In God We Trust
זהו הכיתוב על הדולר האמריקאי והוא מבטא איזון בין שתי האמונות של העם האמריקאי, האמונה באל והאמונה בדולר.
התוצרת העולמית של תירס היא כ-600 מיליון טון בשנה. מחצית התוצרת מקורה בארה"ב. מוצרי הלוואי של התירס: פופקורן, קורנפלקס, שימורים, גלוקוזה, עמילן, ממתקים, שמן ושאר מוצרים עתירי-פחמימות.
התירס האמריקאי נמכר למי שידו משגת, והדולרים המקודשים מצויים בעולם המערבי שאוכלוסייתו נפוחת-שובע בעת שאוכלוסיית העולם השלישי נפוחת-רעב ואין ידה משגת לשלם את מחיר התירס. סוף דבר בעולם המערבי מתים מאכילת יתר ובעולם השלישי מתים מרעב.
"הלובי הבריאותי נגד המזון המהיר" "ידיעות אחרונות" ב-16.3.2003,
"בנובמבר 2003 מפרסם ה-F.D.A (שרות המזון והתרופות האמריקאי) יחד עם משרד הבריאות האמריקאי דו"ח מדאיג על בעיית ההשמנה של הילדים האמריקאים. הוא מודיע שעל שולחנו מונחות הצעות לאיסור ואף להטיל קנסות על פרסום מזון הידוע כבלתי בריא לילדים".
ובאותה כתבה באה תשובת המימסד בחקיקה יצוקה בבטון:
"בשבוע שעבר קיבל הקונגרס האמריקאי ברוב קולות חוק שימנע תביעות של צרכנים נגד רשתות המזון המהיר בטענה שהשמינו מכיוון שנהגו לאכול במסעדות שלהן. החוק מטיל את האחריות להשמנה על הצרכנים עצמם. תביעה אחת שהוגשה בניו-יורק נגד מקדונלד'ס על-ידי שני ילדים שמנים כבר נדחתה, והחוק חרץ את גורלן של תביעות נוספות שהוגשו או עמדו להיות מוגשות".
תעשיית משקאות קלים מול תעשיית מצבות
זה מקרוב ספג מייקל בלומברג, ראש עיריית ניו-יורק,מכה קשה, כאשר בית המשפט בניו-יורק ביטל חוק שהיה אמור לאסור מכירת משקאות ממותקים בבקבוקים גדולים וכוסות ענק ברחבי ניו-יורק. בלומברג טען בפני בית המשפט כי החוק נועד להציל חיים. כ-5,000 איש מתים מדי שנה בניו-יורק סיטי כתוצאה מבעיות הקשורות בעודף משקל. בית המשפט פסק לטובת יצרני המשקאות הקלים שטענו כי החוק יפלה בעלי עסקים קטנים ויזיק להם כלכלית. ("ידיעות אחרונות" 12.3.2013).
האם הפחמימות ימשיכו להיות המרכיב המרכזי בצלחת?
על פי מימצאי המחקר שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשות ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי, מהמחלקה לאפידמיולוגיה והמרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה באוניברסיטת בן-גוריון, כפי שפורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין"
"מימצאים אלו עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית כי פחמימות כגון לחם, תפוחי-אדמה ואורז צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת".
משרד החקלאות האמריקאי הוא השכפ"ץ של תעשיית המזון האמריקאית
ד"ר איריס שי: "לאחרונה עלה המאבק לשינוי פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי על סדר היום בארצות הברית, לאחר שחוקרים טענו כי לא קיים בסיס מדעי מוצק להמלצה הגורפת של צריכת הפחמימות הגבוהה וכי לא כל שומן הוא רע. נראה שקיימים לחצים כלכליים של גורמים הקשורים בתעשיית המזון המבוסס על פחמימות, שימנעו שינוי רדיקלי של הפירמידה החדשה, המתוכננת להתפרסם השנה". ("לסגור את הפה ולקרוא" מאת לימור גל "הארץ" Online).
מזון למחשבה
למרות המחקרים החדשים, המצביעים בבירור על סיבת ההשמנה, אין מקום לצפירת-ההרגעה. המגיפה עדיין חיה ובועטת. ספרי "השמן והרזה" נולד כאשר חי בתוכי רזה שבעט בכרסי ותבע לצאת לאור ולהביא את הבשורה לציבור הרחב והשמן, כי יש אדם רזה בתוך כל אדם שמן, כפי שיש פסל מרשים בכל גוש אבן.
במרכול שמול ביתי אני מזהה 95% מהמרכולת כמוצרי מזון עתירי פחמימות, המותאמים ליכולת הספיגה של הציבור הרחב והשמן. 95% מהדיאטות נכשלות וקשה להתעלם מהקורלציה שבין המרכולת הרב-פחמימתית ובין תוצאותיה.
יכולת הספיגה הפחמימתית של הציבור הישראלי
על פי דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אספקת הפחמימות בישראל עמדה בשנת2011 על 520 גרם לנפש ביום.
"הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" (ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג).
Eat A Low-Carb Diet To Live Longer And Healthier
(פורסם ב-26.10.2010 ב-Mail Online)
מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בראשותה של פרופ' סינתיה קניון, חוקרת בתחום הגנטיקה מלמד על כך, שעתירי פחמימות משפיעים במישרין על הקוד הגנטי השולט בנעורים ובזיקנה.
מומחים מתחום הגנטיקה מאמינים שפרופ' קניון תזכה בפרס נובל על מחקרה המהפכני המנפץ באיבחה אחת את כל המיתוסים שעליהם מושתת מדע התזונה מזה ארבעה עשורים.
קניון תוקפת את הגורמים המציגים עצמם "מומחים", המתריעים על מסוכנותה של הדיאטה דלת הפחמימות, שלטענתם סותמת את העורקים בכל סוגי השומנים, הורסת את הכליות עקב צריכת יתר של חלבונים וחושפת את הציבור לסכנת סרטן בגלל צריכת בשר אדום. הדיאטה דלת הפחמימות היא אופנה בת-חלוף, פוסקים אותם "מומחים" מלגלגת קניון.
מחקרים מטעם האקדמיה מפריכים טענות אלה ועל פי מימצאיהם הדיאטה דלת הפחמימות תורמת בריאות איתנה ותוחלת חיים ארוכה, תקינות מדהימה של רמת הסוכר בדם, לחץ דם תקין וכל הביקורות של האינסולין, רמת הטריגליצרידים וה-HDL מעידות על בריאות תקינה, אנרגיה מדהימה ועור צח ושופע בריאות.
ברור לי, אומרת קניון, שתעשיית המזון רואה עצמה נפגעת מצמצום צריכת הפחמימות והוא הדין לגבי גישתם של הצמחונים והטבעונים.
קניון איתנה בדעתה שנאשמת אחת אחראית למחלות הכרוניות המשתוללות כפי שלא קרה בהיסטוריה והיא הפחמימה.
פרופ' סינתיה קניון היא בת 55 ונראית בת 35 . היא נמנעת לחלוטין מסוכר, מקמח ומעמילנים. אין בתפריטה תפוחי אדמה, אטריות, אורז, לחם ופסטה. במקום אלה, מפרטת קניון ממה היא ניזונה: סלטים ללא רוטב, הרבה שמן זית ואגוזים, טונות של ירקות עם גבינות, עופות וביצים, המבורגר ללא לחמניה, דגים, ופירות במשורה.
פרופ' סינתיה קניון הוזמנה לטקס הענקת פרס באוניברסיטת ת"א
פרס כספי נכבד ע"ש דן דוד, מטעם אוניברסיטת ת"א הוענק לפרופ' סינתיה קניון על חקר תהליך ההזדקנות. בטקס שהתקיים ב-15.5.2011 במעמד נשיא המדינה שמעון פרס.
מתוך דו"ח מבקר המדינה לשנת 2011 עליה בשיעור השמנת יתר
אחד הנושאים המדאיגים בדו"ח מבקר המדינה הוא מצב בריאותם של אזרחי המדינה. על פי נתונים של ארגון הבריאות העולמי מהשנים 2007-2008, ישראל נמנית עם עשר המדינות המובילות בעליית שיעורי ההשמנה בעולם, ומספר הסובלים מעודף משקל והשמנת יתר בה עלה פי שלושה ב-30 השנים האחרונות. השמנת יתר הוגדרה זה מכבר כמחלה כרונית, אשר מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם, סוכרת וסרטן. בנוסף, היא פוגעת באיכות החיים ומקצרת את תוחלת החיים.
תשובת משרד הבריאות למבקר המדינה – הפעלת תוכנית לאומית לקידום אורח חיים פעיל ובריא בעלות כוללת של למעלה מ-200 מיליון ₪. כאמור, בישראל הייתה עדנה לדיאטה דלת השומן ועתירת הפחמימות ומה שהיה הוא שיהיה, כי 300-400 גרם פחמימות ליום, עפ"י הדיאטה דלת השומן ועתירת הפחמימות, יריצו את הציבור הרחב והשמן למזווה, למקרר ולמזנון מתוך דחף בלתי נשלט לבלוע את כל המתוק והמלוח, החם, הקר והקפוא ולא יידע שובעה.
כל 10 דקות מתגלים 2 חולי סוכרת חדשים 21.11.11 "ידיעות אחרונות" , פורסם לרגל יום הסוכרת הבינלאומי, ואוכלוסיית ישראל מפתחת מנגנון להשמדה עצמית.
חסכון של 200 מיליון ₪ ב-53 מילים
ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.
בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" . (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).
השוודים חפצי חיים
המועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, הממונה על יישום ביטוח הבריאות הממלכתי, אימצה רשמית את הדיאטה דלת הפחמימות החל מינואר 2008 ולשוודים הייתה אורה ושמחה. הלוואי עלינו. כל דיאטן וכל רופא שרוצים לשמור על הרישיון שניתן להם חייבים להנחות את מטופליהם על פי עקרונות הדיאטה דלת הפחמימות.