מצא את ההבדלים

 

המטרה: להפחית 45 ק"ג.

האמצעי:

1. מינוס 45 ק"ג בשיטת כחול לבן

סיפורו האישי של איש חסיד, שמצא את השיטה בעיתון
וגילה עולם קולינרי חדש ומכר ותיק שנשקף מהראי שמח וטוב לב…..  
small.jpg
 
 
2. מינוס 45 ק"ג בשיטה אמריקאית

סיפורו של אדם שיצא למסע ארוך ומפרך של שנה בחציית יבשת אמריקה

כדי להוריד 45 ק"ג…

watt.jpg

 
קחו מה שתרצו... 
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות | עם התגים | כתיבת תגובה

מי יאכילנו לחם רב

"השמן והרזה – מדריך עוקף קולוריות"
הוא ספר דק שנכתב למי שרוצה להיות דק/ה.
הספר עושה סדר בצלחת שראתה הכל והופך על
פיה את פירמידת-המזון האמריקאית מבית היוצר
של משרד החקלאות האמריקאי (u.s.d.a)
המופקד על שיווקו של אסם התבואה הגדול בעולם.
הספר מבוסס על אנלוגיה בין תזונת האדם ובין תזונת
בעלי-חיים והוא מוכיח בעליל שמותר האדם מן הבהמה אין,
כי הצלחת של האדם והאבוס של הבהמה אמורים להכיל
אותם אבות המזון, אותם ויטמינים, אותם מינרלים ואותם יסודות קורט.

משרד החקלאות הישראלי מופקד על אביסת בעלי-חיים
ומשרד החקלאות האמריקאי מופקד על אביסת בני-אדם.
משרד הבריאות הישראלי אימץ את פירמידת -המזון
האמריקאית והתוצאה: 60% מהאמריקאים לוקים בהשמנת-
יתר
וישראל אינה מפגרת אחרי ארה"ב באחוזי ההשמנה.
הנוסחה האמריקאית להשמנה היא:
Start with plenty of Breads, Cereals, Rice and Pasta.
צונאמי של פחמימות בבסיס הפירמידה: לחם בלי הגבלה, דגנים, אורז ופסטה
ממליץ משרד החקלאות האמריקאי לאכול כמקור אנרגטי לפעילות גופנית
יומיומית, רצוי שלוש פעמים ביום. 

אבל האמריקאי המדושן, שמתקשה לשלוף את עצמו מהכורסה,
דוחה את הרעיון האתלטי ומוצא מיקלט במועדון השמנים, המשוכנעים
ששמן הוא יפה בזכותן של הפחמימות הידידותיות לציבור הרחב והשמן.

משבח אני את תזונאי משרד החקלאות הישראלי, שתחת פיקוחם והדרכתם
מייצרים מכוני-התערובת מזון מאוזן השומר בקפידה על תיפקודם ובריאותם של
בעלי-החיים במשק הישראלי , ואכן הפרה הישראלית והכבשה הישראלית
הן מן המשובחות בעולם וכך גם שאר בעלי-החיים בישראל הניזונים ע"י
מכוני-התערובת במינון מדוייק ומאוזן.

אשרי וטוב לי שניהלתי את מכון התערובת במשקי על פי הנחיות משרד
החקלאות הישראלי. הנחיותיו של משרד החקלאות האמריקאי כפי שהוא
ממליץ בפירמידת המזון אינן ראויות למאכל אדם ואף לא למאכל בהמה.
אילו האבסתי את בעלי-החיים במשקי על פי המלצות הפירמידה האמריקאית
הייתי יורד מנכסי בגין מגיפת ההשמנה של בעלי החיים שגידלתי.

גידלתי צאן ובקר, גידלתי בעלי-כנף וגידלתי כרס כשהקפדתי לאכול את
מה שלמדתי במשרד הבריאות הישראלי, שבו שרתתי כמבקר מזון
ארבע-עשרה שנה: 60% פחמימות, 30% שומן, 10% חלבון.

כמי שבקיא בפיטום בעלי-חיים נהירים לי גם רזי ההרזייה וכיוון שהחיים
בצל השומן לא חייכו אלי, נתתי למוח הוראת-קבע וקיבלתי זהות חדשה,
שאני שומר עליה בקנאות שש-עשרה שנים רצופות בלי זיגזגים.


נשים מפגינות למען זכויות השמנים בארה
נשים מפגינות למען זכויות השמנים בארה"ב.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

הקשר בין הרגלי-תזונה ובין מחלות


הקשר הישיר בין הרגלי-תזונה לא נכונים לבין
מחלות שונות כבר הוכח במקרים אין ספור ויצר
תשתית לתעשיית-דיאטה מצד אחד – ולתעשיית-מצבות מצד שני.

במקצוע הפרה-רפואי שבו עסקתי התחככתי
ברופאים ובעובדי-מעבדה והשתתפתי בימי-עיון
ובהשתלמויות להרחבת האופקים בתחום הרפואה
המונעת.

באחת ההרצאות חמד המרצה לצון וסיפר למשתתפים,
כי בארצות-הברית הומצאה תרופת-פלא. לצורך
הפצתה נותר רק למצוא לה מחלה.

מסתבר שההלצה ביטאה מציאות. המהפכה
התעשייתית במאה העשרים השביחה את הקמח
והוזילה את הסוכר לרווחת החברה והיתה תמצית
חזונם של קברניטיה. לא רק העשירים יהנו מלחם
לבן ומתופינים.

במקביל לתגלית זו "הומצא" מספר לא מבוטל של
מחלות כגון: בולימיה, אנורקסיה, לחץ-דם, התקפי-לב,
סניליות, היפוגליקמיה וסוכרת שלקו בה גם יוצאי-תימן
ויוצאי-אתיופיה, שלא הכירו אותה בגלות, כפי שלא
הכירו את מפלצת הסוכר וגרורותיה.

אוכל נתפס בחברה המערבית כהנאה, ולא כצורך קיומי,
והתוצאה קשה.

רוב הנפטרים שלוויתי בדרכם האחרונה חפרו את
קבריהם במו-פיהם כתוצאה מאכילה מופרזת.
מזלג הפך בידיהם לקלשון-קבורה.

אכל אותה בגדול!!!

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות | עם התגים , , , , , , , , , , , | 7 תגובות

קנאת רופאים

הרפואה ההומנית והרפואה הוטרינרית מפגרות זו אחר  זו
באופן הדדי, כל אחת בתחום התמחותה.
כאשר גידלתי צאן ובקר לא הכרתי אף בית-חולים שיקלוט
את בעלי-החיים שנפלו למשכב במשקי. בהמה חולה  אינה
זוכה לאשפוז לצורך הסתכלות ומעקב של אחות  רחמנייה
ורופא תורן שיוזעק להציל את חייה באישון לילה.  אם כלו
כל  הקיצין  מורה  הרופא  הווטרינרי  לשחוט  את הבהמה
ולשלוח  את  גופתה  למכון  הווטרינרי לשם  קביעת סיבת
המוות. כמגדל צאן ובקר ועופות שימשתי אח רחמן ומיילד
והייתי  מצויד  בתכשירים ומזרקים וחומרי חיסון בהיעדר
בית-חולים,  ושחיטות-אונס  לימדוני  פרק  חשוב   בהזנת
בעלי-חיים. 

עניין רב נודע לקביעת ההרכב של גוף בעלי-החיים,  לא רק
כדי  לעקוב  אחר  פעולות תזונתיות, אלא גם לשם שיפוט
טיב הטיבחה, כלומר היחס בין שרירים ושומן.

הרכב הגוף ניתן לקביעה ע"י בדיקתו לאחר השחיטה, ואכן
שחיטת-אונס  הציגה  בפני  את  תמונת  היחס  בין  כמות
השרירים  והשומן.  בנסיבות  אלה  הייתה  לי  ביקורת  על
ההזנה  הנכונה  של  הבהמה,  שתכליתה  ליצור  איזון  בין
החלבון והשומן ולמנוע הפרזה בפחמימות.

מכוני- התערובת  מייצרים  מזון  מאוזן השומר בקפידה על
תפקודם  ובריאותם  של בעלי-החיים בישראל, ואכן הפרה
הישראלית  והכבשה  הישראלית  הן מן המשובחות בעולם
וכך  גם  שאר  בעלי-החיים  בישראל  הניזונים  ע"י  מכוני-
התערובת במינון מדויק ומאוזן.

ונהפוך  הוא  ברפואה  ההומנית.  בני-אדם נהנים  משרותי
רפואה מתקדמים ומאושפזים ללא היסוס במקרים דחופים
לצורך  הסתכלות  וריפוי,  אולם הבקרה על הרכב הרקמות
לוקה  בחסר  ורוב המיטות בבתי-החולים תפוסות ע"י בני-
אדם  שלקו  באכילה  מופרזת.  עודף-משקל  מזוהה כגורם
סיכון לתחלואה, כגון: יתר לחץ-דם, מחלות נשימה,  בעיות
אורטופדיות,  סוכרת  ועודף  בכמות   השומנים  בדם.  גם
לסרטן יש זיקה לאכילה מופרזת.

פרט למזון סוסים (סובין) שהומלץ לבני-אדם,  טרם נעשה
חיקוי  להזנה  המדויקת  של  מכוני-התערובת   והרפואה
ההומנית  חסרת  אונים כפי שמבטא א.י.ל. ביטאון האגודה
הישראלית  לסוכרת  בגליון  יוני  2001 : "למרות הידע על
הפתופיזיולוגיה  של  תסמונת  ההשמנה  נכשלות  תשעים
וחמישה אחוז מהדיאטות בטווח הארוך".

ליצרני  המזון  יש  עניין  ברור  לעורר  התמכרות  ומפליא
שהצליחו לגייס ללגיונות של צרכני הפחמימות דווקא  את
האדם,  הרואה  עצמו  כנזר  הבריאה,  ולא   את   הבהמה
הניזונה מידו של האדם.

פלצבו  (placebo) 

"פלצבו  זו  תרופת-דמה  שכינויה  בעברית  אינבו. תגובת
הפלצבו   היא   הגשמת     ציפיות   שהכאב  יחלוף.  ככל
שהציפיות  גבוהות יותר,   תגובת  הפלצבו  תהיה  יעילה
יותר.  לפיכך  מרכיב  של  פלצבו  קיים  בכל  שיט  ריפוי
ומותר  לעשות   בה   שימוש   לרווחתו    של     החולה
(פרופ'  לנוירולוגיה  אבינועם  רכס,    "ידיעות אחרונות"
13.9.02).

תרופה זו אינה בשימוש הרפואה הוטרינרית בגלל הקושי
לשכנע את הבהמה שתפתח ציפיות.

תרופות-דמה ודיאטות-דמה  אפשר  למכור  רק לבני-אדם.

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

בני-אדם נולדו לסבול

כל בעלי-החיים חוץ מבני-האדם יודעים, כי עניינם העיקרי של החיים הוא ליהנות מהם.

 

 

ישראל העכשווית מוכת-הדיאטה עדיין מגששת אחר פתרון
שתכליתו להתנפל על החיים. לא על האוכל. אווזים אינם נוטים לאכילת-יתר, ואם לא ידחסו לגרונותיהם
את המזון באמצעות מכונת-האבסה יאכלו, ישבעו ויותירו,
ואם לא חיבלו בכנפיהם יעופפו להנאתם במרומי השמים
וישקיפו על בני-האדם שיהיו בעיניהם כחגבים.

בורסת-הדיאטות אינה מכונת-אמת. היא דומה ללוח חלק
שאפשר לכתוב עליו מה שרוצים והציבור הוא הצינור
החלול שדרכו עוברות המילים הרבות שנכתבות ונמחקות
וחוזר חלילה.

בעולם המערבי נימנו כארבעים אלף יועצי תזונה המנפקים
מרשמי-הרזייה שיש בהם מנה גדושה של אשליות.

מכיוון שהכרתי מתוך עבודתי את שתי האסכולות,
מדע התזונה ההומני ומדע התזונה הווטרינרי, החלטתי
לשים את מבטחי במדע התזונה הווטרינרי. התזונאים
מהתחום הווטרינרי מדברים בשפה אחת ובדברים אחדים
והמיפוי שלהם מדויק בתיאור האורגניזם של בעלי-החיים.
לכל מכוני התערובת המספקים מזון לבעלי-חיים תורה אחת
המבוססת על הרכבו של גוף בעל-החיים.

גם מכון התערובת שקיימתי במשקי לצריכה עצמית
התבסס על אותו עקרון וזה היה סוד הצלחתי בגידול צאן
ובקר ובעלי-כנף. לא נזקקתי לשרותיהם של 40,000 יועצי
תזונה על מנת להבין כיצד לשמר את גופה של הכבשה
ומכאן למדתי כיצד לשמר את הרכב גופי שהרכבו לפי
פרופ' אהרון בונדי בספרו "הזנת בעלי-חיים" הוא כדלהלן:

59% מים, 18% חלבון, 18% שומן, 4.3% אפר.
1 גרם חלבון ו-1 גרם פחמימות לכל ק"ג משקל גוף
ישמור על האיזון לתמיד. עודפי פחמימות הופכים
לשומן ובלעדיהן תישאר החמאה במקרר והשמן בבקבוק.

 

ומה אומר מדע התזונה ההומני? לכל ק"ג משקל גוף
1 גרם חלבון ו-5 גרם פחמימות בברכת משרד החקלאות
האמריקאי, המופקד על שיווקו של אסם התבואה של
ארצו ולתכלית זאת הציב את הפחמימות בבסיס
פירמידת המזון, לשמחת לבם של יצרני המזון שצוחקים
כל הדרך לבנק.

אילו גידלתי את בעלי החיים שבמשקי בשיטה זו של
חוסר איזון בתפריט הייתי יורד מנכסי.

חבל מאד שמשרד הבריאות בישראל מאמץ את
פירמידת המזון האמריקאית כמודל חיקוי
. מי שעיניו
בראשו רואה את התוצאות הקשות של ההמלצות
האמריקאיות. למעלה מ-60% מהאמריקאים לוקים
בהשמנת-יתר וישראל אינה מפגרת אחרי ארה"ב באחוזי
ההשמנה שהולכים וגדלים משנה לשנה.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

מותר האדם מן הבהמה אין

 
ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" עוסק באנלוגיה
בין מדע התזונה ההומני ובין מדע התזונה הווטרינרי. שניהם
מבוססים על אותם אבות המזון, אותם הויטמינים, אותם
המינרלים ואותם יסודות קורט ומותר האדם מן הבהמה אין.

הדיאטה המאוזנת שאותה אימצתי מבוססת על תפריטה
היומי של הכבשה לקיום הגוף בתנאים הדומים להרגלי
הישיבה של האדם המודרני, כי עדר הצאן שגידלתי היה
כלוא במכלאה ולכבשה היה פטור מפעילות גופנית, כמו
הפטור שניתן לאדם המודרני, שמרבית חייו מתנהלים
בישיבה במכונית, או מול המחשב, מול הטלוויזיה ומול
ההמצאות המפנקות שתכליתן לפטור אותו מפעילות
גופנית.

נדנדת האנרגיה על פי הדיאטה הקלאסית
על פי הדיאטה הקלאסית משקל הגוף יישאר קבוע אם יהיה
שוויון בין האנרגיה הנכנסת לגוף דרך המזון ובין האנרגיה
היוצאת ע"י פעילות ספורטיבית מתמדת. בעידן המודרני
המפנק זו גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה, כי לא ניתן
להפוך אומה שלמה לאתלטית וצריך לצמצם את האנרגיה
הנכנסת בהתאם לנדרש להפעלת האיברים בנסיבות
הקיימות ולא מעבר לכך.

 
 
 
פחמימות-וספורט הם צמד הקלישאות היציבות ביותר
עליהן נשען מדע התזונה מזה 30 שנה. צמד הקלישאות
מסייע למנות הישגים ולתרץ כישלונות ובינתיים
הציבור הולך ומשמין וצריך לחפש חלופה לדיאטה
הקלאסית שכשלה על פי מבחן התוצאה.
 
טבלת השוואה בין הרכב כבשים והרכב בני-אדם באחוזים
(פרופ' אהרון בונדי "הזנת בעלי-חיים" הוצאת מאגנס תשמ"ב)

                           מים     חלבון    שומן    אפר
כבשה רזה               74      16       5      4.4
כבשה שמנה            40      11      46     2.8
ממוצע בני-אדם        59      18      18     4.3

(רקמות השומן חופשיות ממים ואילו הרקמות החלבוניות מכילות כ-75% מים).

לאחר שצברתי שעות-מעבדה רבות בשירות המזון במסגרת עבודתי
במשרד הבריאות למדתי את הרכבי המזון ופעולתם בגוף האדם.

כחקלאי הזנתי בעלי-חיים במספוא מתוצרת עצמית בליווי של טובי
התזונאים והרופאים הווטרינרים. ייצור המספוא היה נתון לבקרת
מעבדות שהחכימו אותי בייצור תפריט מאוזן על כל מרכיביו.
התמחיתי בפיטום עגלים, כבשים ותרנגולי-הודו ולמדתי שמותר
האדם מן הבהמה אין.

דיאטה מאוזנת באדם ובצאן משקפת את הרכב הרקמות, דהיינו
היחס בין שרירים ושומן, ומבטאת מצב של שמירה קפדנית על
הרכבו התקין של הגוף, כמו שהטבע התכוון. עיון בטבלה דלעיל
מצביע על התמעטות השריר והעצם (אפר) של הכבשה השמנה
כתוצאה מעודפי פחמימות.

החלבון הוא החומר היסודי בתא החי והצומח ומשום כך הוא
המרכיב החשוב ביותר בכל החומרים הביולוגיים. החלבון הוא
היקר בין מרכיבי המנה. בניגוד לאנרגיה, הנאגרת ברקמות השומן,
אין בגוף עתודות חלבון, ומחסורו מתבטא בפירוק השריר, הפוגע
מאד בכבשה ובתפקודה, והוא הדין באדם.

 
צאן אדם
הכבשות הן בריות תמימות ומסמלות במשל ובנבואה
את עם ישראל וגורלו. בין גדרות הצאן שגידלתי וטיפחתי
במשקי למדתי את סיבת דימויה של הכבשה לאדם
והופתעתי לגלות את תכונותיה האנושיות של הכבשה.

משקלה של הכבשה זהה למשקל אדם מצאתה מן הרחם
ועד בגרותה. כ-3 עד 4 ק"ג משקל השגר, ומשקלה של
כבשה בוגרת נע בין 63 ל-70 ק"ג. צריכת המזון של כבשה
בוגרת כצריכת אדם – 1 טונה לשנה, והיא צורכת אותם
אבות המזון, אותם הויטמינים, אותם המינרלים ואותם
יסודות קורט שצורך האדם. הרכב הכבשה דומה להרכב
האדם באחוזי המים, החלבון, השומן והאפר. תפריטה
היומי של הכבשה לקיום הגוף אינו עולה על
2000 קלוריות.

הכבשה היא בררנית במזונותיה ונמנעת להכניס לפיה כל
דבר-מאכל בטרם תרחרח אותו ותבדוק את טיבו.

הכבשה מקשיבה לגופה ונענית לצרכים האמיתיים שלה.
מבקשת מזון, אבל לא בכמויות מסחריות.

תובנה חדשה לגבי צריכת המזון, הרכבו ומינונו סיגלתי
לעצמי מתוך התבוננות בהרכב מזונותיה של הכבשה
עוד בטרם כיכבה הכבשה המשובטת "דולי" ובטרם
הומלץ הסובין כמזון לבני-אדם, אף על פי שהטבע יעד אותו לסוסים.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, ספרות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | תגובה אחת

הפחמימן והפחמימה…

הפחמימות (Carbohydrate)

הפחמימות נפוצות הרבה בעולם הצומח. הפחמימה היא
אחת מאבות המזון של האדם. הסוכר, העמילן והתאית
מורכבים מפחמימות.
הרכבה של הפחמימה: פחמן, חמצן ומימן.


הפחמימנים (Hydrocarbon)

הנפט, הבנזין והכוהל הם פחמימנים. הכוהל הוא נוזל
דליק המיוצר ע"י תסיסה וזיקוק של חומרים שונים
המכילים סוכר,כגון קני-סוכר, תירס, תפוחי-אדמה ועוד.

 

הקלוריות

קלוריה היא כמות החום הדרושה לחימום גרם מים
במעלת צלסיוס אחת.

המשותף לפחמימות ולפחמימנים

שניהם נמדדים בערכים קלוריים ושניהם משמשים
מקורות אנרגיה לגוף האדם ולמנוע המכונית. הפרדת
החמצן מהפחמימה הופך את ה-Carbohydrate
ל-Hydrocarbon .
ברזיל "מאכילה" את צי המכוניות שלה בפחמימות
שעברו גילגול והפכו לפחמימנים

הדלק בברזיל היה בגלגולו הקודם קנה-סוכר. בארצות אחרות קיימת
מגמה להשתמש בתירס לתעשיית הדלק.

הפקת אתנול מגידולים – מאת Global Energy

כמה קלוריות צורך האדם המודרני?

האדם המודרני הוא יצור בעל שתי רגליים וארבעה
גלגלים, ואת האנרגיה להנעת גלגליו הוא מקבל בתחנת
הדלק המספקת לו כמות גדולה של קלוריות שאמורה
להקטין את כמות הקלוריות במזונו.
השימוש המאולץ במעליות גם הוא גורם נוסף בחישוב
צריכת הקלוריות בסל המזון באשר להנעת הרגליים.
המצאות חדשות לבקרים נוצרות במגמה למעט ככל
האפשר בפעילות גופנית. אפילו את שפופרת הטלפון
כבר לא צריכים להרים. מדברים ישר לאינטרקום על-
מנת שלא לעייף את היד.
כל ההמצאות המפנקות מופעלות בפחמימנים עתירי
קלוריות ומחייבות צימצום ניכר של המזונות עתירי
הפחמימות.


כמה קלוריות שורפת פעילות ספורטיבית?

תרבות הספורט היא בהחלט חיובית ומשעשעת, והיא
מתחברת יותר לעולם הבידור והפנאי מאשר לתזונה.
על מנת לשרוף 350-400 גרם פחמימות ליום, כפי
שממליצה הדיאטה הקלאסית, צריכים למכור את
המכונית, את מכונת הכביסה, את שואב האבק, את
המיקסר ושאר המכשירים המפנקים שפלשו לבתינו
והשביתו את אברינו.


ספירת פחמימות עשתה עליה לישראל

ספירת פחמימות עשתה לאחרונה עליה לישראל
כחלופה לספירת הקלוריות והיא מומלצת למבקשים
לרזות, ע"י המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה
ב"ש ("ידיעות אחרונות" 6.8.2006).

ידיעות אחרונות – 9.5.2006

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

איש חסיד היה

"איש חסיד היה בלי מזון ובלי מחיה…."

מכירים את השיר הזה?

האיש החסיד שבסיפור שלי היה דווקא משופע במזון בגלל עיסוקו

כטבח באחת הישיבות הגדולות בבני-ברק. שמונה שעות של טעימות

העמיסו על גופו ארבעים וחמישה קילוגרמים מיותרים שהכבידו

עליו מאד ופגעו קשות באיכות חייו.

חיפש האיש פתרונות להשיב את גופו לממדיו הנכונים, כמו שהתכוון

הטבע ומי שמעליו ולא מצא.

ויהי היום ויתקל החסיד במודעה דלהלן, המופיעה דרך קבע ברשת

"קו עיתונות דתית" ויאורו עיניו:

עיון במודעה הביא למיפגש ביני ולבינו ופתח לפניו עולם חדש.

הצגתי בפניו את המיפרט הטכני שהתבסס על אותו כלי קיבול

שבו ליקטו בני ישראל את המן ארבעים שנה במדבר, עומר לגולגולת (4 ליטרים).

קיבל החסיד צידנית דיאטטית

בתוספת ספר הדרכה דק המיועד למי שרוצה להיות דק, ובספר מקבץ

מתכונים מרזים, בריאים וטעימים.

הבטחתי לחסיד שאם ינהג על פי הוראות הספר ויעשה שימוש נכון

בצידנית הדיאטטית מובטח לו על דיברתי שיפחית ממשקלו 5 ק"ג

מדי חודש בחודשו.

"כעת חיה בעוד תשעה חודשים אתה מפחית ארבעים וחמישה קילוגרמים

ונכנס לחליפת בגיר, כמו זו שאני מדגמן איתה בתמונה", ככה הבטחתי לו

והאמון שהוא נתן בי השתלם.

בדיוק נמרץ, כעבור חודש ימים התקשר איתי החסיד ווהודיעני בשמחה

שהפחית ממשקלו חמישה ק"ג. חלף עוד חודש ומשקלו פחת בחמישה

ק"ג נוספים והכל ממשיך לפי התוכנית.

זהו סיפור מהחיים. הנה שמו של החסיד, כתובתו ומספרי הטלפון שלו

ושל זוגתו שתחיה:

ברוך שיף, רחוב עקביא בן מהללאל 14, אשדוד.

טל: 08-8668169 נייד : 057-3173190

ברוך שיף ישמח להשיב לציבור הרחב והשמן כיצד להיפטר ממישמניו

ולהיות כאחד האדם, כמו שהטבע ומי שמעליו התכוון. ברוך (שיף) רואה

בזה שליחות ציבורית לעצירתה של מגיפת ההשמנה שפשתה בארצנו

והפילה חללים רבים רחמנא ליצלן.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

היפים והאמיצים

הפלמ"ח גידל  דור של בחורים חטובים, בנויים לתלפיות,
ובחורות יפהפיות שהצטיירו נהדר בקוי-אורך והיו חלומו
של כל צייר ופסל.

מבין הפירסומות של אותה תקופה נפקד מקומם של מירשמי
הדיאטה המציפים בימינו את התקשורת הכתובה והאלקטרונית
ומנסים לשוא להחזיר את הגלגל אחורה, אל הקוקו והסרפן.

אבל הפלמחניק מחפש את המחר בכורסת המנהלים המרופדת
מול האינטרנט, ואוכל ארוחות חפוזות שלא לבזבז את זמנו היקר.

בעידן שלנו אסור להשחית זמן על בישול, וגרוע מזה, אסור
לבזבז זמן על אכילה. הפתרון – ג'אנק פוד עתיר פחמימות
לאספקת האנרגיה הבלתי מנוצלת בעידן הטכנולוגיה המתקדמת.

דור הנפילים
ובינתיים התעבו יפי הבלורית והתואר והפכו לנפילים כרסתניים,
לא תואר ולא הדר להם.

אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, ולפיכך אנשים
מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת
איכות חיים לנכות חיים, כפי שמקונן חיים גורי בשירו.

החיים נעים על הציר שבין הישרדות להנאה – ובין שואה לשפעה
עלה משקלם הכולל של יפי הבלורית והתואר בטונות אין ספור.

אנחנו לא מנותקים מארצות השפע הנגועות במגיפת המשקל
העודף, וכל טונה נוספת של אנושות פירושה טונה של
חיים לא אנושיים.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

על אווזים ואנשים

פיטום אווזים:

הרכב אפרוח בן יומו באחוזים:

  מים      חלבון      שומן       אפר
  74      12.4     11.9      1.7

מקובל לייצר כבדים שמנים של אווזים על ידי פיטום אווזים
באונס להכנת ממרח כבד. בשיטה זו גדל משקל הכבד פי ששה
בזמן שמשקל גופם עולה רק בשני שלישים ממשקלו המקורי.
תכולת השומן מגיעה בכבדים לשיעור של 50%.

אוהבי החיות טענו, כי תהליך הפיטום אינו הומני, בגלל הדרך
שבה מוחדרות כמויות המזון העצומות לגרונותיהם של האווזים
במטרה להגדיל את הכבד כדי להכין ממנו ממרח כבד.


פיטום בני-אדם:

הרכב ממוצע בני-אדם באחוזים:

    מים       חלבון       שומן        אפר
  59         18         18         4.3

לקורנפלקס, שהוא בונזו לבני-אדם, יש יחסי ציבור כמזון בריאות,
והוא אינו אלא תאונה כימית שבה מעורבים משהו שהיה בגילגול
הקודם גרגר תירס, סוכר ומספר לא מבוטל של צבעי מאכל, מוצר
שעטוף בטעמים ובשמות שהוכחו כמחוללי ריגוש בקרב פעוטות
וילדים.

ליצרני המזון יש אג'נדה והם ידחפו אותה לצרכנים ישר לתוך הגרון,
אפילו יחנקו המסכנים.


איך לשמור על הכבד

השרה ציפי לבני אינה אוהבת מנת-יתר של פחמימות
אפילו כשמדובר בפיטום אווזים, וביוזמתה נאסר על
פיטום אווזים בחקיקה.

ומה עם פיטום בני-אדם? כל מה שצריך, זה לעגן בחקיקה
את מינון הפחמימות היומי ובא לציון גואל.
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , | 14 תגובות