כל ילד יודע ששומן משמין, אבל כל ילד טועה. שומן יסרב להחליק במורד הגרון אם לא יאנסו אותו להיכנס לפיתה, ללחמניה, לבאגט, ללחם או לכל אריזה פחמימתית שבלעדיה ישאר השומן במקרר או בבקבוק.
כל דיאטנית יודעת שדיאטה דלת פחמימות מגבירה את העומס על הכליות ועלולה לפגוע בהן, אבל כל דיאטנית טועה, כי הסיכוי להיפגע בכליות מדיאטה דלת פחמימות היא כמו הסיכון להיפגע ממקרר שנפל מהקומה השלישית על ראשו של עושה הדיאטה דלת הפחמימות.
כל עקרת-בית יודעת שתורת-התזונה בישראל מקורה במומחי משרד הבריאות, אבל כל עקרת בית טועה. תורת התזונה בישראל מקורה במומחי משרד החקלאות האמריקאי. ואני לתומי חשבתי שמשרד החקלאות אחראי על תוכן האבוס ומשרד הבריאות אחראי על תוכנה של הצלחת.
"ים השיבולים" כתבה ב"ידיעות אחרונות" ב-14.3.2007
"פעם היא נחשבה למזון פשוט ועממי, והיום שיבולת השועל מקבלת את הכבוד המגיע לה. היא נמצאת ברשימת פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי, אותה אימץ משרד הבריאות הישראלי, לצד מזונות מקבוצת הפחמימות, כמו חיטה, שעורה, אורז, כוסמת ודוחן והיא מתאימה לכל הגילאים…"
אם לא תאכל, לא תגדל
מותר האדם מן הבהמה אין (קוהלת ג' י"ט)
במשך שנים רבות גידלתי במשקי צאן ובקר ובעלי-כנף ואני בטוח שבקיאותם של מומחי משרד החקלאות האמריקאי אינה נופלת מבקיאותי בגידול בעלי-חיים, אולם אין בי ספק שהלעטת בעלי-החיים שגידלתי במינון פחמימות שבבסיס פירמידת המזון האמריקאית היתה מביאה כליה על משק-החי שטיפחתי.
שאלה רטורית כתבה ב"ידיעות אחרונות" ב-5.9.2007
"מה גורם לרוב המכריע של המפחיתים ממשקלם לחזור למימדים הקודמים – זו השאלה שמטרידה את כל מי שהמילה 'דיאטה' אי פעם העסיקה אותו? אלפי ספרי הדרכה לדיאטה, מאות שיטות הרזייה, ניתוחים וכדורים, מיליוני הבטחות, כולם עומדים מול נתון סטטיסטי נוקב אחד: רק חמישה אחוזים מהאנשים שמפחיתים משקל מצליחים לשמור על ההישג. רק חמישה אחוזים מהרבים כל כך שנאבקים, מוותרים על שוקולד או על פחמימות, אוכל לפי סוג הדם שלהם או לפי שעות, סופרים קלוריות או מנות, הופכים את הרגע המיוחל של הגעה למשקל הרצוי למציאות קבועה".
רישוי דיאטנים בחקיקה
על פי הצעת חוק שאושרה בכנסת בקריאה שניה ושלישית ללא מתנגדים ב-23.7.2008 יחוייבו דיאטנים לשאת תואר אקדמי ורשיון משרד הבריאות כדי לטפל בציבור. יענו על הגדרות החוק רק אלו שיעמדו בבחינות.
פרסום החקיקה ב-Ynet יצר גל של תגובות מרירות על הגזירה הקשה, וחרדה מפני הרף הגבוה של הבחינות לקבלת הרשיון.
דיברה אלי תגובתו של דיאטן קליני תחת הכותרת: הקושי של המקצוע באוניברסיטה לא מעיד על הרמה: "למרבה הצער ומניסיון רב שלי ושל אחרים, דיאטנים קליניים אמנם לומדים קשה מאד, אבל הם לומדים את תורת התזונה המערבית, ומה לעשות שזו לוקה במידה רבה בחוסר ידע על הקשר בין תזונה לבריאות".
יש עתיד למקצוע הדיאטנות אם משרד הבריאות בישראל יאמץ את המודל השוודי של הנהגת הדיאטה דלת הפחמימות לטיפול בחולי סוכרת וכחלופה לדיאטה הקונבנציונלית דלת השומן. החל מינואר 2008 חדלו הדיאטנים השוודים להלעיט את הציבור בעודפי פחמימות במצוות המועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, גוף המקביל למשרד הבריאות בישראל, וידיהם מלאות עבודה לתיקון העיוותים שמקורם בפירמידת המזון האמריקאית.