סדר במשק הפחמימות

 

                                                               23.1.2012

 

שלום ח"כ אורי אורבך היקר,

מלוא הערכתי להתייחסותך החיובית לפנייתי בנושא מיגור מגיפת ההשמנה.

שמחתי להתבשר שהצעותיי התקבלו בחלקם.

 בכבוד רב,  

ברוך הלוי-סגל 

 

From: אורי אורבך [mailto:uorbach@KNESSET.GOV.IL]
Sent: Monday, January 23, 2012 11:58 AM
To: 'ברוך הלוי סגל'
Subject: RE: מיגור מגיפת ההשמנה.

 

שלום רב,

תודה על מכתבך.

משרד הבריאות משלים בימים אלה תקנות לסימון מחודש ויעיל יותר של כל מרכיבי המזון. חלק מהצעותיך יבואו לביטוי בהחלטות המשרד.

 

בברכה,

אורי אורבך

ח"כ אורי אורבךהבית היהודי

משכן הכנסת, ירושלים

טל': 02-6408167 │ פקס: 02-6496541

www.uriorbach.co.il

מנות קטנות של חיים ומנות גדולות של פחמימות

"כדי לפתור בעיה כבדת-משקל עלינו להגיע לרמת חשיבה גבוהה מזו שהיינו כשיצרנו את הבעיה" (אלברט איינשטיין) .

זה מה שמצוי ברוב ספרי התזונה בעולם המערבי: 50%-60% מהקלוריות יבואו מהפחמימות ובספר אחד מצאתי תרגום לערכים משקליים: 300-400 גרם פחמימות ליום. ובתרגום לתכולת הצלחת: תפוחי-אדמה, אטריות, אורז, לחם, דגני בוקר ופסטות.

פרופ' סינתיה קניון, גנטיקאית הנחשבת מספר אחת בעולם בתחום המחקר הגנטי של הארכת החיים קובעת על סמך מימצאי מחקרה, שדיאטה דלת פחמימות מאריכה את חיי האדם ומיטיבה עם בריאותו.

קניון איתנה בדעתה שנאשמת אחת אחראית למחלות הכרוניות המשתוללות כפי שלא קרה בהיסטוריה והיא הפחמימה.

פרופ' סינתיה קניון היא בת 55 ונראית בת 35 .  היא נמנעת לחלוטין מסוכר, מקמח ומעמילנים. אין בתפריטה תפוחי אדמה, אטריות, אורז, לחם ופסטה. במקום אלה, מפרטת קניון ממה היא ניזונה: סלטים ללא רוטב, הרבה שמן זית ואגוזים, טונות של ירקות עם גבינות, עופות וביצים, המבורגר ללא לחמניה, דגים, ופירות במשורה.

ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.

בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט.  הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום"  (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg‏  מעריב).

המועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, הממונה על יישום ביטוח הבריאות הממלכתי, אימצה רשמית את הדיאטה דלת הפחמימות החל מינואר 2008 ולשוודים הייתה אורה ושמחה. הלוואי עלינו. כל דיאטן וכל רופא שרוצים לשמור על הרישיון שניתן להם חייבים להנחות את מטופליהם על פי עקרונות הדיאטה דלת הפחמימות.

אחד מאתלטי-העל של שוודיה, אלוף העולם בטריאתלון, יונס קולסינג, עבר לתזונה דלת פחמימות וניפץ את כל המיתוסים המתעתעים.

נורבגיה אף היא הנהיגה  את הדיאטה דלת הפחמימות כשיטה ממלכתית.

ד"ר אילן קיציס, קרדיולוג בכיר, חברי הוירטואלי ברשת החברתית "כמוני" מנהל קבוצת נשים גדולות מידות תחת הסיסמה "ללא קמח וללא סוכר". בקרו באתר שלוwww.gdolot.com‏ ותחשפו להתנהלות נכונה מול הצלחת.

וויליאם בנטינג (1878-1797( הוכתר ע"י האקדמיה בתואר המכובד אבי הדיאטה דלת הפחמימות בזכות שיטת בנטינג הקרויה על שמו ומונצחת במילון האנגלי בפועל BANTINGISM

וויליאם בנטינג הועלה על נס בסימפוזיון שהתקיים באוניברסיטת אוקספורד בספטמבר 2002 וזיכה בפרס יוקרתי את ד"ר ברי גרובס על הרצאתו בנושא "היסטוריית התזונה". תמצית ההרצאה היתה קריאתו של ד"ר גרובס למיגורה של מגיפת ההשמנה העכשווית: "למען בריאותנו, זה הזמן שנשוב לדיאטת בנטינג"

For the sake of our health, it is time we started Banting again.

אורי היקר, תפוחי-אדמה, לחם ואורז הם פחמימות מורכבות שאחראיות למגיפת ההשמנה ואסור להחטיא את המטרה.

בברכת יישרכוח 

ברוך הלוי-סגל

 

 

16.1.2012 

                                       

 

 

 

לכבוד ח"כ פרופ' אריה אלדד הנכבד,

תודה על התייחסותך ואין לי אלא להסכים איתך

שדי בהוראות ותקנות של משרד הבריאות ולא בחקיקה בכנסת. 

  תקוותי היא שיוזמי הלוחמה למיגור מגיפת ההשמנה בכנסת

ינחו את משרד הבריאות בהקשר זה ואם תהיה גם מעורבותך

בנושא באופן עקיף או ישיר, אין לי ספק שיחולו שינויים לטובה

בהוראות ותקנות משרד הבריאות ובא לציון גואל.

  

בכבוד רב,   

ברוך הלוי-סגל  

 

 

 

From: אריה אלדד [mailto:aeldad@KNESSET.GOV.IL]
Sent: Monday, January 16, 2012 8:29 AM
To: 'ברוך הלוי סגל'
Subject: RE: מיגור מגיפת ההשמנה.

 

שלום רב

הנושא חורג מתחומי פעילותי הפרלמנטרית. דומני שלגבי נושא כזה יש צורך בהוראות ותקנות של משרד הבריאות ולא חקיקה של הכנסת.

 

            בברכה

   ח"כ פרופ' אריה אלדד

 

 

 

 

 

 

 

 

אודות ברוך הלוי-סגל

14 שנות ניסיון כמבקר מזון במשרד הבריאות ועשרות שנות ניסיון בהזנת בעלי חיים לימדו אותו,שאותם רכיבי תזונה המצויים בצלחת מצויים גם באבוס, אלא שדיאטות-דמה כמו תרופות-דמה (פלציבו) אפשר למכור רק לבני-אדם ובהצלחה לא מבוטלת עפ"י מצבה של בורסת-הדיאטות. עיסוקו העכשווי של המחבר – הקניית הרגלי תזונה המבוססים על צריכת פחמימות מדודה והנפקת מירשמים מרזים. פרטים, יעוץ והכוונה ניתן למצוא בבלוג ובטלפון או דוא"ל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *