THE NONE DIET APPROACHES

בתרגום חופשי של הכותרת – אין דיאטה, בדומה לאין-בו, שהוא תרגום של PLACEBO. בנושא זה כתבתי בספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" כדלהלן:

"פלצבו זו תרופת-דמה שכינויה בעברית אין-בו. תגובת הפלצבו היא הגשמת ציפיות שהכאב יחלוף. ככל שהציפיות גבוהות יותר, תגובת הפלצבו תהיה יעילה יותר. תרופות-דמה ודיאטות-דמה אפשר למכור רק לבני-אדם".

מפרסום רשמי של משרד הבריאות למדנו, שמתקיים קורס בשיתוף פעולה  בין משרד הבריאות ועמותת "עתיד" להכשרת דיאטניות בנושא NONE DIET.

רכזת אקדמאית של הקורס: איילת קלטר, דיאטנית קלינית MSc לשעבר יו"ר עמותת הדיאטנים "עתיד".

דעתה של איילת קלטר על הדיאטה הקלאסית מוצאת ביטוי בכתבה שפורסמה ב-6.4.2005  ב"ידיעות אחרונות" תחת הכותרת הצעקנית:

ח  י  ד  ה :

מה זאת דיאטה?

תשובה

הכישלון הכי מצליח של כל הזמנים

"דיאטות הן שקר, עבודה בעיניים, כל הדיאטות. אם פעם דיאטה היתה שם נרדף לתפריט תזונתי עם הבטים רפואיים, הרי שהיום הפך המונח לשם נרדף לתעשיה שלמה".

על פי מישנתה של איילת קלטר "יש אנשים שעבורם 'עודף משקל' הוא דווקא המשקל הטבעי שלהם, והנסיון לכבוש את הרזון החברתי גובה מהם מחירים ביולוגיים ונפשיים כואבים ופוגעים".

ללמדך שהדיאטה הקלאסית נקברה קבורת חמור מאחורי הגדר ביבבה חרישית וזו ההזדמנות להיפטר מהסחורה הפגומה הממלאת את חנויות הספרים בסידרה של מיתוסים וקלישאות ריקות מתוכן בנושא התזונה שאיבדה כל זיקה למדע. המדעים המדוייקים יסרבו לכל מדע שאינו ניתן לתרגום למספרים, חוץ ממדע התזונה הצולל את התוהו ובוהו של מיתוסים וקלישאות בלי רשת בטחון תזונתית.

מדע התזונה הוא מדע בדיוני הכולל משפטים ארוכים שתחילתם סותרת את סופם והיטיב לבטא את הכאוס פרופ' מוטי רביד ב"ידיעות אחרונות" מיום 9.9.2008 :

"מקדמי מכירות ופרסומאים למדו מזמן שאין כל צורך לבסס מידע שהם מוכרים לציבור. די במילים מתוחכמות, רצוי באנגלית, ובהבטחות גדולות, כדי להריץ את הקהל לחנויות. אפשר לכתוב על יוגורט שמחזק את מערכת החיסון, על כמוסות שמחדשות את הסחוס במפרקים ועל מזון אורגני שמונע סרטן, לצטט מחקרים שלא בוצעו מעולם ולהביא 'הוכחות' מהדודה ומהסבתא. אם הניסוח מעניין, חזקה שיימצאו לו מאמינים. פעם אמרנו שהנייר סובל הכל. המחשב, מתברר, סבלן הרבה יותר".

הדיאטה הקלאסית מפמפמת כמויות ענק של פחמימות לתוך הגוף הקטן של בן-אנוש ומריצה אותו במסע אלונקות אחרי כל מנת פלאפל או צלחת אורז על מנת לשרוף את שרידי המזון שעדיין לא עזבו את הגוף. אכן מחיר יקר ומן הראוי למצוא חלופה רציונאלית. 

אור בקצה המינהרה

את סוד ההצלחה של הדיאטה דלת הפחמימות מנסחת ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות, בחמישים ושלוש מילים שמציבות את מדע התזונה במקום של כבוד בקבוצת המדעים המדוייקים, המבוססים על מספרים מדוייקים: "בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו,לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף היא בין 50-60 גרם פחמימות ליום".

אלו מימצאי המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג במשך שנתיים בראשותה של ד"ר איריס שי בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מאוניברסיטת הרווארד בארה"ב, מאוניברסיטת לייפציג בגרמניה ומאוניברסיטת ווסטרן אונטריו בקנדה. מימצאי המחקר פורסמו ב17.7.2008 בעתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".

מימצאים אלו, מסכם המחקר, עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית, כי פחמימות כגון לחם, תפוחי-אדמה ואורז, צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת. המחקר ותוצאותיו נועדו לשמש קו מנחה לדיאטניות ולדיאטנים להמיר את ספירת הקלוריות בספירת פחמימות.

ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" ונספחיו מחזיקים 63 מתכונים מעוטי פחמימות ונטולי פחמימות,שעונים על המלצות המחקר הנ"ל. לא על הלחם לבדו יחיה האדם. המבחר גדול מאד.

עקוב אחר עדכון רשימת 63 המתכונים הקיימים. יש עוד רבים בצנרת.

 

 

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *