לא כל מה שמת גם נקבר

בארצנו המתחדשת לא כל מה שמת גם נקבר. אנחנו מדינה צעירה שלא למדה להזדקן, לפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים.

גם לדיאטות ולשיטות ההרזייה יש חיים לאחר המוות.  קחו למשל את הדיאטה הים-תיכונית שהאו"ם הכריז על מותה ("הארץ" 28.9.2008) והיא עדיין חיה ובועטת ועושה נפשות,  תוך התעלמות מאוכלוסיית יוון הכי שמנה ביבשת אירופה, בעלת זכות יוצרים על הדיאטה הים-תיכונית.

נופץ מיתוס הכושר כמחולל הרזייה ומכוני-הכושר מבשרים על הצלחות מרשימות.

גם על הרפואה האלטרנטיבית עלה הכורת על פי רב-המכר מאת  הסופר סיימון סינג ואדוארד ארנסט, פרופסור לרפואה משלימה "ריפוי או פיתוי – רפואה אלטרנטיבת במבחן". יותר ויותר אנשים פונים לרפואה המשלימה מתוך אמונה שלמה שיש בה להציע פתרונות שאין לרפואה הקונבנציונלית. "עבודה בעיניים" במקרה הרע, אפקט פלציבו במקרה הטוב, קובעים נחרצות כותבי הספר.

בכל מקום שתשליכו אבן בארצנו היא תיפול על אדם שמן או על יועץ תזונתי שנטל מונופול על התבונה וכל עוד לא יקבעו בחקיקה כללים ברורים ימשיך הציבור הרחב והשמן לפתח תלות בצבא יועצי התזונה מכל כיוון אפשרי.

"זולל וסובא" פעם אבחנה ספרותית.  בעת החדשה אבחנה רפואית המוגדרת כתסמונת "האכלן הכפייתי" והמימסד הרפואי משווק אותה בחדווה.  אבחנה זו מפרנסת רופאים, חוקרים, מדענים, רוקחים, מכוני כושר וספקולנטים, שיאבדו את פרנסתם אם הבעיה תיפתר.

ניתן לזרום עם המימסד אבל לא נגדו.

 

שש בדותות תזונתיות

שש בדותות תזונתיות מבית-מדרשם של רוב יועצי התזונה, שהגיעו מאותו פס-ייצור ואנחנו מעדיפים לחיות איתן בשלווה של בורות:

  1. 1200  קלוריות ליום
  2. 10,000 צעדים מהירים ליום
  3. 8-12 כוסות מים ליום
  4. מכון כושר יכווץ לכם את הפרונט למחוזות אטרקטיבים
  5. צריך לעבוד על שינוי החשיבה בהתייחסות לאוכל
  6. מה תאכלו היום? היום אתם אוכלים אוכל בריא, שגם עושה לכם טוב.  למשל קערת שיבולת שועל בחלב, דגני-בוקר , אורז מלא וחטיף אנרגיה.

יותר משלושים שנה עובדים על פתרון בעיית ההשמנה והעבודה לא נגמרת.

יועצי התזונה שבויים בקלישאות ומפריחים סיפורים ובדיות עוקפי מציאות שנופלים על אוזניים קשובות וקרקע פוריה והסיפורים עוברים מפה לאוזן, יצוקים בבטון ומתבססים על מחקרים שהיו או לא היו.

אבל ההשמנה היא מחלה ויזואלית ולא ניתן להסתיר אותה. ל-62% מאוכלוסיית ישראל אין כניסה למכנסיים וחייבים לעשות פניית-פרסה תזונתית.

כבר הוכח בעליל שספירת קלוריות אינה רציונלית אלא אם כן נועדה לפיתוי, כי הגלידה כל כך טעימה ויש בה רק 230 קלוריות מתוך קצובה יומית של 1200 קלוריות למי שעושה דיאטה.

אילו נקבעה בחקיקה קצובת פחמימות מדודה במקום קצובת הקלוריות המושרשת, היה הצרכן עובד על שינוי החשיבה בהתייחסות לגלידה, שמסתתרות בה 30 גרם פחמימות, המהוות את מחצית קצובת הפחמימות היומית שלי.

מי שמוכן לשלם את מחיר החטאים כמפורט להלן – ש י ק ו ם !!!

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

חמין של שבת

תשמעו סיפור מהחיים. הופיע בביתי צמד-חמד מהמיגזר החרדי. היא בנויה לתלפיות והוא מכריס ונושא עליו 17 קילוגרמים מיותרים. הקשיב הצמד רב-קשב לכל הסבריי והבטחותיי, רכשו את הציוד והספר ועמדו איתי בקשר רצוף במשך כל תקופת ההרזייה.

חלפו הימים והוחלפו הבגדים למידות יותר קטנות, ושמחה האישה שבעלה התאים עצמו לממדיה, כמו שנאמר: "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד" (בראשית ב' כ"ד), מותנה בשיטוח הכרס שמפרידה בין איש ואישתו.

ראו כי טוב והפקידו בידי את אבי האיש, אדם עב-כס וגדל-ממדים, זה מקרוב שוחרר מבית-החולים לאחר התקף-לב.

ישבתי עם האיש והסברתי לו בפרטי פרטים את השיטה, שאת תוצאותיה ראה במו עיניו ולא הסתיר את התפעלותו מהמראה החדש של בנו יקירו. ואולם תנאי אחד הציב בפני. לא מוותר על חמין של שבת, ולא הועילו לי הסבריי לרבות הצגתה של תמונה זו, שמציגה מנת חמין עתירת-פחמימות בתחפושת דלת קלוריות ומפירה את עונג השבת של שומר המצוות החרדי.

איך מתיישב משחק טניס זוגות במשך שעה ו-45 דקות עם שמירת השבת, שנאמר: "אם תשיב משבת רגליך, עשות חפצך  ביום  קודשי, וקראת לשבת עונג" (ישעיהו נ"ח י"ג).

חמין של שבת נטול פחמימות שעולה על שולחני מדי שבת ופוטר אותי מסיגופים אתלטיים הוא כדלהלן:

החומרים (ל-6מנות)

חצי ק"ג  בשר חתוך לקוביות גדולות

6 שוקיים של עוף

7 ראשי קולרבי קלופים ושלמים

6 ביצים חיות

700 גרם קוביות דלעת

2 בצלים  שלמים

5 שיני שום קלופים שלמים

עצמות לחמין

מלח ופילפל לפי הטעם

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן בסיר גדול עד שמזהיב. מניחים במרכז את הבשר והשוקיים,  מסדרים מעליהם את הקולרבי ואת הדלעת והשום,  מוסיפים מים עד כיסוי הקולרבי,  מתבלים במלח ופילפל, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, מכניסים את הביצים,  מעבירים לתנור בחום בינוני-נמוך, או לפלטה של שבת.

לפני ההגשה מומלץ להוסיף 2 כפות סויה "קיקומן".

hamin1.jpg

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, מתכונים נטולי פחמימות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

מצא אישה מצא טוב (משלי י"ח כ"ב)

ככה ייעשה לאישה שסילקה מתפריטי את שדה-המוקשים והעניקה לי שדה-ניחוחות, שדה של ריחות וטעמים וצבעים ומבחר מתכונים המעוררים כל חוש פנוי היישר לתוך הצלחת, בלי תחנות ביניים בכרס ובירכיים.

הכל כלול בספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", סיפור קצר באורך מלא, המחזיק שיפעת מתכונים ששינו את חיי והחזירו לי את החיוך.

 

6.11.2009

לנאוה אשת חלומותי ומשאת-נפשי

היום מלאו ארבעים ותשע שנה לנישואינו היפים והטובים.

היום לפני ארבעים ותשע שנה אימצתי אותך אל ליבי

תחת החופה וחשתי את הלמות ליבך ואת סופת נשימותיך.

 

היום לפני ארבעים ותשע שנה תם המסע  המיוסר של חיזוריי

חסרי הסיכוי מול נחיל מחזריך שערגו ונכספו לחמודותיך.

שנה וחצי עקבתי אחריך בערגה ומבטי בזז אותך מכף רגל ועד ראש.

היית בעיני המחצית השנייה שלי ולא השלמתי עם השלמות האבודה.

האהבה הייתה הכלי היחיד שהיה לי  במלחמתי  לכיבוש  ליבך.

היום, היום הזה ממש, לפני ארבעים ותשע שנה ניצחה האהבה.

 

היום הזה ממש, לפני  כמעט חצי מאה חגגתי תחת החופה

את הגדול בניצחונותיי בקרב על ליבך והותרתי בשדה הקרב

הרבה לבבות שבורים שדימו לראות בך את מחציתם השנייה.

היום, היום הזה ממש, לפני ארבעים ותשע שנה, חשתי בעליל

כאילו הסתובבתי ארבעים שנה במדבר עד שמצאתי נווה-מים

להשיב את נפשי ולהירגע. את אינך יודעת מה מאוד יפייפית.

ארבעים ותשע שנה אנחנו במלכודת מתוקה מרופדת דבש,

זוג אחד, לב אחד בקן-האוהבים מעתה ועד עולם.

עדיין בהלם-קרב על ליבך.

 

הלום-אהבה

ב ר ו ך

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

אוכל, אהבה, ומה שביניהם

אהבה ניתנת לתיאור מילולי או גרפי, פואטי או פרוזאי, ציורי או צילומי והיא ממכרת עד אובדן החושים, אבל האהבה אינה ניתנת להסבר, ממש כמו המוסיקה, כמאמר הכנר אייזיק שטרן:

Music can be described, but can never be explained

זוהי  דרך גבר בעלמה והיא מיכרה של אמוציות. האהבה היא משהו שמיימי שבא ממקום גבוה. לאהבה אין גיל. איש לא מדד מעולם כמה יכול להכיל הלב האוהב.

האהבה מפצה על דברים רבים שחסרים, ובהעדרה מה שיש לך לא מספיק.

להתעלס עם האוכל (מתוך ספרו של חיים גורי "רשימות מבית-היין")

הוא פקד על יוסקה המוזג: "תביא בירה וקוניאק ותביא מלפפונים חמוצים ותביא דג מלוח עם בצל וגם לחם". הם הוציאו מנרתיקם צידה עטופה בנייר עתון וחשפו שני עופות צלויים, והחלה שם חגיגת זלילה, חפוזה ועזוזה, ושוקקת ונשנקת, ונאנחת ומקנחת, ונמשכת והולכת, לגומה ומהמה, ומוצצת וממצמצת ומבקשת עוד כוסות וכוסיות, ומגהקת ומשהקת בברכת השובע והרוויה. כך כילו סעודתם כלחוך השור, והדליקו סיגריות ונראו מעולפים למחצה, מחרישים ומהורהרים בעוד השולחן שדה-קרב, גדוש עצמות ושאריות לחם, ובדלי מלפפונים ופלחי בצל שנותרו. הכל היה מהיר כל-כך עד כי קפאתי על כסאי אל מול החזיון הגסטרונומי הזה, המדהים בעוצמתו.

האהבה לאוכל ממכרת עד אובדן החושים אך בניגוד לאהבה הזוגית היא באה ממקום נמוך על פי מיקומה של הקיבה.

כאמור, איש לא מדד מעולם כמה יכול להכיל הלב האוהב, אבל תכולת הקיבה ניתנת למדידה.ע"י קצובת פחמימות מדודה, כלומר 1 גרם פחמימות לכל ק"ג משקל גוף לפי טבלת השקילה. אם משקלך על פי הטבלה 70 ק"ג יכיל תפריטך היומי 70 גרם פחמימות ולא 350-400 גרם שתורמות לקיבה הגרגרנית 3-4 סופגניות שהתחילו להציף את המרכולים מיד אחרי חג הסוכות.

סופגנית ממוצעת היא דלת קלוריות. יש בה רק 500 קלוריות ועושי הדיאטות זכאים ל-1200 קלוריות, בתנאי שידוושו על אופני כושר במשך שעה וחצי על כל סופגנית, אחרת יסרבו הסופגניות להתפנות מההתנחלות מעל ומתחת לחגורה.

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

ימי החנוכה

שימו שמן,

שמן זית,

שימו שמן,

יהי אור בבית.

"גם השנה הגיעו הסופגניות מוקדם מאי-פעם.. הציבור הישראלי כבר לא מוכן לחכות עד חנוכה ומסתער על הבצק עם הריבה בכל הכוח. אז למה,  בעצם, שלא יהיו לנו סופגניות כל השנה? תחקירון עם אבקת סוכר מלמעלה" ("ידיעות אחרונות" 15.10.2009 ).

hag-urim.jpg

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , | כתיבת תגובה

Letter on Corpulence By William Banting

 ספרו המקורי של וויליאם בנטינג – פניה לציבור הרחב והשמן.

דפדפו בספרו המקורי של וויליאם בנטינג, אבי הדיאטה דלת הפחמימות, (לחצו על הספר כדי לעבור עמודים).

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות | עם התגים , , , | כתיבת תגובה

אהובי בנה לי בית

כשהבטחתי לרעייתי לבנות לה בית זימזמו  באוזני מילות השיר של משה שחר ומאיר נוי:

אהובי הבטיח בית לי לבנות

שנוכל בתוך הבית לחיות.

הבטחה מקיימים  וניגשתי למלאכה, אולם על מנת שהבית יעמוד נגד פגעי הטבע  נזכרתי במילות האזהרה בבית הבא של השיר:

אהובי בנה לי  בית  על  החול,

אך  לגור  בתוך הבית  מי  יכול?

לבית  יצוק על יסודות איתנים ועטוף בחגורות בטון שלא יתפוררו דרושה תערובת תקנית, שהיחס בין מרכיביה יקבע את חוזקה:  שליש חול, שליש חצץ ושליש מלט.  כך בניתי  את  הבית כדברי המשורר:

שהרעם לא ירעיד

והרוח לא ירקיד

והגשם לא ישטוף.

כמה בתים שניבנו בשכנותי נסדקו והתפוררו. וכל  כך  למה ?

מי שבנה את ביתו על החול

לגור בתוך הבית לא יכול,

כי חסך במלט, שהוא המרכיב היקר בתערובת.

צאן אדם (יחזקאל ל"ו פס' ל"ז ל"ח)

כשרכשתי עדר צאן והקמתי מכון תערובת לאביסת הצאן שאלתי את מדריך הצאן שליווה אותי, כיצד מרכיבים תערובת צאן? לפי  הרכב  גופה  של  הכבשה,  ענה  לי  המדריך  ומסר  לי  את  ספרו  של פרופ' אהרן בונדי "הזנת בעלי-חיים" (הוצאת מאגנס, האוניברסיטה העברית ירושלים 1982). הפרופסור לתזונת בעלי-חיים וביוכימיה בפקולטה לחקלאות ברחובות לימדני על פי טבלת השוואה בין הרכב כבשים והרכב בני-אדם שקיימת זהות בין הרכב כבשה והרכב אדם.

משקלה של הכבשה זהה למשקל אדם מצאתה מן הרחם ועד בגרותה. כ-3 עד 4 ק"ג משקל השגר, ומשקלה של כבשה בוגרת נע בין 63-70 ק"ג. צריכת המזון של כבשה בוגרת כצריכת אדם – 1 טונה לשנה, והיא צורכת אותם אבות המזון, אותם הויטמינים, אותם המינרלים ואותם יסודות קורט שצורך האדם. הרכב הכבשה דומה להרכב האדם באחוזי המים, החלבון, השומן והאפר. תפריטה היומי של הכבשה לקיום הגוף אינו עולה על 2000 קלוריות. הכבשה  מקשיבה  לגופה  ונענית  לצרכים  האמיתיים שלה. מבקשת מזון, אבל לא בכמויות מסחריות.

דיאטה מאוזנת באדם ובצאן משקפת את הרכב הרקמות, דהיינו היחס בין השרירים והשומן ומבטאת מצב של שמירה קפדנית על הרכבו התקין של הגוף, כמו שהטבע התכוון. עיון בטבלת ההשוואה בין הרכב אדם וכבשה מצביע על התמעטות השריר והעצם (אפר) של הכבשה השמנה כתוצאה מעודפי פחמימות.

החלבון הוא החומר היסודי בתא החי והצומח ומשום כך הוא המרכיב החשוב ביותר בכל החומרים הביולוגיים. החלבון הוא היקר במרכיבי המנה. בניגוד לאנרגיה, הנאגרת ברקמות השומן, אין בגוף עתודות חלבון, ומחסורו מתבטא בפירוק השריר, הפוגע מאד בכבשה ובתיפקודה, והוא הדין באדם.

כשחסכתי בחלבון היקר חשתי היטב בתיפקודה הלקוי של הכבשה בגלל עודפי הפחמימות, וכשלא נשמרתי חשתי היטב את עודפי הפחמימות שניפחו את גופי ופגעו בתיפקודו.

הרכב גופו של האדם עפ"י פרופ' אהרן בונדי באחוזים הוא כדלהלן:

מים 59% , חלבון 18% , שומן 18% , אפר 4.3% .

גוף האדם הוא מכונה משוכללת ולא יצרוך מעבר לצרכיו אף אחד מהמרכיבים הנ"ל אם לא ישבשו את מערכותיו בעודפי פחמימות.  60 גרם פחמימות ליום חובה מינקות, ובבגרות לכל ק"ג משקל תיקני 1 גרם פחמימות . אם טבלת השקילה קובעת שמשקלך 70 ק"ג – 70 גרם פחמימות זו הקצובה היומית שלך. אל תדאג לשומן ולחלבון כי הגוף לא בנוי לספוג אותם מעבר לצרכיו אם לא יהיו ארוזים בפיתה, בלחם או בכל סוג של פחמימה .

החלבון הוא חומר הבניין של תאי הגוף, כמו שהמלט הוא חומר הבניין של הבית. עודפי פחמימות מפחיתות את החלבון ומערכות הגוף נחלשות ונשחקות לבלתי יכולת לייצר חלקי חילוף.

"כל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר" קובעת ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות, על פי מימצאי המחקר הבינלאומי שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשותה.  "הרמה המינימלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50-60 גרם פחמימות ליום", קובעת ד"ר איריס שי.

מי יצילנו מרעב?

"השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" וניספחיו הוא ספר דק למי שרוצה להיות דק/ה.

הספר מחזיק 50 מתכונים נטולי פחמימות או בעלי תכולת פחמימות זעומה שאוכלים בלי חשבון.

בנוסף יש בספר 31 מתכונים מעוטי פחמימות שמתוכם תוכלו לקושש את קצובת הפחמימות היומית המתאימה למשקל הגוף לפי טבלת השקילה.

כל 81 המתכונים הם מנכסי מטבחה של רעייתי האהובה נאוה, שמטעמיה שואבים מתוכי אנחות גדולות של הנאה. ממליץ שתטעמו, ואם תרזו אין זו אגדה.

להשגת הספר וניספחיו התקשרו לטל. 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, ספרות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

לא על הלחם לבדו יחיה האדם, אלא גם על המאדאם

 

 

"שלושה דברים מרחיבין דעתו של האדם, אלו הן: דירה נאה ואשה נאה וכלים נאים" (ברכות נ"ז ב')

מוקדש לרעייתי היקרה נאוה שמתחזקת אותי בתבשיליה החכמים, שמרחיבים את דעתי ומעניקים לי מיצמוצי-נחת שני עשורים רצופי אהבה, שבע ושבע-רצון על המשקל היציב ובמלתחה השמורה לצעירים:

לחצו: באהבה בת חצי-מאה לנאוה בת השבעים ושלוש

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, סיפורים אישיים | עם התגים , , , | כתיבת תגובה

לחם כזבים (משלי כ"ג א')

הלחם שהיה הגורם לכל המלחמות בדורות הקודמים הפך לאוייב במלחמת הקיום של דורנו.

"… אם בעל נפש אתה, אל תתאוו למטעמותיו והוא לחם כזבים", עצה נבונה לכל עת ביחסי יצרן-צרכן.

לחם מקמח מלא נחשב למזון בריא, כי הוא נטחן עם הקליפה, שאינה נעכלת במערכת העיכול שלנו והיא מופרשת בפעולת המעיים.

תכולת הפחמימות בלחם מקמח מלא היא 49% . תכולת הפחמימות בלחם אחיד היא 50.6%.

ללמדך שאחוז וחצי מן הלחם מקמח מלא מופרש וארבעים ותשעה אחוז לא מתכוונים להתפנות מההתנחלות.

הוא הדין באורז מלא. כמו הלחם הנ"ל גם האורז מלא אשליות.

בספרות המקצועית יש שטח מת בכל הקשור במינון פחמימות תיקני והגיע הזמן למלא את החסר ולהכיר בעובדה, שהפחמימה היא שחקנית מרכזית במגיפת ההשמנה.

מדע התזונה לא יוכל להתקדם אם ימשיך להתעלם מן העובדות הניצבות מול פרצופו:  60 אחוז מאוכלוסיית ישראל מכלה את עצמה בצריכת פחמימות מופרזת.  קרוב למיליון חולי סוכרת שהתרגלנו לא לספור מבשרים נתונים מצמררים על תהליך ההתאבדות המתמשך, לקיים את הפסוק המבשר מוות ידוע מראש "אכול ושתה כי מחר נמות" (ישעיה כ"ב י"ג).

הסעודה המפסקת

השינוי בתפיסה המסורתית, כי עתירי הפחמימות כגון לחם, תפוחי-אדמה ואורז צריכים להיות מרכיב מרכזי בצלחת, הפך את פירמידת המזון שהיתה יצוקה בבטון ארבעה עשורים והוסיפה לאוכלוסיית ישראל משקל עודף העולה על שלושים אלף טון.

על פריצת דרך זו עיינו בפרסום מטעם דובר אוניברסיטת בן-גוריון בתאריך 30.11.2008 על מימצאי המחקר הבינלאומי שספינת הדגל שלו היא הדיאטה דלת הפחמימות.

אם אינך רוצה להצטרף לגילאי 55-65 שהם 4 מיליון מתושבי ישראל הסוחבים שלושים אלף טון ומעלה, אל תלך בשביל שכולם דרכו בו.

דיאטה דלת פחמימות שאותה אני מיישם מזה 19 שנה עולה  בקנה אחד עם תפיסתה  של ד"ר איריס שי, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות, העומדת בראש המחקר הבינלאומי הנ"ל.  הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם ליום, קובעת ד"ר איריס שי. לא 350-400 גרם ליום כפי שלימדה אותנו הספרות המקצועית ארבעה עשורים.

הסעודה המפסקת שלי לפני יום הכיפורים מזה 19 שנה אינה כוללת תפוחי-אדמה ואינה כוללת אורז, לחם כמרכיב מזערי ומעבר לקצובת הפחמימות היומית כל מה שאין בו פחמימות חופשי-חופשי, כך ד"ר איריס שי וכך אני אוכל לשובע 74 מתכונים שתמצאו בשתי רשימות המופיעות בלחיצה על הלינקים שבראש העמוד משמאל.

חודש אלול כולו סליחות על כל החטאים ולקראת השנה הבאה עלינו לטובה ולברכה נזכור דברי חכמים באותו הקשר:

אין היצר תאב אלא לדבר שאסור לו (ירושלמי, יומא).

ריבוי האכילה והשתיה מזיקים כמו הרעב והצמא (דון יצחק אברבנאל).

שנה טובה ומבורכת לכל הגולשים

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

הפרעת אכילה לאומית

"דילמת השפע", ספרו של מייקל פולן, יוצא למסע מרתק בעקבות תעשיית המזון המערבית ויוצא חוצץ נגד הגיבור הגדול והזול של תעשיית המזון האמריקאית, התירס.

"חטיף תירס עם רגליים", כך מתוארים תושבי צפון אמריקה בספר.

פולן מתחקה אחר אותו גרגר צהוב, קטן ותמים למראה, שבגלל מחירו הנמוך אנחנו צורכים אותו לא רק כפופקורן או תירס חם, אלא כמרכיב באינספור מאכלים ארוזים. המשקאות הקלים מומתקים בסירופ תירס, הקרקרים מוקשים בשמן שמופק מתירס. סירופ התירס שהחליף את סוכר הקנה מאפשר להמתיק את המזון בזול. פולן מונה שורה אינסופית של מוצרי-מזון שמקורם בתירס.

סיפור התפשטותו של התירס, שמוצאו באמריקה התיכונה לא היה מוכר לעולם המערבי עד 1492 ולגוף אנשיה.

התירס נכנס לעידן הטכנולוגי ולקח עימו את כל שרשרת המזון האמריקאית, כותב פולן ומוסיף,  האמריקאים תוכנתו במשך שנים להתמכר לאוכל תעשייתי מעובד וזול והדרך חזרה לאוכל בריא לא פשוטה. האוכל שאנחנו אוכלים טורף אותנו בכל פה. חדלנו להיות יצורים והפכנו להיות מוצרים שמכניסים אוכל ומוציאים כסף.

דילמת השפע היא חלק ממנגנון שאחראי לבורותנו. הבורות הזאת אינה מושגת באמצעות מניעת מידע מהצרכן אלא ע"י הצפתו במידע. במרכולים תמצאו מידע אינסופי המבוסס על טענות מדעיות , על טעימות בדוכני-טעימות, וקריאות המבצעים ברמקול גורמים לנו לקנות בלי דעת ובלי סוף.

אותו גרגר צהוב, קטן ותמים למראה, שאחריו התחקה פולן, קיבל מעמד של שליט ואחריותו למגיפת ההשמנה אינה מוטלת בספק.

במבוא לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" כתבתי:

בורות לעולם אינה מביאה ברכה. ככל שלמדתי יותר על תופעת ההשמנה ובורותי הלכה וקטנה, כך הלכה והתגבשה דעתי על הקשר האמיץ בין ההימנעות מקביעת מדד-פחמימות בינלאומי ובין תעשיית-המזון עתירת הפחמימות, המכתיבה לנו את צרכינו הקולינריים.

סרגל המדידה התזונתי שפיתחתי ו-74 מתכונים המצויים בספרי ובנספחיו יש בכוחם להחזיר לנו צלם אנוש, כמו שהתכוון הטבע ומי שמעליו.

פרטים והדרכה – בטל. 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה