
"זולל וסובא" פעם אבחנה ספרותית, בעת החדשה אבחנה רפואית
המוגדרת כתסמונת "האכלן הכפייתי", והמימסד הרפואי משווק
אותה בחדווה. אבחנה זו מפרנסת רופאים, חוקרים, מדענים,
רוקחים, מכוני כושר, דיאטנים וספקולנטים, שיאבדו את פרנסתם
אם הבעיה תיפתר.
עודף המשקל הכולל בישראל כ-30 אלף טון עפ"י נתוני משרד הבריאות ב-2004
חלפו חמש שנים מאז פרסום דו"ח זה ("ידיעות אחרונות" 11.3.2004 )
ועודף המשקל הכולל מוסיף ועולה ללא הגבלה. "מדובר במחלה שמקצרת
את אורך החיים" אומר פרופ' ניר ברק, מומחה בתזונה קלינית בביה'ח בילינסון
ומוסיף ומדגיש "הדבר שהכי מדאיג אותנו, כרופאים, הוא שלמרות שהידע
כיצד לפתור בעיה של השמנת יתר קיים ברמת הפרט, ברמה הלאומית אין אליו
היענות באוכלוסיה. אנחנו לא מרימים ידיים, אבל אם להודות באמת, האמצעים
שלנו כיום להצליח הם מאוד מוגבלים", כך מקונן פרופ' ברק בכתבה זו. דברים
דומים תמצאו בספרי:
"אנחנו לא מנותקים מארצות השפע הנגועות במגיפת המשקל העודף, וכל טונה
נוספת של אנושות פירושה טונה של חיים לא אנושיים" ("השמן והרזה" עמוד 13 )
משלוח מנות
כ-1000 טון אוזני המן, שהם כ-25 מיליון יחידות יאכלו הישראלים בחג פורים הקרוב
על פי סקרים שערכו הקונדיטוריות. בצק ממולא בצק בתוספת ממרח שוקולד ובשילוב
אגוזים וליקר ועוד מילויים חדשניים מדיפי ארומה משכרת.
לא חלפו חודשיים מחג החנוכה שבו זללו הישראלים לא פחות מ-25 מיליון סופגניות
עשויות וממולאות באותה יצירתיות כמו אוזני המן.
תרגיל בחשבון
אוזן המן במשקל 100 גרם =350 קלוריות מתוך קצובה של 1200 קלוריות למדיאט/ת.
אוזן המן במשקל 100 גרם=60 גרם פחמימות מתוך קצובה של 60 גרם פחמימות
למדיאט/ת שרוצה לשמור על משקל אופטימלי של 60 ק"ג.
ללמדך שהמתירנות הקולינרית נובעת מספירת קלוריות . אם לא הגעת ל-1200 קלוריות
אתה מורשה לאכול בחדוה עוד 2-3 אוזני המן . איך תוריד? 4 שעות רצופות אופני-כושר
על פי הדיאטה הקלאסית, גזירה שהציבור הרחב והשמן אינו יכול לעמוד בה.
אחרי החגים זה גם לפני החגים. פסח הולך וקרב ואחריו שבועות וספירת קלוריות היא שיטת בקרה יצוקה בבטון וכולם מרוצים וממהרים כל הדרך למקרר, למזווה ולמזנון לבלוע את כל המתוק והמלוח, החם, הקר והקפוא והתזונאים יוצאים נשכרים מהתעסוקה המבורכת בימי מיתון ואבטלה.
כמה קל למכור לוקשים, כשיש מי שבולע אותם בלי לבדוק, בלי לשאול, גם בלי לרצות לדעת.
פרוייקט לכל החיים
במו עינינו הבלתי מאמינות קראנו את הכתבה דלהלן ב"ידיעות אחרונות" מיום 8.2.2009:
כשהדיאטנית אומרת שהדיאטה היא "תהליך הדרגתי", רובנו מבינים שהכוונה
היא לפרוייקט עם תאריך התחלה ותאריך סיום מוגדרים, שביניהם עבודה מאומצת
שברור מראש מתי תסתיים. זו טעות.
"מי שיש לו נטייה להשמנה, חולשה למאכל מסוים או שהוא סתם גרגרן, חייב תמיד להיות
מודע לפיתויים ולשלוט בהם. זה לא אומר שצריכים להיות קשוחים וקיצוניים אלא שצריך תמיד
לחשוב, לחשב ולדעת מתי אפשר לוותר ומתי צריך להתאפק. כי להיות קשובים לעצמנו ולעמוד
על המשמר זה פרויקט לכל החיים, וזו מהותו האמיתית של השינוי. ומאחר שמדובר בתהליך
לא קל שאף פעם לא נגמר, כדאי לשקול להיעזר בליווי מקצועי בדרך הארוכה".
ההשמנה אינה מחלה סופנית אם מקבלים את גירסתה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית
וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות, העומדת בראש המחקר הבינלאומי שמטרתו להשוות לאורך
זמן את יעילותן ובטיחותן של הדיאטה דלת השומן, הדיאטה הים-תיכונית והדיאטה דלת הפחמימות,
וזה דברה של ד"ר איריס שי:-
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד
פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה המינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא
לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום
עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא
בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום".
"השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", פרי עטי, מחזיק 70 מתכונים שרובם
נטולי פחמימות וחלקם מעוטי פחמימות, שמתוכם ניתן לקושש את קצובת
הפחמימות היומית לפי גירסתה של ד"ר איריס שי ולהיות שבעים ושבעי-רצון
על המשקל ומול הראי.
הספר ניתן להשגה בטל. 057-5811409 .