אם אין קמח אין כרס

שווה ציטוט:

אתר מוטק'ה: "סדנה לאיזון סוכרת בדרך טבעית", ד"ר דני קרת.

"אנחנו למשל מעזים להמליץ מה שדיאטניות רגילות לא מציעות, כמו הפסקה מוחלטת של צריכת מוצרי קמח, ולא משנה אם הוא לבן או מלא. מצאנו שזה משפר את מאזן הסוכרים בדם. אנחנו בעד אוכל אמיתי, לא לחם. יש מיתוס שאומר שלחם מחיטה מלאה טוב יותר מלחם לבן. אבל מתברר שהמדד הגליקמי של לחם מלא יותר גבוה מזה של לחם לבן".

www.gdolot.com "ללא קמח וללא סוכר", ד"ר אילן קיציס, קרדיולוג.

"לא קל פתאום ביום אחד להימנע מקמחים וסוכרים, בכלל לא. לאחר שנים של אכילה שגויה, לאחר שנים של התרגלות לעוגות, וופלים, שוקולד, גלידות, מיצים וסירופים ממותקים, לחמים, בורקסים, פיצות, פסטות, סנדוויצ'ים, בייגלך למיניהם ועוד ועוד שכאלו, שמציפים את חיינו דרך הפרסומות הגלויות והסמויות בטלוויזיה, ברדיו ובקולנוע, בהחלט לא קל ביום אחד בהיר לעשות שינוי כל כך דרמטי. אבל זו האמת לאמיתה וזו הדרך היחידה בעלת פוטנציאל הצלחה…. האמירה 'ללא קמח וללא סוכר' היא 'מה לא לאכול' וזהו. נראה לי שזה כלל פשוט וברור וחד, שאפשר בכל רגע ורגע לדעת מה אפשר לרצוי לאכול ומה לא, ללא התלבטות, ללא בלבול וללא מחשבון כיס למדידת קלוריות.  אין משא ומתן וקיזוזים והתחשבנויות קלוריות – הכל חד וחלק. כלל פשוט המאפשר לדברים לקרות!"

www.fatgetslim.com השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות, הפיצוי על החסר בקמח וסוכר.

מתכונים נטולי פחמימות, או בעלי תכולת פחמימות זעומה:

דג בגריל בניחוח צפון אפריקה// עופות צלויים// דג סול מטוגן// סלט כרובית// סלט קישואים// סלט שעועית ירוקה בחומץ// סלט פילפל ירוק, כרובית, גמבה וקולרבי// דג סול בתחמיץ// פשטידת דלעת ובשר//פשטידת כרישה ובשר//פשטידת פטרוזיליה//עוף מטוגן בעשבי תיבול/  פילה דניס בעשבי תיבול// סלמון אפוי בשמן זית// דניס בסגנון מזרחי// מרק דלעת ועוף//       מרק אספרגוס וכרישה// סלט עגבניות ומוצרלה בתנור// עגבניות אפויות// עוף לאניני טעם//  עלי גפן ממולאים בגבינת צאן// פשטידת עוף משביעה// דג בעשבי תיבול// דגים ברוטב//     חזה עוף במישרת לימון ופפריקה// סטייק עוף ברוטב עגבניות// סלט פטריות// סלט בצל//    פילה אמנון במיקרוגל//פשטידת ירקות(חלבית)// עוף מוקפץ// כרוב מבושל ברסק עגבניות//   דג סול אפוי עם ירקות// קציצות עוף עם סלרי// פשטידת פטריות (חלבית)//עופיון ממולא// סלמון ברוטב עגבניות// דגי-ים ברוטב עגבניות// צ'יפס נטול תפוחי-אדמה//כרובית מטוגנת//  לביבות חנוכה//פשטידת כרובית//תבשיל קישואים וטונה//כרעי עוף עם זיתים//כרובית אפויה/ עוף עם ששומר// תבשיל פרגיות פיקנטי// רגל קרושה// כרעי עוף בתנור// קציצות המבורגר// חמין של שבת//כרובית צלויה בשום ושמן זית// סה"כ 52  מתכונים שאוכלים חופשי-חופשי, בלי חשבון.

מתכונים מעוטי פחמימות:

שקשוקה עם חציל ופטה(15 גרם פחמימות בכל התבשיל).

תחתיות ארטישוק במילוי גבינות (15 גרם פחמימות בכל התפריט).

מרק אפונה ונענע – 6 מנות (10 גרם פחמימות למנה).

סלט כרוב (חלבי) (20 גרם פחמימות בכל הסלט).

תבשיל חצילים (פרווה) (20 גרם פחמימות בכל התבשיל).

לבבות ארטישוק במילוי גבינה ואגוזים (6 מנות) (5 גרם פחמימות במנה).

פשטידת גבינה (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

מרק ירקות עשיר (10 גרם פחמימות בכל התבשיל).

פשטידת פטריות (חלבית) (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

פשטידת ירקות (פרווה) (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

פשטידת כרובית (פרווה) (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

פשטידת קישואים (פרווה) (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

פשטידת תרד (חלבית) (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

דג נסיכת הנילוס בתנור (15 גרם פחמימות בכל התבשיל).

דגים ממולאים (גפילטע פיש) (2.5 גרם פחמימות בכל קציצה).

סלט חצילים (פרווה) (5 גרם פחמימות בכל הסלט).

אפונה וכדורי בשר (20 גרם פחמימות בכל התבשיל).

פשטידת פטריות (פרווה) 5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

קציצות חזה עוף מבושלות (20 גרם פחמימות בכל התבשיל).

פילפלים ממולאים (בשרי) (10 גרם פחמימות בכל התבשיל).

פשטידת פטריות וגמבה (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

פילפלים במילוי בשר (20 גרם פחמימות בכל התבשיל).

קציצות בשר (20 גרם פחמימות בכל התבשיל).

כדורי בשר בבמיה (30 גרם פחמימות בכל התבשיל).

קציצות בשר ברוטב עגבניות (20 גרם פחמימות בכל התבשיל).

פשטידת  כרישה וגבינות ( 5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

סלט חצילים וגבינה (10 גרם פחמימות בכל הסלט).

פילפל ממולא בתערובת חציל וגבינה (10 גרם פחמימות בכל התבנית).

פשטידת קישואים (חלבית) (5 גרם פחמימות ברבע תבנית)

פשטידת חצילים וגבינות (5 גרם פחמימות ברבע תבנית).

סלט כרובית וטונה (חלבית) (20 גרם פחמימות בכל הסלט).

סה"כ 31 מתכונים מעוטי פחמימות  לאספקת

קצובת הפחמימות היומית, 1 גרם לק"ג משקל גוף תיקני.

כל המתכונים מפורטים בספר "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" ,

לרכישה בטל. 057-5811409 , עלות 110 ₪ כולל דמי משלוח.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

סובלים מהשמנה? זהירות על הכליות

בכותרת הזאת נתקלתי להפתעתי במחקר שמפרסם מלב"י (מרכז רפואי לטיפול בהשמנת יתר), המוכיח לראשונה קשר סטטיסטי מובהק בין השמנת יתר לבין מחלת כליות סופנית, שמצריכה טיפול בדיאליזה או השתלת כליה.

על פי מימצאי המחקר שמפרסמים חוקרי אוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו (ׁUCSF), "סיכוייהם של אנשים שסובלים מהשמנת יתר חולנית גבוהים עד פי 7 לפתח כשל כלייתי סופני, בהשוואה לכאלו שנהנים ממשקל גוף תקין. עד היום לא הערכנו מספיק את הקשר שבין מחלת הכליה לבין השמנת יתר".

מסתבר שאין כל סיכון לפגיעה בכליות לעושי הדיאטה דלת הפחמימות שנהנים ממשקל גוף תקין, מבריאות איתנה, מאיכות חיים ומאריכות ימים.

ועיינו באתר מלב"י במאמר מיום 9.12.2008 תחת הכותרת: "מדוע חשוב לעשות דיאטה דלת פחמימות לפני הניתוח?"

למען הסדר הטוב בצלחת אצטט את פראצלסוס, רופא שווייצרי ממייסדי המדע המודרני במאה ה-16 במחקרו אודות גורמים רעילים במזון ממקור טבעי:     "כל החומרים הם רעילים. אין חומרים שאינם רעילים. המינון הנכון מבדיל בין רעל ותרופה". ממנו קיבלתי את ההשראה למוטו המתנוסס בפתח ספרי:   "אכול פחמימות במינון זהיר-זעיר, כמו תרופה רעילה-מועילה".

כל בר-דעת יודע שעליית רמת הסוכר בדם היא פועל יוצא מעליית כמות הפחמימות במנה, ויש קורלציה בין רמת הסוכר בדם ובין כמות הפחמימות בצלחת. לא רוצה סוכר בצלחת ולא בדם, לפיכך בחרתי בדיאטה דלת פחמימות והיא מיטיבה איתי קרוב לשני עשורים.

אבל הציבור הרחב והשמן אוהב מאכלים עתירי פחמימות השוכנים כבוד בבסיס פירמידת המזון האמריקאית-ישראלית , ודברי מאפה העשויים מקמח וסוכר מתקבלים אצלו בברכה. יכולת הספיגה שלו היא כר נרחב לתעשיית המזון ואין גורם ממסדי שיעצור את התופעה.

אנשים אינם שמים לב לתגובות-ההלם של הגוף עד שהמתוק הופך למר.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

לפנק, לפנק, לפנק

הדיאטה הקלאסית מעניקה למטופליה ארוחה מפנקת, פעם ביום, או פעם בשבוע, במטרה להנעים למטופל את המפגשים ולחסוך ממנו רגשי אשמה. פעם ביום מוגשים לך מעדני מלך במשך שעה, גלידה, פסטות ושאר תופינים.  לבני-הנעורים מתירים מנה חד-פעמית בשבוע הכוללת 2 משולשי פיצה, או קרואסון שוקולד גדול, או חבילת במבה גדולה, או חתיכת עוגה מפנקת.

וראו זה פלא, המבצע מניב תוצאות. אחת לשבוע נשקלים ולשאון מחיאות הכפיים מתעודדים לקראת השקילה בשבוע הבא. שוב קוצרים תשואות וההישגים מרשימים, ויש תמונות מרשימות של לפני הדיאטה ואחרי הדיאטה, ככה עד גמר המבצע או עד גמר התקציב הכספי, הנפשי והפיזי הכרוך בפעילות גופנית שהיא חלק בלתי נפרד מהתוכנית.

ואז בא הפיצוי: גלידות, פסטות, פיצות, קרואסונים, שוקולד, במבה, עוגות וכל מה שעשוי מקמח וסוכר וייקח האופל את יום המחר, ובאה מנוחה ליגע ומרגוע למתעמל.

נרקומנים של פחמימות למדו לזהות את הפחמימות כידידותיות, מפנקות, ממכרות ומשמינות. רוצים להיפטר מעודפי הפחמימות שהתנחלו בכרס, שובו למבצע הבא שיפנק אתכם במתינות בין שקילה ושקילה.

ככה ארבעה עשורים, זה שעולה או זה שיורד.

ההשמנה אינה מחלה סופנית (מכתב שכתב לי איש יקר שנזקק לספרי)

מר הלוי-סגל שלום,

גילי 39, קומתי 170 ס"מ, משקלי 75 ק"ג, מבנה גופי צר עד בינוני. לבשתי עד לפני כשנה חולצות במידה 6XL ומכנסיים במידה xL5 או 60 והיום חולצות במידה XS (Extra small).   (לא ידעתי שיש מידה כזו עד לא מזמן) ומכנסיים במידה 38 .

מצב בריאותי – עד לפני מעט למעלה משנה סבלתי מעודף משקל חולני קיצוני, משקלי הגיע בשיאו לפני כ-15 חודשים ל-137 ק"ג ולו התלוו סוכרת מטיפוס 2, יתר לחץ דם, שומנים בדם, כבד שומני, הפסקות נשימה בשינה, בעיות גב וברך, ובעיות פיריון.

בסוף ספטמבר 2008 עברתי ניתוח מעקף תריסריון ומאז הישלתי את רובו המכריע של המשקל העודף ואיתו את כל המחלות הנלוות להשמנה ואת כל התרופות לטיפול בהן (סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם, דילול דם) והחלפתי אותן במולטי ויטמין, ויטמין A, ויטמין D וברזל.

דיאטות בעבר – אממממ – כולן כמדומני – מיני תוכניות מבוססות על צריכת שומן מופחתת, קבוצות תמיכה, דיאטניות, כדורי הרזיה למיניהם, טרימקס, מרזי מורית, דיאטלי ועד תרופות מירשם – רדוקטיל וקסניקל.

עכשיו, משהישלתי כמעט את כל עודף המשקל ואני קרוב מאוד לרף העליון של משקל תקין והיות וגופי מסוגל לקלוט ביעילות פחותה חלבונים וברזל,  מטרתי היא תפריט עתיר חלבונים (וככזה גם עתיר ברזל). קראתי לאחרונה את ספרו של ד"ר אטקינס ונוכחתי שפרק המתכונים בספרו לא מספק לי את הדרוש לי וכך בחפשי ברשת מתכונים מאותגרי פחמימות נתקלתי באתרך.

בברכה,

ג'

השם המלא שמור מטעמי צנעת הפרט. הקשר שלי עם ג' נמשך והוא מבשר לי שנולדה לו בת בשעה טובה, כלומר גם בעיית הפוריות נפתרה. אני מקווה שמבחר המתכונים שבספרי יספקו את צרכיו ויישמרו את הישגיו.

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

מזון למחשבה

יוזמות מקוריות ופורצות-דרך הן תמיד נחלת מעטים. מי שנהנה מהן מחבק את היוזמות ומתברך בהן. בתוך אוקיאנוס יועצי התזונה המתרבים בטור גיאומטרי מצאתי אי של שפיות. אתר "גדולות" GDOLOT בהנהלת הקרדיולוג אילן קיציס מעניק בעיטת עונשין להרגלים ישנים של אכילה בלתי מבוקרת של פחמימות. ד"ר אילן קיציס פיתח תוכנית המשלבת דיאטה  וכדורגל. התוכנית מיועדת לנשים שמנות שעושות את הבלתי ייאמן: משחקות כדורגל בהתלהבות מעוררת הערצה וומתנזרות לחלוטין מקמח וסוכר.

באמירה "ללא קמח וסוכר" יש תבנית חשיבה אחרת, כך ד"ר אילן קיציס, האמירה במשפט זה היא "מה לא לאכול" וזהו. מה אוכלים? הכל חוץ מקמח וסוכר. זה הבסיס, מדגיש ד"ר אילן קיציס. ויש תוצאות. 3 עד 5 ק"ג לחודש נושרים,ויש שיאנית שהפחיתה 37 ק"ג.

על מנת להפחית במשקל ולהגיע למשקל תקין, מחדד ד"ר אילן קיציס, בלי עוגות, וופלים, שוקולד, גלידות, מיצים וסירופים ממותקים, לחמים, בורקסים, פיצות, פסטות, סנדוויצ'ים, בייגלך, מלוואח, קורנפלקס, קמח תירס ועוד ועוד. זו הדרך היחידה בעלת פוטנציאל הצלחה, מסכם ד"ר אילן קיציס.

הצוות המנחה את התוכנית כולל – מאמן כדורגל, שני פסיכואנליסטיקאים ושתי רכזות קבוצות. שמתי לב שלא היה בצוות דיאטן או דיאטנית והסיבה ברורה, כי תוכניתו של ד"ר אילן קיציס הופכת על פיה  את פירמידת המזון עתירת הפחמימות מבית מדרשו של משרד החקלאות האמריקאי.

פירמידת המזון הישראלית-אמריקאית היא בסיס קיומה של הדיאטה הקלאסית ומקור כוחה של תעשיית המזון המפמפמת כמויות ענק של פחמימות לתוך הגוף הקטן של בן-אנוש ומנפחת אותו לממדים מעוררי פלצות.

ידועה התופעה של השמנת כדורגלנים שפרשו, כמו מרדונה ואחרים, אבל לקבוצתו של ד"ר אילן קיציס זה לא יקרה גם אחרי שיפרשו ממגרש הכדורגל אם ישמרו על הימנעות מארסנל פצצות-המיצרר הפחמימתיות, לרבות אוזני-המן שנמכרים במרכולים חודשיים לפני פורים ועשויים בצק ממולא בצק בתוספת ממרח שוקולד ובשילוב אגוזים וליקר ועוד מילויים חדשניים מדיפי ארומה משכרת.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

ארבעים אלף תשובות לשאלה אחת: מה לשים בצלחת?

מה לשים בצלחת ?

לכאורה שאלה טריוויאלית. אבל תשובות אין ספור. מקהלת-רקע של ארבעים אלף יועצי-תזונה שנימנו בעולם המערבי ישגעו אותך מרוב עצות שתחילתן סותרת את סופן, וכיוון שגופך מהווה זירה למאבקי נפש בין תאוות הנישנוש לבין שגעון הבריאות, אתה תבחר לבטח את עתירי-הפחמימות באריזות יפות וכתוביות מגניבות, בצבעים עליזים ובטעמים משובבי-נפש עם מסר של בריאות.

שווה ציטוט

אתר מלב"י מרכז רפואי לטיפול בהשמנת יתר 9.12.2008 : מדוע חשוב לעשות דיאטה דלת פחמימוות לפני ניתוח הרזיה?

"מועמדים לניתוח הרזיה יתבקשו על ידי הרופא לעשות דיאטה דלת פחמימות שבועיים לפני הניתוח.  מחקרים בנושא הוכיחו כי באמצעות הדיאטה ניתן להפחית 3-4 ק"ג מהמשקל, להשיג צמצום בנפח הכבד ולהקל על ביצוע הניתוח באופן לפרוסקופי דרך חורים קטנים מבלי לפתוח את הבטן".

אתר מוטק'ה 5.1.2010:  ד"ר אסנת רזיאל, כירורגית מומחית בניתוחי הרזיה, המנהלת הרפואית של מלב"י:השמנת-יתר בגיל מבוגר סכנה בריאותית: "איכות החיים בגיל הזהב שווה זהב, אך עלולה לחמוק בקלות, וכדאי לנסות ולצמצם את הופעתן של מחלות שכיחות הקשורות בהשמנה, בעיקר בשל השפעתן הקשה על תיפקודי הגוף בגילים מבוגרים".

"השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות": "אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, ולפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת איכות חיים לנכות חיים… הזיקנה הממארת היא בראש ובראשונה כשל תזונתי. זקנים מתים מפני שמערכות הגוף נחלשות ונשחקות לבלתי יכולת לייצר חלקי חילוף.   אבל ניתן לנצח את תיקתוק השעון הביולוגי אם נשמרים מפני בגידת הגוף. בסך הכל מדובר בתעלול של הטבע, שמעניק נעורים ורעננות בשפע וממהר להשתלט על מתנותיו עוד בטרם הספקנו להתרגל. אבל ניתן לרסן אותו באמצעות הזנה מאוזנת ושמירה קפדנית על משקל השמור לצעירים.  ובחרת בחיים.   אל תסתפק בהישרדות"

תרומתו של המשורר חיים גורי לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות"

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

פירמידת המזון נולדה בחטא

מיליון סוכרתיים בישראל , זהו תג המחיר של הדיאטה דלת השומן ועתירת-הפחמימות .

קשה מאוד להסביר את מה שמובן מאליו כשמקהלת-הרקע  הקולנית של שוללי הדיאטה דלת הפחמימות מציגה את ההשלכות העתידיות של הדיאטה המזיקה הזאת לפי הבנתם.

רואי השחורות ממתינים כבר שלושים שנה להתממשות חרדותיהם ודבר אינו קורה. אין נתונים סטטיסטים  המצביעים על  נזקים אפידמיים  בקרב עושי הדיאטה דלת הפחמימות בתקופה ממושכת זו.

פירמידת המזון הישראלית , המבוססת על עקרונות פירמידת המזון של משרד החקלאות  האמריקאי נאמנה למקור באשר לצריכת פחמימות נדיבה בבסיסה ועל פי המשתמע  מן ההסבר המלומד על אופן השימוש בפירמידה "בישראל עדיין אין הגדרה המבוססת על גודל המנה למזונות השונים", כלומר תפוס כפי יכולתך, וכל המרבה לאכול פחמימות הרי זה משובח. איך מפנים את ההתנחלות, גם לזה יש פתרון בהוראות השימוש של הפירמידה הישראלית.

בזיעת אפיך תאכל לחם ואורז ופסטה, קוסקוס ודגנים מלאים ותפוחי-אדמה ותזיע בפעילות גופנית יומיומית, בעליה במדרגות במקום במעלית, ותחנה את רכבך הרחק  ותלך הליכה בלתי פוסקת , לפחות 10,000 צעדים ליום.

אבל כשאין הגדרה המבוססת על גודל המנה צריך לחצות את יבשת אמריקה על מנת להיפטר מארסנל פצצות-המיצרר הפחמימתיות שהתנחלו מעל ומתחת לחגורה.

"הדבר היה ככה" מאת מאיר שלו, הוצ' עם עובד

"אני נוקט כאן כלל בדוק, ששורשיו בעולם המדעי דווקא, ולא המשפטי או הספרותי. החוקרים אומרים שאם יש לתופעה אחת כמה הסברים מספקים, יש לאמץ את ההסבר הפשוט ביותר".

מקצוע הדיאטנות הוא מקצוע נחוץ  ומשרד הבריאות צריך להקל על העוסקים במקצוע זה בבחינות לקבלת רשיון לשרת את הציבור. כל מה שצריך  על מנת לעבור את  הבחינה הוא לשנן את ממצאי המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג בראשותה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות, וזו תמצית מימצאי המחקר:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט.  הרמה המינימלית שאנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום".

חמישים ושתיים מילים. קל לזכור לקראת הבחינה ונא לזכור שהדיאטה דלת הפחמימות אינה יתומה. וויליאם בנטינג הוא אבי הדיאטה דלת הפחמימות והוא הוציא לאור ספר דק למי שרוצה להיות דק/ה. ספר חובה לכל דיאטנית ודיאטן Letter on Corpulence

השוודים עשו פניית-פרסה תזונתית ואימצו את הדיאטה דלת הפחמימות שעשתה להם  רק טוב.

גם אנחנו יכולים. !!!Yes, We Can

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

אמת או חובה?

כל ילד יודע ששומן משמין, אבל כל ילד טועה.  שומן יסרב להחליק במורד הגרון אם לא יאנסו אותו להיכנס לפיתה, ללחמניה, לבאגט, ללחם או לכל אריזה פחמימתית שבלעדיה ישאר השומן במקרר או בבקבוק.

כל דיאטנית יודעת שדיאטה דלת פחמימות מגבירה את העומס על הכליות ועלולה לפגוע בהן, אבל כל דיאטנית טועה, כי הסיכוי להיפגע בכליות מדיאטה דלת פחמימות היא כמו הסיכון להיפגע ממקרר שנפל מהקומה השלישית על ראשו של עושה הדיאטה דלת הפחמימות.

כל עקרת-בית יודעת שתורת-התזונה בישראל מקורה במומחי משרד הבריאות, אבל כל עקרת בית טועה. תורת התזונה בישראל מקורה במומחי משרד החקלאות האמריקאי. ואני לתומי חשבתי שמשרד החקלאות אחראי על תוכן האבוס ומשרד הבריאות אחראי על תוכנה של הצלחת.

"ים השיבולים" כתבה ב"ידיעות אחרונות" ב-14.3.2007

"פעם היא נחשבה למזון פשוט ועממי, והיום שיבולת השועל מקבלת את הכבוד המגיע לה. היא נמצאת ברשימת פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי, אותה אימץ משרד הבריאות הישראלי, לצד מזונות מקבוצת הפחמימות, כמו חיטה, שעורה, אורז, כוסמת ודוחן והיא מתאימה לכל הגילאים…"

אם לא תאכל, לא תגדל

מותר האדם מן הבהמה אין (קוהלת ג' י"ט)

במשך שנים רבות גידלתי במשקי צאן ובקר ובעלי-כנף ואני בטוח שבקיאותם של מומחי משרד החקלאות האמריקאי אינה נופלת מבקיאותי בגידול בעלי-חיים, אולם אין בי ספק שהלעטת בעלי-החיים שגידלתי במינון פחמימות שבבסיס פירמידת המזון האמריקאית היתה מביאה כליה על משק-החי שטיפחתי.

שאלה רטורית כתבה ב"ידיעות אחרונות" ב-5.9.2007

"מה גורם לרוב המכריע של המפחיתים ממשקלם לחזור למימדים הקודמים – זו השאלה שמטרידה את כל מי שהמילה 'דיאטה' אי פעם העסיקה אותו?  אלפי ספרי הדרכה לדיאטה, מאות שיטות הרזייה, ניתוחים וכדורים, מיליוני הבטחות, כולם עומדים מול נתון סטטיסטי נוקב אחד: רק חמישה אחוזים מהאנשים שמפחיתים משקל מצליחים לשמור על ההישג. רק חמישה אחוזים מהרבים כל כך שנאבקים, מוותרים על שוקולד או על פחמימות, אוכל לפי סוג הדם שלהם או לפי שעות, סופרים קלוריות או מנות,  הופכים את הרגע המיוחל של הגעה למשקל הרצוי למציאות קבועה".

רישוי דיאטנים בחקיקה

על פי הצעת חוק שאושרה בכנסת בקריאה שניה ושלישית ללא מתנגדים ב-23.7.2008 יחוייבו דיאטנים לשאת תואר אקדמי ורשיון משרד הבריאות כדי לטפל בציבור. יענו על הגדרות החוק רק אלו שיעמדו בבחינות.

פרסום החקיקה ב-Ynet יצר גל של תגובות מרירות על הגזירה הקשה, וחרדה מפני הרף הגבוה של הבחינות לקבלת הרשיון.

דיברה אלי תגובתו של דיאטן קליני תחת הכותרת: הקושי של המקצוע באוניברסיטה לא מעיד על הרמה: "למרבה הצער ומניסיון רב שלי ושל אחרים, דיאטנים קליניים אמנם לומדים קשה מאד, אבל הם לומדים את תורת התזונה המערבית, ומה לעשות שזו לוקה במידה רבה בחוסר ידע על הקשר בין תזונה לבריאות".

יש עתיד למקצוע הדיאטנות אם משרד הבריאות בישראל יאמץ את המודל השוודי של הנהגת הדיאטה דלת הפחמימות לטיפול בחולי סוכרת וכחלופה לדיאטה הקונבנציונלית דלת השומן.  החל מינואר 2008 חדלו הדיאטנים השוודים להלעיט את הציבור בעודפי פחמימות במצוות המועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, גוף המקביל למשרד הבריאות בישראל, וידיהם מלאות עבודה לתיקון העיוותים שמקורם בפירמידת המזון האמריקאית.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

חור קטן לאדם בגרונו הבולע את כל ממונו

25 דולר מחיר 1 ק"ג עליה במשקל, 75 דולר מחיר 1 ק"ג ירידה במשקל. ביחד 100 דולר לטובת קהיליית יועצי התזונה, המגלגלת מיליארדים בשיטת האקורדיון. פעם רזה ופעם שמן וחוזר חלילה. ככה ארבעה עשורים.

הציבור הרחב והשמן מפרנס למעלה מארבעים אלף יועצי תזונה שנימנו בעולם המערבי, המחזיקים בידיהם מירשמים בדוקים להרזייה, המותנית בתרגילי-כושר. לא הצלחת, תשובתם המלומדת – לא התמדת בתרגילי-כושר, ובינתיים נפרדת מכספך ונותרת עם עודף משקל  ועם יצר בלתי נשלט לפחמימות.

בדיקה אורגנולפטית

כמבקר מזון בשרות המזון והתזונה, בעת שרותי במשרד הבריאות, נדרשתי  לבצע בין שאר הבדיקות במפעלי המזון בדיקה אורגנולפטית, שהיא בדיקת טעמו של המוצר. לכאורה הנאה בלתי רגילה, אך ממכרת באופן בלתי הפיך. החולשה הראשונה שלי היתה עוגה, והחולשה השניה שלי היתה העוגה השניה ולא אמנה את הגלידות והוופלים והבורקס, והמשקאות המתוקים ושאר מיני המתיקה שזללתי והעריתי לתוכי בתפקידי המכובד כמבקר מזון לתפקידים מיוחדים.

כיצד נראיתי כאשר פרשתי ממשרד הבריאות לטובת גידול בעלי-חיים במשק חקלאי היטיב לבטא הסופר והמחזאי אנטון צ'כוב: "הטבע הופך זחל מגעיל לפרפר יפהפה, ואילו אצל בני-האדם התהליך הפוך: פרפר יפהפה הופך לזחל מגעיל".

דברים שרואים מכאן לא רואים משם

אם אתה רוצה לדבר על משהו, אתה חייב גם להיות שם.  כל השאר זו תיאוריה.

בורסת הדיאטות אינה מכונת-אמת. היא דומה ללוח חלק שאפשר לכתוב עליו מה שרוצים והציבור הוא הצינור החלול שדרכו עוברות המילים הרבות שנכתבות ונמחקות וחוזר חלילה.

תזונה היא טריטוריה יצירתית שנשאבתי לתוכה ועסקתי בה שנים רבות, הן בתחום ההומני במסגרת שרותי במשרד הבריאות, והן בתחום החקלאי. מן הניסיון הרב בשני התחומים למדתי, שגוף האדם, כמו גוף הבהמה, מעוצב   על-ידי מזונו, ומותר האדם מן הבהמה אין.

גידלתי צאן ובקר, גידלת בעלי-כנף וגידלתי כרס.

כמי שבקיא בפיטום בעלי-חיים נהירים לי גם רזי ההרזיה וכיוון שהחיים בצל השומן לא חייכו אלי נתתי למוח הוראת-קבע וקיבלתי זהות חדשה, שאני שומר עליה בקנאות קרוב לשני עשורים.   למי תודה, למי ברכה? לרעייתי האהובה נאוה שהמירה את תפריטי עתיר-הפחמימות בשדה  של  ניחוחות העולים מתבשיליה המופלאים.  הנה אחד מ-82 המתכונים שבספרי "השמן והרזה":מתוך קבוצת נטולי הפחמימות:

עוף לאניני טעם

החומרים

1 עוף שלם

50 גרם מרגרינה מומסת

1 לימון

אורגנו

מלח

פילפל שחור

אופן ההכנה

ממיסים את המרגרינה ומורחים את העוף מכל צדדיו. חותכים את קצוות הלימון משני צדדיו ומסמנים בו X עמוק באמצעות סכין. מחדירים את הלימון השלם לתוך העוף. בוזקים אורגנו, פילפל שחור או פפריקה אדומה ומעט מלח. מניחים את העוף בתבנית אפיה ומסביבו מסדרים קישואים קטנים וצעירים.

אופים כשעה ורבע עד שעה וחצי בחום בינוני-גבוה, כאשר באמצע האפיה הופכים את העוף לצידו השני.

הלימון מפריש את כל המיץ לתבנית והעוף שוחה ברוטב חמצמץ עדין.

את הספר עם מיגוון המתכונים ניתן לרכוש בטל. 057-5811409


//

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מתכונים נטולי פחמימות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

קווים לדמותו של קו-העוני

שני מאפיינים יש לקו העוני: הראשון הוא אותו קו ארור שביתרת החשבון בבנק המכונה מינוס, והשני ארוז בפיתה.  העניים אוכלים את הזיתים בפיתה והעשירים אוכלים את הזיתים במרטיני.

הפיתה מכילה ערב-רב של טעמים, קוטביים ומתנגשים ונבלעים. חם וקר, חריף ומתוק במסגרת בצקית פריכה. דוחסים לקרביה את כל הטירוף הזה, פלאפל בפיתה, קובה בפיתה, מימרח שוקולד בפיתה, אונסים פיתה בכל דרך אפשרית, בצ'יפסים, בחצילים, ברוטבים. הכל כלול בפיתה וכל הארוחה עתירת-הפחמימות טעימה להפליא, משביעה להפליא ומשמינה להחריד ואחראית על הכרס התופחת של העשירון התחתון. כשאין כסף לקנות ארוחות גורמה בעלות של 89 ₪ ומעלה נאלצים להסתפק בפיתה-פלאפל ב-16 ₪ .

"…סוכרת מסוג 2 , שבה לוקים 93% מכלל החולים בסוכרת, כמעט שאינה מופיעה באנשים רזים, ואילו בין השמנים כל אדם שלישי צפוי לחלות בה…. סוכרת היא מחלת העניים. 70% מכלל חולי הסוכרת בעולם חיים במדינות שבהן ההכנסה לנפש נמוכה. שיעור האנשים עם סוכרת גבוה פי ארבעה בשני העשירונים התחתונים לעומת העשירון העליון.  כמו נזקי העישון, גם נזקי הסוכרת ניתנים למניעה, אך כיוון שאין היסטריה – העשייה מתנהלת בעצלתיים" ( פרופ' מוטי רביד, "ידיעות אחרונות", 25.11.09 "מגיפות 2009").

הביטי נא אל הירח

"הכרס מביאה לנו הרבה בעיות סוציאליות שמסתיימות בגירושין.  כשמרזים משפרים את הזוגיות, מקרינים ביטחון עצמי והעניינים מסתדרים גם בעסקים" (פרופ' אלכס פולנסקי, "ידיעות אחרונות" 22.12.03 "על בטן מלאה").

כרס תפוחה אכן גורמת לריחוק ביחסים שבינו ובינה והאהבה דועכת כשאור הירח מתחלף באור המקרר.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

תיק שכל

מרוב יועצי-תזונה ועצות תזונתיות נותרנו עם תוהו ובוהו וחושך על פני תהום.

בשפת הדיאטה נשקלים הצלחה או כשלון בקילוגרמים, אולם טבלת-הביצועים של צבא יועצי התזונה מציגה תוצאות לא מחמיאות בארבעה העשורים אחרונים.

חיזוקים לדברי מצאתי בכתבתו של פרופ' מוטי רביד ב"ידיעות אחרונות"  ב-25.11.2009 תחת הכותרת "היסטוריה והיסטריה".

"…סוכרת מסוג 2 , שבה לוקים 93% מכלל החולים בסוכרת, כמעט שאינה מופיעה באנשים רזים, ואילו בין השמנים כל אדם שלישי צפוי לחלות בה…. כמו נזקי העישון, גם נזקי הסוכרת ניתנים למניעה, אך כיוון שאין היסטריה – העשייה מתנהלת בעצלתיים".

היסטריה מחוללת שפעת החזירים ולמניעתה מגייס המימסד סכומי עתק ללא כל פרופורציה לנזקי המגיפה לעומת התייחסותו המנומנמת למגיפת ההשמנה. מיליון סוכרתיים בישראל ("אנשים מתוקים לחיים ארוכים" ד"ר משה זילבר),  רובם קורבנות מיתקפת הטרור של פצצות-המיצרר הפחמימתיות שממוקמות  בבסיס פירמידת המזון הישראלית-אמריקאית.

שמן ביפן הוא עבריין ("ידיעות אחרונות" 15.11.2009 )

"חוק חדש ביפן עומד להפוך את חובבי הפחמימות והסוכרים במדינה לעבריינים. תופעת עודף המשקל ביפן היא חדשה יחסית ומעוררת דאגה רבה.  די ב-10 ק"ג מעל המשקל הרצוי כדי לעורר דאגה ולשלוח אנשים לבדיקת השמנה. ויש גם קנסות גבוהים במערכת הביטוח הרפואי המלא הניתן לתושבים".

מפתח שוודי

ד"ר אניקה דאלקוויסט היא רופאה שוודית המתמחה בטיפול בסוכרת ובהשמנת-יתר. בתה, שלמדה רפואה, השתתפה בניסוי של דיאטה דלת פחמימות שנערך באוניברסיטה בה למדה. התוצאות היו יוצאות מן הכלל. ראתה דאלקוויסט כי טוב וניסתה את הדיאטה בעצמה. היא ירדה במשקל ובנוסף חל שיפור ניכר בדלקת מעיים ובדאבת שרירים (פיברומיאלגיה) שמהן סבלה. מטבע הדברים החלה ד"ר דאלקוויסט ליישם את הדיאטה דלת הפחמימות בריפוי הסוכרתיים ובסובלים מהשמנת-יתר בקליניקה שניהלה.

שנתיים ימים טיפלה ד"ר דאלקוויסט בפציינטים שלה בהצלחה עד ששני דיאטנים התלוננו נגדה להתאחדות הדיאטטיקנים השוודית ויו"ר ההתאחדות הגיש תלונה רשמית למועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, הממונה על ישום ביטוח הבריאות הממלכתי. ומכיוון שהביטוח הרפואי בשוודיה הוא לאומי, לא לכל רופא מותר לעשות מה שהוא רוצה.

ד"ר דאלקוויסט שהייתה תחת איום לשלילת רישיונה, הפסיקה לטפל בחולים ופנתה במקום זה למתן הרצאות ולכתיבת בלוג שיפיץ את הדיאטה שהאמינה בה.

הפופלריות לה זכתה ד"ר דאלקוויסט בשוודיה הביאה את המועצה למנות את אחת הדמויות הבכירות בנושא סוכרת בשוודיה, פרופ' כריסטיאן ברן, לבדיקה יסודית של הנושא.

בינתיים צברה ד"ר דאלקוויסט פופולאריות והערכה על האומץ שגילתה.

על רקע זה התפרסמה חוות דעתו של פרופ' ברן בינואר 2008: "דיאטה דלת פחמימות יכולה כיום להחשב כחלק מהידע המדעי והנסיון המקצועי בשיפור סוכרת מסוג 2 ". בעקבות חוות דעת זאת אישרה מועצת הבריאות את הדיאטה כטיפול לסוכרתיים.

ד"ר דאלקוויסט נבחרה ב-2008 ל"אשת השנה" ע"י 70% ממאזיני תחנת הרדיו הפופולארית בשוודיה מתוך הערכה לאומץ לבה.

עלייתה לפיסגה של רשימת המכירות של הספרים העוסקים בקידום הדיאטה דלת הפחמימות היא סימן היכר לפופולאריות הגואה של הדיאטה.

אחד מאתלטי העל של שוודיה, אלוף העולם בטריאתלון, יונס קולסינג, עבר לתזונה דלת פחמימות והעניק על כך ראיון לירחון Runner's World. (ראה תמונתו להלן).

הכתבה הופיעה בתאריך 20.8.09 ב-The Marker Cafe מאת מיקי בן-דוד,  תחת הכותרת  "למה השוודים חוזרים לאכול חמאה"?

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה