תמונה שווה אלף מילים

quantify-carb.jpg

תמונה אחת שווה אלף מילים,

עלמה אחת שווה אלף חלומות.

עוגות משאירות עקבות

שקשה למחות אותן.

קמטים הם האויב הנצחי של האנושות

ומי שלא מכמת  בפחמימות  מתקמט.

אכלי פחמימות במינון זהיר-זעיר

כמו תרופה רעילה-מועילה

והיית מחוזרת ונחלמת.

לעולם לא דחויה ונכלמת.

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , | כתיבת תגובה

יום האישה הבינלאומי

"האסתטיקה הייתה חשובה לישראל, והתנ"ך החוסך במילים

מרחיב את הדיבור על יופיים של גיבוריו הבנויים לתלפיות.

התחרות  על  כתר  מלכת היופי  החלה  מששת ימי בראשית

ורבות המועמדות שעמדו בקריטריונים,  עד שהונח הכתר על

על ראשה היפה של אסתר המלכה" ("השמן והרזה" עמ' 11)

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , | כתיבת תגובה

האבולוציה של כלי-הרכב

נער הייתי גם זקנתי ואלה זכרונותי מיום היווסדי בשנת 1932 .

פעם שימשה הרגל כלי תעבורה ונהגנו ללכת ברגל לגן-הילדים, לבית-הספר, למכולת ולכל מקום שנתבקשנו לבצע שליחות.

אחר כך דיוושנו על אופניים והארכנו את מסלול היעד. בעליות נחנו מהדיווש המתיש בהליכה רגלית מתונה עד לסיום המעלה התלול, המשכנו לדווש בדרך המישורית והחלפנו כוח בירידות התלולות.

המצאת האופניים עם מנוע-עזר הייתה לנו לעזר רב, ונאלצנו לדווש רק לצורך התנעת כלי התעבורה החדיש.

הקטנוע פתר אותנו מדיווש, רק ההתנעה דרשה מאמץ רגלי כלשהו.

המכונית המבורכת רבת הביצועים עשתה לנו טוב גם ברגליים וגם בידיים. מוט ההילוכים העסיק את ידינו ושתי הדוושות העסיקו את רגלינו.

המכונית המשרתת אותי בנאמנות בימים אלה היא אוטומטית ולא משאירה לי הזדמנות להשתמש בידיים פרט להישענות על ההגה, ורגלי השמאלית מושבתת כליל. לא יודע מה לעשות איתה בהעדר דוושת קלאץ' (מצמד).

הטלפון החדיש גורם לי הנאה רבה, כי אני פטור מהרמת השפופרת ומנהל את שיחותי היישר לאינטרקום. לא צריך לעייף את היד.

המרכול הוא מול ביתי ואני מזהה כ-95% ממרכולתו כמוצרים עתירי פחמימות המותאמים ליכולת הספיגה של הציבור הרחב והשמן.  95% מהדיאטות נכשלות וקשה להתעלם מן הקורלציה שבין המרכולת הרב-פחמימתית ובין תוצאותיה.

ל-62% מאוכלוסיית ישראל אין כניסה למכנסיים בגלל המינון המטורף של עתירי-הפחמימות כמזון אנרגטי למיטיבי-שבת במושב המכונית, בכורסת-המנהלים, על הספה מול הטלוויזיה, מול המחשב או על כל מושב אחר. המצאות מפנקות נולדות חדשות לבקרים ומשחררות את האדם מפעילות גופנית מינימלית. לפיכך יש להתחשב בהרגלי הפעילות כשמדברים על הרגלי אכילה וצריך שיהיו חופפים.

בעידן החדש מאביסים את המכונית בסוכר ובתירס (דלק צמחי) והדעת נותנת שמזונות אנרגטיים אלה מיותרים בצלחת. המכונית תשנע אות הנהג ליעדו מכוח האנרגיה של התירס והסוכר שהיא אכלה לשובע.

מגיפת ההשמנה לא תעבור מן העולם כל עוד המכונית והנהג יזללו תירס וסוכר בו-זמנית.

עודפי פחמימות הם עודפי קילוגרמים. אל תחפשו סיבה אחרת כי לא תמצאו.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

In God We Trust

US dollar image

זהו הכיתוב על הדולר האמריקאי והוא מבטא איזון בין שתי האמונות של העם האמריקאי,

האמונה באל והאמונה בדולר.

התוצרת העולמית של תירס היא כ-600 מיליון טון בשנה. מחצית התוצרת מקורה בארה"ב.

מוצרי הלוואי של התירס: פופקורן, קורנפלקס, שימורים, גלוקוזה, עמילן, ממתקים, שמן

ושאר מוצרים עתירי-פחמימות.

אילו חולקו 300 מיליון טון תירס אמריקאי בין נפוחי-הרעב בעולם השלישי ובין נפוחי-השובע

בעולם המערבי הייתה אוכלוסיית תבל שבעה, וגם שבעת-רצון ממשקלה, אבל זה חלום באספמיא,

כי הדולרים המקודשים מצויים רק בעולם המערבי ואין להפר את האיזון בין שתי האמונות

שעליהן שם העם האמריקאי את מבטחו, האל והדולר.

 

האם פירמידת המזון מתהפכת?

"בנובמבר 2003 מפרסם ה-F.D.A (שרות המזון והתרופות האמריקאי) יחד עם משרד הבריאות

האמריקאי דו"ח מדאיג על בעיית ההשמנה של הילדים האמריקאים. הוא מודיע שעל שולחנו

מונחות הצעות לאיסור ואף להטלת קנסות על פרסום מזון הידוע כבלתי בריא לילדים". כתבה

שפורסמה ב"ידיעות אחרונות" ב-16.3.2003 תחת הכותרת הלובי הבריאותי נגד המזון המהיר,

ובאותה כתבה באה תשובת המימסד בחקיקה יצוקה בבטון:

"בשבוע שעבר קיבל הקונגרס האמריקאי ברוב קולות חוק שימנע תביעות של צרכנים נגד רשתות

המזון המהיר בטענה שהשמינו מכיוון שנהגו לאכול במסעדות שלהן. החוק מטיל את האחריות

להשמנה על הצרכנים עצמם. תביעה אחת שהוגשה בניו-יורק נגד מקדונלד'ס על-ידי שני ילדים

שמנים כבר נדחתה, והחוק חרץ את גורלן של תביעות נוספות שהוגשו או עמדו להיות מוגשות".

 

האם הפחמימות ימשיכו להיות המרכיב המרכזי בצלחת?

על פי מימצאי המחקר שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשות ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר

הבינלאומי, מהמחלקה לאפידמיולוגיה והמרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה באוניברסיטת בן-גוריון,

כפי שפורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין"

"מימצאים אלו עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית כי פחמימות כגון

לחם, תפוחי-אדמה ואורז צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת".

 

משרד החקלאות האמריקאי הוא השכפ"ץ של תעשיית המזון האמריקאית

ד"ר איריס שי: "לאחרונה עלה המאבק לשינוי פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי

על סדר היום בארצות הברית, לאחר שחוקרים טענו כי לא קיים בסיס מדעי מוצק להמלצה

הגורפת של צריכת הפחמימות הגבוהה וכי לא כל שומן הוא רע. נראה שקיימים לחצים כלכליים

של גורמים הקשורים בתעשיית המזון המבוסס על פחמימות, שימנעו שינוי רדיקלי של הפירמידה

החדשה, המתוכננת להתפרסם השנה". ("לסגור את הפה ולקרוא" מאת לימור גל "הארץ" Online).

 

מזון למחשבה

למרות המחקרים החדשים, המצביעים בבירור על סיבת ההשמנה, אין מקום לצפירת-ההרגעה.

המגיפה עדיין חיה ובועטת. ספרי "השמן והרזה" נולד כאשר חי בתוכי רזה שבעט בכרסי ותבע

לצאת לאור ולהביא את הבשורה לציבור הרחב והשמן, כי יש אדם רזה בתוך כל אדם שמן, כפי

שיש פסל מרשים בכל גוש אבן.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

זולל וסובא

"זולל וסובא" פעם אבחנה ספרותית, בעת החדשה אבחנה רפואית

המוגדרת כתסמונת "האכלן הכפייתי", והמימסד הרפואי משווק

אותה בחדווה.        אבחנה זו מפרנסת רופאים, חוקרים, מדענים,

רוקחים, מכוני כושר, דיאטנים וספקולנטים, שיאבדו את פרנסתם

אם הבעיה תיפתר.

 

עודף המשקל הכולל בישראל כ-30 אלף טון עפ"י נתוני משרד הבריאות  ב-2004

חלפו חמש שנים מאז פרסום דו"ח זה ("ידיעות אחרונות" 11.3.2004 )

ועודף המשקל הכולל מוסיף ועולה ללא הגבלה. "מדובר במחלה שמקצרת

את אורך החיים" אומר פרופ' ניר ברק, מומחה בתזונה קלינית בביה'ח בילינסון

ומוסיף ומדגיש "הדבר שהכי מדאיג אותנו, כרופאים, הוא שלמרות שהידע

כיצד לפתור בעיה של השמנת יתר קיים ברמת הפרט, ברמה הלאומית אין אליו

היענות באוכלוסיה. אנחנו לא מרימים ידיים, אבל אם להודות באמת, האמצעים

שלנו כיום להצליח הם מאוד מוגבלים", כך מקונן פרופ' ברק בכתבה זו. דברים

דומים תמצאו בספרי:

"אנחנו לא מנותקים מארצות השפע הנגועות במגיפת המשקל העודף, וכל טונה

נוספת של אנושות פירושה טונה של חיים לא אנושיים" ("השמן והרזה" עמוד 13 )

משלוח מנות

כ-1000 טון אוזני המן, שהם כ-25 מיליון יחידות יאכלו הישראלים בחג פורים הקרוב

על פי סקרים שערכו הקונדיטוריות. בצק ממולא בצק בתוספת ממרח שוקולד ובשילוב

אגוזים וליקר ועוד מילויים חדשניים מדיפי ארומה משכרת.

לא חלפו חודשיים מחג החנוכה שבו זללו הישראלים לא פחות מ-25 מיליון סופגניות

עשויות וממולאות באותה יצירתיות כמו אוזני המן.

תרגיל בחשבון

אוזן המן במשקל 100 גרם =350 קלוריות מתוך קצובה  של 1200 קלוריות למדיאט/ת.

אוזן המן במשקל 100 גרם=60  גרם פחמימות מתוך קצובה  של 60 גרם פחמימות

למדיאט/ת שרוצה לשמור על משקל אופטימלי של 60 ק"ג.

ללמדך שהמתירנות הקולינרית נובעת מספירת קלוריות . אם לא הגעת ל-1200 קלוריות

אתה מורשה לאכול בחדוה עוד 2-3 אוזני המן . איך תוריד? 4 שעות רצופות אופני-כושר

על פי הדיאטה הקלאסית, גזירה שהציבור הרחב והשמן אינו יכול לעמוד בה.

אחרי החגים זה גם לפני החגים. פסח הולך וקרב ואחריו שבועות וספירת קלוריות היא שיטת בקרה יצוקה בבטון וכולם מרוצים וממהרים כל הדרך למקרר, למזווה ולמזנון לבלוע את כל המתוק והמלוח, החם, הקר והקפוא והתזונאים יוצאים נשכרים מהתעסוקה המבורכת בימי מיתון ואבטלה.

כמה קל למכור לוקשים, כשיש מי שבולע אותם בלי לבדוק, בלי לשאול, גם בלי לרצות לדעת.

פרוייקט לכל החיים

במו עינינו הבלתי מאמינות קראנו את הכתבה דלהלן ב"ידיעות אחרונות" מיום 8.2.2009:

כשהדיאטנית אומרת שהדיאטה היא "תהליך הדרגתי", רובנו מבינים שהכוונה

היא לפרוייקט עם תאריך התחלה ותאריך סיום מוגדרים, שביניהם עבודה מאומצת

שברור מראש מתי תסתיים. זו טעות.

"מי שיש לו נטייה להשמנה, חולשה למאכל מסוים או שהוא סתם גרגרן, חייב תמיד להיות

מודע לפיתויים ולשלוט בהם. זה לא אומר שצריכים להיות קשוחים וקיצוניים אלא שצריך תמיד

לחשוב, לחשב ולדעת מתי אפשר לוותר ומתי צריך להתאפק. כי להיות קשובים לעצמנו ולעמוד

על המשמר זה פרויקט לכל החיים, וזו מהותו האמיתית של השינוי. ומאחר שמדובר בתהליך

לא קל שאף פעם לא נגמר, כדאי לשקול להיעזר בליווי מקצועי בדרך הארוכה".

 

ההשמנה אינה מחלה סופנית אם מקבלים את גירסתה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית

וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות, העומדת בראש המחקר הבינלאומי שמטרתו להשוות לאורך

זמן את יעילותן ובטיחותן של הדיאטה דלת השומן, הדיאטה הים-תיכונית והדיאטה דלת הפחמימות,

וזה דברה של ד"ר איריס שי:-

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד

פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה המינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא

לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום

עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא

בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום".

 

"השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", פרי עטי, מחזיק 70 מתכונים שרובם

נטולי פחמימות וחלקם מעוטי פחמימות, שמתוכם ניתן לקושש את קצובת

הפחמימות היומית לפי גירסתה של ד"ר איריס שי ולהיות שבעים ושבעי-רצון

על המשקל ומול הראי.

הספר ניתן להשגה בטל. 057-5811409 .

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 5 תגובות

ספר דק למי שרוצה להיות דק

"השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" הוא ספר דק למי שרוצה להיות דק

ואינו שונה בעוביו מספרו של וויליאם בנטינג, אבי הדיאטה דלת הפחמימות,

שגייסתי את משנתו הסדורה במטרה להראות לקוראים את האור הגנוז

באכילה הנכונה, לנתץ שיקוצים של ארוחות שחיתות ולהתיז קצת מים

קרים על תזזית-הפחמימות הלוהטת.

 

תודה לכל מי שסייע לי בהגהה ובניכוש עשבים שוטים במטרה לשוות לספר

מראה רזה, שכן ספרים מלומדים עבי-כרס אין בכוחם להפחית את הכרס.

מן הטעם הזה כתבתי סיפור קצר באורך מלא, שראשיתו בחטא הקדמון

שבאכילת הפרי האסור וסופו בעודף משקל המוגדר כמגיפת המילניום,

הגדרה בעלת צליל אפוקליפטי מבעית.

 

בנבדל מרוב ספרי התזונה המכבידים על הקורא בשפה שכאילו נלקחה

ממסמכים של רואי-חשבון ועורכי-דין, צמצמתי את הספר למינימום ההכרחי

והשתדלתי לכתוב בשפה קולחת, קלילה וקליטה.

 

בורות לעולם אינה מביאה ברכה. ככל שלמדתי יותר על תופעת ההשמנה

ובורותי הלכה וקטנה, כך הלכה והתגבשה דעתי על הקשר האמיץ בין

ההימנעות מקביעת מדד-פחמימות בינלאומי ובין תעשיית-המזון עתירת

הפחמימות, המכתיבה לנו את צרכינו הקולינריים.

 

הספר הוא שדה של ריחות וטעמים וצבעים ומבחר מתכונים מעוטי פחמימות

ונטולי פחמימות המעוררים כל חוש פנוי היישר לתוך הצלחת, בלי תחנות

ביניים בכרס ובירכיים.

 

הספר שוכן כבוד במדור עותקי חובה בבית הספרים הלאומי והאוניברסיטאי.

 

לרכישת הספר וניספחיו התקשרו לטל. 057-5811409.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

מיליון סוכרתיים בישראל

"בארץ מדובר על מעל 400 אלף סוכרתיים מאובחנים ומספר דומה
של אנשים במצב של טרום סוכרת, שחלקם הגדול יהפוך לסוכרתיים.
אם ניקח בחשבון גם 200 אלף סוכרתיים שלא יודעים שכבר לקו
במחלה, נגיע לכמיליון איש בישראל, בכל הגילים, שמאזן הסוכר
שלהם אינו תקין. לאחרונה, עם מגיפת ההשמנה, רואים אותה גם
אצל ילדים".
("אנשים מתוקים לחיים ארוכים" ד"ר משה זילבר).

זוהי מארת השמנים, שהציבו לפניהם שעון-חול, שנועד לחתוך
באכזריות את ימיהם ולקצץ את שעותיהם למנות קטנות של חיים
ומנות גדולות של אוכל עתיר-פחמימות.

"אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, ולפיכך אנשים
מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת

איכות-חיים לנכות-חיים".
(מתוך ספרי "השמן והרזה – מדריך
עוקף קלוריות").

"פירמידת המזון המפורסמת של משרד החקלאות האמריקאי (USDA)
שפורסמה לראשונה ב-1992 בנויה על בסיס מדעי רופף ועוותה במטרה
לקדם את מוצרי החקלאות האמריקאית, כמו לחם, פסטה, תפוחי-אדמה…",

"EAT, DRIK AND BE HEALTHY"
ספרו החדש של פרופ' וילט, ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת הרווארד
בארצות הברית.

35,000 ספרי-דיאטה מנסים לטפל בבעיית ההשמנה מזה למעלה משלושים
שנה ואף על פי כן 95% מהדיאטות נכשלו .

וויליאם בנטינג טיפל בפתרון הבעיה. ספר חובה לכל דיאטן ודיאטנית!!!

 

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

ההשמנה נולדה במהפכה התעשייתית

המהפכה התעשייתית, שמתוארכת בשנים 1797-1878 יצרה עולם מודרני שהחל להתהוות בתהליך הדרגתי של מעבר משיטת ייצור ידנית לשיטת ייצור ממוכנת, תהליך שהשפעתו חוללה שינויים מהפכניים בכל תחומי החיים. התיעוש החליף את עבודת-הכפיים והתחבורה הממונעת החליפה את  השימוש ברגליים. הצו הבראשיתי שהושת על האדם לאמור "בזיעת אפיך תאכל לחם" כבר לא היה רלוונטי, כי הלחם הוצע לכל דורש בחנויות המכולת שצצו בערים שניבנו בקצב מואץ בתהליך האורבניזציה.

 

מכיוון שהושבתו אבריהם של תושבי הערים החלה השמנה הדרגתית של האוכלוסיה והתפתחה לממדים שהצריכו התערבות רפואית. רעיונות שונים שהציעה הרפואה להפחתת משקל כשלו בזה אחר זה, כגון צום קל, לעיסה איטית, אכילת קרקרים ועוד. האוכלוסיה הלכה ותפחה לממדים בלתי נסבלים.

 

את הפתרון להשמנת-יתר מצא וויליאם בנטינג (1797-1878) נגר אנגלי  שהוכר  על  ידי  האקדמיה כאבי הדיאטה דלת הפחמימות . בשנת 1860 הגיעו רעיונותיו לאמריקה והפכו למותג. בשנת 1890 זכתה משנתו להכרה מדעית כדיאטה המיועדת לשמנים בעלי הרגלי-ישיבה

The Banting diet is confirmed for any obese person of sedentary habits. www.second-opinions.co.uk

דיאטת בנטינג תקפה גם היום והתואר שהעניקה לו האקדמיה כאבי הדיאטה דלת הפחמימות תקף גם הוא ואינו נופל בחשיבותו מתוארו של היפוקרטס (400 לפניה"ס), אבי הרפואה המערבית, שכל  רופא מבטיח לו בשבועה לקיים את חובותיו כלפי החולים.

 

במבוא לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" נסמכתי על וויליאם בנטינג, אותו נגר זכור לטוב, וגייסתי את מישנתו הסדורה במטרה להראות לקוראים את האור  הגנוז באכילה הנכונה, לנתץ שיקוצים של ארוחות שחיתות ולהתיז קצת מים קרים על תזזית-הפחמימות הלוהטת.

 

ובאשר לפעילות אתלטית המומלצת בכל ספרי הדיאטה, בואו נודה:  ככלות הכל לא מדובר במופת של הגיון צרוף.   בעידן הטכנולוגי לא ניתן להפוך אומה שלמה למעין אגודת ספורט.   מן הטעם הזה יש להתחשב בהרגלי הפעילות כשמדברים בהרגלי אכילה וצריך שיהיו חופפים. כולנו בעלי הרגלי-ישיבה בכורסת המנהלים, במושב המכונית, בכורסת הסלון ובשאר מושבים נינוחים אל מול הממחשב או אל מול מירקע הטלויזיה.   המצאות מפנקות נולדות חדשות לבקרים ומשחררת אותנו מפעילות גופנית מינימלית ואנו חווים עשרים וארבע שעות ביממה את נצחון הטכנולוגיה על אברינו.

 

פירמידת-המזון האמריקאית-ישראלית מחייבת שריפת קלוריות בלתי פוסקת על ידי פעילות גופנית מפרכת, שאינה מתחשבת בנפלאות-הטכנולוגיה, שתכליתן לפטור את בני האדם מכל מאמץ גופני.

ספורט שייך לעולם הבידור וספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" פונה למיטיבי-שבת עם משקל-יתר ברוח ספרו של בנטינג הנגר, שעמד בקריטריונים המחקריים המחמירים ביותר, ורמתו אינה נופלת ממחקרים מלומדים רבי מלל פתלתול.

 

תמצית הווייתו של ספרי היא, אכול פחמימות במינון זעיר-זהיר, כמו תרופה רעילה-מועילה, ומי שאינו מכמת בפחמימות מתקמט.

עיין ברשימת 67 המתכונים בתוכן העניינים ועקוב אחר המתכונים הנוספים שיפורסמו בכתבות הבאות.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, שאלות נפוצות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

אורך החגורה עומד ביחס הפוך לאורך החיים

ההברקה שבכותרת יצאה מפיו של בנג'מין פרנקלין (1706-1790), מדינאי אמריקאי, דיפלומט ומדען, שמת בשיבה טובה, כי ידע מה לשים בצלחת וכמה. "הטרגדיה של החיים היא, שאנו נעשים זקנים מוקדם מדי וחכמים מאוחר מדי", פסק פרנקלין והקדים חוכמה לזיקנה.

 

להזכירכם, שבמאה ה-18 רק 6 אחוז עברו את גיל ה-60 בעולם המערבי והטבע העניק לפרנקלין 24 שנים נוספות כפרס על מצויינות בנימוסי שולחן. כמי שאמון על מדעי הטבע היו לו תובנות ביחסי הגומלין שבין האדם והטבע.  האדם מתגרה בטבע, והטבע משיב מלחמה ונקמה. אדם הצורך מזון יותר ממה שהוא צריך על פי חוקי הטבע לא יזכה לאריכות ימים, כי צינורות החיים יסתמו מהעודפים.

 

מפרסום של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תוחלת החיים בישראל היא 80.61 ,  גיל שאליו אני הולך וקרב.   לפיכך התעודדתי מן הכתבה שפורסמה ב"ידיעות אחרונות" ב-19.12.2008 תחת הכותרת"בעלי המאה" ובה מבטיחים מדענים להאריך את חיי האדם עד 200 ואפילו עד 500 שנה.  על פי ממצאי המחקר, כפי שמסביר פרופ' מנחם רובינשטיין, חוקר במחלקה לגנטיקה מולקולרית במכון וייצמן,"המדע יודע היום בוודאות, שאם אוכלים פחות – חיים יותר. אין דבר כזה למות מזיקנה. מתים ממחלה".

 

ומוסיף שותף למחקר זה, ד"ר חיים כהן: "המחקרים מראים יחס הפוך בין צריכת קלוריות לבין הארכת החיים. צמצום הקלוריות ב-30% מאריך את החיים באותו שיעור",  וכלשונו  של  בנג'מין  פרנקלין –                                        "אורך החגורה עומד ביחס הפוך לאורך-החיים".

ברוח זו כתבתי את הדברים הבאים בספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" (עמוד 60):

"הזיקנה הממארת היא בראש וראשונה כשל תזונתי….אבל ניתן לנצח את תיקתוק השעון הביולוגי אם נשמרים מפני בגידת הגוף…..ניתן לרסן את הטבע באמצעות הזנה מאוזנת ושמירה קפדנית על משקל השמור לצעירים". בספר וניספחיו מוגשים לקורא 67 מתכונים שבכוחם לנווט כל חוש פנוי הישר לתוך הצלחת, בלי תחנות-ביניים בכרס ובירכיים. הספר הוא האינסטלטור שפותח סתימות בצינורות החיים ועושה סדר במשק הפחמימות ובצלחת שהייתה מפוצצת מפצצות-המיצרר הפחמימתיות.

להשיג בטל. 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | תגובה אחת

הצבא צועד על קיבתו

תחושת האופוריה אחרי הנצחון המוחץ במלחמת ששת הימים הניבה  החלטה של שר הבטחון משה דיין
להכין את צה"ל למלחמה הבאה במתכונת של "צבא קטן וממזרי", כלשונו, שלא יהיה כבד ומסורבל, ויבצע את משימותיו בניידות קלילה.

אבל הנצחון המוחץ הזניק את הכלכלה הישראלית ואוכלוסיית ישראל שמנה לבלתי הכר. 42 שנה של תרבות אכילה דורסנית, חסרת מעצורים ועתירת פחמימות.
וקציני צה"ל הם אכלנים אקטיבים וספורטאים פסיבים, כפי שמשתמע מנאומו של אל"מ יוסי היימן, מפקד  בה"ד 1 בסיום קורס קצינים ("הארץ" Online "קצין רזה לדוגמה"):

"בדיוק כמו שאישה לא מטופחת תתקשה למכור קוסמטיקה, כך צה"ל יתקשה להעניק תחושת בטחון לאזרחי המדינה אם הקצינים שלו יהיו במשקל שאינו מאוזן. מובן שלא כולם חייבים לתפוס מקום ראשון בכושר גופני, אבל צריך להיות בכושר שמאפשר לתפקד ביעילות. לשמור על משקל סביר זה גם עניין תרבותי".

את הרעיון של "צבא קטן וממזרי" יישם חיזבאלה בצפון וחמאס בדרום ואנחנו בצרות.
כשמדובר בהפחתת משקל אזי פחות הוא בדרך כלל יותר.

רבותי, ההיסטוריה חוזרת

הקרב נגד מואב מתואר בספר שופטים כלוחמה של המשועבדים הרזים נגד העם המואבי השמן.
תחילה מותת אהוד בן גרא את עגלון מלך מואב שתואר כ"איש בריא מאד", אחר כך הכניע את
צבאו: "ויכו את מואב בעת ההיא כעשרת אלפים איש כל שמן וכל איש חיל ולא נמלט איש.
ותיכנע מואב ביום ההוא תחת יד ישראל ותשקוט הארץ שמונים שנה"
(שופטים ג כ"ט ל').

אלה הם פני הדברים כאשר פני הצבא כהיקף המותניים של מפקדיו.

הפתרון
קצובת פחמימות מדודה, בהתאם למימצאי המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג בראשותה של
ד"ר איריס שי וזכה לפרסום בעתון המדעי היוקרתי "ניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".
תמצית המחקר: שינוי התפיסה המסורתית כי המרכיב המרכזי בצלחת הוא לחם, תפוחי-אדמה ואורז.

בספרי "השמן והרזה" ונספחיו מצויים 67 מתכונים טעימים ובריאים, שנותנים מענה לצריכת
מזונו של האדם לשובע ולשביעות-רצון על המשקל ומול הראי.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 תגובות