ימשיכו להיות המרכיב המרכזי בצלחת?

על פי מימצאי המחקר שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשות ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי, מהמחלקה לאפידמיולוגיה והמרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה באוניברסיטת בן-גוריון, כפי שפורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין"

"מימצאים אלו עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית כי פחמימות כגון לחם, תפוחי-אדמה ואורז צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת".

משרד החקלאות האמריקאי הוא השכפ"ץ של תעשיית המזון האמריקאית

ד"ר איריס שי: "לאחרונה עלה המאבק לשינוי פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי על סדר היום בארצות הברית, לאחר שחוקרים טענו כי לא קיים בסיס מדעי מוצק להמלצה הגורפת של צריכת הפחמימות הגבוהה וכי לא כל שומן הוא רע. נראה שקיימים לחצים כלכליים של גורמים הקשורים בתעשיית המזון המבוסס על פחמימות, שימנעו שינוי רדיקלי של הפירמידה החדשה, המתוכננת להתפרסם השנה". ("לסגור את הפה ולקרוא" מאת לימור גל "הארץ" Online).

מזון למחשבה

למרות המחקרים החדשים, המצביעים בבירור על סיבת ההשמנה, אין מקום לצפירת-ההרגעה. המגיפה עדיין חיה ובועטת. ספרי "השמן והרזה" נולד כאשר חי בתוכי רזה שבעט בכרסי ותבע לצאת לאור ולהביא את הבשורה לציבור הרחב והשמן, כי יש אדם רזה בתוך כל אדם שמן, כפי שיש פסל מרשים בכל גוש אבן.

במרכול שמול ביתי אני מזהה 95% מהמרכולת כמוצרי מזון עתירי פחמימות, המותאמים ליכולת הספיגה של הציבור הרחב והשמן. 95% מהדיאטות נכשלות וקשה להתעלם מהקורלציה שבין המרכולת הרב-פחמימתית ובין תוצאותיה.

יכולת הספיגה הפחמימתית של הציבור הישראלי

על פי דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אספקת הפחמימות בישראל עמדה בשנת2011 על 520 גרם לנפש ביום.

"הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" (ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג).

Eat A Low-Carb Diet To Live Longer And Healthier

(פורסם ב-26.10.2010 ב-Mail Online)

מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בראשותה של פרופ' סינתיה קניון, חוקרת בתחום הגנטיקה מלמד על כך, שעתירי פחמימות משפיעים במישרין על הקוד הגנטי השולט בנעורים ובזיקנה.

מומחים מתחום הגנטיקה מאמינים שפרופ' קניון תזכה בפרס נובל על מחקרה המהפכני המנפץ באיבחה אחת את כל המיתוסים שעליהם מושתת מדע התזונה מזה ארבעה עשורים.

קניון תוקפת את הגורמים המציגים עצמם "מומחים", המתריעים על מסוכנותה של הדיאטה דלת הפחמימות, שלטענתם סותמת את העורקים בכל סוגי השומנים, הורסת את הכליות עקב צריכת יתר של חלבונים וחושפת את הציבור לסכנת סרטן בגלל צריכת בשר אדום. הדיאטה דלת הפחמימות היא אופנה בת-חלוף, פוסקים אותם "מומחים" מלגלגת קניון.

מחקרים מטעם האקדמיה מפריכים טענות אלה ועל פי מימצאיהם הדיאטה דלת הפחמימות תורמת בריאות איתנה ותוחלת חיים ארוכה, תקינות מדהימה של רמת הסוכר בדם, לחץ דם תקין וכל הביקורות של האינסולין, רמת הטריגליצרידים וה-HDL מעידות על בריאות תקינה, אנרגיה מדהימה ועור צח ושופע בריאות.

ברור לי, אומרת קניון, שתעשיית המזון רואה עצמה נפגעת מצמצום צריכת הפחמימות והוא הדין לגבי גישתם של הצמחונים והטבעונים.

קניון איתנה בדעתה שנאשמת אחת אחראית למחלות הכרוניות המשתוללות כפי שלא קרה בהיסטוריה והיא הפחמימה.

פרופ' סינתיה קניון היא בת 55 ונראית בת 35 . היא נמנעת לחלוטין מסוכר, מקמח ומעמילנים. אין בתפריטה תפוחי אדמה, אטריות, אורז, לחם ופסטה. במקום אלה, מפרטת קניון ממה היא ניזונה: סלטים ללא רוטב, הרבה שמן זית ואגוזים, טונות של ירקות עם גבינות, עופות וביצים, המבורגר ללא לחמניה, דגים, ופירות במשורה.

פרופ' סינתיה קניון הוזמנה לטקס הענקת פרס באוניברסיטת ת"א

פרס כספי נכבד ע"ש דן דוד, מטעם אוניברסיטת ת"א הוענק לפרופ' סינתיה קניון על חקר תהליך ההזדקנות. בטקס שהתקיים ב-15.5.2011 במעמד נשיא המדינה שמעון פרס.

מתוך דו"ח מבקר המדינה לשנת 2011 עליה בשיעור השמנת יתר

אחד הנושאים המדאיגים בדו"ח מבקר המדינה הוא מצב בריאותם של אזרחי המדינה. על פי נתונים של ארגון הבריאות העולמי מהשנים 2007-2008, ישראל נמנית עם עשר המדינות המובילות בעליית שיעורי ההשמנה בעולם, ומספר הסובלים מעודף משקל והשמנת יתר בה עלה פי שלושה ב-30 השנים האחרונות. השמנת יתר הוגדרה זה מכבר כמחלה כרונית, אשר מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם, סוכרת וסרטן. בנוסף, היא פוגעת באיכות החיים ומקצרת את תוחלת החיים.

תשובת משרד הבריאות למבקר המדינה – הפעלת תוכנית לאומית לקידום אורח חיים פעיל ובריא בעלות כוללת של למעלה מ-200 מיליון ₪. כאמור, בישראל הייתה עדנה לדיאטה דלת השומן ועתירת הפחמימות ומה שהיה הוא שיהיה, כי 300-400 גרם פחמימות ליום, עפ"י הדיאטה דלת השומן ועתירת הפחמימות, יריצו את הציבור הרחב והשמן למזווה, למקרר ולמזנון מתוך דחף בלתי נשלט לבלוע את כל המתוק והמלוח, החם, הקר והקפוא ולא יידע שובעה.

כל 10 דקות מתגלים 2 חולי סוכרת חדשים 21.11.11 "ידיעות אחרונות" , פורסם לרגל יום הסוכרת הבינלאומי, ואוכלוסיית ישראל מפתחת מנגנון להשמדה עצמית.

חסכון של 200 מיליון ₪ ב-53 מילים

ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.

בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" . (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).

השוודים חפצי חיים

המועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, הממונה על יישום ביטוח הבריאות הממלכתי, אימצה רשמית את הדיאטה דלת הפחמימות החל מינואר 2008 ולשוודים הייתה אורה ושמחה. הלוואי עלינו. כל דיאטן וכל רופא שרוצים לשמור על הרישיון שניתן להם חייבים להנחות את מטופליהם על פי עקרונות הדיאטה דלת הפחמימות.

פורסם בקטגוריה דיאטה דלת פחמימות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

סדר בשולחן ליל הסדר

סדר בשולחן ליל הסדר

365 יום בשנה, מזה 22 שנה אני צורך 60 גרם פחמימות ליום, על מנת לשמר את משקלי הניצב על 60 ק"ג, כולל שבתות וחגים.

תפריטי בליל הסדר

מצה אחת = 15 גרם פחמימות

דגים ממלאים, 4 קציצות = 10 גרם פחמימות

דגים ממולאים (גפילטע פיש)

50 גרםפחמימות בכל התבשיל

(2.5 גרםפחמימות בכל קציצה)

המיצרכים לקציצות

1 ק"גקרפיון טחון דק

2 בצלים חתוכים לרבעים

חצי כוס קמח מצה

1 ביצה קשה + ביצה חיה

מלה, פילפל שחור טחון טרי

המיצרכים לציר

1 גזר קלוף ופרוס

2 בצלים פרוסים

3 עלי דפנה

3 גרגירי פילפל אנגלי

מלח ופילפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, מערבבים לתערובת אחידה

עם הביצים, קמח המצה והתבלינים. מקררים כחצי שעה. בינתיים

מכינים את הציר. שמים את כל חומרי הציר בסיר רחב, מוסיפים

מים עד כדי כיסוי החומרים בתוספת כ-5 ס"מ.  מביאים לרתיחה

ומבשלים יחד כחצי שעה.

    צרים מתערובת הדגים 20 קציצות מוארכות ושטוחות. מחליקים 

בעדינות את קציצות הדגים אל הסיר עם הציר.

   מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה

נמוכה כשעה וחצי בלהבה ממש נמוכה, ברתיחה קלה ועדינה.

מכבים את האש ומקררים מעט.

5 קציצות בשר ברוטב עגבניות = 5 גרם פחמימות

קציצות בשר ברוטב עגבניות

20  גרם פחמימות בכל התבשיל

המיצרכים

500 גרםבשר בקר טחון

חצי כפית מלח

רבע כפית פילפל שחור טחון

2 כפות קמח מצה

ביצה

החומרים לרוטב

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

3 עגבניות בשלות גדולות חתוכות לקוביות

כף גדושה רסק עגבניות

רבע כוס זיתים ירוקים ללא גלעינים

2 כוסות מרק עוף או מים

להגשה – פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומקררים כשעה במקרר.

מחממים בסיר מתאים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום.

מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את הרסק ומבשלים עוד 3-4 דקות.

מוסיפים את המים או את מרק העוף ואת הזיתים ומביאים לרתיחה.

צרים 20 קציצות עגולות ומניחים ברוטב המבעבע.

מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.

מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.

מרק אפונה ונענע = 10 גרם פחמימות במנה אחת

מרק אפונה ונענע – 6 מנות

10 גרם פחמימות למנה

 המיצרכים ל-6 מנות

3 כפות שמן זית

בצל קטן

חצי כרישה

2 גבעולי סלרי

2 שיני שום

500 גרם אפונה ירוקה קפואה

שתיים וחצי כוסות מים

3 כפות עלי נענע

מלח ופילפל שחור גרוס

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, הכרישה, השום והסלרי.  מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הירקות הקצוצים, מערבבים ומאדים חמש דקות.  מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.  מוסיפים אפונה קפואה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.  מוסיפים את עלי הנענע, טוחנים את המרק בבלנדר ומעבירים דרך מסננת לצלחות ההגשה.  מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם.

תפוח עץ שקול 100 גרם = 10 גרם פחמימות

60 גרם שקדים טבעיים = 10 גרם פחמימות

סך הכל עד כאן 60 גרם פחמימות

מתכונים נטולי פחמימות, או בעלי תכולת פחמימות זניחה  שאוכלים חופשי-חופשי

כבד קצוץ

החומרים

400 גרם כבד עוף

3 בצלים

2 ביצים קשות

שמן לטיגון

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל חתוך לעיגולים עד שיזהיב

חותכים את הכבדים לפרוסות ומטגנים אותם

מוציאים מהמחבת, מרסקים או טוחנים במטחנת-בשר את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות, מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם

 

סלמון אפוי בשמן זית

המיצרכים

נתח פילה סלמון עם העור, במשקל כ-1.5 ק"ג

3 כפות שמן זית

2 גבעולי רוזמרין

1 כפית מלח גס

פילפל גרוס גס

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות, חותכים את נתח הסלמון ל-6 חתיכות, יוצקים את השמן לתבנית,

מניחים את גבעולי הרוזמרין ומפזרים את המלח. מניחים את הפרוסות עם העור כלפי מעלה ואופים  20דקות. בוזקים פילפל גרוס ומגישים.

כרעי עוף בתנור

החומרים

8 כרעיים טריות

שליש כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות

חצי כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, טימין, רוזמרין)

מלח, פילפל שחור גרוס

1 ק"ג קולורבי פרוס לפלחים

חצי כוס מיץ לימון או 2 כפות קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

3 כפות חרדל (לא חובה)

אופן ההכנה

מניחים את הכרעיים בתבנית-התנור בשכבה אחת, העור כלפי מעלה.

מערבבים את שאר החומרים בקערית, מורחים יפה את הכרעיים בתערובת.

 מוסיפים את הקולורבי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 45 דקות,

עד שהעור שחום ופריך לחלוטין.   בזמן הצליה רצוי לקחת כף גדולה,

ולקחת מעט מהנוזלים שבתבנית ולצקת על העור של העוף ועל הקולורבי,                                              

לחזור על הפעולה פעמים-שלוש

עוף לאניני טעם

החומרים

1 עוף שלם

50 גרם מרגרינה מומסת

1 לימון

אורגנו

מלח

פילפל שחור

 

אופן ההכנה

ממיסים את המרגרינה ומורחים את העוף מכל צדדיו.  חותכים את קצוות הלימון משני צדדיו ומסמנים בו X עמוק באמצעות סכין. מחדירים את הלימון השלם לתוך העוף.  בוזקים אורגנו, פילפל שחור או פפריקה אדומה ומעט מלח.  מניחים את העוף בתבנית אפיה ומסביבו מסדרים קישואים קטנים וצעירים..

אופים כשעה ורבע עד שעה וחצי בחום בינוני-גבוה, כאשר באמצע האפיה הופכים את העוף לצידו השני.

הלימון מפריש את כל המיץ לתבנית והעוף שוחה ברוטב חמצמץ עדין.

 

ארבע כוסות יין – מרטיב את השפתיים. לא שותה.

שבע ושבע-רצון. לא זקוק לעוגה נגד תוגה.

חסל סדר פסח כהלכתו, ככל משפטו וחוקתו.

חג שמח ופסח כשר

 

 

 

 

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 6 תגובות

מלחמתי בחיידק הטורף

מלחמתי בחיידק טורף

בתאריך 28.1.2013 שוחררתי  מביה"ח לאחר אשפוז במשך שבועיים  בגין תפיחה בצד שמאל של צווארי. התפיחה הלכה וגדלה והסבה לי כאבים המלווים בחום גבוה. לפי קצב התפשטות התפיחה הועלה חדש לגידול סרטני, למרות שבאולטאסאונד אותרה דלקת חריפה ביותר, מימצא המעיד על נוכחות בקטריאלית.

לשלילת האפשרות של גידול סרטני נבדקתי במכון CT ולא אובחן תהליך זיהומי, לפיכך הומלץ על בירור היסטופתולוגי, דהיינו ביצוע ביופסיה לגילוי סרטן.

בינתיים הוחל במתן אנטיביוטיקה במינון גבוה והחיידק הנבזה שעשה את דרכו לכיוון הלב החל לסגת ולהתפוגג. בתוך שבועיים של  טיפול אנטיביוטי באינפוזיה נעלמה התפיחה ושוחררתי מביה"ח, לא לפני שבוצעה בצווארי ביופסיה ע"י דיקור. קדם לדיקור ויכוח לוהט בין הרופאים מאחר שהיה ברור לכל שמדובר בחיידק ולא בסרטן. רצו לשלול אפשרות של גידול סרטני ואני לא התנגדתי לדיקור הכואב.

בתאריך 6.2.2013 אתייצב בביה"ח לקבלת תוצאות הביובסיה.

אני מהמר על כך שלא יתגלה סרטן בבדיקה זו, וכל כך למה? כי יש לי ביטוח נגד סרטן. 22 שנה לא טעמתי סוכר והדיאטה דלת הפחמימות שלי אינה מסוגלת לספק את צרכיו של התא הסרטני הצורך סוכר פי 3-5 מתא רגיל. את הגילוי הזה חשף ד"ר אוטו ורבורג בשנת 1933 וזכה בפרס נובל על הגילוי. אם צדק ד"ר ורבורג אדע עם קבלת תוצאות הביופסיה. מקווה שלא אתבדה.

פחמימות במינון גבוה פוגעות במוח  "ידיעות אחרונות " 4.11.2012

מחקר שנערך במאיו קליניק ופורסם בכתב העת Journal of Alzheimer's Disease : "פחמימות משפיעות על חילוף החומרים של הגלוקוזה והאינסולין" אומרת האפידמיולוגית ד'ר רוזבר רוברטס, שעמדה בראש המחקר. "הסוכר מזין את המוח – כך שצריכה מתונה שלו היא חיונית, אולם רמות גבוהות של סוכר עלולות למנוע מהמוח להשתמש בסוכר בדומה למה שקורה בסוכרת מסוג 2 "

מימצאי בדיקת CT שבוצע במוחי

"בוצעה טומוגרפיה ממוחשבת של המוח  במכשיר, 64  פרוסות, בחתכים דקים של 3 מ"מ.  לא נצפו ממצאים מוקדיים ברקמת המוח. חללי האוויר בגולגולת מאווררים היטב".

אשריי וטוב לי שאינני סובל מרפיון קוגניטיבי ואינני לוקה בדימנציה. היה שווה לוותר על הסוכר ולאמץ את הדיאטה דלת הפחמימות.

ויטמין C-500

נוגד חמצון הנדרש לבניית קולגן ולהתפתחות ולשיקום רקמות. מסייע לתיפקוד בלוטות האדרנל לכן חיוני במצבי סטרס. מסייע להגנה על הגוף מפני זיהומים, מחזק את המערכת החיסונית וחשוב במיוחד למניעה ולטיפול תומך בשפעת ובהצטננויות. נחוץ לספיגה של חומצה פולית וברזל לכן חשוב במצבי אנמיה. על אף שמשתתף במאות תהליכים בגוף אין הוא מיוצר או נאגר בתוכו לכן הכרחי כהשלמת מזון.

22 שנה אני צורך מדי יום כמוסת ויטמין C 500 מ"ג להגנה על הגוף מפני זיהומים. אנחנו חיים בתוך אקווריום של חיידקים וצריכים להרוג אותם כשהם קטנים. 90 מ"ג המומלצים לאדם מבוגר אינם מספיקים במצבי סטרס, לעומת זה 500 מ"ג שאני צורך יום יום מגינים עלי מזה 22 שנה ללא צורך בחיסון נגד המחלות החורפיות.  תופעת לוואי של צריכה ממושכת של ויטמין C היא הצטברות סידן במיפרקים, שכן המעטפת של הכמוסה מכילה סידן וכשאני חש כאבים במרפק, אני מפסיק ליטול ויטמין C במשך יום-יומיים והתופעה חולפת.

כשבועיים או יותר לפני מיתקפת החיידק הטורף, החלטתי לעשות הפסקה ארוכה יותר ולזה הוא ציפה הנבזה. חשבתי לתומי שאחרי 22 שנה של צריכה יום-יומית חייבים לעשות הפסקה ממושכת יותר, ועל הטעות הזאת כמעט שילמתי בחיי.

עכשיו אני מקפיד ליטול יום-יום כמוסת ויטמין C 500 מ"ג כהגנה מפני זיהומים ווירליים ובקטריאליים האורבים לנו בעיקר במקומות הסגורים והממוזגים.

בקרב הקהילה המדעית קיימים חילוקי דעות באשר למינון ויטמין C ,  בדומה לויכוח בקרב המדענים באשר למינון פחמימות. מי שחפץ חיים עדיף שיתרום את גופו למדע ולא את גופתו.

 

 

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

מלחמתי בחיידק הטורף (חגיגת הניצחון)

בהמשך לפוסט מ-4/2/2013

בשורה טובה לכל מוקירי שדאגו לשלומי

  בתאריך 6.2.2013 קיבלתי את תוצאות הביופסיה והתבשרתי שלא התגלה בגופי גידול סרטני ואנוכי לא התבדיתי כאשר סמכתי הגילוי של ד"ר אוטו ורבורג, כי התא הסרטני הוא מוטציה של רקמת תאים רגילה והוא צורך סוכר פי 3-5 מתא רגיל. על הגילוי הזה זכה ורבורג בפרס נובל  בשנת 1933 .      60גרם פחמימות ליום שאני צורך 22 שנה אינן מספיקות לשנינו.   גם לי וגם לתא הסרטני הרעב לסוכר. להזכירכם כי כל הפחמימות מתפרקות בגוף לסוכר, כולל קמח ועמילן.

ללמדכם שיש בכוחה של תזונה דלת פחמימות לבטל את חוקי הכובד, לשנות את אורח החיים, ואפילו להוליך שולל את המוות.

הזקנה בקצה המסדרון

כשאושפזתי בבי"ח קרסו חדרי המיון תחת העומס והייתי בטוח שאחבור לזקנה בקצה המסדרון בגלל גילי הקשיש. הכי קל לדחות ולהזניח את הטיפול בקשישים. לשמחתי לא סבלתי מהתופעה של אפליית קשישים בגלל המראה הצעיר שהפתיע את הרופאים, אשר טיפלו בי במסירות ובדאגה רבה לשלומי ולהחלמתי.

שלושה וחצי ק"ג איבדתי בביה"ח כי ויתרתי על עתירי-הפחמימות המוגשים לחולים. על פי הנחיות משרד הבריאות 50% מתכולת המגש הן פחמימות. לחם מקמח מלא, דייסה וריבה, תפוחי אדמה בנייר כסף, פירה, קוסקוס, בורגול, ביסקוויטים, קרקרים, עוגות.

בבוקר הסתפקתי במלפפון ועגבניה, ביצה, קוטג' וזיתים. בצהרים – מרק ירקות, עוף, פילה דג, קציצות בשר. בערב אשל, גבינה לבנה, פרי אחד, קפה או תה, כוס חלב.

חששם של הרופאים מן הגידול הסרטני המקנן בתוכי העלה שוב ושוב את השאלה אם אני יורד במשקל. בהכירי את עצמי 22 שנה עם משקל 60 ק"ג יציב ובלתי משתנה השבתי בשלילה. אילו שקלו אותי הרופאים כי אז היו רואים סיבה מספקת לדאגתם, אבל לא היה בנמצא משקל וגם אני לא ידעתי שירדתי במשקל ירידה דרסטית. רק כשהגעתי הביתה התברר לי שאיבדתי שלושה וחצי ק"ג בתוך שבועיים.

על אף זאת אני שמח שלא התפתיתי למזון עתיר הפחמימות שהוגש לי בביה"ח. האוכל עתיר-הפחמימות המוגש בביה"ח חייב להדאיג את הרופאים שמטפלים ב-200 אלף חולי סרטן החיים כיום בישראל, בתוספת כ-26,000 חולי סרטן חדשים מדי שנה, זאת על פי נתוני האגודה למלחמה בסרטן.

פחמימות מובילות ישיר להתהוות סוכרת

08.03.11

"שפע הפחמימות הזמינות והגלוקוז מוביל ליותר סוכרת מבוגרים בכל העולם. בעוד שחלק מהמחקרים הראו את הקשר דרך עליה בהשמנה שהובילה לסוכרת הראו עכשו חוקרים מקנדה שגם ישירות ובלי קשר להשמנה עודף הגלוקוז יכול להוביל לסוכרת".

ד"ר דינה ראלט, מדענית (ביולוגיה של התא), מנחה קורס הרזייה ב"כמוני"

"בישראל חיים כמיליון אנשים עם סוכרת ידועה או סמויה שהם כשביעית מהאוכלוסייה ומספרם יוסיף ויעלה אם לא נעשה משהו כדי לעצור את המגפה", דברי יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת, פרופ' איתמר רז, בפורום ישראל לסוכרת שהתקיים ב-25.11.2009 .

 סקירה לרגל יום הסוכרת העולמי 2012 – האגודה הישראלית לסוכרת 

"בישראל – הערכת מומחים : 1 מתוך 7 ישראלים סובל מסוכרת סוג 2 ומצבי פרה-סוכרת".

"בכל שנה מתגלים בישראל כ-30 אלף חולי סוכרת חדשים וכ-2,500 איש מתים מן המחלה".

 

 

                                                                                              

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 7 תגובות