רשימת מתכונים מעוטי פחמימות שאוכלים מדוד, 1 גרם פחמימה ל-1ק"ג משקל גוף לפי הטבלה

מרק אפונה ונענע                                   10 גרם פחמימות למנה (6 מנות)

סלט כרוב (חלבי)                                 20                     בכל הסלט

תבשיל חצילים (פרווה)                        20                     בכל התבשיל

לבבות ארטישוק במילוי גבינה ואגוזים   5                       במנה (6מנות)

פשטידת גבינה                                     5                       ברבע תבנית

מרק ירקות עשיר                              10                     בכל התבשיל

פשטידת פטריות (חלבי)                      5                      ברבע תבנית

פשטידת ירקות (פרווה)                      5                      ברבע תבנית

פשטידת כרובית (פרווה)                    5                      ברבע תבנית

פשטידת קישואים (פרווה)                  5                      ברבע תבנית

פשטידת תרד (חלבי)                         5                      ברבע תבנית

דג נסיכת הנילוס בתנור                     15                    בכל התבשיל

דגים ממולאים (גפילטע פיש)           2.5                   בכל קציצה

סלט חצילים (פרווה)                        5                      בכל הסלט

אפונה וכדורי בשר                           20                    בכל התבשיל

פשטידת פטריות (פרווה)                 5                     ברבע תבנית

קציצות חזה עוף מבושלות              20                    בכל התבשיל

פילפלים ממולאים (בשרי)             10                    בכל התבשיל

פשטידת פטריות וגמבה                   5                     ברבע תבנית

פילפלים במילוי בשר                     20                   בכל התבשיל

קציצות בשר                                  20                   בכל התבשיל

כדורי בשר בבמיה                          30                   בכל התבשיל

קציצות בשר ברוטב עגבניו             20                   בכל התבשיל

פשטידת כרישה וגבינות                  5                    ברבע תבנית

סלט חצילים וגבינה                        10                   בכל הסלט

פילפל ממולא בתערובת חציל וגבינה 10                   בכל התבנית

פשטידת קישואים (חלבית)            5                    ברבע תבנית

פשטידת חצילים וגבינות                20                  בכל התבנית

סלט כרובית וטונה (חלבי)             20                  בכל הסלט

תחתיות ארטישוק במילוי גבינות     15                  בכל התבשיל

שקשוקה עם חציל ופטה               15                  בכל התבשיל

גליליות מצה עם גבינה                 15                  בכל התפריט

חציל בלאדי שרוף תוספת לסלט    5                   ב-4 כפיות מהתערובת

סלט עוף בתוספת אבוקדו ומלפפון 10              בכל התפריט

פשטידת ברוקולי וגבינות             20               בכל התבנית

לפת אפויה                                 20               בכל התפריט

סה"כ 36 מתכונים מעוטי פחמימות

http://www.netbook.co.il/AdvancedSearch.aspx?advanced=1&a=%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9A%20%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%A1%D7%92%D7%9C

המתכונים מופיעים בספר "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" ונספחיו.
להשיג בטלפון: 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מתכונים מעוטי פחמימות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 24 תגובות

משמינים מספירת קלוריות

המדד הקלורי הוא גניבת-הדעת והסתרת מידע על הערכים הגבוהים של הפחמימות.  הדיאטה הקלאסית מפמפמת כמויות ענק של פחמימות לתוך הגוף הקטן של בן-אנוש עד שנגמר לו האינסולין, כי הפחמימה היא מסחטת-אינסולין, הלבלב מסיים את תפקידו והגוף מסיים את תיפקודו הסדיר.

בבסיס פירמידת המזון מצויה כמות של מאות גרמים פחמימות שמיקומן בקודקוד של הפירמידה המומלצת  ע"י ד"ר איריס שי. הרמה המינימלית שאנחנו צריכים לתיפקודי הגוף היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום, ולא 300-400 גרם פחמימות המקובעות בבסיס פירמידת-המזון הישראלית-אמריקאית. תומכים בדעתה שותפיה למחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, חוקרים מהקמ"ג, חוקרים מאוניברסיטת הארוורד בארה"ב, מאוניברסיטת אונטריו בקנדה ומאוניברסיטת לייפציג בגרמניה.

העולם המדעי נחשף למימצאי המחקר בקמ"ג, רק כוהנות הדיאטה הקלאסית בישראל לא שמעו על המחקר, או שאינן מכירות בו והחגיגות עתירות הפחמימות נמשכות בגיבוי שלהן, ובעידודן חוגג הציבור הרחב והשמן, המביע שמחה שהטריפטופן והסרוטונין בחרו להתיישב דווקא במזונות הטעימים, זוללים וסובאים כאילו אין מחר.  דא עקא שמחוללי המחלות בחרו להתיישב דווקא בבני-אנוש כבדי-גוף ועבי-בשר. ההשמנה היא מחלה ויזואלית ולא ניתן להסתיר אותה, אבל אפשר לתקן את הנזק  בצריכת פחמימות מדודה על פי שיטתה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת  תזונה ומחלות כרוניות באוניברסיטת בן-גוריון, העומדת בראש המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ובדק איזו דיאטה יעילה יותר:  הדיאטה דלת השומן, הדיאטה הים-תיכונית והדיאטה דלת הפחמימות.

הדיאטה המנצחת יצאה דלת הפחמימות, ומאה ותשעה עובדי הקמ"ג שנפל בחלקם לעשותה יצאו קורנים מבריאות ומאושר.

ובינתיים פירסם ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מודעת אבל על מותה של הדיאטה הים-תיכונית. שני שלישים מהאוכלוסיה הבוגרת ביוון סובלים מעודף משקל ומצבם הוא החמור ביותר באירופה "באופן משמעותי", כך לפי נתוני האו"ם ("הארץ" 20.9.2008 ).

חבל שרק אחרי ארבעה עשורים הכירו החוקרים בעובדה, שהחמאה לא תחליק במורד הגרון אם לא תהיה ארוזה בלחם, בפיתה, בבאגט, בלחמניה או בכל מאפה פחמימתי אחר. גם רוב השמן ישאר בבקבוק אם לא ינגבו אותו בפיתה או בכל מאפה אחר עתיר-פחמימות. אפשר ורצוי להכריז על מותה של הדיאטה דלת השומן ולקבור אותה קבורת-חמור אחרי הגדר ויפה שעה אחת קודם.

חוכמת המינון בספרים ובאוכל

בשונה מכל שפה אחרת נוצרה העברית על גבי אבן ומילותיה לא נכתבו בנהרי-נחלי דיו על גבי פפירוס או על נייר, לפיכך היא שפה קומפקטית וניתן לבטא באמצעותה כל רעיון באופן תמציתי וברור. בריאת העולם נכתבה בפרק אחד בספר בראשית במספר מצומצם של מילים.

לפיכך החלטתי לנצל את אוצר המילים העבריות העומד לרשותי ולהימנע מהניסוחים המפותלים השכיחים בספרי התזונה שתוכנם מובן רק לכותביהם. ספרים עבי-כרס שמאיימים על הקוראים בממדיהם. ספרים שאינם מכניסי-קוראים ומחטיאים את מטרתם להדביר את מגיפת ההשמנה.

בטיוטת ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" בררתי כל מילה והוצאתי את התבן מן הבר במטרה ליצור ספר דק למי שרוצה להיות דק. היו מילים שהסכימו לגור בספר רק לאחר מאבק ממושך. ספר קצר באורך מלא הגשתי לביקורת אקדמאים מן השורה הראשונה בתחום מדע התזונה, לרבות הדרג המיניסטריאלי וקיבלתי את ברכת הדרך להוצאתו לאור.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות, שאלות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

מה שאינו מדיד אינו עמיד

איש חכם בעל ידע טכנולוגי רחב יעץ לי עצת פז שמשמשת אותי  בכל עיסוק שתובע דיוק: "לעולם אל תערבב שתי שיטות".

כאשר 40,000 יועצי תזונה, כל אחד ושיטתו, אומרים לך "כזה ראה וקדש" אין לך ברירה אלא להתנער מכולם כשאינך מזהה שיטה שניתנת למדידה.

כל יצרן מכוניות יצרף למכונית מתוצרתו  חוברת הנחיות מדוייקות לגבי הבקרה על כמות השמן והדלק שצורכת המכונית, ואם חרגת מן ההוראות תידלקנה נורות אזהרה שאינך יכול להתעלם מהן. אתה חייב לעצור ולתקן מיד, אם רצונך שהמכונית תאריך ימים. הפחמימן (Hydrocarbon) הוא חומר הדלק של המכונית וכאשר רמת הפחמימנים יורדת נדלקת נורת אזהרה על מנת למנוע השבתת הרכב מחוסר אנרגיה.

גוף האדם פועל כמכונה משוכללת מאוד שמודעת לצרכים שלה, ואם לא ישבשו את מערכותיו ולא יתדלקו אותו במנת-יתר של פחמימות, יצרוך את מזונותיו באופן מאוזן.  בלא לחם תישאר מרבית החמאה במקרר ורוב השמן ישאר בבקבוק אם לא יתנו לו פיתה, באגט, לחמניה או כל מאפה מקמח מלא או קמח לבן, עם סיבים או בלי סיבים. הפחמימה  ( Carbohydrate) היא חומר הדלק העיקרי של גוף האדם, והשמנה, כמו נפיחות, דלקת או חום, היא איתות לכוחות הגוף והנפש להתגייס לסילוקם של הפולשים.  עודפי פחמימות גם הם נמנים עם הפולשים.

הגוף אינו להוט אחר שומן אלא אחר פחמימות, שהופכות לשומן בתהליך חילוף החומרים, תחת פיקודו של האינסולין, שמופרש מהלבלב באותו קצב שאנו מספקים לו פחמימות.

הלבלב השובב אינו מכיר את צורכי הגוף והוא מזהה ללא קושי את היצריות והחושניות הטבועים באדם, והדיאטה הקלאסית עתירת הפחמימות מותאמת לגרגרן שלא מצא את מה שחיפש, והגרגרן המתמיד ידאג שלא ימצא מה שחיפש, למרות הוצאת האנרגיה רבת הסיכויים במעשה החיפוש.

לשון כתיבתו של ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" פחות עמוסה מספרי הדיאטה החנוטים ביובש אקדמי, שכמותם מאיימת על הקוראים ומתסכלת אותם במדדים לא מדידים ובסיגופים אתלטיים מטירונות גולני.

"השמן והרזה" ימלא לך את הלב ואת הריאות, אבל לא את הקיבה מעבר למה שהטבע התכוון.

72 מתכונים מעוטי פחמימות ונטולי פחמימות טעימים, עשירים ובריאים ימלאו את הצלחת שלך ויציבו את משקלך על פי הנדרש בטבלת השקילה, בחישוב מדוייק של תאריך היעד לשמחת לבך ולחדוות יקיריך.

הספר ניתן לרכישה בטל. 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

צפיפות קלורית נמוכה

עדיין מתוסכלים מן הנוסחה הבלתי מפוענחת של חישוב הקלוריות שאנו שורפים ("ידיעות אחרונות" 26.9.2005 ) התבשרנו ב"ידיעות אחרונות" מ-30.11.08 על מושג חדש: צפיפות קלורית נמוכה שתעניק לנו תחושת שובע עם מזונות עתירי פחמימות כגון: תפוחי-אדמה, פסטה ואורז, שהם על פי הכתבה בעלי צפיפות קלורית נמוכה. להבנת הנקרא מפרטת הכתבה כדלהלן:

מהי צפיפות קלורית

צפיפות קלורית היא כמות האנרגיה של מזון במשקל נתון. הצפיפות הקלורית נמדדת ביחידות של קלוריות לגרם, וכדי לחשב אותה יש לחלק את כמות הקלוריות במשקל המזון שאוכלים (או לחלק את כמות הקלוריות ל-100 גרם ב-100 ). לדוגמה: ביוגורט 3% יש 63 קלוריות ל-100 גרם, כלומר הצפיפות הקלורית שלו היא 0.63 (63/100).

מזונות עם צפיפות קלוריות נמוכה מ-1 הם למשל רוב הפירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן.

מזונות עם צפיפות קלורית של 1-2 הם למשל קטניות, ביצים, נתחים רזים של בשר בקר טרי או עוף, דגים ללא עור ושומן, תפוח אדמה, פסטה ואורז. מזונות עם צפיפות של 2 ומעלה הם צ'יפס, גלידה, רטבים לסלט, עוגיות ושמנים למיניהם.

הכתבה מתבססת על מחקרה של ד"ר ברברה רולס מאוניברסיטת פנסילבניה, שחוקרת שנים רבות את מדע השובע, ולדבריה הסוד לדיאטה מוצלחת הוא לגרום לגוף להאמין שהוא מקבל יותר מזון על ידי תוספת מים. לא למים ששותים בנפרד, אלא למים שמהווים חלק מהמזון המוצק ומסייעים ליצירת תחושת שובע.

פתרון ללא עמימות שהפציע מן הקריה למחקר גרעיני

קצובת פחמימות מדודה, בהתאם לממצאי המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג בראשותה של ד"ר איריס שי וזכה לפרסום בעיתון המדעי היוקרתי "ניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".

תמצית המחקר: שינוי התפיסה המסורתית כי המרכיב העיקרי המרכזי בצלחת הוא לחם, תפוחי-אדמה ואורז.

וזה דברה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום".

למאמר קודם בנושא – "עקיפת קלוריות כנגד אכיפת קלוריות".

קחו מה שתרצו.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

עקיפת קלוריות כנגד אכיפת קלוריות

ספירת קלוריות

קלוריה היא כמות אנרגיית החום הנדרשת כדי להעלות טמפרטורה של גרם מים במעלה אחת צלסיוס. מונח של פיסיקאים שגלש לתחום המזון ומשמש שיטת בקרה לצרכים הקולינריים של גוף האדם. על פי מבחן התוצאה, זה העשור הרביעי שמגיפת ההשמנה תופסת תאוצה והבקרה הקלורית הוכחה כשיטה שגויה ומתעתעת שצריך לבטלה ולהמירה בספירת פחמימות.

בניגוד לקלוריה, פחמימה היא אוכל. מבחינה כימית גרידא פחמימה וסוכר הם מונחים זהים. ומכיוון שכל מאפה שנכנס לפיותינו הופך לסוכר באמצעות האנזימים המופרשים ברוק, יש פחמימות מלוחות ומתוקות, אפויות וקפואות, ויש פחמימות חריפות וחמוצות ומתובלות בתבלינים שונים, וכולן מעלות את רמת הסוכר בדם כשהן בעודף,  והדרך לסוכרת קצרה.

אבל לקלוריה אין טעם של אוכל ויש לפטור את הציבור הרחב והשמן מספירת-קלוריות בלתי אפשרית ולהחזירה לפיסיקאים המצויידים במיכשור הולם לספירת קלוריות, מולקולות ואטומים.

כשלושים וחמישה אלף ספרי דיאטה יצאו לאור במשך כשלושים וחמש שנה, רובם דוגלים בספירת קלוריות, ותרומתם למיגור מגיפת ההשמנה אינה מצדיקה כריתת יערות.

ספר דק כתבתי למי שרוצה להיות דק/ה. הספר ונספחיו מחזיקים 72 מתכונים טעימים ובריאים, מכילים את כל אבות המזון, המינרלים, הויטמינים ויסודות הקורט וצמודים לסרגל מדידה תזונתי המבוסס על קצובת פחמימות מדודה בכפוף למשקל התיקני עפ"י טבלת השקילה.

רשימת המתכונים בראש הבלוג.

הספר ניתן לרכישה בטלפון 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , | תגובה אחת

מידותיה הטובות של רות המואביה

ההתבדלות מחוקי העמים השפיעה על מבנה המשפחה היהודית העתיקה,וגם על המטבח והמלתחה.

מידות גדולות לבשו המואבים, שכניו העוינים של עם ישראל, שלא היו

בררנים במינהגי האכילה ועגלון מלכם היה "איש בריא מאד" (שופטים ג' י"ז).

גם צבאו צעד על קיבתו הגרגרנית. "ויכו את מואב בעת ההיא כעשרת אלפים

איש, כל שמן וכל איש חיל" (שופטים ג' כ"ט).

רות המואביה עמדה במבחנים קשים על מנת להסתפח לעם ישראל.

"ותאכל ותשבע ותותר" (רות ב' י"ד), תכונה שלא ניתן ליחסה לעם המואבי

הגרגרן שאכל מכל הבא לפה כלחוך השור ולא הותיר פירור אחד בתום ארוחתו,

וסופו שנכחד מהשמנת-יתר.

רות המואביה היתה רעבה בבואה לשדהו של בועז, אבל לא היתה רעבתנית.

רות היתה סבתא רבתא של דוד מלך ישראל וזכותה תעמוד לה שלימדה אותנו

פרק במידות טובות ודרך ארץ.

הלוואי על כל עם ישראל ענווה ונימוסי שולחן כמו של רות המואביה

ובא לציון גואל.

 

חג שבועות שמח

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא | עם התגים , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

החידלון בגיל המתקדם

ההשמנה היא איתות המורה על תום זמן האיכות ותחילת זמן הנכות. הגוף מתחיל לזייף ותוחלת החיים היא חסרת תועלת.

אל תלך בשביל שכולם דרכו בו אם אינך רוצה להצטרף לגילאי 55-65 שהם 4  מיליון מתושבי ישראל הסוחבים משקל עודף של 30 אלף טון.

בצע פניית-פרסה תזונתית אם ברצונך לחיות בשלום עם גילך המתקדם. מיתוסים לא יפתרו לך את הבעיה. אם יש מניה שכדאי להשקיע בה, זו הירידה במשקל. מניותיך עולות כשמשקלך יורד.

ההשמנה היא עבירה שיש עימה קלון, והראי יוכיח.

ההשמנה מבגרת בעשרות שנים. תעודת הזיהוי נשארת צעירה ובעל התעודה זקן ושבע-ימים.

ההשמנה היא תהליך התאבדות ממושך. אתה מתבונן באדם שמן בגיל העמידה ומתקשה לשפוט אם הוא באמצע החיים או בסוף החיים.

ההשמנה היא התגרות בטבע, והטבע משיב מלחמה ונקמה.

ראיתי אישה גדולה מחטטת במקרר כאילו כל חייה תלויים במה שנמצא שם בפנים. התקשיתי לאמוד את גילה, אבל לפי להיטותה דימיתי לראותה תרה אחר הסעודה האחרונה.

אין לך דבר יותר קשה מאשר ליישם  רעיון קל. הבחירה בחיים אינה מובנת מאליה. אכול ושתה כי מחר נמות, דברי הנביא ישעיה. להישאר בחיים זה הכי קשה כשמערכות הגוף נחלשות ונשחקות מבלי יכולת לייצר חלקי חילוף.

ובחרת בחיים. אל תסתפק בהישרדות.

 

70 מתכונים שבספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות"

יחזירו לך את החיוך מול הראי ועל המשקל

להשיג בטל.057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

מיתוס או מדע?

בחנויות הספרים קיימים שני סוגים של רבי-מכר. ספרי בישול וספרי דיאטה. ספרי הבישול מלמדים אותך איך להכין אוכל, וספרי הדיאטה מלמדים אותך איך להימנע מאכילתו. המסר הכפול הזה דיו להוציא אדם מגדרו.  חנויות הספרים עמוסות בספרי דיאטה היוצאים לאור חדשים לבקרים וכל ספר חדש מצביע על כשלון קודמו, ומה שמתיימר להיות מדע התזונה הוא אוסף של מיתוסים,שהגיע הזמן לנפץ אותם, כי המיתולוגיה מבקשת שלא תחפשו לה פתרון.

מיתוס הוא ניסיון קדם-מדעי להתוות דרך פעולה שאמיתותה אינה נמדדת לפי ראיות לקיומה בעבר או לפי סבירות התממשותה בעתיד, אלא לפי השפעתה על התנהגותם של בני-אדם. כל ספר תזונה המבקש לבסס את אמיתות שיטתו מציג את קודמיו כרוויי מיתוסים, והדעת נותנת שכך יוצג גם הוא כשייצא לאור ספר התזונה הבא.

"מחקר חדש קובע", כך נפתחת ידיעה עיתונאית מרעישה שאמורה לנתב את הקורא לסוג מסויים של אמת.  והרי ככלות הכל המחקר הוא הקובע, ומי שמבצע את המחקר הם מדענים, ומדענים אמונים על האמת המדעית וזו אובייקטיבית תמיד, בכל מקום ובכל תקופה. ואולם בשורה האחרונה מסתבר שהקשר בין המדע לאמת האובייקטיבית הוא במקרה הטוב מיתוס רומנטי ובמקרה הגרוע מיתוס פוליטי הפונה אל הרובד הריגושי של ההוויה האנושית במטרה לעצב את התנהגותה האישית והקיבוצית לטובת אינטרסים שאין להם קשר עם מושא המחקר.

במחקרים שעליהם מתבססים ספרי הדיאטה עסקינן ועל פי מבחן התוצאה המאכזבת הכל מתרסק, הכל קורס מול כל התיאוריות בסוף שנת התקציב הקולינרי. זה העשור הרביעי שמתקיימים דיונים טרחניים  המתנועעים בכבדות סביב השאלה איזה מיתוס עדיף.

מיתוס זה טוב כשמדברים על טרומפלדור. לא על דיאטה!!!

גידול בעלי-חיים הוא מגרש אימונים מצויין למי שרוצה להרחיב את ידיעותיו בהזנה מאוזנת של בני-אדם.

הספרות המקצועית העוסקת בטיפוח המשק החי במיגזר החקלאי היא תמציתית ואיכותית, אין בה תחרות בין החוקרים והמדענים. המונח מיתוס אינו מצוי במילון מונחי המשק החקלאי.

מי שרוצה להקשיב לצורכי גופו יעקוב אחר התנהגותה של הכבשה, שמשקלה כמשקל אדם מצאתה מן הרחם ועד בגרותה וצריכת המזון שלה  זהה לצריכת הכמות השנתית של האדם, אם יקשיב לגופו. הכבשה מקשיבה לגופה ונענית לצרכים האמיתיים שלה. מבקשת מזון לקיום הגוף, וכשהיא בהריון היא מבקשת תוספת הריון, בהנקה היא מבקשת תוספת מזון לייצור חלב, הכל במינון ובמידתיות כפי שמלמדת הספרות המקצועית העוסקת בטיפוח המשק החי במיגזר החקלאי

על גב ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" שיצא לאור בשנת 2003 כתוב לאמור:

"גידלתי צאן ובקר, גידלתי בעלי-כנף וגידלתי כרס.

כמי שבקיא בפיטום בעלי-חיים נהירים לי גם רזי-ההרזייה וכיוון שהחיים בצל השומן לא חייכו אלי, נתתי למוח הוראת-קבע וקיבלתי זהות חדשה, שאני שומר עליה בקנאות שתים-עשרה שנה".

ד"ר משה רפלוביץ, רופא וטרינרי בכיר, קרא את ספרי  והביע את דעתו על גב הספר:

 

"מדריך עוקף קלוריות" מצטיין בכתיבה קולחת ומרתקת, מהוקצעת ומקצועית. ההקש בין פירמידת המזון ההומנית הרופפת לבין שיטת ההזנה הממוחשבת של מכוני התערובת מזכה את התחום הוטרינרי בקלף מנצח, שכן תסמונת ההשמנה החולנית פסחה על בעלי החיים הניזונים בקפידה מידו של האדם – ומותר האדם מן הבהמה אין.

על סודות ההרזייה המשביעה קרא בספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות",

להשיג בטל. 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 תגובות

סדר בצלחת בליל הסדר

קצובת פחמימות מדודה כוחה יפה לכל ימות השנה ואין כל סיבה להוסיף משקל

בליל הסדר ובשבעת ימי חג המצות אם צריכת הפחמימות אינה עולה על 1 גרם

לכל ק"ג משקל גוף, כאשר הרמה המינימלית ההכרחית לתיפקוד פעולות הגוף

היא 60 גרם פחמימות ליום.

 

רשימת 42 המתכונים נטולי הפחמימות שבבלוג ורשימת 28 המתכונים מעוטי

הפחמימות כשרים לפסח, ומי שטרם רכש את ספרי "השמן והרזה" מוזמן לבחור

מתכונים  שיתנו לו תשובה הולמת כיצד לשמור על הגיזרה בחג המצות.

 

להזכירכם שחגי ישראל פרוסים על כל השנה והפחמימות מהוות  תשעים וחמישה

אחוז מן ההיצע במרכולים ובאותו יחס נכשלות הדיאטות למיניהן. תשעים וחמישה

אחוזי כישלונות על פי פרסום רשמי של משרד הבריאות .

 

לידיעתכם, מחירו של 1 ק"ג ממתקים שווה למחיר 1 ק"ג בשר בקר בממוצע.

כל  כך זול וכל כך טעים, אזי קונים כפול ואוכלים כפול ומשמינים כפול, והנותר

משליכים על חתן הבר-מצוה. כדורי-שוקולד עטופים כבר ראינו מושלכים על

חתני בר-מצוה. כדורי-בשר לא משליכים בגלל המחיר. מדינה שלמה איבדה את

חוש המידה לטובת חוש הטעם.

 

טונה לשנה היא צריכת גבר שמשקלו התיקני 70 ק"ג אם יסתפק  ב-3 ק"ג מזון

ליום, ובתנאי שיגביל עצמו ל-70 גרם פחמימות.

 

אל ייפלא בעיניכם שהישראלי המצוי טורף בשנה טונה וחצי ואף יותר, ומנת

הפחמימות היומית שלו היא 400 גרם ומעלה, לשמחת לבם של יצרני הסוכר

והפסטות.

 

בספרו "ארץ שמנה" כותב העיתונאי גרג קריסטר ששובע הוא עניין יחסי.

על פי מחקרים המוצגים בספרו, אנשים יאכלו 30% יותר מכמות המזון שהם

זקוקים לה אם ישימו לפניהם מנות מוגדלות.

 

מדוע חשוב לעשות דיאטה דלת פחמימות לפני ניתוח הרזייה? בתשובה על כך

מבהירות מירית קרקובסקי וסיגל אלפסה, דיאטניות מלב"י (מרכז רפואי להשמנת יתר):

"אנשים הנמצאים בעודף משקל רב, המחייב ניתוח הרזייה, סובלים במקרים רבים

מכבד שומני, בעל נפח גדול מהרגיל. כשנפח הכבד גדול מאוד הוא עשוי להסתיר

חלק מהקיבה… מחקרים בנושא הוכיחו כי באמצעות הדיאטה ניתן להפחית 3-4 ק"ג

מהמשקל, להשיג צמצום בנפח הכבד ולהקל על ביצוע הניתוח…"

 

מומלץ לאמץ את הדיאטה דלת הפחמימות לפני שהכבד מתנפח ולא אחרי,

ויפה שעה אחת קודם.

 

חג פסח כשר ושמח לכל בית ישראל מאחלת  הנהלת חב' השמן והרזה.

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות, שאלות נפוצות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

מפת הדרכים

 

לג'ונגול של תעשיית הדיאטות נכנסתי עם שתי מפות המגדירות שני תחומים. תחום הזנת בני-אדם ותחום הזנת בעלי-חיים. 14 שנה הועסקתי כמבקר מזון בשרות המזון והתזונה במשרד הבריאות ועשרות שנים האבסתי במשקי צאן ובקר ובעלי-כנף במספוא מתוצרת עצמית.

מניסיוני רב-השנים בשני התחומים הללו למדתי, שמזונו של האדם ומזונם של בעלי-חיים שגידלתי מכילים אותם אבות-המזון, אותם ויטמינים, אותם מינרלים ואותם יסודות קורט. אין הבדל בין מה שמצוי בצלחת ובין מה שמצוי באבוס, אם כי היחס בין הרכיבים שונה באחוזים בין אדם לבע"ח ובין בעלי-החיים למיניהם.

בהמה דקה ובהמה גסה

בהמה דקה הוא כינוי לצאן בלשון המשנה, ובהמה גסה הוא כינוי לבקר. כינוי חביב זה ניתן לצאן על שום גיזרתו הדקה לעומת הבקר השמן והגרגרני.

הכבשה היא בררנית במזונותיה ונמנעת להכניס לפיה כל דבר מאכל בטרם תרחרח אותו ותבדוק את טיבו.

הפרה רעבה דרך קבע ואינה בררנית במזונותיה. מקרי-מוות לא מעטים נפוצים בבקר עקב אכילת גופים זרים, כולל גופים מתכתיים, דבר שאינו שכיח אצל הכבשה.

קדמונינו היטיבו להכיר את תכונותיהן של בהמות-הבית וסיפורי המקרא נותנים זכות קדימה  לצאן לפני הבקר. הכבשות הן בריות תמימות ומסמלות במשל ובנבואה את עם ישראל וגורלו (ירמיהו כ"ג  ב-ה, יחזקאל ל"ד כ"ב ועוד) ולא בכדי זכה הבקר ליחס נחות בסיפורי המקרא. "פרות הבשן" הוא כינוי גנאי שכינה הנביא עמוס את נשות הארמון בשומרון על שום גרגרנותן חסרת הרסן, תופעה המכונה בלשוננו התבהמות.

בין גדרות הצאן והבקר שגידלתי וטיפחתי במשקי למדתי את סיבת דימויה של הכבשה לאדם והופתעתי לגלות את תכונותיה האנושיות של הכבשה.

משקלה של הכבשה זהה למשקל אדם מצאתה מן הרחם ועד בגרותה.  כ-3 עד 4 ק"ג משקל השגר ומשקלה של כבשה בוגרת נע בין 63 ל-70 ק"ג. צריכת המזון של כבשה בוגרת כצריכת אדם – 1 טונה לשנה, והיא צורכת אותם אבות המזון, אותם הויטמינים,אותם המינרלים ואותם יסודות קורט שצורך האדם. הרכב הכבשה דומה להרכב האדם באחוזי המים, החלבון, השומן והאפר. תפריטה היומי של הכבשה לקיום הגוף אינו עולה על 2000 קלוריות.

מזה שני עשורים כמות המזון שאני צורך זהה לכמות המזון שצורכת כבשה ומשקלי קרוב למשקלה.

אוכלוסיה שצורכת כמויות מזון המצויות באבוסים של בני-בקר צפויה להתפוצצות-אוכלוסין וזו אינה סברת-כרס. זו הכרס שהישראלי המצוי סוחב מעל החגורה.

את המתירנות הקולינרית במחוזותינו היטיב לבטא המשורר חיים גורי, שתרם לי באדיבותו קטע מספרו "רשימות מבית היין":-

הוא פקד על יוסקה המוזג: "תביא בירה וקוניאק ותביא מלפפונים חמוצים ותביא דג מלוח עם בצל וגם לחם". הם הוציאו מנרתיקם צידה עטופה בנייר עתון וחשפו שני עופות צלויים,  והחלה שם חגיגת זלילה, חפוזה ועזוזה, ושוקקת ונשנקת, ונאנחת ומקנחת, ונמשכת והולכת, לגומה ומהמה, ומוצצת וממצמצת ומבקשת עוד כוסות וכוסיות, ומגהקת ומשהקת בברכת השובע והרוויה. כך כילו סעודתם כלחוך השור, והדליקו סיגריות ונראו מעולפים למחצה, מחרישים ומהורהרים בעוד השולחן שדה-קרב, גדוש עצמות ושאריות לחם, ובדלי מלפפונים ופלחי בצל שנותרו. הכל היה מהיר כל-כך עד כי קפאתי על כסאי אל מול החזיון הגסטרונומי הזה, המדהים בעוצמתו.

העיקרון המנחה גידול כבשה הוא, להרכיב את מזונה לפי הרכב גופה, שהוא זהה להרכב גופו של האדם   (פרופ' אהרן בונדי, "הזנת בעלי-חיים", הוצאת מאגנס, האוניברסיטה העברית, ירושלים, טבלת השוואה בין הרכב כבשים והרכב בני-אדם באחוזים).

העקרון המנחה גידול בני-אדם עפ"י הספרות המקצועית הוא, צריכת 30% שומן, 10% חלבון ו-60% פחמימות, בלי קשר להרכבו הטבעי של גוף האדם, בכפיפות לפירמידת המזון מבית-מדרשו של משרד החקלאות האמריקאי.

חוק הכלים השלובים הוא אכן הסיבה שהמים פורצים מהמזרקה והשומן פורץ מהבטן, כי האדם הוא דבר נוזל ונוח לקבל צורה. אפשר לעשות ממנו מה שרוצים (פרידריך ניטשה).

קרא את ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" שקיבל את ברכת הדרך משר הבריאות וצוות משרדו  "על היוזמה ועל היצירתיות", כפי שהתבטא במכתבו, ותהנה מ-70 מתכונים טעימים שיעניקו לך מראה מצודד ומשקל תקין ויציב ללא סיגופים אתלטיים.

להשיג בטל. 057-811409

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, ספרות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות