"כדי לפתור בעיה כבדת-משקל עלינו להגיע לרמת חשיבה גבוהה מזו שהיינו כשיצרנו את הבעיה" (אלברט איינשטיין) .
זה מה שמצוי ברוב ספרי התזונה בעולם המערבי: 50%-60% מהקלוריות יבואו מהפחמימות ובספר אחד מצאתי תרגום לערכים משקליים: 300-400 גרם פחמימות ליום. ובתרגום לתכולת הצלחת: תפוחי-אדמה, אטריות, אורז, לחם, דגני בוקר ופסטות.
פרופ' סינתיה קניון, גנטיקאית הנחשבת מספר אחת בעולם בתחום המחקר הגנטי של הארכת החיים קובעת על סמך מימצאי מחקרה, שדיאטה דלת פחמימות מאריכה את חיי האדם ומיטיבה עם בריאותו.קניון איתנה בדעתה שנאשמת אחת אחראית למחלות הכרוניות המשתוללות כפי שלא קרה בהיסטוריה והיא הפחמימה.
פרופ' סינתיה קניון היא בת 55 ונראית בת 35 . היא נמנעת לחלוטין מסוכר, מקמח ומעמילנים. אין בתפריטה תפוחי אדמה, אטריות, אורז, לחם ופסטה. במקום אלה, מפרטת קניון ממה היא ניזונה: סלטים ללא רוטב, הרבה שמן זית ואגוזים, טונות של ירקות עם גבינות, עופות וביצים, המבורגר ללא לחמניה, דגים, ופירות במשורה.
ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.
בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).
המועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, הממונה על יישום ביטוח הבריאות הממלכתי, אימצה רשמית את הדיאטה דלת הפחמימות החל מינואר 2008 ולשוודים הייתה אורה ושמחה. הלוואי עלינו. כל דיאטן וכל רופא שרוצים לשמור על הרישיון שניתן להם חייבים להנחות את מטופליהם על פי עקרונות הדיאטה דלת הפחמימות.
אחד מאתלטי-העל של שוודיה, אלוף העולם בטריאתלון, יונס קולסינג, עבר לתזונה דלת פחמימות וניפץ את כל המיתוסים המתעתעים.
נורבגיה אף היא הנהיגה את הדיאטה דלת הפחמימות כשיטה ממלכתית.
ד"ר אילן קיציס, קרדיולוג בכיר, חברי הוירטואלי ברשת החברתית "כמוני" מנהל קבוצת נשים גדולות מידות תחת הסיסמה "ללא קמח וללא סוכר". בקרו באתר שלו www.gdolot.com ותחשפו להתנהלות נכונה מול הצלחת.
וויליאם בנטינג (1878-1797( הוכתר ע"י האקדמיה בתואר המכובד אבי הדיאטה דלת הפחמימות בזכות שיטת בנטינג הקרויה על שמו ומונצחת במילון האנגלי בפועל BANTINGISM
וויליאם בנטינג הועלה על נס בסימפוזיון שהתקיים באוניברסיטת אוקספורד בספטמבר 2002 וזיכה בפרס יוקרתי את ד"ר ברי גרובס על הרצאתו בנושא "היסטוריית התזונה". תמצית ההרצאה היתה קריאתו של ד"ר גרובס למיגורה של מגיפת ההשמנה העכשווית: "למען בריאותנו, זה הזמן שנשוב לדיאטת בנטינג"
For the sake of our health, it is time we started "Banting" again.
ד
ד"ר קיציס בעד קיטניות כוסמת וכד'
אתה אמרת לא פעם שיש בזה המון פחמימות.האם זה לא מתנגש?
אנ י יודעת כאשר אני אוכלת קיטניות אני רעבה כל הזמן ובסוף מתפתה לאכול פחמימות פשוטות וסוכרים,בלי הכרה.זה פותח לי את התאבון למתוק ואני נכנעת לזה בלית ברירה
זה קרה לי כבר כמה פעמים.
מצד שני אני יודעת שעודף בשרים גורם לדם חומצי.איך משייטים בין שני הדברים?
פטטיקה יקירתי,
ד"ר אילן קיציס חבר אלי ביוזמתו כי שיטתי דומה לשיטתו אם כי
יש הבדלים. המכנה המשותף שלנו הוא ללא קמח וללא סוכר.
סוכר לא צרכתי 21 שנה אפילו כפית אחת וקמח אני צורך במשורה קמצנית.
קטניות יבשות הן עתירות פחמימות והן לא בתוכניתי. גם משחק כדורגל לא
בתוכניתי כמו אצל ד"ר אילן קיציס.
אשמח להציג בפניך את משנתי שמחזיקה אותי במשקל 60 ק"ג כי אני צורך
בדיוק 60 גרם פחמימות ליום. זה היה משקלי בעלומיי וזה משקלי היום בשלהי
העשור השמיני של חיי אחרי שהישלתי 20 ק"ג בתוך 4 חודשים בגיל 58 .
לשרותך ולרשותך בכל עת,
ברוך הלוי-סגל
bhsegal@017.net.il
פטטיקה יקירתי,
אני מתייחס לשורה האחרונה בתגובתך הנ"ל:
"עודף בשרים גורם לדם חומצי". ד"ר קיציס לא טוען זאת
ואף אחד מהאקדמאים המאוזכרים בפוסט זה אינם שוללים
ואינם מגבילים בשר אם הוא לא ארוז באריזה עתירת-פחמימות.
את יכולה להצטרף לקבוצה של ד"ר קיציס ולשחק כדורגל,
או לוותר על הספורט ולהצטרף אליי. בשני המקרים תצליחי
להיגמל מהכמיהה לפחמימות ולהשיל את עודפי משקלך.
אם תרזי – אין זו אגדה.
בברכה,
ברוך