שאלות נפוצות – פרק ב’

מה מייחד את שיטת ההרזיה שלך?


כל שיטות ההרזיה ללא יוצא מן הכלל מציעות מילים.

שיטתי מציעה שילוב של מילים וכלים.

ספר דק למי שרוצה להיות דק/ה מדריך כיצד להשתמש בכלים

שמחזיקים את התפריט היומי, זוהי תמצית הפטנט שרשמתי

בארץ ובארה"ב.

בשונה מרוב ספרי התזונה, המכבידים על הקורא בשפה שכאילו

נלקחה ממסמכים של רואי-חשבון ועורכי-דין, צימצמתי את הספר

למינימום ההכרחי והשתדלתי לכתוב בשפה קולחת, קלילה וקליטה

לצורך הבנת הנקרא והבנת השימוש בכלים המחזיקים את התפריט.

הדיאטה הקלאסית הנפוצה אינה מציעה תפריט מדיד.

"בישראל עדיין אין הגדרה מבוססת של גודל המנה למזונות השונים"

(הסברים לשימוש בפירמידה הישראלית-אמריקאית).

משקל המזון, נפחו ואריזתו הם סוד משמעת האכילה

והמיפרט הטכני של הפטנט מבטיח אכילה מדודה ומבוקרת.

אם תמשיכו ללכת בשביל שכולם דרכו בו תמשיכו לקחת חלק

בהשמנת-יתר הפוקדת את ארצנו זה העשור הרביעי.

הפתרון: פניית-פרסה תזונתית באמצעות הצידנית-הדיאטטית

אשר תקנה לכם הרגלי אכילה שיש בהם שליטה על הצרכים

במה שנכנס כמו במה שיוצא ושלא יעבדו עליכם!!!

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, שאלות נפוצות | עם התגים , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

שאלות נפוצות – פרק א’

מיהו נרקומן של פחמימות?
מי שחי עמוק בפיתה ומתעלם מהעובדה, שמנה פלאפל עם כל התוספות יכולה להטעין את המצבר של קבוצת כדורגל ברזילאית.מי שמתדלק בו זמנית את הרכב ואת הגוף באנרגיה (מתירס וסוכר מפיקים דלק).

מי שניתן להגדירו כמגרסה מהלכת בתוך חברת מותרות קלוקלת .

מי שנפל למלכודת-דבש ואיבד את היכולת להבחין בין טוב ורע והפחמימה היא עבורו סם הרגעה כנגד
נפיחות הגוף.

מי שהאונה הימנית במוחו מושבתת ברגע שהוא רואה את הצלחת.

מי שאינו רוצה להכיר בעובדה, שמנות גדולות של פחמימות מתורגמות למנות קטנות של חיים.

מי שמתעלם מהעובדה, שהשחקנית הראשית מבין הגורמים למגיפת ההשמנה
היא הפחמימה, שבלעדיה רוב החמאה תישאר במקרר ורוב השמן יישאר בבקבוק.

מי שמסרב לחצות את הקווים לצד היפה של החיים ומתקשה להאמין שהחיים יותר מתוקים משוקולד.

מי שאינו מכיר בעובדה, שמוצרי מאפה בכללותם מהווים מאכל-בקרה מצויין להשמנה או הרזייה.

מי שעוצם עיניים בהנאה כשהוא מתעלם ממסלולה של העוגה: 3 דקות בפה, שעה בקיבה ושנים בישבן.

מי שנהנה מן הטעם של עוד שמזמנות לו הפחמימות, הפותחות לו מגה-תיאבון ומתיישבות בישבנו
הארוז באקסטרא-אקסטרא לארג'.

מי שיש לו "שיגעון גדלות" של הגוף ממנת-יתר של פחמימות.

מי שמתעלם מן האיום האסטרטגי על כיסו ועל כרסו בהיצע עתיר-הפחמימות התופס את רוב מדפי המרכולים.

מי שיש לו יחס דו-ערכי לפחמימה. היא גם אוייבת וגם חברה. היא אחראית לתדמיתו ההיפופוטמית
והיא מנחמת אותו בעת משבר.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, שאלות נפוצות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

תמרור עצור !

מומלץ לכל המרזים לפי שיטתי
להדביק על המקרר את האיור
של המעצמה הגופנית הזאת
כתמרור אזהרה מפני תכולת
המקרר, שנפחו פי מאה מן
הצידנית-הדיאטתית המשביעה.

גוף שארוז במידות גדולות התמלא מאריזה גדולה.

זו החלופה למקרר וזו התוצאה.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , , | כתיבת תגובה

עוגה, עוגה, עוגה…

מי שנולד ביום כיפור לא יראה עוגה בחייו ביום הולדתו שיוחג לפי הלוח העברי.
בחג השבועות, ו' בסיון תשס"ז (23.5.2007), חגגתי את יום הולדתי ה-75
ולא טעמתי פירור מעוגת-הגבינה שהוצעה לי מהסיבות המפורטות בכתבה שלפניכם:

350 קלוריות לפרוסה. משחק משיכת חבל במשך שעה אחת ימנע הישארותה  בכרס
לתקופה בלתי מוגבלת.

שורה אחרונה לסיכום הכתבה: "אם נתקלתם בפרוסת עוגת-גבינה, רצוי לחלוק בה עם
אדם אחד נוסף לפחות"

מ ס ק נ ה : משיכת-חבל במשך שעה בתמורה לפרוסת עוגה זה מחיר גבוה מדי. בפעם
האחרונה השתתפתי בתרגיל הזה בטירונות לפני 57 שנה. לא, תודה!

לחלוק עם אדם נוסף לפחות, אומרת הדיאטנית,  אז מה נותר? אני מוותר על טעמו של
החטא ומפצה את עצמי  בשיפעת המתכונים המגוונים שבבלוג,שמתוכם אני מקושש
את מכסת הפחמימות היומית ושומר על משקל יציב בלי זיגזגים, זה העשור השני.

תרגיל במתמטיקה (אחד ועוד אחד הם לפעמים שניים)

350 קלוריות כפול 3.5 שווה 1225 קלוריות שממליצה הדיאטה הקלאסית למי  שמתכוון
לעשות דיאטה, מותנה בתרגילי ספורט.

1225 קלוריות שוות 3.5 פרוסות של עוגת-גבינה, שמותר לאכול במסגרת מכסת הקלוריות,
מותנה במשיכת חבל במשך 3.5 שעות.

ללמדכם, שמגיפת ההשמנה תדעך רק כאשר נפסיק לספור קלוריות ונתחיל לספור
פחמימות ושלא יעבדו עליכם!!!

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

בעד חופן דולרים…

.שלום עליכם, קוראי הבלוג שלי 🙂

לאחרונה עדכון הבלוג התעכב מעט, אבל אל דאגה,

חזרתי, בגדול, ועם הרבה מה לאמר!

.

לצד השחיתות הציבורית שבעיתונות,

ארוחות השחיתות נהנות מיחסי ציבור נדיבים מצד הממסד

ולהלן כתבה שמצאתי בעיתון "ידיעות אחרונות" אודות שיתוף הפעולה שבין

קופת החולים "כללית" לבין חברת Nestle, כביכול למען הגברת תודעת הציבור לתזונה נכונה…

.

דגני בוקר עתירי פחמימות מומלצים כמזון בריאות לילדים:

.

וכמה הפרסום עלה?

.

מה בדגני הבוקר האלה שהם כל-כך מומלצים לבריאותנו?…

cheeriosscrap2.jpg

.

ומה עם הפחמימות?!

.

אז עבדכם הנאמן, עשה קצת חיפוש ומצא, שבדגני הבוקר המומלצים כל-כך,

יש 76 גרם פחמימות בכל 100 גרם צ'יריוס.

להזכירכם, הפחמימות העודפות (מעבר לצריכה היומית) שהופכות לשומן,

הן נשאיות של הסוכר והשומן הרווי, שאילולא הפחמימות לא היו יורדים במורד הגרון.

.

fat_kid.jpg

אם לא תאכל, לא תגדל…

קריאה נוספת – על אווזים ואנשים.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

דיאטה מאוזנת באדם ובבהמה

דיאטה מאוזנת באדם ובבהמה משקפת את הרכב הרקמות, דהיינו היחס בין שרירים ושומן, ומבטאת מצב של שמירה קפדנית על הרכבו התקין של הגוף.החלבון הוא החומר היסודי בתא החי והצומח ומשום כך הוא המרכיב החשוב בכל החומרים הביולוגיים. החלבון הוא היקר במרכיבי המנה.

בניגוד לאנרגיה הנאגרת ברקמות השומן, אין בגוף עתודות חלבון, ומחסורו מתבטא בפירוק השריר, הפוגע מאד באדם ובבהמה.

בעידן המודרני, כשהאדם והבהמה נייחים, אסור להלעיט אותם במנת-יתר של פחמימות, כי בנסיבות אלו הופכות הפחמימות לשומן, והחלבון שהוא חומר הבניין של הגוף מתמעט, והדרך לבית-החולים קצרה.

רוצים לדעת איך אתם נראים מבפנים? בקרו במכון הווטרינרי בבית-דגן והתבוננו בניתוחים שלאחר המוות בכבשות שאכלו אוכל זול עתיר פחמימות. במו עיניכם תבחינו
בחוסר האיזון. הרבה מאד שומן ומעט מאד בשר.

בשתי הזדמנויות יש כניסה לגופה של הכבשה: בבית-המטבחיים או במכון הווטרינרי בניתוח שלאחר המוות. בשני המקרים הללו נקבע היחס בין שרירים לשומן.

אצל רוב בני-האדם אין כניסה לגופם כל ימי חייהם והבקרה על הרכב הרקמות שלהם לוקה בחסר. לפיכך אין תימה שרוב המיטות בבתי-החולים תפוסות ע"י בני-אדם שלקו באכילה מופרזת ובלתי מאוזנת. עודף משקל מזוהה כגורם סיכון לתחלואה, כגון: יתר לחץ דם, מחלות נשימה, בעיות אורטופדיות, סוכרת ועודף שומנים בדם. גם לסרטן יש זיקה לאכילה מופרזת ובלתי מאוזנת.

הנה סיבה מוצדקת להמלצתי בענין הפקדת פירמידת המזון בידי משרד החקלאות הישראלי
ויש עוד סיבות רבות שאפרט אותן במאמרים הבאים.

 

ומותר האדם מן הבהמה אין ...
פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

להפקיד את פירמידת המזון בידי משרד החקלאות הישראלי

"פירמידת המזון הישראלית מבוססת על עקרונות הפירמידה של משרד החלאות האמריקאי…"

"בישראל עדיין אין הגדרה מבוססת של גודל המנה למזונות השונים…"

 

– לחצו על התמונה בשביל פירוט המלצתו של משרד הבריאות הישראלי –
פירמידת המזון הישראלית

בכתבה שפורסמה ביום ראשון ב y-net, הוצגתי כמנהל אתר אנטי-ממסדי היוצא נגד המודל של פירמידת המזון מבית-היוצר של משרד החקלאות האמריקאי, שאומץ על ידי משרד הבריאות הישראלי.פני הדור כפני הכלב, זו כתבתי המתארת את שרשרת המזון שראשיתה באסם התבואה הגדול בעולם שעל שיווקו מופקד משרד החקלאות האמריקאי, המשכה בפירמידת המזון הישראלית וסופה בצלחת שלנו.

לאחר 14 שנות שרות כמבקר מזון במשרד הבריאות וכבעל משק חקלאי במשך עשרות שנים, אני סבור שמן הראוי להפוך את הסדר ולהפקיד את הזנת הציבור הישראלי באחריותו של משרד החקלאות הישראלי.

את ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", המהווה אנלוגיה בין הזנה מאוזנת של האדם ובין הזנה מאוזנת של הבהמה, מסרתי לבדיקתו של רופא וטרינרי בכיר, ד"ר משה רפלוביץ, שחוות-דעתו מתנוססת על גב הספר ותמציתה – "ההיקש בין פירמידת המזון ההומנית הרופפת לבין שיטת ההזנה הממוחשבת של מכוני התערובת מזכה את התחום הווטרינרי בקלף מנצח".

מותר האדם מן הבהמה אין. המודרנה תפסה את מקומה גם במשק החקלאי האינטנסיבי ואין הבדל בין אדם ובהמה באשר להרגלי ישיבה או רביצה. לפיכך צמד הקלישאות פחמימות וספורט שעליהן נשען מדע התזונה מזה 30 שנה אינו אקטואלי לאדם כמו לבהמה וצריך לחפש חלופות.

אני רוצה לנצל הזדמנות זו ולהודות ל velvet underground על חשיפת הבלוג שלי.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , | תגובה אחת

כמה ביצים מותר לאכול בשבוע? כל יום…

זו התשובה שקיבלתי ממרכז הרופאים המומחים – "סטרמד".
ממליצים על ביצה אחת ליום כמקדם בטיחות, עד שיסתיימו
הויכוחים האקדמים על מותר ואסור בצריכת מזון מן החי.

בביה"ס לבריאות הציבור של אוניברסיטאת הארוורד מצאתי
את המאמר הבא, אשר ממליץ על ביצה ליום (ולא יותר מ2-3 ביצים
בשבוע לסוכרתיים ולסובלים מבעיות לב) ומתאר את
התרומה התזנותית של הביצה כמו פרוטאין, ויטמינים וכו,
אשר תורמים להורדת הסיכוי לבעיות לב.

מומלץ לגוון את התפריט היומי ולקושש את קצובת
הפחמימות מכל מבחר 46 המתכונים המצויים בבלוג.
יש גם מתכונים נטולי ביצים שטעמם ערב לחיך.

לא להחמיץ !!!

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, שאלות נפוצות | עם התגים , , , , , , , , , , , | 4 תגובות

הכרות

גולשים יקרים שלום…

שמי יובל, אני רווקה בת 31 וקצת (אולי יותר מקצת..).

לפני כחודש נחשפתי לאדם מדהים – ששמו בישראל (וגם מחוצה לה..) – ברוך, ולשיטתו בתחום התזונה ואורח חיים בריא.

מחר, ה – 1.2.07 ואני סוגרת ירידה של חמישה ק"ג!!! וכל זה בהנאה רבה ובלי שום תחושה של פספוס או ויתור.

אז אחרי שעיינתם באתר ונחשפתם לשיטה, אני רוצה להזמין אתכם, גולשים יקרים, כל אחד ואחת, לנסות את השיטה ולעבור יחד איתי ועם ברוך תהליך נכון, בריא ומהנה של הפחתה במשקל.

בהמשך הדרך אשתף אתכם בתחושות שלי, בלבטים, בכמיהות וברצונות שיש לכל אדם ואדם, ובמיוחד לאדם שמן, וננסה יחד לראות איך זה משפיע עלינו כאנשים ועל ההתנהגות שלנו באכילה.

קיימים יתרונות רבים לשיטה. אך היתרון המשמעותי, כאדם שמן, שאני יודעת, שאני יכולה לאכול מתי שאני רוצה וכמה שאני רוצה – אבל, תלוי מה (יש דברים שאפשר לאכול חופשי – חופשי ויש דברים שאפשר לאכול במידה. לרציניים ביותר יש רשימה מומלצת לדברים שלא כדאי להתקרב אליהם – כי זה רק עושה לנו רע..) המתי והכמה באוכל – יוצרים לי תחושה שאני כלל לא בדיאטה אלא מנהלת אורח חיים בריא. וכשמתחשק לי אז אני אוכלת (כמובן לפי הספר והצידנית עוקפת הקלוריות).

אם חשבתם שהצידנית היא השקעה כספית – אני רוצה לשבור לכם מיתוס…..

הספר והצידנית הם השקעה קטנה מאוד וחד פעמית שתסייע לכם בתהליך ההרזייה, לעומת זאת, אם תחשבו את הכסף שמתבזבז כל יום לאדם שמן שאינו שומר על גזרתו, תגלו מהר מאוד שרצוי שתרוצו לקנות את הצידנית, כמה שיותר מהר, ולא רק בגלל הבריאות שזה הדבר הכי חשוב בחיים, אלא גם בגלל החיסכון, שכשתשמרו על גזרתכם ותעבדו לפי השיטה, תחסכו כסף שאתם מוציאים על אוכל משמין "הנשנושים". עוד יתרון לשיטה – אתם לא משלמים משכנתא כל חודש לאיזה מכון הרזייה או דיאטה כלשהי. אתם רוכשים את הספר והצידנית באופן חד פעמי – וזהו…ייעוץ ושירות מכל הלב, תמיכה ועזרה תוכלו לקבל גם ממני ובעיקר מברוך – האיש המקסים שעומד מאחורי השיטה, הצידנית והספר. היחס האישי והחם, הליווי בתהליך על כל 170 גרם שיורדים אחרי יום אחד והשירות מכל הלב וכל זאת בעלות של חיוך מכל הלב ובאהבה רבה.

אני מזמינה אתכם, גולשים יקרים, לכתוב לי, לברר, להגיב ולשאול שאלות.

אענה בשמחה ויחד נלמד לשלב בחיינו ולסגל אורח חיים בריא כי אורח חיים בריא שווה איכות.

אני פה בשבילכם..

שלכם באהבה

יובל

שלחו לי מייל – shirmr@zahav.net.il

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | תגובה אחת

מצבת זיכרון לעם שנכחד מהשמנת-יתר

תמונת מצבת מישע מלך מואב

גילוי המצבה בשנת 1868 ופיענוח הטקסט נחשב לאבן דרך
בהתייחסות המדעית לסיפורי התנ"ך כאמת היסטורית.
בכתובת החקוקה במצבה מתפאר מישע מלך מואב בניצחונותיו
הצבאיים מול צבא ישראל ומעלה על נס את מיפעלות הבניה
שלו בשנת 852 לפני הספירה.300 שנה
לאחר ההתרחשות הזאת נכחד העם המואבי ונותרה
המצבה בלא עם. כמה נשים מואביות נישאו לשבי ציון בשנת
520 לפני הספירה, אולי לשימור שרידי העם שנכחד ואולי
מתוך כוונה זדונית לטשטוש לאומיותו של העם היהודי השב
מן הגלות ועל כך הוקיעו אותם עזרא ונחמיה "וביום עשרים
וארבעה לחודש הזה נאספו בני-ישראל בצום ובשקים ואדמה
עליהם. ויבדלו זרע ישראל מכל בני נכר ויעמדו ויתוודו על
חטאותיהם ועוונות אבותיהם" (נחמיה ט' א'-ב'). ובהמשך
הפרק בפסוק כ"ה: "וילכדו ערים בצורות ואדמה שמנה וירשו
בתים מלאים כל טוב, בורות חצובים, כרמים וזיתים ועץ מאכל
לרוב, ויאכלו וישבעו וישמינו ויתעדנו בטובך הגדול. וימרו
וימררו בך וישליכו את תורתך אחרי גוום".

ההתבדלות מחוקי העמים השפיעה על מבנה

המשפחה היהודית העתיקה, וגם על המטבח והמלתחה.

מידות גדולות לבשו המואבים, שלא היו בררנים במינהגי האכילה
ועגלון מלכם היה "איש בריא מאד" (שופטים ג' י"ז). גם צבאו
צעד על קיבתו הגרגרנית. "ויכו את מואב בעת ההיא כעשרת אלפים
איש, כל שמן וכל איש חיל" (שופטים ג' כ"ט).

צריך לקלף קליפה מאד דקה מהסיפורים העתיקים כדי לגלות שהם עלינו.
הקונגרס הבינלאומי ה-10 לנושאי השמנה שהתקיים בספטמבר 2006
בסידני בהשתתפות 2,500 מדענים ומומחים בנושאי בריאות פירסם את
הנתונים הבאים: יותר ממיליארד וחצי אנשים שמנים בעולם, ויותר
מ-300 מיליון "כבדי משקל", תופעה החושפת אחוז גדול של האוכלוסיה
האנושית למחלות כמו סוכרת, בעיות לב, יתר לחץ-דם, שבץ מוחי וסוגים
שונים של סרטן. קיימת בעיה כלכלית עצומה שעלולה לערער את כל מערכות
הבריאות בעולם. עלויות הטיפול מגיעות למיליארדים בארצות המערב.
22 מיליון ילדים ברחבי העולם סובלים מעודף משקל והם עלולים להיות
דור ראשון בהיסטוריה האנושית, שימות לפני הוריו בגלל בעיות בריאות
הקשורות להשמנה. ("ידיעות אחרונות" 12.9.06).

60 אחוז מאוכלוסיית ישראל מכלה את עצמה בצריכת פחמימות מופרזת.
למעלה מ-400,000 חולי סוכרת שהתרגלנו לא לספור מבשרים נתונים
מצמררים על תהליך ההתאבדות המתמשך, לקיים את הפסוק "אכול ושתה
כי מחר נמות" (ישעיה כ"ב י"ג).

בספרות המקצועית יש שטח מת בכל הקשור במינון פחמימות תיקני
והגיע הזמן למלא את החסר ולהכיר בעובדה, שהפחמימה היא שחקן מרכזי במגיפת ההשמנה.
מדע התזונה לא יוכל להתקדם אם ימשיך להתעלם מן העובדות הניצבות מול פרצופו.
מידה כנגד מידה: המידות הגדולות של מלבושיך הן תוצאת המידות הרעות של אכילת-יתר.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 8 תגובות